Фидър или пружина

Модератор: Paublo_Eskobar

Заключено
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Фидър или пружина

Мнение от qno_zloo »

...ми един вид регламент, наблюденията са ми такива че е и фактор за размера специално за платеното.

ПС: На искъра ходя на филмовата къща (почти пред заведението на пътя) и пак мятам на 60+ дистанция и само големи платики излизат, пробвал съм на доста по бизко, но на 10 платики една е голяма.
И аз вече незнам какви изводи да си правя.
koki

Мнение от koki »

Виж сега, каза ,че много ловиш , а другите само гледат. :mrgreen:
Така, че лови си на 60+ метра. Аз ще си ловя как си знам и така :wink:
Накрая е важно кой колко килограма риба е хванал, нали? :smt117
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

qno_zloo написа:....нямаш грижи, аз за това нещо винаги имам време, дай залог на лична.
В неделя съм там, попринцип регламента за стръв какъв е, все пак трябва да има такъв, но да не се ограничаваме само с топчета.Също не се признава с повече от 1бр. куки, такива с 2/4/6 да го нямаме... :lol: единствено държа да определя дистанцията АЗ, а тя ще е 60+.....
и аз ще участвам,ама аз ша определям големината на куките а тя ще е 20 номер. :mrgreen:
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Tеди
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Tеди »

qno_zloo написа:....за теб проблем ли е, ако не е , защо питаш.
Последно си спомням че бях пред къщичката и шефчето ме нервира в спор за дистанция и на второто мятане бях вкарал оловото в коша за боклук на отсрешния бряг, добре че нямаше хора. :lol:
Аз пък другия път няма и да си правя труда да ходя за бира меткам на "шефчето"да закачи една Каменарка и айде при мене :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
Станимир Христов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Христов »

Тва няма логика да кажеш .. регламент е 60м + :) . Всеки да си лови както иска с какъвто метод иска но да е фидер въдица с 1 кука, или примерно само метод хранилки ако двамата сте съгласни.... Това според мен е най-логичния вариянт... Ти хем да е 60+ хем каквато стръв ти отърва .... :) :) Все пак от какво се притесняваш ако другите дзяпат а ти ловиш :)

Единствен критерий за победа може да е крайният резултат в килограми риба :)
Изображение
Изображение Изображение
Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Станимир Христов написа:Тва няма логика да кажеш .. регламент е 60м + :) . Всеки да си лови както иска с какъвто метод иска но да е фидер въдица с 1 кука, или примерно само метод хранилки ако двамата сте съгласни.... Това според мен е най-логичния вариянт... Ти хем да е 60+ хем каквато стръв ти отърва .... :) :) Все пак от какво се притесняваш ако другите дзяпат а ти ловиш :)

Единствен критерий за победа може да е крайният резултат в килограми риба :)
Ако си в Пловдив може да ме пробваш и на +60м :D :D :D Избери си водоем ,на 2 часа ще си разменяме местата,както е редно при индивидуални преборвания. :wink:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Много готино състезание се заформя. :D Само слагайте по-дребни тежести че рибите са толкова гъсти, че рискувате да ги претрепете :lol:

ПП. Колко точно е широка локвата, има ли 120м от къщата до другия бряг?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

chirusa_bg написа:
ПП. Колко точно е широка локвата, има ли 120м от къщата до другия бряг?
...в най-широката 138м а в най-дългата незнам.
koki написа:
Накрая е важно кой колко килограма риба е хванал, нали? :smt117
Нали се сещащ, че докато извадя 10кг шаран от 60м. ти за това време на 30 можеш 2 шарана да извадиш, все пок съм с 0,18 монофил. :wink: няма да е чесно и за голямата дистанция да кажем че съм суеверен, нищо повече. :drinkers:

За стръв , какво се разбрахме, ето аз казах дистанцията, ти кажи стръвта.
chirusa_bg написа:Много готино състезание се заформя. :D Само слагайте по-дребни тежести че рибите са толкова гъсти, че рискувате да ги претрепете :lol:
...в неделя, атмосферното беше ниско и да ти кажа доста колеги скучаеха, така че не бъди оптимист.някои колеги имаха по 3-4 шарана , дори аз едвам 19 бройки(и то малки от 1кг до 9кг) хванах, но с две пръчки- тествах различни монтажи и храни.
koki

Мнение от koki »

Тази неделя няма как да стане, не съм в София.
Ще пробвам рибите на Копринка :D
Стръвта е кой каквато желае.
Но за дистанцията не съм съгласен всеки да лови на каквато прецени.
Мога да махам и на 60+ но с обикновена кошничка е по-трудно отколкото с метод хранилка.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

qno_zloo написа:
...в неделя, атмосферното беше ниско и да ти кажа доста колеги скучаеха, така че не бъди оптимист.....
Не ме мисли мене, намирам си занимавки :D

ПП. 19 риби е добре, като за до обяд :wink:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

koki написа:
Мога да махам и на 60+ но с обикновена кошничка е по-трудно отколкото с метод хранилка.
...е стъвта трябва да е без червей, а за кошниците трябва да ти дам от мойте 60г.
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

qno_zloo написа:
koki написа:
...е стъвта трябва да е без червей, а за кошниците трябва да ти дам от мойте 60г.
а на карловска луканка можели. :mrgreen:
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Според мен, не трябва да има ограничения за дистанции, вид стръв и т.н. Първо трябва да се определи за колко време-примерно 5 часа, второ че във водата може да има само един прът с една кука; не се ползват плувки, сигнализатори и камбанки но може да се ползват плаващи хранилки или контролери. Може да има ограничение по количество захранка и стръв- примерно, до 3.0кг захранка, семена и пелети и до 0.500кг жива стръв. При тази голяма широчина на гьола, не мисля че е удачно да се разменат местата; това като че ли повече подхожда за състезание със щеки или с "фидер в басейн"... :D 8) Трябва да се определят две места на не повече от 15-20м едно от друго и да се тегли жребий са мястото непосредствено преди старта.
Може разбира се и да се разменят местата на полувремето, ма на всеки ше му се изкриви вратът, да гледа къде е петното на другия... па и дали ше може да хвърли до там :mrgreen: :mrgreen: :D
Изображение
НИКИ ДОНЧЕВ
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от НИКИ ДОНЧЕВ »

qno_zloo написа:....за теб проблем ли е, ако не е , защо питаш.
Последно си спомням че бях пред къщичката и шефчето ме нервира в спор за дистанция и на второто мятане бях вкарал оловото в коша за боклук на отсрешния бряг, добре че нямаше хора. :lol:

И с колко грама олово прехвърли Богров,с фидер.
Изображение
koki

Мнение от koki »

qno_zloo написа:
koki написа:
Защо без червей?
Нямам фидери /сапове/ дето да мятат кошнички по 60 гр. :wink:
Заключено

Обратно към “Риболов на фидер”