правосъдие.бг

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Re: правосъдие.бг

Мнение от krokibg »

Майна,земни хора сме, аз специално не познавам нито един шофьор на камион,които да не е взел нафта от неизгоряната нафта/и го имат за даденост/ прибират и продават !!! Ако нашето момче не бара,значи е първия и единствен.Смятате ли че не са правени експертизи :?: :idea: :?: :idea: Експертите си имат базови таблици и са го сметнали на секундатАз ще Ви кажа една истина,на която не сте обърнали внимание :idea: :idea: :idea: Нашето момче му обяснявало на Баровеца,че камиона "много гори" а човека без да се разправя,му е казал спокоино да си кара,защото е знаел какво ще направи накрая,когато реши да го гони.Дано да се оправи,аз не съм му душманин но както казват "Москва не вярва на сълзи" а на документи и факти :lol: :lol: :lol: :lol: Колгегата ако ги е имал, нямаше сега да говорим по този въпрос.И все пак,аз му вярвам :wink: :wink: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
trifondeli
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от trifondeli »

Dancho M написа:Решението на Окръжен съд - Ямбол е от 14.12.2009 г. и е в законна сила от 21.01.2010 г. Решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд на България в 30 дневен срок от връчването му на страните. С решението се потвърждава решение № 433/3.07.2009 г. постановено по гражданско дело № 1723/2008 г. на Ямболския районен съд, в частта, с която И.Т.К. *** е осъден да заплати на ЕТ "Еди-Стоян Едрев", на осн. чл.211от Кодекса на труда във връзка с чл.207 ал.1 т.2 КТ, сумата 2203,14 лв.,представляваща стойността на преразход на гориво за периода 1.04.2007 г. - 31.03. 2008 г. 1006 литра,ведно със законните лихви върху тази сума,считано от 31.10.2008 г., и разноски в размер на 964,80 лв.
Колета Трифондели, от горното става ясно, че решението на Ямболския окръжен съд е в законна сила от 21 януари 2010 г., т.е. можеш да го обжалваш пред Върховния касационен съд, защото не е изтекъл давностния срок.
благодаря на колегата ДАНЧО. М тои е показал всичко черно на бяло,също благодаря и на градския за предложения адвокат ПАНЧО ПАНЧЕВ.днес ще отида да го потърся
уникат-без дубликат!!!
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

Зет ми кара голям камион и не краде .
Ама не защото е съвестен :D .
Просто шефовете напоследък са дребни риби ,правят дребни сметки и все дават пари за нафта на минимума.
От три курса ,на един все му свършва нафтата.
И оня, понеже е тарикат се дига с личния си автомобил и му кара нафта .
Сега нещата не стоя така както преди 2-3 години.
А за предложението на НАШИЯ юрист ,съм съгласен.
Да обжалва момчето пред Върховния съд и ако нищо не стане, да направим една акция....колко му е.
trifondeli
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от trifondeli »

със сълзи на очи благодаря на всички колеги които станаха съпричастни по моя проблем,днес си взех всички документи от тая моя подкупна адвокатка, и я попитах защо така се получи а тя ми отговори че, мн.съжалявала ама направила всичко по силите си.дадох всички документи на адвокат от сливен и се надявам тои да разнищи цялата история.а както пише колегата САКСИ и аз бях по същия начин като неговия човек,стоял съм с часове по пътищата, докато го чакам да ми донесе нафта и да се прибирам.а камо ли да мога да взема каквото и да е,та тои ЕДРЕВ си биеше гъза да не сере.па камо ли някои да го прекара.
уникат-без дубликат!!!
trifondeli
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от trifondeli »

