Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

За ластика
Модератор: nkolev66
- Шуменеца
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Re: За ластика
По молба на Терзо ще поместя няколко снимки на новият харпун.Преработвах механизма за кордата...ето, полузавършен( с една крива тел, вместо ос)
.............уви, по непонятни за мен причини, файловете не се прикачат 

Както бях споменал в тази тема че скоро ще има ПРЕСЕН primeline - вече е факт, произведен само преди седмица в размери 14.5мм, 16мм и 17.5мм
: http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... anguage=bg

и какъв им е коефициента 

Режи на 3.5 и си готов. 

Spear в друга тема ми дада съвет да сложа на 110-ка 3*16мм ластик Dunlop резнат на коефициент 4.1 - зарежда се много лесно - обхват 6м, малък откат.
Въпроса ми е тъй като съм нов 2*16 мм.(ластика на две),но 3*16 мм. как че нещо не съм се сабудил още.
Въпроса ми е тъй като съм нов 2*16 мм.(ластика на две),но 3*16 мм. как че нещо не съм се сабудил още.
Да не злоопотребяваме с това което ни дава морето.
Primeline и Dunlop са два коренно различни ластика.
Primeline е серт и екплозивен ластик. Затова той се реже на коефициент 3.5 (плюс/минус 2).
Dunlop-а е мек ластик. Ако разпънеш 1см от него става на 8 см
. Затова се реже на коеф 4.1
Аз лично за дървения ми харпун, понеже го зареждах много трудно, предпочитам дънлоп 3*16. Резнал съм го на 4.1 и го зареждам много лесно.
Но и двата ластика, всеки по различен начин, ти осигуряват една добра далекобойност.
Primeline е серт и екплозивен ластик. Затова той се реже на коефициент 3.5 (плюс/минус 2).
Dunlop-а е мек ластик. Ако разпънеш 1см от него става на 8 см

Аз лично за дървения ми харпун, понеже го зареждах много трудно, предпочитам дънлоп 3*16. Резнал съм го на 4.1 и го зареждам много лесно.
Но и двата ластика, всеки по различен начин, ти осигуряват една добра далекобойност.
Не те попитах правилно,спрях се на Дънлапа.
Но как да разбирам 3*16мм ,нали 2*16 мм означава ластика на две с 16 мм фи.Благодаря ти за обясненята с които май те изервих.
А другите да не ми се смеят много.
Но как да разбирам 3*16мм ,нали 2*16 мм означава ластика на две с 16 мм фи.Благодаря ти за обясненята с които май те изервих.

А другите да не ми се смеят много.

Да не злоопотребяваме с това което ни дава морето.
Не се притеснявай, не ме изнервяш
2*16 означава 2 ластика с диаметър на ластика 16мм. Незнам как си правиш дървения харпун, но трябва да си предвидил и дупка за втория ластик.
A още по-добре е да предвидиш глава за 3 ластика с възможност единия да си го сваляш и слагаш когато си поискаш:

2*16 означава 2 ластика с диаметър на ластика 16мм. Незнам как си правиш дървения харпун, но трябва да си предвидил и дупка за втория ластик.
A още по-добре е да предвидиш глава за 3 ластика с възможност единия да си го сваляш и слагаш когато си поискаш:

- Valyo68
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Честита нова година, здраве и късмет на всички! Вярвам, че тази таблица ще е полезна на много от вас.

- Valyo68
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Приложена сила в кг. Таблицата важи за ластици Primeline.

Приложени кг. в зависимост от броя на ластиците.Коефицент 3 и вътрешен отвор на ластика 2мм.

Приложени кг. в зависимост от броя на ластиците.Коефицент 3 и вътрешен отвор на ластика 2мм.

- express.servise
- научил се да хвърля
Коефициенти ,таблици маблици ! Слгаш маркови ластици на око и после ги доскъсяваш малко преди да спрат да се разтяагат . 

Колега, не си съвсем прав!express.servise написа:Коефициенти ,таблици маблици ! Слгаш маркови ластици на око и после ги доскъсяваш малко преди да спрат да се разтяагат .
Случаите, в които по тази логика може да сгреши човек, са основно два:
1. Купуваш количество ластик, който не ти стига за да ти се зареди харпуна.
2. Имаш ластик, който зареждаш, макар и трудно, но без да подозираш, го преразтягаш. По този начин го претоварваш и му скъсяваш живота. Повярвай ми, и най-качествения ластик си има оптимални параметри на работа.
Аз лично си работя с една марка ластици и си ги знам, но има хора, които често задават въпроси, на които тая таблица ще даде отговори.
Браво Вальо!

Сега остава да направим и една таблица, в която да посочим скоростта на съкращаване на няколко различни вида и дебелини ластик, при различни коефициенти и мисля,че ще сме ОК.
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
И аз така правя колега, в активния сезон ги сменям през 3 седмици ластиците. Ползвам само креси 16 и 17,5мм, съответно по 14 и 16лв на метър са, но аз си падам по ефтинджоса. Избирам ги по мое усмотрение от различните пратки и партиди в магазина! Сега имам червено креси на 1 месец пресно, държи на студена вода перфектно. От прозиводителя казват, че са производни на праимлайн.express.servise написа:Коефициенти ,таблици маблици ! Слгаш маркови ластици на око и после ги доскъсяваш малко преди да спрат да се разтяагат .
- Шуменеца
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Модерирано. Баретата.
- express.servise
- научил се да хвърля
Не отричам таблицата .Извинявам се че се пошегувах с нея! И аз ще я ползвам.
Но тя върши половината работа.Няма място в уравнението неизвестните: "Бай Ганьо" Вносителя дето намерил на ниския клас дефектни(стари) ластици за наи ефтино и като ги продават нови трябва да имат спецификация точно за тях
Без усет колко се разтягат лстиците кога се преразтягат и кога могат още уравнението може да не излезе.

Без усет колко се разтягат лстиците кога се преразтягат и кога могат още уравнението може да не излезе.