Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Пазаруване и доставка от ebay
Модератор: dantho.mihov
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Пазаруване и доставка от ebay
И аз съм с Visa Elektron само че на Експрес банк.CrossFire написа:Аз съм с дебитна карта Visa Elektron на ПИБ и всичко е ОК - нама такси за поддръжка и извлечения.dunavski написа: Сега трябва ли специално да си вадя кредитна карта.
Имам спомен, че с картите на ОББ(може и да бъркам банката) не се получава.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Дебитната ти карта явно е с приложение само за вътрешният пазар а не международна , за това не можеш да я регнеш . При Visa Elektron съществуват и двата варианта без значение от банката .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Еееее като ми преведоха заплатата
и работата стана с регистрацията ..... просто е трябвало да имам пари в картата за да ми могат да удържат 1.5 евро. Сега трябва да намеря някакъв код за валидизация и май ще трябва да ходя до банката за да ми направят справка.

Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

Трябва да отидеш до банката и да си направиш извлечение от сметката - на края на редчето дето ти пише, че са ти удържали еврото има четири цифри - те са кода! Става и ако имаш електронно банкиране - правиш си справка и си готов - без да ходиш до банката!
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Вече всичко е ок !!! Имам рег. сметка в ПейПол, че даже ми върнаха и 1,50 хеврото.

- Павел Иванов
Айде сега вече светът , на добрите стоки , на прилични цени е пред теб 

Павел Иванов
Павел Иванов
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Искам да питам как стоят нещата с доставки извън ЕС, примерно от САЩ или Малайзия. Гледам, че има доста добри макрета на Дайва на хубва цена, но незнам дали няма да се оскъпят прекалено през митницата.

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ще трябва да платиш ДДС върху платената сума.
Има вариант да се разбереш с продавача на маркира по-ниска от реланта стойност и така да спестиш разходи. За повечето жълтури е удоволствие да го направят.
Ако продавача е бял в бяла държава ще ти откаже, но от опит глава не боли.
В наща митница са се изхитрили и искат документ за плащането, най-често е-маил от пейпал, но когато го разпечетваш текста подлежи на "ремонт". Стига да знаеш, какво е маркирал продавача нямаш проблеми.
Има вариант да се разбереш с продавача на маркира по-ниска от реланта стойност и така да спестиш разходи. За повечето жълтури е удоволствие да го направят.

Ако продавача е бял в бяла държава ще ти откаже, но от опит глава не боли.
В наща митница са се изхитрили и искат документ за плащането, най-често е-маил от пейпал, но когато го разпечетваш текста подлежи на "ремонт". Стига да знаеш, какво е маркирал продавача нямаш проблеми.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
За стоки под 35 евро (за цифрата не съм 100% сигурен - провери митницата) няма никакъв проблем пристигат направо на пощата! Аз съм пазарувал предимно дребни неща, воблери, акумулаторни батерии и др. сина флашки, МР3 плеари, жената разни дрънкулки и си пристигат в града ни в пощата без никой да ми е искал нищо! Жълтурите правят и др. гявулък - почти винаги на опаковката е отбелязано, че е подарък за да не се обмитява! Др. гяволък е, че при по-скъпа стока една част от цената прехвърлят в шипинга, за да си под сумата за обмитяване!
- Павел Иванов
За стоки под 15 евро , ако са закупени от магазин и пр. и за стоки под 45 евро от частно лице . 35 евро като вариант го няма
В Ибейката много от селерите са магазини и съответно се плаща ДДС над 15 евро като в случаят ако цената е 16 евро ( примерно ) , а шипинга 45 евро , си цакаш ДДС върху 61 евра . Виж във варианта стоката 14.50 еврака а шипинга 150 евра , не цакаш нищо и тъй
При стоки над 150 евра себестойност освен ДДС си плащаш и мито и тъй .

Павел Иванов
Павел Иванов
Колеги,
Има ли желаещ за си разделим по 150 ярда или желаещи за по 100 ярда от това влакно http://www.ebay.com/itm/Daiwa-SAMURAI-B ... 3f0492aa60
Поръчал съм си го, но ми се струва, че ще ми е в повечко 300 ярда.
Има ли желаещ за си разделим по 150 ярда или желаещи за по 100 ярда от това влакно http://www.ebay.com/itm/Daiwa-SAMURAI-B ... 3f0492aa60
Поръчал съм си го, но ми се струва, че ще ми е в повечко 300 ярда.
Лично аз съм доволен от ebay
- evilduck
- научил се да хвърля
До сега си пазарувах без проблем всякакви неща и нямаше данък нямаше нищо но последните два пъти ме ме опънаха общо с 50лв.Първият път върху 47 долара като ми сложиха и транспорт в рамките на Бълагария,втория върху 24 ,засякоха ли ме кво ли незнам,но ако трябва да им кеширам и на тях няма сметка никаква.Ще пробвам още един път и ако ме обрулят пак се отказвам.Става дума за дреболийки воблери куки,рибарски аксесоари и тн
Как мога да търся само стоки, които могат да се заплатят с Moneybookers? Имам сметка с маса пари там, а имам много неприятни впечатления от Paypal.
- Павел Иванов
Ако пазаруваш от УС или азиатско / австралийските селери то варианта Moneybookers е тотално пренебрегнат и по-скоро да те отлюспят . Инак вариантите са два - или питаш всеки селер от който си решил да си закупиш каквото и да било дали приема Moneybookers , или четеш какво е обявил че приема самият селер . В 98% от случаите извън Германия и Австрия обикновено основното плащане е през PayРal . Какви са ти неприятните впечатления от PayРal 

Павел Иванов
Павел Иванов