и за всички колеги които са заинтересовани по моя въпрос,да влязат на саита ямболски окръжен съд, в раздел свършени дела и да видят всичко по случая, ет.ЕДИ-СТОЯН ЕДРЕВ срещу И.Т.К
Последно промяна от trifondeli на Сря Фев 17, 2010 8:24 pm, променено общо 1 път.
уникат-без дубликат!!!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Тои си е научил урока :lol: Слага толкова,колкото да можете да се приберете.Смята километрите.Нещата са прости,слага 10 литра нафта в резервоара,пали камиона и като свърши нафтата,гледа колко е минал.Дава ти камиона,и според това което е отчел при него,толкова и пари дава.Нещата са такива,явно бая са го дръгнали преди да се научи :lol: :lol: :lol: Ама и тарикат,хем не ви дава грам да си вземете,хе ми някоя хилядарка си прибира от вас.И на това ако не му се вика преебаване,зраве му кажи :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:

Дай линка да прочета какво пише !!!

trifondeli
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от trifondeli »

колеги това е в раздела свършени дела.а по подробно е описано всичко в раздела ВЛЕЗЛИ В ЗАКОННА СИЛА СЪДЕБНИ АКТОВЕ.това е линка колега вичев.
уникат-без дубликат!!!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Никакъв линк не си сложил :roll: Постни го да прочета за какво става въпрос :!:

trifondeli
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от trifondeli »

съжалявам колега обаче не знам как се посва линка.влизаш в саита на ЯМБОЛСКИ ОКРЪЖЕН СЪД И В РАЗДЕЛА: ВТОРИЯ КОИТО СЪМ ПИСАЛ И ТОВА Е :wink:
уникат-без дубликат!!!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

РЕШЕНИЕ
гр.Ямбол 14.12.2009 г.
В ИМЕТО НА НАРОДА
Ямболският окръжен съд гражданска колегия, в публично заседание на седемнадесети ноември две хиляди и девета година в състав:
Председател:
Членове:
при секретаря Л.Р. , като разгледа докладваното от......... в.гр.д.№ 378 за 2009 година, установи следното:
Обжалвано е решение № 433/3.07.2009 г. постановено по гр.д.№ 1723/2008 г. на Ямболския районен съд, в частта, с която И.К. *** е осъден да заплати на ЕТ„Еди-С.Е.", на осн. чл.211 КТ вр. чл.207 ал.1 т.2 КТ, сумата 2203,14 лв.,представляваща стойността на преразход на гориво за периода 1.04.2007 г. - 31.03. 2008 г. в размер на 1006 литра,ведно със законните лихви и разноски
Счита се,че решението е неправилно и постановено при съществени процесуални нарушения,поради следните съображения:.
Съдът неправилно е квалифицирал иска по чл.211 КТ във вр. с чл.207 ал.1 т.2 КТ,тъй като И.К., като работник при ЕТ „Еди С.Е.", не е имал задължението да съхранява,разходва и отчита материални ценности. Оттук и неправилната квалификация по чл.211 КТ, вместо правилната по чл.210 КТ.
Първоинстанционния съд не е отчел разминаването между отчетените по пътни листи и по километража на автомобила километри,като по този начин на К. са надчетени в повече 573 км.
На ответника не е била предоставена процесуална възможност да оспори
подписа си върху „справка-акт за ревизия..... ", която е ангажирала имуществена муотговорност
В съдебно заседание жалбата се подържа
Възиваемата страна- ЕТ „Еди- С.Е." моли жалбата да бъда оставена без уважение,като решението на първоинстанционния съд бъде потвърдено. Приемно предавателния протокол е годно доказателство за наличието на липси.Длъжностната характеристика определя К., като материално отговорно лице, което има задължение да отчита разходваното гориво. Разликата между километрите по пътни листове и по километраж се явява за периода след ревизията и не касае настоящия спор.Заключението на съдебните експертизи не е оспорено от жалбоподателя при разглеждане на делото пред първоинстанционния съд. Искът правилно е квалифициран по чл.211 КТ във вр. с чл.207 ал.1 т.2 КТ.тъй като се ангажира отговорността на материално отговорно лице за липси.
Окръжният съд, след като разгледа жалбата, намира същата за неоснователна.
Неоснователно е твърдението в жалбата ,че в трудовите функции на въззивника К. ,като шофьор на товарен автомобил не е влизало задължението да съхранява,разходва и отчита поверените му материални ценности,в частност горивото на поверения му автомобил. Тази дейност,както правилно е отбелязалрайонният съд в мотивите кш решението си, съставлява основото в съдържането на трудовата функция на ответника,като отчетник. При констатирана липса на материалните ценности, които в изпълнение на работата си е следвало да отчита наработодателя си, възивникът носи пълна имуществена отговорност по чл.207 ал.1 т.2КТ.
Неоснователно е и другото твърдение в жалбата, а именно,че въззивникът неправилно е „надчетен" за разликата от 573 км,която се явява между километрите по пътните листи и отразените в километража. От представения по делото ревизионен акт,както и от заключението на назначените по делото съдебно-счетоводни и технически експертизи, се установява липса на 1006 л. гориво за периода 1.04.2007 г. - 31.03.2008 г. на стойност 2203,14 лв. При определяне на липсата и нейната равностойност експертизите са стъпили на подписания и от страна на въззивника „протокол за установен пробег на автомобила", съдържанието на който не е оспорен от него.
Що се касае за оплакването за допуснати съществени процесуални нарушения при разглеждане на делото от първоинстанционниа съд.жалбата също се явява неоснователна.Въззивникът е оспорил подписа си върху акта за ревизия при разглеждане на делото пред първоинстанционния съд, но е сторил това извън определените и преклузивни срокове по чл.193 ал.1 ГПК, поради което правилно районният съд е оставил това му искане без разглеждане. В този смисъл е и влязлото в сила определение на ЯОС по в.ч.гр.д.№ 208/2009 г.
Решението на районният съд е правилно е следва да бъде потвърдено Воден от горното окръжният съд

