Риболов на Распер

Модератори: Павел Иванов, sestrata

nicki4
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nicki4 »

аз наскоро на помпенните станции на бръшлен случайно хванах този дето е на аватара ми, не съм го теглил но мисля че някаде около 2кг и то интересното е че го хванах на дънно със стръв умряла кротушка на 25 метра от брега. Е не мога да си го обясня но ще кажа късмет и това е. на бял червей с телескоп съм вадил около 1кг няколко пъти лятото, на болдо съм виждал как други ловят на маята, при мен за сега са случайни ударите от распер.
Колкото обичаме, толкова и мразим пороците си.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Не е случайно че ти е клъвнал на дъно, имам доста удари от распер на попче и уклей по Дунав :wink:
freelancer
новобранец
новобранец

Мнение от freelancer »

Нека и аз да се включа във форума. Нов съм в спининга, но се пооборудвах малко с една пръчка на Филстар и макарка на Шекспир. Та тази събота успях да прескоча до 23-та помпена край ряхово да я пробвам как "работи"..Направих сефтето с 2 распера за 1 час (не бяха големи, около 40 см.) , но като за пръв път много се изкефих. Ползвах блесни мепс, едната беше аглия, другата не се сещам за модела(с червени точки по нея). Но искам да ви питам защо воблера ми Salmo Thrill всеки път като го замятах кордата се закачаше на някоя от тройките и съответно нямаше как да го водя. Дайте някакъв съвет...
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

freelancer написа:Нека и аз да се включа във форума. Нов съм в спининга, но се пооборудвах малко с една пръчка на Филстар и макарка на Шекспир. Та тази събота успях да прескоча до 23-та помпена край ряхово да я пробвам как "работи"..Направих сефтето с 2 распера за 1 час (не бяха големи, около 40 см.) , но като за пръв път много се изкефих. Ползвах блесни мепс, едната беше аглия, другата не се сещам за модела(с червени точки по нея). Но искам да ви питам защо воблера ми Salmo Thrill всеки път като го замятах кордата се закачаше на някоя от тройките и съответно нямаше как да го водя. Дайте някакъв съвет...
Правят същия номер и някои по-големи блесни. Следи момента преди да цопне във водата, затвори бигела и леко изпъни линията.
freelancer
новобранец
новобранец

Мнение от freelancer »

Мерси за съвета. Аз иначе това го пробвах и забелязах, че в 80 % от хвърлянията работи, но все пак реших да питам евентуално да науча нещо друго..
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

http://www.youtube.com/watch?v=WSfQvyWyWKo

http://www.youtube.com/watch?v=fWUDM9hnlew

За да има по-големи.

Изображение

А за да има още по-йедри:
http://www.youtube.com/watch?v=QKCIc8k6U6w

Наслука
Изображение

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

Изображение

Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Лорде, браво това трябва да са случва с всяка хваната риба :idea:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

Изображение

Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”