Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

за макрите НЕ Daiwa и Shimano !
Модератор: sapuna
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: за макрите НЕ Daiwa и Shimano !
В такъв случай приемам извиненията ти и съм съгласен на следващото виждане първата стаканка да е от менЛ.ВИЧЕВ- krokibg написа:...Аз поне ако съм згрешил,винаги се извинявам...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- krokibg
- учете се от него
Павле,още не съм се извинявал за да приемаш каквото и да е
И каквото пиша на теб,това пиша и на Тамихал.Каквото съм написал,на 100% го мисля и съм убеден в това.Снищо не ме убеди че на 100% макаретата си ги правят хората които са ги констроирали.Така че,първото като се видим,може да е и от мен
Това че се бъзикаме и спорим,няма нищо общо с отношението ни един към друг,приятелството си е приятелство

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Мисля че забравяме за една наистина качествена макара http://www.misterfishonline.it/product.php?idx=224
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Струва ми се,че темата отиде в леко грешна посока.То е ясно,че всеки е с лични предпочитания и избора е строго индивидуален,но все пак дали се изчерпа темата...нищо не се спомена,примерно за марки, като MITCHEL,GARBOLINO,TUBERTINI,SPRO,BALZER,MAVER,а сигурен съм има много колеги използващи такива продукти,но незащитаващи тезите си,защо точно такива такъми предпочитат.
Особенно GARBOLINO и TUBERTINI...нали?

- krokibg
- учете се от него
Ако прочитахте всичко писано преди това,нямаше да се чудите.Пак ще го кажа,винаги всичко се свежда до ПАРИТЕ.Ако всички имаха пари,щеше да се говори само за скъпи и квалитетни модели макари на реномираните фирми.Какво повече да се каже,незнам.Всеки се простира според чергата си или рискува скандал с жена си като оползотвори семеините пори за скъпи макари.Аз повече няма да пиша в темата,просто е изчерпана и каквото и да се прави,пак ще има съпоставки с най-добрите,защото такъв е живота

- orion30
- разбира нещата
Интересен спор. Дайва ли шимано ли? Аз освен Пенн и Рьоби друго не признавам. 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
както казах корморан са си супер марка.... дал съм 130 лева за нея и ако толкова държиш може да направиш едно сравнение с Шимано ...steaven написа:Приятелю искам в темата да говори за реални неща да не правим съпоставка с Daiwa и Shimano за това отговарям на повечето мнения ! Ок няма против щом ти харесват корморан на теб няма проблем лови си със тях ! Никой не ангажирам с мойто мнение аз лично и 20 лева не бих дал за Корморан не кокретизирам само макарите ! За мене това е някакъв бранд който се цели във най-ниския клас и цени ! Както се казва "Не съм толкова богат, че да купувам евтино" !eminem94 написа:Ама сте големи разбирачи всичките ... steaven какво им е на корморан .... ? еми предпочитам да дам 200 лева за корморан отколкото 100 за шимано ... не те питам дали ти харесват или какво предпочиташ ...Казвам само,че за мен това е марката ... Като гледам в тая тема всяко 2-ро мнение е твое .Хвани малко се спри .Пусна тема да питаш нещо пък сам си отговаряш в нея
Всичко друго от тама натък е чисто заяждане !
Tamihal поздравление това за робуването на марките беше много добро попадение !

- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
da се намеся и аз ,имам макари ДАМ които съм копувал преди 7-8 години и още ме слушат,макар и вече да не ги ползвам толкова често,но са на доста километри,имам вече и от прословутите марки,и те са хубави,но повечето е реклама,и изхвърляне,или мода де да знам и аз какво е,има и по евтини марки но качествени,тва е моито мнение

