Захранка за каракуда

Модератор: Paublo_Eskobar

Lusi_vg
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Захранка за каракуда

Мнение от Lusi_vg »

Така е каракудаците са териториални на такива водоеми , но набараш ли ги каде са ;х :D
Изображение
1 Боклук не е навредил на никой....Така мислиш ти и още 7 милиона българи :!:
Lakom
новобранец
новобранец

Мнение от Lakom »

Аз си правя домашна: смеска за пиленца, олио, царевично брашно, и червен пипер и съответно вода
lyusienka написа: може да ми банете и този профил
:D
colorado
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от colorado »

До сега най-добре от това което съм ползвал за тараните са едни розови гранули - като пръчки и с аромат на дъвки. при нас са 1.50 пакета. 4-5 часа изкарвам с 1 пакет. Секунди след като хвърля една шепа от тях и вася няколко последователни хубави таранки... за жалост не съм имал слука на шаран с тях...но за тараните са мор!
Lusi_vg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Lusi_vg »

Колега може ли да качиш някаква снимка да видим за какво иде рече :?
Изображение
1 Боклук не е навредил на никой....Така мислиш ти и още 7 милиона българи :!:
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Дай някоя подробност, марка примерно. Аромата на "дъвка" го правят няколко фирми, като от този на Тубертини съм най-доволен. Ако изобщо им влияе нещо на тие проклети каракуди :lol:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Дилян
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Дилян »

Темата е старичка,но да споделя и аз.
От всички видове мирни риби които съм ловил по водоемите,най голям процент има каракудата.Имало и лоши и добри дни(това е неминуемо),но във водоемите където е преобладавала,не си спомням за толкова години да съм бил капо.
От всичко което съм пробвал,(и скъпи и евтини,стръв и захранки),най ефикасни са били груханата пшеница и белият хляб.
Най често(с малки изключения) от късна пролет до есента я търся по плитките места,по ръкави,до шавари и тн.
Най често и най добри резултати съм имал,на смес от варена,грухана пшеница и сладка царевица 4:1/Без аромат.Захранката я хвърлям докато е още гореща-колкото по гореща,по добре(има по силен аромат поне в началото)
В началото хвърлям около 15-20 шепи от захранката след което по време на риболова дохранвам от време на време с прашка от захранката и топки(колкото орех) от средата на бял хляб.Хляба не се мокри,нито се стиска прекалено много за да може да се разпада по лесно и да пуска частици(това естествено при липса на вятър и течение-иначе се"меси")
Такъма-максимално фин. За стръв-грухана пшеница и бял хляб(но не на топче,а на коричка)Лови се близо до дъното.
Не рядко на тази стръв и захранка са ме изненадвали и хубави шарани,но това е друга тема.
http://www.xfish.hu/images/gif/sexy-fishing.gif" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
tsvetkoff
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tsvetkoff »

Колега,дано не приемеш поста ми за заяждане,но 15-20 шепи жито и царевица си е половин кофа храна.За стартово захранване ми се струва доста прекалено.Аз когато захранвам със зърна стрелям с прашката по 7-8 зърна през няколко минути.Нали целта е да я дразним с малки порции храна,а не да се наплюска в началото и да си бие камшика и да не и е до стръвта на куката.....
Аватар
Дилян
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Дилян »

tsvetkoff написа:Колега,дано не приемеш поста ми за заяждане,но 15-20 шепи жито и царевица си е половин кофа храна.За стартово захранване ми се струва доста прекалено.Аз когато захранвам със зърна стрелям с прашката по 7-8 зърна през няколко минути.Нали целта е да я дразним с малки порции храна,а не да се наплюска в началото и да си бие камшика и да не и е до стръвта на куката.....
Не съм имал такъв проблем :wink:

PS: Споделям го от практиката си. :idea: На теория може и по друг начин да стоят нещата ,не знам...
http://www.xfish.hu/images/gif/sexy-fishing.gif" onclick="window.open(this.href);return false;
AlbinoTrout
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от AlbinoTrout »

Хващане на големи каракуди - над 1 кг в малки обарсли водоеми.
В малките дълбоки блата и езера с повече водорасли често се крият трофейни каракуди и дори кефали.
Моят метод за този сезон.
Избираме си дълбоко място с големи туфи водорасли. Носим с нас въже с метална кука. Хвърляме и вадим водораслите за да отворим "прозорец". След това хвърляме в прозореца тенджера с прясно сварен кускус със захар канела и царевично брашно , може и бели ако имаме. Това привечер. Не трябва да има шпиони. :!:
Идваме сутрината към 5:00, От нощният вятър прозореца е е оформил добре. Започваме с грозд бели и торни червеи докато не е изгряло слънцето. Често големите каракуди подминават торния и отиват на белите, а малките обратно, не знам защо.Замятаме в центъра на прозореца влакното трябва да е здраво , че рибата се вади бързо, няма място за аванс.С вдигането на слънцето може да пробваме и на пшеница или царевица. А най-добре да си направим в 20 кубикова спринцовка тесто от вода ,захар, брашно и ванилия и с него да обвиваме тънак жизнен торен червей. Получава се много интересно под водата - червея се гърчи и разбутва тестото около него каракудата идва само да помирише, но често и става интересно и нагълтва. Ако има линове ги търсим на ръба на огледалото, че са срамежливи и не си подават много носа. Тях ловим на гроз бели и тесто от хляб и шоколад Нутела, че са много подозрителни.
Ако гьола има капацитет ще хванем добри риби, след тов ще ни видят, след това ще виснат там кибиците, но няма да направят същия риболов, а и ние ще сме далеч от там.
За каракудите е важно времето и часът на хранене.Захранката помага , но търсим ли трофеи не е толкова от значение.Големите риби обичат дълбоки тайни места.
А пълни живарници със средни риби го има по Хобито няма кво да се пише.
Моля релиизвайте за да има.
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”