Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

на най-хубавата река Велека
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: на най-хубавата река Велека
Колега това което сте хващали е белица ,някаква смесица е от морунаж и речен кефал.Лупавец по това време е нагоре по реката там където не стигат лодките.Хищна риба е и е много борбена.Най големиа който съм хващал е 5 килограма но съм виждал и по големи.С ярко червени перки е и е красива риба.Като вкусови качества не е нищо особено.За съжаление отдавна не сме хващали,ное нормално с тези толкова бракониери по реката щом и горските пускат мрежи представете си.Шараните ги пуснаха преди 3 години но още тогава голяма част от тях беше изловена от мрежарите.А тази година тези шаранчета които останаха слезнаха много надолу по реката и ще бъдат изловени за жалост.rsvd написа:аз пък разбрах че не са хищници и самоуловени на блесна....
взимали на жито и царевица сега направо
незнам кво да мисля![]()
- Добата©
- разбира нещата
на дънотоBayivan написа:Поздрави и от мен за страхотната слука.Имам само един въпрос,касаещ начина на улов-на дъното ли седеше царевицата или малко над дъното?
Мерси

Просто невероятно

- carpsliven2
- сериозен играч
Браво Доба .. разбил си ги
Оставили някоя риба за нас .... като ни заведеш там де 

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Чудно репортажче..... красива река.... и готин излет
Супер релаксиращо.....

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
- Добата©
- разбира нещата
за тебе винагиcarpsliven2 написа:Браво Доба .. разбил си гиОставили някоя риба за нас .... като ни заведеш там де

ЗДР!!!Заминаваме за Велека и водим тези дни спор с мои приятели и колеги : Ако дебнем за шарко, ще пречи ли купешката захранка (води се читава), няма ли опасност да се втурнат другите рибета и шаро да не прояви интерес? Направил съм си монтажче на косъм, но вместо олово подвижна спирала без тежест! Ще се радвам ако някой разреши спора !

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Здрасти, колега!shutove написа:ЗДР!!!Заминаваме за Велека и водим тези дни спор с мои приятели и колеги : Ако дебнем за шарко, ще пречи ли купешката захранка (води се читава), няма ли опасност да се втурнат другите рибета и шаро да не прояви интерес? Направил съм си монтажче на косъм, но вместо олово подвижна спирала без тежест! Ще се радвам ако някой разреши спора !![]()
![]()
Не зная какво имаш предвид под "купешка захранка" - на пазара има огромно разнообразие от захранки, някои от които определено вършат работа. Аз лично съм фен на саморъчно приготвен коктейл от разни благинки за шарко - накисната стара царевица, конопено семе, топчета. На определени места рибата се влияе също така и от различни аромати. Абе, с две думи, само експериментът би ти показал най-добрите резултати.
Конкретно за Велека, бих те посъветвал да си вземеш гранули - аз самият се изненадах колко силно ефективна се оказва тази стръв. Успех!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Благодаря ти за отговора! Ще експериментирам и да се надяваме, че ще има какво да споделя за тази красива река.

Браво колега! Аз 2 седмици неможах да хвана нещо над 100 гр. А ти за няколко часа излови рибата! Евала