РЕШИ
Потвърждава решение № 433/3.07.2009 г. постановено по гр.д.№ 1723/2008 г. на Ямболския районен съд, в частта, с която И.Т.К. *** е осъден да заплати на ЕТ „Еди-С.Е.", на осн. чл.211 КТ вр. чл.207 ал.1 т.2 КТ, сумата 2203,14 лв.,представляваща стойността на преразход на гориво за периода 1.04.2007 г. - 31.03. 2008 г. 1006 литра,ведно със законните лихви върху тази сума,считано от 31.10.2008 г., и разноски в размер на 964,80 лв.
Решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд на РБългария в 30 дневен срок от връчването му на страните.

Трифондели,направил си две грешки,които са довели нещата до такъв етап, че да даваш още пари за адвокат,които може би 98,5 % съм сигурен че ще ги дадеш на вятъра за поредния адвокат измамник.Аз така мисля.Моли се да съм глупак и да греша :roll: :lol: :lol: :lol: :wink:

trifondeli
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от trifondeli »

тия 2 грешки които споминаваш колега не са мои,те са на моята адвокатка.но уви все още има начин в момента подготвям всички налични ми документи за възбуждане на ново разследване и от там нататък каквото сабя покаже.ония ще ми вземе голия, аз нямам нищо.в момента съм и без работа така че е..л съм мама му на всичко. :drinkers: пп.длъжностната характеристика определя И К като материално отговорно лице за разходваното гориво. как така ще съм материално отговорно лице след като на длъжностната характеристика не съм се подписвал?
уникат-без дубликат!!!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Пуснал ли ти е трудов договор :?: Ако го имаш,в него е описано права и задължения на работника и работодателя :idea: :idea: :idea: Още с назначаването ти е взел мярката,повярваи ми.Като ти свърши новото дело,което гласиш,когато прочета мотивите с оправдатилната присъда в твоя полза,както казах преди,повтарям че ще ти платя разходите по адвоката :lol: :wink: :drinkers: :drinkers: :drinkers:

trifondeli
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от trifondeli »

Благодаря колега вичев за отзивчивостта, но никъде в трудовия договор не е посочено че съм материално отговорно лице.и в краина сметка мисля че вие не сте на моя страна със повечето ваши коментари.затова ще ви бъда благодарен ако спрете със всички тези психо атаки,и да приключим всичкия този спектакъл, от повечето ваши коментари се вижда че СИТИЯ НА ГЛАДНИЯ НЕ ВЯРВА.останете със здраве :wink:
уникат-без дубликат!!!
Заключено

Обратно към “Разни”