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Aбе еминемчо колко риболова направи с корморана та разбра дали е хубава или не,ай стига писа работи които не са ти ясни.като направиш над 100риболова за сезон тогава коментирай,ама не като хвърлиш един път ....на ден
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
В предвид заглавието на темата,всяко следващо мнение сезиращо марките Daiwa и Shimano/директно или ин/ ще го изтривам!
Бъдете Българи-работете върху клишето!
Бъдете Българи-работете върху клишето!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Васе,дай ми някакъв аргумент за отключване!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
И тъй като не можеш да се аргументираш и продължаваш да проповядваш своето
Темата отдавна тръгна в грешна посока и въобще нямаш основание да ме упрекваш!
Ако ли продължава по същия начин,много ще ми е криво,но ще я изтрия направо!Ключът в случая не помага явно!
п.п. За личните снощи-забравям ги!Ще се радвам,ако го направиш и ти!
ще го направя аз-Темата е твоя,но НЯМАШ мнение в което да не насаждаш Шиманото!Кажи ми кой получи някаква адекватна информация за различна от горепосочената марка макара?Май никой!Май само Шимано и пак Шимано?!?!?!Защо всяко сравнение трябва да е с тях?steaven написа:Ами то точно затова пусках една тема за макарите Не ДАЙВА И Шимано да се язясни кой макари които не са от тази марка са свястни !
Ама САПУНА взе ,че я затвори ! Това ще го оставя без коментар ! Както е тръгнало форума ще стане само май Магазин nariba.com !
Темата отдавна тръгна в грешна посока и въобще нямаш основание да ме упрекваш!
Ако ли продължава по същия начин,много ще ми е криво,но ще я изтрия направо!Ключът в случая не помага явно!
п.п. За личните снощи-забравям ги!Ще се радвам,ако го направиш и ти!

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
orion30 написа:...Аз освен Пенн и Рьоби друго не признавам.

Пак отиваме в начална позиция - една купчина легенди под обща шапка благодарение на баницата

пп - Любе , не парите са определящи какви такъми ще ползва човек сметам а вижданията му относно отношението му спрямо хобито му

пп2 - Митаче , е за тва си те уважавам

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колегата Кроки е много прав за парите. Избора на макара при 99 % от клиентите коти влизат в магазина се свежда до цената. Масово купуваните макари са от порядъка на 25-85 лв. много рядко има хора които дават 200-250 лв. и повече за качесвенна макара. За макарите на корморан нямам нищо против, но лично аз не бих дал 130 лв. за макара корморан то най-скъпия им спинигов модел срува 200 лв. ( Блек Стар ), но имат някои хубави шаранджйски модели.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- krokibg
- учете се от него
Добре дсе,има колеги които ме упрекват в пристрастие и т.н.Кажете ми с ръка на сърцето,как и с какво да правя сравнение,когато имам поглед за тези марки,само от случайни ремонти които правя на такъми собственнос тна мои приятели,строшили ги по време на риболов при мен.Я дръжка,я вътре нещо се откачило,механизма вътре върти а шпулата си стои на едно място без да навива.Имал съм честа да ремонтирам доста от тези за кито се пита.Каквото и да си говори,имам ли възможност,за всеки определен риболов мога да си взема само най-доброто и те са Шимано,Дайва,Ван Стаал,Пен и още две,максимум три марки,които наистина си заслужават човек да ги притежава.А риболова с тях е просто удоволствие.Никога не бих си взел други марки,освен ако не ми дойде на акъла да направя проба,както се е случило с Тика,Спро,Рьоби и т.н.Приключил съм обаче с тестването,поне за сега.Да си тестват други,които още търсят своята марка,макара или пръчка
Аз съм наясно със себе си и какво искам,и единственното което ще кажа накрая е ,че има сносни модели от определени марки,но за съжаление посредственни.Така че,няма за какво да ме обвинявате,поддържам си мнението че човек трябва да се наслаждава на прекрасните такъми и да испитва удоволствие,когато борави и вади рибата ударила на такъма.Достатъчно много проблеми съм имал по време на риболов с разни измислени марки и предпочитам да си правя кефа,когато ловя а не да правя ремонти ПО,или след риболов,което се е случвало многократно.От това,по-коректно и ясно,няма как да се искажа.Това знам за марките,това мисля и тези марки бих ползвал.Всичко другао е компромис със себеси и любимото хоби