Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

За хищник на яз. Жребчево
Модератор: sapuna
- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: За хищник на яз. Жребчево
В отговор на питането ще ви кажа, че костури над педя има навсякъде по водоема.
На практика се получава следното: водя приятели с мен , показвам им всичко и накрая нищо. Според Вас защо? За мен отговора е : Този риболов не е за тях. Иначе на маса всички сме много силни.
Въпрос : КОЯ Е СТЪВТА ЗА ХИЩНИКА НА ЖРЕБЧЕВО?
Този въпрос е за познавачи на водоема.
На практика се получава следното: водя приятели с мен , показвам им всичко и накрая нищо. Според Вас защо? За мен отговора е : Този риболов не е за тях. Иначе на маса всички сме много силни.
Въпрос : КОЯ Е СТЪВТА ЗА ХИЩНИКА НА ЖРЕБЧЕВО?
Този въпрос е за познавачи на водоема.

-
- научил се да хвърля
Колега Вал аз не сам познавач толкова на язовира но за мен най-добрата стръв за хищника на Жребчево е червеноперката
особено за бялата риба

Празнотата е форма и формата е празнота, риболова е някъде по средата
-
- разбира нещата
oнази хубава малка червеноперкичка ............Белките ги хапват като бомбонки тик-так.........

- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Те това са познавачи. Мога да споделя питие с Вас на някоя среща.
Успех на всички колеги.
Успех на всички колеги.
-
- научил се да хвърля
Колеги тази седмица която идва живот и здраве мисля да ходия на Жребеца ще пробвам дали хищника се е размърдал, лошото време го чакам цяло лято ако някой има време и желание може да се присъедени

Пичове,не поставям под въпрос знанията ви за хищника по Жребчево,особено на Вал,но ако ще ловите костур на червенопера,аз ще го ловя на малки костурчета и съм сигурен кой ще бие!
За бялата няма спор в успеха на червенопера,но на голяма змиора,хваната от водоема,резултата пак ще е 1 към 5!

За бялата няма спор в успеха на червенопера,но на голяма змиора,хваната от водоема,резултата пак ще е 1 към 5!

-
- научил се да хвърля
Колега съгласен съм с теб но на червеноперка кустурите са по едри иначе за бройка аз също ловя с симеон
а на едър симеон наистина съм хващал хубави бели но на монтаж над дъното

-
- ще става разбирач
Здравейте,дано развалянето на времето и спирането на спадането да активизират малко хищника.Вече трета поредна седмица с колеги тъсиме сома на кльок
.Търсим го на добре познати места които ежегодно са се отчитали дори и на такива които са не чак толкова переспективни ...и нищо
Е не чак нищо,хванаха се две, според мен случайни риби.За костура сте прави....добре че е той да утешава страститени през деня
.Дано промяната на времето да донесе повече радост на всички.

-
- научил се да хвърля
Колеги бях на Жребеца на 15-17.09.09 пълна трагедия не знам какво става тази година но нещата не са нормални , това което се обади беше дребен костур и дребни сулки по педя единственото което ме радва е че има много дребна сулка но като риболов е много ,много слабо
бяхме до стената а на другия ден на острова след Паничерево за пръв път виждам толкова сом да играе до скалите все едно е уклей откачена работа

- Живко Василев
- разбира нещата
Здравейте колеги. Моля за инфо за ,,Боклуците,, Как е нивото 

Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
-
- ще става разбирач
Здравейте колеги.Днес се прибрах от Жребчево трагедията с улова на по сериозни екземпляри продължава.Сома все още не се интересува от кльонкаджиите
.Тролингистите също не бяха във въсторг.Единственната утеха останаха за тези 3 дни бяха няколко маломерни щуки хванати от брга на жива стръв в района на острова.Дано вие да сте имали повече късмет....До устието не съм ходил и немога да дам информация за нивото на водата там.Наслука на всички.

- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Няма да се опитвам да оборвам никого, НО: резултар от вчера - група от двама добри риболовци според мен на въпросния симеон имат 14 риби. Аз само на червеноперка имам 7 кг.host200 написа:Колега съгласен съм с теб но на червеноперка кустурите са по едри иначе за бройка аз също ловя с симеона на едър симеон наистина съм хващал хубави бели но на монтаж над дъното
За дребния костур си има време и то отлетя безвъзвратно.
Успех.
-
- научил се да хвърля
За мен червеноперката си е най-добрата стъв за Жребчево но също съм имал добри резултати и на симеонgeorg написа:Пичове,не поставям под въпрос знанията ви за хищника по Жребчево,особено на Вал,но ако ще ловите костур на червенопера,аз ще го ловя на малки костурчета и съм сигурен кой ще бие!![]()

- spookymiro
- ще става разбирач
Здравейте,
През почивните дни (19-22) бяхме с приятелчето и още един колега на Жребеца. Сравнително слаб улов, но не сме капо. На тролене имаме десетина сулки от които само три бяха мерни, един клен и едно сомче около 3-3.5 кг. Колегата, който ловеше от брега се отчете с две бели и едно кленче ама не сме сигурни какво се хвана на уклей и какво на червеноперка.
Воблера на който се закачи сомчето и две от сулките е Storm Jointed Minnow Stick а други три от сулките се хванаха на Rapala Jointed Shad Rap. Останалите бяха единични удари.
На кльонк - нищо. За стръв ползвахме едри червеноперки, които се ловяха вечер като се стъмни на чепаре с бял червей.
Искам да помоля някой да ме светне как и къде на язовира мога да си хвана змиора, симеон, щипок (както и да се нарича) за да пробвам някой път и на него. И как го повдигате от дъното, че да не се заравя.
Поздрави!
През почивните дни (19-22) бяхме с приятелчето и още един колега на Жребеца. Сравнително слаб улов, но не сме капо. На тролене имаме десетина сулки от които само три бяха мерни, един клен и едно сомче около 3-3.5 кг. Колегата, който ловеше от брега се отчете с две бели и едно кленче ама не сме сигурни какво се хвана на уклей и какво на червеноперка.
Воблера на който се закачи сомчето и две от сулките е Storm Jointed Minnow Stick а други три от сулките се хванаха на Rapala Jointed Shad Rap. Останалите бяха единични удари.
На кльонк - нищо. За стръв ползвахме едри червеноперки, които се ловяха вечер като се стъмни на чепаре с бял червей.
Искам да помоля някой да ме светне как и къде на язовира мога да си хвана змиора, симеон, щипок (както и да се нарича) за да пробвам някой път и на него. И как го повдигате от дъното, че да не се заравя.
Поздрави!
Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
На полуострова до "Белия дом" в заливите срещу "Байкала"!spookymiro написа:някой да ме светне как и къде
Виждат се на тънката вода и се ловят с нещо като сито,като преди да загребеш,водата се размътва с крака близо до рибата!