на най-хубавата река Велека

Модератори: bobopeli, sapuna

gmurkacha
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: на най-хубавата река Велека

Мнение от gmurkacha »

rsvd написа:
уловени на блесна....
аз пък разбрах че не са хищници и само
взимали на жито и царевица сега направо
незнам кво да мисля :shock: :shock:
Колега това което сте хващали е белица ,някаква смесица е от морунаж и речен кефал.Лупавец по това време е нагоре по реката там където не стигат лодките.Хищна риба е и е много борбена.Най големиа който съм хващал е 5 килограма но съм виждал и по големи.С ярко червени перки е и е красива риба.Като вкусови качества не е нищо особено.За съжаление отдавна не сме хващали,ное нормално с тези толкова бракониери по реката щом и горските пускат мрежи представете си.Шараните ги пуснаха преди 3 години но още тогава голяма част от тях беше изловена от мрежарите.А тази година тези шаранчета които останаха слезнаха много надолу по реката и ще бъдат изловени за жалост.
Аватар
Добата©
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Добата© »

Bayivan написа:Поздрави и от мен за страхотната слука.Имам само един въпрос,касаещ начина на улов-на дъното ли седеше царевицата или малко над дъното?
Мерси :D
на дъното
Изображение
Аватар
pluv4o
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pluv4o »

Просто невероятно :smt038 :smt038 :smt038 :smt023
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

Браво Доба .. разбил си ги :lol: Оставили някоя риба за нас .... като ни заведеш там де :lol:
Изображение
Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Чудно репортажче..... красива река.... и готин излет :smt023 Супер релаксиращо.....
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
Добата©
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Добата© »

carpsliven2 написа:Браво Доба .. разбил си ги :lol: Оставили някоя риба за нас .... като ни заведеш там де :lol:
за тебе винаги
Изображение
shutove
новобранец
новобранец

Мнение от shutove »

ЗДР!!!Заминаваме за Велека и водим тези дни спор с мои приятели и колеги : Ако дебнем за шарко, ще пречи ли купешката захранка (води се читава), няма ли опасност да се втурнат другите рибета и шаро да не прояви интерес? Направил съм си монтажче на косъм, но вместо олово подвижна спирала без тежест! Ще се радвам ако някой разреши спора ! :partyman: :partyman: :partyman:
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

shutove написа:ЗДР!!!Заминаваме за Велека и водим тези дни спор с мои приятели и колеги : Ако дебнем за шарко, ще пречи ли купешката захранка (води се читава), няма ли опасност да се втурнат другите рибета и шаро да не прояви интерес? Направил съм си монтажче на косъм, но вместо олово подвижна спирала без тежест! Ще се радвам ако някой разреши спора ! :partyman: :partyman: :partyman:
Здрасти, колега!
Не зная какво имаш предвид под "купешка захранка" - на пазара има огромно разнообразие от захранки, някои от които определено вършат работа. Аз лично съм фен на саморъчно приготвен коктейл от разни благинки за шарко - накисната стара царевица, конопено семе, топчета. На определени места рибата се влияе също така и от различни аромати. Абе, с две думи, само експериментът би ти показал най-добрите резултати.
Конкретно за Велека, бих те посъветвал да си вземеш гранули - аз самият се изненадах колко силно ефективна се оказва тази стръв. Успех!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
shutove
новобранец
новобранец

Мнение от shutove »

Благодаря ти за отговора! Ще експериментирам и да се надяваме, че ще има какво да споделя за тази красива река. :smt024 :smt031
fishera
новобранец
новобранец

Мнение от fishera »

Браво колега! Аз 2 седмици неможах да хвана нещо над 100 гр. А ти за няколко часа излови рибата! Евала
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”