КЪДЕ ЗА ЩУКА???

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
geosmil
новобранец
новобранец

Re: КЪДЕ ЗА ЩУКА???

Мнение от geosmil »

По пътя от Търново за Русе, след Самоводене и Поликраище следват Куцина и Петко Каравелово, а преди Куцина в дясно има отбивка за Крушето! На Крушето, Куцина и Петко Каравелово, има корекции на Янтра в които има достатъчно много щука, аз лично бях изненадан, признавам си, че още по-назад по реката забелязах че има корекции и на с.Янтра и Драганово, които не съм обиколил, но на Петко Каравелово бяхме най-доволни, там хванахме доста щуки. Средния размер като тази на снимката с вестника 40 и няколко сантриметра, хванахме и една 60 см, но по-големите явно изтървахме, казах вече предишния път за потрошеното материално осигуряване! :) Всичко разучавахме предварително в http://maps.google.com/, пътищата са черни, от селата до корекциите, но са наблизо и са в добро състояние. Оказа се, че местните ловят щуката в повечето случаи на тапа на жива стръв, а ние бяхме ентусиасти с блесни и резултатите бяах добри, нападаше предимно на по-големи въртящи блесни, всякакви, пробвахме купешки и наши си самоделни. Големите изпуснатите щуки, се оказаха на най-първата и най-малка корекция, но която явно местните не ходят, защото по нея има ръкави баластриери и те не са очаквали, че там има такива риби, те ходят предимно на последните две, които на картата изглеждат най-големи. За снимките, имаме снимки, но все още съм нов тук и май първо ще трябва да се запозная по-подробно с начина на качване и после ще покажа! :)
pikefisher
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от pikefisher »

Браво! По нашия край наистина има много корекции с много щука! За снимките може да намериш информация на задната страница в темата.
geosmil
новобранец
новобранец

Мнение от geosmil »

Наистина бях очарован от многото щука, която има в тези корекции, не споменах никъде, че хванахме и доста бебета, все един калибър, около 20 см, но разбира се тях си ги връщахме обратно, но удоволствието от риболова си е все едно и също. Но понеже се бяхме захласнали по щуките, не намерихме време да обиколим по самата река, където видях много голямо количество и като размери кефали, а и на река Росица също!!! :)
Аватар
szhristov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от szhristov »

:rolleyes: мерси за инфото. След излетите ще пиша какъв е резултата от тях и за състоянието на водоемите.
Благодарско и успех на всички в риболова.
:drinkers:
...и наслука
a4kana
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от a4kana »

Здрасти и от мене и аз се запален по щуката ,даже днес си купих и блеснарка и в петак сме се организирали да посетиме Мечкарево та да по мятаме малко.Знаетели нещто за там, че на Хаджийска не ще да яде апак сам хващал добра щука там.Та мисълта ми ако знаете нещо прясно за Мечкарево ще съм благодарен да го споделите.
Аватар
szhristov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от szhristov »

:wink: колега Мечкарево ми е доста далече :cry: ама като гледа има добри предпоставки за щука. За съжаление не мога да помогна с никакво инфо :( . Пиши като се върнеш какво е положението там, ще се радвам да прочета нещо динамично от излета ти. :rolleyes:
...и наслука
a4kana
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от a4kana »

В петък съм на Мечкарево днес си купих една блеснарка на БАРКЛ тактикс нямам търпение да го пробвам :D :D
Аватар
szhristov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от szhristov »

Чстита придобивка :rolleyes: пиши после има ли риба или няма 8)
...и наслука
a4kana
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от a4kana »

Здрасти Христак сега се вращам от Мечкарево :( :( голяма греда 3 човека бяхме с по 3 въдици и блеснарки 1 риба закачи приятеля на жива рибка.Що така незнам :( нещо бъркаме монтажите ли .В неделя ще паля свещи незнам кво да правя вече :)
Аватар
szhristov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от szhristov »

:shock: еееее, не така песимистично де-рибата си е там, ама не сте я хванали :D . То за това се казва "наслука" . Има дни дето върви, ама има и такива дето не дава :x - винаги е различно - като каже не, та не ...
Другия път ще има. Аз се готвех да пообиколя насам - натам ама ме завъртяха в работата и незнам кога ще мога да се поразтоваря с риболов - май няма да е тая година за съжаление :? ,остава ми само да се утешавам в хубава компания и :drinkers: по-малко.

Успех другия път и пописвай, ако има излети :wink:
...и наслука
Радо Троев
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Радо Троев »

Незнам на мен ли така ми се струва или щуката тоя месец хич я няма, в смисъл не е активна, но може да е от времето. Последните 3-4 излета пълно капо, а Октомври как даваше... Нищо тая седмица пак щя я гоня. Айде някой да се похвали с успепшен улов, че да повдигне малко духа ни :wink:
Изображение
Аватар
szhristov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от szhristov »

:roll: дайте идеи и да се организираме в събота някаде за щука, а? :) Приемам всякакви предложения, ако никой не се навие сам отивам някаде - даже и на платено - не издържам вече. :cry: Твърдо съм решен да отда накде тая седмица. За сега се сещам само за Огняново за костур, :roll: ама ми се лови щука да му се невиди :D

.....очаквам предложения - и не се ограничавайте- по-смело. :wink: може пък да даде този път. Колегата dundurma - пиши каде си тая седмица, за да знаем от каде да очакване оптмистични новини за успешни излети, какъвто ще е твоя-сигурен съм. :D , ако е събота - пиши ме и мен :?:
...чакам :wink:
...и наслука
crezzer
новобранец
новобранец

Мнение от crezzer »

Аз от скоро се запалих и не съм голям специалист, но ноември месец от 4 излета нито един удар. Докато Октомври по-мое мнение рибата беше по-активна.
Радо Троев
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Радо Троев »

Събота мисля да ходя някъде из Казанлъшко (баластиерите)

п.с. Ако си навит, драсни ми на ЛС да се разберем
Изображение
a4kana
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от a4kana »

Ееее момчета много сте далечко иначе щях да се пресъединя,тука по нашия край няма много места за щучки ,само браконери с мрежи :x.Дано имате слука :finga:
Ачка помисли дали използването на последната емотикона в текста ти не обижда колегите :wink:
slivnalia
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”