Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Фидър или пружина
Модератор: Paublo_Eskobar
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Фидър или пружина
...ми един вид регламент, наблюденията са ми такива че е и фактор за размера специално за платеното.
ПС: На искъра ходя на филмовата къща (почти пред заведението на пътя) и пак мятам на 60+ дистанция и само големи платики излизат, пробвал съм на доста по бизко, но на 10 платики една е голяма.
И аз вече незнам какви изводи да си правя.
ПС: На искъра ходя на филмовата къща (почти пред заведението на пътя) и пак мятам на 60+ дистанция и само големи платики излизат, пробвал съм на доста по бизко, но на 10 платики една е голяма.
И аз вече незнам какви изводи да си правя.
Виж сега, каза ,че много ловиш , а другите само гледат.
Така, че лови си на 60+ метра. Аз ще си ловя как си знам и така
Накрая е важно кой колко килограма риба е хванал, нали?

Така, че лови си на 60+ метра. Аз ще си ловя как си знам и така

и аз ще участвам,ама аз ша определям големината на куките а тя ще е 20 номер.qno_zloo написа:....нямаш грижи, аз за това нещо винаги имам време, дай залог на лична.
В неделя съм там, попринцип регламента за стръв какъв е, все пак трябва да има такъв, но да не се ограничаваме само с топчета.Също не се признава с повече от 1бр. куки, такива с 2/4/6 да го нямаме...единствено държа да определя дистанцията АЗ, а тя ще е 60+.....

КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Аз пък другия път няма и да си правя труда да ходя за бира меткам на "шефчето"да закачи една Каменарка и айде при менеqno_zloo написа:....за теб проблем ли е, ако не е , защо питаш.
Последно си спомням че бях пред къщичката и шефчето ме нервира в спор за дистанция и на второто мятане бях вкарал оловото в коша за боклук на отсрешния бряг, добре че нямаше хора.

Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
-
- разбира нещата
Тва няма логика да кажеш .. регламент е 60м +
. Всеки да си лови както иска с какъвто метод иска но да е фидер въдица с 1 кука, или примерно само метод хранилки ако двамата сте съгласни.... Това според мен е най-логичния вариянт... Ти хем да е 60+ хем каквато стръв ти отърва ....
Все пак от какво се притесняваш ако другите дзяпат а ти ловиш
Единствен критерий за победа може да е крайният резултат в килограми риба

Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Ако си в Пловдив може да ме пробваш и на +60мСтанимир Христов написа:Тва няма логика да кажеш .. регламент е 60м +. Всеки да си лови както иска с какъвто метод иска но да е фидер въдица с 1 кука, или примерно само метод хранилки ако двамата сте съгласни.... Това според мен е най-логичния вариянт... Ти хем да е 60+ хем каквато стръв ти отърва ....
![]()
Все пак от какво се притесняваш ако другите дзяпат а ти ловиш
![]()

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Много готино състезание се заформя.
Само слагайте по-дребни тежести че рибите са толкова гъсти, че рискувате да ги претрепете
ПП. Колко точно е широка локвата, има ли 120м от къщата до другия бряг?

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
...в най-широката 138м а в най-дългата незнам.chirusa_bg написа:
Нали се сещащ, че докато извадя 10кг шаран от 60м. ти за това време на 30 можеш 2 шарана да извадиш, все пок съм с 0,18 монофил.koki написа:

За стръв , какво се разбрахме, ето аз казах дистанцията, ти кажи стръвта.
chirusa_bg написа:Много готино състезание се заформя.Само слагайте по-дребни тежести че рибите са толкова гъсти, че рискувате да ги претрепете
![]()
...в неделя, атмосферното беше ниско и да ти кажа доста колеги скучаеха, така че не бъди оптимист.някои колеги имаха по 3-4 шарана , дори аз едвам 19 бройки(и то малки от 1кг до 9кг) хванах, но с две пръчки- тествах различни монтажи и храни.
Тази неделя няма как да стане, не съм в София.
Ще пробвам рибите на Копринка
Стръвта е кой каквато желае.
Но за дистанцията не съм съгласен всеки да лови на каквато прецени.
Мога да махам и на 60+ но с обикновена кошничка е по-трудно отколкото с метод хранилка.
Ще пробвам рибите на Копринка

Но за дистанцията не съм съгласен всеки да лови на каквато прецени.
Мога да махам и на 60+ но с обикновена кошничка е по-трудно отколкото с метод хранилка.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Не ме мисли мене, намирам си занимавкиqno_zloo написа:
...в неделя, атмосферното беше ниско и да ти кажа доста колеги скучаеха, така че не бъди оптимист.....

ПП. 19 риби е добре, като за до обяд

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
...е стъвта трябва да е без червей, а за кошниците трябва да ти дам от мойте 60г.koki написа:
а на карловска луканка можели.qno_zloo написа:...е стъвта трябва да е без червей, а за кошниците трябва да ти дам от мойте 60г.koki написа:

КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
-
- учете се от него
Според мен, не трябва да има ограничения за дистанции, вид стръв и т.н. Първо трябва да се определи за колко време-примерно 5 часа, второ че във водата може да има само един прът с една кука; не се ползват плувки, сигнализатори и камбанки но може да се ползват плаващи хранилки или контролери. Може да има ограничение по количество захранка и стръв- примерно, до 3.0кг захранка, семена и пелети и до 0.500кг жива стръв. При тази голяма широчина на гьола, не мисля че е удачно да се разменат местата; това като че ли повече подхожда за състезание със щеки или с "фидер в басейн"...
Трябва да се определят две места на не повече от 15-20м едно от друго и да се тегли жребий са мястото непосредствено преди старта.
Може разбира се и да се разменят местата на полувремето, ма на всеки ше му се изкриви вратът, да гледа къде е петното на другия... па и дали ше може да хвърли до там

Може разбира се и да се разменят местата на полувремето, ма на всеки ше му се изкриви вратът, да гледа къде е петното на другия... па и дали ше може да хвърли до там

-
- сериозен играч
qno_zloo написа:....за теб проблем ли е, ако не е , защо питаш.
Последно си спомням че бях пред къщичката и шефчето ме нервира в спор за дистанция и на второто мятане бях вкарал оловото в коша за боклук на отсрешния бряг, добре че нямаше хора.
И с колко грама олово прехвърли Богров,с фидер.

Защо без червей?qno_zloo написа:...е стъвта трябва да е без червей, а за кошниците трябва да ти дам от мойте 60г.koki написа:
Нямам фидери /сапове/ дето да мятат кошнички по 60 гр.