Удачно ли е да се лови с този спининг щука?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
stancom
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Удачно ли е да се лови с този спининг щука?

Мнение от stancom »

Хм, Павка ( Ивановия :D ) ти нямаше ли идеалната,според мен, въдица за щука :roll: , некакакъв Скелетор 1 на 2,70 и тест 7-28гр. Що не вземеш да я донесеш и да покажеш на хората :roll:
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

Павел Иванов написа: :axe: :axe: :axe:
алоооооооо команча със зелените зъби и кривите крака :lol: :lol: :lol:
пИрбери ги тия чикиики и драсни едно л.с. де ша е щуко-хепанинга че да тествам новата НЕщукарка :wink:
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

:D Да се покаже този Скелетор , да го видим и ние ! Пък белкем и прихванем нещо от занаята ! Той Павката е стар щуколовец , ама все си мълчи и си крие такъмите ! Ние знаем ,че може да се лови и с по-мек прът , но , поне аз съм много патил от неподходяща пръчка в неподходящ момент и затова държа на по силно орУжие ! Пък и нека направим съпоставка , нали това е целта на занятието ! Айде ,давайте :!:
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

stancom написа:...ти нямаше ли идеалната,според мен, въдица за щука ...
И според мен е идеалната ама в събота ще пробваме как се държи късата ми "сомска" гега с тест 3.5 - 14гр. в силнообрасли гьолове при риболов на щука . Тематика бре :idea:
баш_майстора написа:... и драсни едно л.с. ...
Ми що да не ти драснем ?
rumbata написа::D Да се покаже този Скелетор , да го видим и ние !...
А па да не съм го крил ? Още от 2004г. от как го имам продънвам форумните пространства с тва че е "перфектната щукарка" :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

:D Верно хубава и сигурно и много надеждна въдица ! Но се питам това е втори вариант/което намирам в интернет/ , каква е разликата с първия !?

Колеги ,дайте предложения за спининг 2.40м. , 15-40 акция и твърд строй - като за щука ! Диапазон 100лв.
Аватар
stancom
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stancom »

rumbata написа::D Верно хубава и сигурно и много надеждна въдица ! Но се питам това е втори вариант/което намирам в интернет/ , каква е разликата с първия !?
Разликата е в дръШката :twisted: . Прилича на меча на Дарт Вейдър, направо да те е срам да се появиш на реката с нещо подобно :twisted: А :!: и няма корк :D
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

stancom написа:
rumbata написа::D Верно хубава и сигурно и много надеждна въдица ! Но се питам това е втори вариант/което намирам в интернет/ , каква е разликата с първия !?
Разликата е в дръШката :twisted: . Прилича на меча на Дарт Вейдър, направо да те е срам да се появиш на реката с нещо подобно :twisted: А :!: и няма корк :D
Бааа, на втория излет още се разбира, че дръжката си много удобна всъщност, а това че няма корк не влияе на захвата, много бързо се свиква! :wink:
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

:D http://shop.fishing-mania.com/pics/T_SEHA-big.jpg мисля да е това пръчката -Тика графит TC2, модел SEHA624402 - 2.44 м, 14-56 гр, тегло 160 гр..

Изображение

Ако някой има такава и е решил да се освободи от нея съм готов на преговори !
Последно промяна от Румбата на Чет Ное 12, 2009 2:12 pm, променено общо 3 пъти.
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

тиката не е лош вариант
имай предвид че са доста твърди ако мога така да се изразя :wink:
другото което не ми харесва в тях е че пред макародържача няма корк а е някаква конусовидна ръкохватка от карбон...
Изображение
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

Я сега ,Баш Майсторе ,кажи , ти имал ли си такава и как се държи при натоварване !? Реални ли са посочените цифри в акцията и с какво впечатление те остави след извадена риба !? И какво означава "твърдичка" !?
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

не не съм имал такава
тва беше един от вариантите като си избирах "щукарка" но се отказах
гледах (тръсках) SEHA427402 и SEHA627402
поне по моите разбирания втората въдица е прекалено твърда
първата бих си взел но не ми хареса дръжката пък и цената ми се вижда малко височка
иначе знам за доста хора които ги ползват и са във възторг от пръчката
просто не беше това което търся което не значи че на теб не би ти харесала :)

п.п. можеш въобще да не вземаш предвид мнението ми щото има къде по големи светила у спининго :wink:
Аватар
Живко Василев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Живко Василев »

rumbata написа: :D С какви марки и модели си бре Живко ! Дай идеи ,пък ще мислим !

Първата 2.40 е Шимано АероКаст

Изображение

Изображение

Инфо от
Филстар:
Shimano Aerocast Spinning - представена миналата година и базирана на патентованата от Shimano технология Oval Blank, спининговата серия Aerocast има три нови попълнения. Късата част на семейството има два нови модела - 2.10 Heavy и Extra Heavy акция за сериозни борби със яки хищници, както и 2.40 Extra Heavy, която допълва силата на по-малката дължина. За отбелязване при серията са Power Cork дръжка, Fuji Alconite Stainless Steel водачи, Fossilwood макародържач и твърд тубус за транспорт.
Тънка, лека и с удобна за пренасяне дължина. Две акций в една пръчка. За Тунджа ми е идеална.

Втората 2.70 е БлякСрийм на Спортекс

Изображение

Изображение

Инфо от
Алтмекс:
Като използвате тези въдици, вие ще бъдете непобедим във водата. Не само видът й напомня за SPORTEX. Финото коляно предава всяко движение на ръката директно до примамката и сигнализира за всяка минимална вибрация. Въдицата Black Stream помага на спининговите риболовци да разпознаят кълването на рибата и да реагират незабавно. Всеки детайл на тази модерна серия въдици отговаря на най-добрите SPORTEX традиции. Благодарение на използваните висококачествени HM/IM карбонови материали, тези въдици притежават прогресивно енергичен строй. Те са истинско бижу, за което приятелите ви рибари ще ви завидят.
Инфо и от Sestrsta за нея :arrow: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 4&start=60
Тънка, лека и здрава. За открит водоем.Като тест и дават 16-30г. но се справя добре и с 10гр. примамки. Пръчката ме радва много почти, но не толлкова колкото Авид-а. Щука 2 кила си я дръпвам на буксир с нея.
Ето малко снимки за визуално сравнение на дебелината на бланките с Авид Ст.Кроа AVS90MHF2

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Авида е по дълък с 4 см
Изображение

Изображение

За Графит на Тика досега лоша дума не съм чул, лично съм хвърлял едва няколко пъти с такава.

Поздрави!
Изображение
Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

:D Браво Живко ! Ти си отличник ! Хубави въдици и много добро онагледяване ! Обяснението е повече от разбираемо ! Сърдечно благодаря ! Пожелавам ти много репортажи в "успешни" с тях !!! :D
bountyhunter
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bountyhunter »

Здравейте на всички,лично имам тика графит 2.44 акция: лаит и съм много доволен от нея. Ако колегата от Бяла Слатина е решил да си копува графита няма да сбърка. С тази пръчка съм ловил и кленове и пъстърви и щуки и лошо впечатление нямам така че,колега взимаи си я.А ако искаш пиши на л.с. да ти дам оферта.
Аватар
gogobogo
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от gogobogo »

И така да ви кажа и аз В неделя на Йовковци след 2 часа въртене пущината удари може би беше към кило и избяга.Пръчката 30-60 Корморан 3-30 м.Според мен е от значение опита отколкото пръчката
Изображение
КЕФА ЦЕНА НЯМА.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”