Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Самострой-лодка на 6-ти етаж
Модератор: emo vasilev
Re: Самострой-лодка на 6-ти етаж
Цено съгласен съм,че помещението е важно, дори много.Относно цената аз пуснах една примерна 200 лв. с цел да предизвикам спорове и да се раздвижи темата.Не смятам,че ще постигна заводско качесво, но ще се старая.Ще се откажа от промените на оригиналните чертежи, тъй като незнам какво ще предизвикат в поведението на лодката.Предполагам че ползваш Карене за проектите си.
Ванеса работил съм с епоксидна смола, но нямам представа полиестерната доколко е удобна за работа.Поне по форумите за самострой дават предимство на епоксидната като по-здрава и с по-голямо отворено време.Единственото предимство на полиестерната посочват по-голямата и течливост и по лестната пропитка на плата.
Сампо наистина си шампион щом я държиш на вдигнати ръце.
Аз моята ако явдигна така няма да имам проблем с качването и на тавана на буса.
По-късно ще постна снимки от строеж на лодка по метода заший и залепи.Това за колегите които са далеч от темата и не им се рови из специализираните форуми.Метода изглежда прост и лесен.Пък де да знам някой може и да се запали по самостроя.
Ванеса работил съм с епоксидна смола, но нямам представа полиестерната доколко е удобна за работа.Поне по форумите за самострой дават предимство на епоксидната като по-здрава и с по-голямо отворено време.Единственото предимство на полиестерната посочват по-голямата и течливост и по лестната пропитка на плата.
Сампо наистина си шампион щом я държиш на вдигнати ръце.

По-късно ще постна снимки от строеж на лодка по метода заший и залепи.Това за колегите които са далеч от темата и не им се рови из специализираните форуми.Метода изглежда прост и лесен.Пък де да знам някой може и да се запали по самостроя.
- krokibg
- учете се от него
Баце,нали знаеш как са направени Бостъните,нямат нищо общо с тези от рода направи си самbarutchiata © написа:Ей това дето Марко го е споделил, ама въобще не съм съгласен. Ей таа лодка 3,5 м мое да се кара максимално с 25 коня, и това го казва производитела на лодката.От лодка до лодка разлика голяма, факторите са съвсем различни и дължината не е най важния.
Първо правиш лодката и после преценяш какъв двигател да слагаш.

Обърнете внимание на поста които е пуснал колегата и какво е написал

Винаги съм изказвал ясно и точно вижданията си, и този пост не цели никакво заяждане с които и да е,просто аз никога не бих тръгнал да правя лодка,която утре ще трябва да продавам,подарявам или хвърлям.Ако ще правя нешо,то ще бъде направено като задължително,първо се съобразявам с моята и сигурноста на хората които ще се возят при мен или по късно в тази лодка

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- ceno cenov
- разбира нещата
А КАЯ, ти вече си започнал строежа. Давай снимки, че да ти намерим кусури.
Майтап ей да не се вържеш!!!!!
Уважавам много хората които се наемат да създадат нещо със собствените си ръце.
Аз ползвам Carene за първоначален чертеж, после дообработвам с FreeShip, разгънатите чертежите излизат в AUTOCAD, после ги прехвърлям в Corel Draw, че принтера на които ги пускам не може или поне ние не можем от AUTOCAD..... И се получава една софтуерна епопея.
Звучи сложно но не е така.
Метода, по които се сглобява е също като при теб сшии и слепи. Ползвам епоксидна смола. Мисля, че полиестерната не е подходящата за случая...
Любо добре е да направи човек първо една на която да не залага кои знае какво, че да свикне с материалите и работата. Хич не ми се иска да го "проклиням"
но ще срещне доста ядове с тия смоли и оребрявания и т.н. Незнам до колко има опит при работа със смола, а и как си го предтавя шкурене с лентов шлаиф в апартамента на шестия етаж.

Майтап ей да не се вържеш!!!!!
Уважавам много хората които се наемат да създадат нещо със собствените си ръце.
Аз ползвам Carene за първоначален чертеж, после дообработвам с FreeShip, разгънатите чертежите излизат в AUTOCAD, после ги прехвърлям в Corel Draw, че принтера на които ги пускам не може или поне ние не можем от AUTOCAD..... И се получава една софтуерна епопея.

Метода, по които се сглобява е също като при теб сшии и слепи. Ползвам епоксидна смола. Мисля, че полиестерната не е подходящата за случая...
Любо добре е да направи човек първо една на която да не залага кои знае какво, че да свикне с материалите и работата. Хич не ми се иска да го "проклиням"

- krokibg
- учете се от него
И аз това се чудя ,но" луд човек умора няма " /това в кръга на майтапа
За боравенето с смолата,няма нищо сложно и за нула време ще влезе в час.Щом е начинаещ,ще го посъветвам да си направи много кутийки от дъното на ПВЦ бутилки от бира.Реже на 6 пръста от дъното и пълни с предварително ускорена смола.После само капва малко втвърдител и е готов за работа.Когато изразходва няколко такива дъна пълни със смола,вече ще знае и точната пропорция на втвърдителя,колко да слага,дали повече за по-бързото втвърдяване или по-малко за да има време да я израсходва спокоино преди да се втвърди.За мен,втория е по удачен,докато се науци правилно да полага плата и да тупа.Има обаче една тънкост,която трябва да знае и тя е че плата трябва да е по цялата дължина на борда и дъното и да не е на парчета.Колкото е от самия топ/стъкломата/трябва да го полага целия.Тук е разковничето,ще трябва още преди да е изразходвал смолата от едната кутия,вече да му е направена втората за да не стане токо че да втвърди мата и страните и дъното на лодката да станат на вълни - дунавски
Абе,ще се научи,колкото по-бързо,толкова по добре за лодката и естетичния и външен вид
Що се отнася до направата на една за тренировка, и после да прави истинската,за мен е губене на време,средства и т.н.Налязва няколко парчета мат,примерно 40х40 и слата първото върху картон.Налива си смола,задължително предварително ускорена,капва няколко капки втвърдител и тупа.Като иступа първото и го напои както трябва,поага второто,след него третото и за 20 минети е схванал същноста на нещата и е готов на първо време да действа.Така мисля и когато тръгнах за първи път да правя такова нешо,така постъпих и не зграших

