Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

КЪДЕ ЗА ЩУКА???
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: КЪДЕ ЗА ЩУКА???
По пътя от Търново за Русе, след Самоводене и Поликраище следват Куцина и Петко Каравелово, а преди Куцина в дясно има отбивка за Крушето! На Крушето, Куцина и Петко Каравелово, има корекции на Янтра в които има достатъчно много щука, аз лично бях изненадан, признавам си, че още по-назад по реката забелязах че има корекции и на с.Янтра и Драганово, които не съм обиколил, но на Петко Каравелово бяхме най-доволни, там хванахме доста щуки. Средния размер като тази на снимката с вестника 40 и няколко сантриметра, хванахме и една 60 см, но по-големите явно изтървахме, казах вече предишния път за потрошеното материално осигуряване!
Всичко разучавахме предварително в http://maps.google.com/, пътищата са черни, от селата до корекциите, но са наблизо и са в добро състояние. Оказа се, че местните ловят щуката в повечето случаи на тапа на жива стръв, а ние бяхме ентусиасти с блесни и резултатите бяах добри, нападаше предимно на по-големи въртящи блесни, всякакви, пробвахме купешки и наши си самоделни. Големите изпуснатите щуки, се оказаха на най-първата и най-малка корекция, но която явно местните не ходят, защото по нея има ръкави баластриери и те не са очаквали, че там има такива риби, те ходят предимно на последните две, които на картата изглеждат най-големи. За снимките, имаме снимки, но все още съм нов тук и май първо ще трябва да се запозная по-подробно с начина на качване и после ще покажа! 

-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Браво! По нашия край наистина има много корекции с много щука! За снимките може да намериш информация на задната страница в темата.
Наистина бях очарован от многото щука, която има в тези корекции, не споменах никъде, че хванахме и доста бебета, все един калибър, около 20 см, но разбира се тях си ги връщахме обратно, но удоволствието от риболова си е все едно и също. Но понеже се бяхме захласнали по щуките, не намерихме време да обиколим по самата река, където видях много голямо количество и като размери кефали, а и на река Росица също!!! 

- szhristov
- ще става разбирач

Благодарско и успех на всички в риболова.

...и наслука
Здрасти и от мене и аз се запален по щуката ,даже днес си купих и блеснарка и в петак сме се организирали да посетиме Мечкарево та да по мятаме малко.Знаетели нещто за там, че на Хаджийска не ще да яде апак сам хващал добра щука там.Та мисълта ми ако знаете нещо прясно за Мечкарево ще съм благодарен да го споделите.
- szhristov
- ще става разбирач

...и наслука
В петък съм на Мечкарево днес си купих една блеснарка на БАРКЛ тактикс нямам търпение да го пробвам

Здрасти Христак сега се вращам от Мечкарево
голяма греда 3 човека бяхме с по 3 въдици и блеснарки 1 риба закачи приятеля на жива рибка.Що така незнам
нещо бъркаме монтажите ли .В неделя ще паля свещи незнам кво да правя вече 

- szhristov
- ще става разбирач

Другия път ще има. Аз се готвех да пообиколя насам - натам ама ме завъртяха в работата и незнам кога ще мога да се поразтоваря с риболов - май няма да е тая година за съжаление

Успех другия път и пописвай, ако има излети

...и наслука
-
- ще става разбирач
Незнам на мен ли така ми се струва или щуката тоя месец хич я няма, в смисъл не е активна, но може да е от времето. Последните 3-4 излета пълно капо, а Октомври как даваше... Нищо тая седмица пак щя я гоня. Айде някой да се похвали с успепшен улов, че да повдигне малко духа ни 

- szhristov
- ще става разбирач

.....очаквам предложения - и не се ограничавайте- по-смело.

...чакам

...и наслука
Аз от скоро се запалих и не съм голям специалист, но ноември месец от 4 излета нито един удар. Докато Октомври по-мое мнение рибата беше по-активна.
-
- ще става разбирач
Събота мисля да ходя някъде из Казанлъшко (баластиерите)
п.с. Ако си навит, драсни ми на ЛС да се разберем
п.с. Ако си навит, драсни ми на ЛС да се разберем

Ееее момчета много сте далечко иначе щях да се пресъединя,тука по нашия край няма много места за щучки ,само браконери с мрежи
.Дано имате слука 
Ачка помисли дали използването на последната емотикона в текста ти не обижда колегите
slivnalia

Ачка помисли дали използването на последната емотикона в текста ти не обижда колегите

slivnalia