Повреди и ремонт на двигатели и лодки - важно да се знае !!!

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
Аватар
nikamb1
новобранец
новобранец

Re: Повреди и ремонт на двигатели и лодки - важно да се знае

Мнение от nikamb1 »

Здравейте колеги.Да питам и аз нещо.Искам да си сменя импелера (водната помпа)на двигателя.Ще съм благодарен на някой,който знае последователността на разглобяване да ме осветли,ако може.Двигателя е Honda BF 15 A 1996г.А също така,от къде в София може да се купи.Предварително благодаря.
Аватар
краси12345678
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от краси12345678 »

Здравейте колеги, преди известно време си закупих един диск(благодарение на колегата Zanev) как се прави ремонт на извън-бордови двигатели Evinrude/Johnson от 2-70кс. от1990-2001г. и 65-300кс. от1992-2001г. Изображение Ако някой се интересува да се обади ще му го презапиша и изпратя само да си покрие разходите за диска и доставката.Защото разбирате че ако ми се обадят 200 човека трябва да дам 400лв.за дискове и пощенски пратки.Ако може да се изпрати по скайп или по друг начин пращам веднага и ще бъде пезплатно.
gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gogibo »

За импелера/мразя чуждиците/на Хондата , виж при Божо на "Марината" преди Панчарево.Ако случайно няма,то ще те насочи от къде да си намериш.
Аватар
MAXPOINT
новобранец
новобранец

Мнение от MAXPOINT »

Преди време закупих онлайн сервизна книга за ремонт на извънбордови двигатели от марката
МЕРКЮРИ,МАРИНЕР и ЯМАХА скоро срока за достъп ще ми изтече и сега свалям всякакви схеми и диаграми който може да се дръпнат.

има схеми за 2.5 and 4 Hp (1-Cylinder) Models
6-40 Hp (2- and 3-Cylinder) Models
40-225 Hp (4- and 6-Cylinder) Yamaha Models and V6 Mercury/Mariner Models

примерно:
меркюри 9.9 к.с. четиритактов, двуцилиндров, 232сс

Изображение

Изображение

Изображение

Ако някой има интерес ще кача за модела който му трябва!
Поздрави
гъз път да види
Аватар
nikamb1
новобранец
новобранец

Мнение от nikamb1 »

MAXPOINT написа:

Поздрави
Ако имаш вариант да качиш за хонда 15 ,ще съм много благодарен
Аватар
MAXPOINT
новобранец
новобранец

Мнение от MAXPOINT »

nikamb1 написа:
MAXPOINT написа:

Поздрави
Ако имаш вариант да качиш за хонда 15 ,ще съм много благодарен
Съжалявам колега,само за меркюри и ямаха
гъз път да види
Venkicha
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Venkicha »

Ще ви занимая и с моя проблем. Предстои ми смяна на масло в редуктора и двигателя на извънбордов двигател Джонсън 8 к.с. производство 2003г. 4 тактов. Някой ако знае какви са необходимите количества за да мога да си ги закупя предварително. А също и какъв вид модел , марка, вискозитет на маслата какви трябва да бъдат ? Някакви филтри маслени дали има . Някаква специфика при смяната ?
Най-посещаваният риболовен форум : въй въй въй.nariba.com
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
promarine
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от promarine »

Venkicha написа:Ще ви занимая и с моя проблем. Предстои ми смяна на масло в редуктора и двигателя на извънбордов двигател Джонсън 8 к.с. производство 2003г. 4 тактов. Някой ако знае какви са необходимите количества за да мога да си ги закупя предварително. А също и какъв вид модел , марка, вискозитет на маслата какви трябва да бъдат ? Някакви филтри маслени дали има . Някаква специфика при смяната ?
Yamalube 10W40 - 0,800 L (за двигателя)
Yamalube SAE 90 - 0,320 L (за ботуша)
Доколкото знам маслен филтър няма.
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
jordan7712
новобранец
новобранец

Мнение от jordan7712 »

MAXPOINT написа:Преди време закупих онлайн сервизна книга за ремонт на извънбордови двигатели от марката
МЕРКЮРИ,МАРИНЕР и ЯМАХА скоро срока за достъп ще ми изтече и сега свалям всякакви схеми и диаграми който може да се дръпнат.

има схеми за 2.5 and 4 Hp (1-Cylinder) Models
6-40 Hp (2- and 3-Cylinder) Models
40-225 Hp (4- and 6-Cylinder) Yamaha Models and V6 Mercury/Mariner Models

примерно:
меркюри 9.9 к.с. четиритактов, двуцилиндров, 232сс

Изображение

Изображение

Изображение

Поздрави
здравей колега,аз имам мотор меркюри 7.5 к.с и не мога да да разбера откъде да сменя маслото на редуктора има само един болт от едната страна на ботуша и когато го развия има още едно малко болче до колкото мога да видя и друг отвор няма около редуктора, а съм чувал че трябва да са два,ще съм ти много благодарен ако можеш да ме упътиш нещо.Поздрави
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от tiho_roev »

Здравейте колеги някой знаели къде във Варна ремонтират проперели благодаря предварително :D
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
l14o
новобранец
новобранец

Мнение от l14o »

Здравейте колеги.Имам следния проблем.Двигателчето е Меркури 6 к.с. четиритактово.Отгоре на карбуратора има две тръбички около по санитиметър откъдето в момента хвърля бензин.Двигателя запали веднъж за малко и после загасна и край.Дано съм обяснил правилно.
miro_bs
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от miro_bs »

l14o написа:Здравейте колеги.Имам следния проблем.Двигателчето е Меркури 6 к.с. четиритактово.Отгоре на карбуратора има две тръбички около по санитиметър откъдето в момента хвърля бензин.Двигателя запали веднъж за малко и после загасна и край.Дано съм обяснил правилно.
Дай малко повече данни
Коя година е мотора?
От кой град град си?
l14o
новобранец
новобранец

Мнение от l14o »

Днеска запали без проблеми.Ако се случи пак тогава ще го нося на ремонт.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Колега,тръбичките може да са вакуми !!! Те играят важна роля за храненето на двигателя с бензин,за да върви.Може да са прекъснати,това са само предположения,но такива тръбички рядко имат друго предназначение !!! Другото нещо което ще те посъветвам е,да вземеш и да притегнеш всички видове болтове и гайки,които са по двигателя,карбуратора и т.н. Имай си на предвид че ако има някъде хлабина,от там може да дърпа въздух и това да е причината да не може бензиновата помпа да храни мотора,така че пак опираме до вакума които трябва да прави мотора за да върви.Взима ли въздух - лошо.Повярвай ми,по някога едно притягане оправя нещата :wink: :wink: :wink:

П.П Има вариант,ако евентуално двигателя е бил каран известно време без да охлажда добре и карбуратора да се е изметнал при оставена хлабина,тогава иска да се челоса перфектно и лицето на карбуратора и там където ляга на блока,слага се нова гарнитура и се притяга,пак опираме до доброто запечатване за да прави вакум без които създава проблеми. Провери ги тези неща,не са за подценяване :wink: :idea: :idea: :idea:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
l14o
новобранец
новобранец

Мнение от l14o »

Благодаря колега Л.ВИЧЕВ.Двигателя е все още в гаранция ако пак се случи ще го закарам да го погледнат.Просто бяхме решили че в събота ще влизаме в морето и ми трябваше инфо какъв може да е проблема.
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”