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Имам известен опит с епоксидна смола,но изделиата които съм правил неса големи и бяха върху матрица.Като не е голямо изделието свършваш работа преди да е започнала да желира смолата.
Ако за няколкото часа от предишното ми включване можех да покажа снимки от собствен строеж щях да се спукам от надуване.
Ето и обещаните снимки.Подбрал съм само по няколко и така нещата изглеждат прости и лесни, но не е така.Снимките са оттук:
http://forum.motolodka.ru/read.php?f=1& ... 0&t=355899
http://www.boatportal.ru/master/5/

Корпуса е зашит със скоби от 2 мм. медна тел

Поставени са ребрата

облепят се снадките и в последствие и корпуса със смола и плат.

лодката е боядисана.

[img]tp://prikachi.com/files/1297867h.jpg[/img]

Това пък е стапелният метод
Всеки от тях си има предимства и недостатъци.Тъй като не съм правил нищо по някой от тях, не мога да посоча от собствен опит какви са те.Казват, че метода със скобите бил по.лесен и приложим до съдове с размери 6-7 метра, а за по-голями стапелният метод.
П.с.Мислех основниат сроеж да направя в апартамента с грундирането, а обличането със смола и плат като се стопли времето навън пред блока.Сина като беше малък казваше "Татко всички приатели си имат село, купи и ти." Съжелявам, че не го послушах.Сега щеше да ми е лесно.
Ако за няколкото часа от предишното ми включване можех да покажа снимки от собствен строеж щях да се спукам от надуване.

Ето и обещаните снимки.Подбрал съм само по няколко и така нещата изглеждат прости и лесни, но не е така.Снимките са оттук:
http://forum.motolodka.ru/read.php?f=1& ... 0&t=355899
http://www.boatportal.ru/master/5/

Корпуса е зашит със скоби от 2 мм. медна тел

Поставени са ребрата

облепят се снадките и в последствие и корпуса със смола и плат.

лодката е боядисана.

[img]tp://prikachi.com/files/1297867h.jpg[/img]

Това пък е стапелният метод
Всеки от тях си има предимства и недостатъци.Тъй като не съм правил нищо по някой от тях, не мога да посоча от собствен опит какви са те.Казват, че метода със скобите бил по.лесен и приложим до съдове с размери 6-7 метра, а за по-голями стапелният метод.
П.с.Мислех основниат сроеж да направя в апартамента с грундирането, а обличането със смола и плат като се стопли времето навън пред блока.Сина като беше малък казваше "Татко всички приатели си имат село, купи и ти." Съжелявам, че не го послушах.Сега щеше да ми е лесно.

- pachosz
- сериозен играч
Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:...за 20 минети е схванал същноста на нещата и е готов

Любо, не го плаши колегата преди да е почнал де

Като ви чета ей така, много лесно ми се вижда, ше взема май и аз да си спретна някой ден едно ново корито, въпреки, че тая дето я имам за сега си ми харесва

КАЯ, УСПЕХ и нямам търпение да гледаме вече първите снимки

колега супер е схемата само ни е малко съмнително дали тази медна тел ще е достатъчно здрава
кьоркефали
- barutchiata ©
- Администратор
Медната тел е само за първоначално закрепване.chopara написа:колега супер е схемата само ни е малко съмнително дали тази медна тел ще е достатъчно здрава
- barutchiata ©
- Администратор
Баруте, това ти ли си го натворил? Покъртително! 

Никога не съм хващал повече от 12 заргани, но винаги страшно съм се забавлявал!!!!
Мммм-даа! Важен е процеса!
Мммм-даа! Важен е процеса!
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Барутеее,то туй пампор ве.
Как ще го качва върху колата.
Ама ми хареса,кът се чупи мойта,такова ще си направя.
КАЯ,почвай каквото си намислил,мисля,че вече си наясно със себе си.
Как ще го качва върху колата.
Ама ми хареса,кът се чупи мойта,такова ще си направя.
КАЯ,почвай каквото си намислил,мисля,че вече си наясно със себе си.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- barutchiata ©
- Администратор
Не баце, ама мога да ви засипя със снимки на лодки правени в процеса на работа.Преди 2 години бях полудял да си правя лодка.После заминах за Виена и сега това ми е на заден план. Но един ден ще я направя мойта лодка.
- barutchiata ©
- Администратор
Киро ставаше на въпрос за тази техника на правене на лодка!
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Голяма тръпка е да направиш или ремонтираш нещо по твой план.
Само дето сега ме гепи много кофти времето,направо не ме свърта у дома,
като знам какво ме чака,ама природа - ще чакам по-добро време.
Да виждам ти идеята,надявам се че не се сърдиш и на малко майтап.
Само дето сега ме гепи много кофти времето,направо не ме свърта у дома,
като знам какво ме чака,ама природа - ще чакам по-добро време.
Да виждам ти идеята,надявам се че не се сърдиш и на малко майтап.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- pachosz
- сериозен играч
Баруте, тва много парички, много труд, много удобства...
Красота голяма наистина

Красота голяма наистина