Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Тролинг на яз Искър
Модератор: bobopeli
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Тролинг на яз Искър
Аре,тресни го!
Ще се получи адреналинов разказ!

Риболовци.
ТРЕСНИ ГО ТИTroli Rapala написа:Аре,тресни го!Ще се получи адреналинов разказ!
![]()

- spookymiro
- ще става разбирач
В събота към 11 удари бяла около 1,5-2кг. на хъски джърк 14см, газещо да 2.40м. Понеже се направих на тарикат и я вадих без да спирам лодката, сега си плува из язовира и си мисли че е била на зъболекар. Докарах я до лодката и цопнах кепа уж да я гребна. Да ама понеже се движех, кепа тръгна назад и цапна рибата по тиквата. Моля не правете така. Резултата - два скока като пъстърва, като при втория вече се беше откачила ама явно и беше харесало да си рипа и да ме дразни. Това ще ми е за урок, преди да гребвам с кепа все пак да спирам лодката. Иначе излизаше като парцал, а устата и беше широко отворена (виж забележката за зъболекаря).
Надвечер не влезнах, щото приятелчето ми Божо беше взел едно печено агънце и настанаха тежки времена...
На другата сутрин хванах едно костурче, като воблера продължаваше да си играе след като се беше закачило в устата за задната тройка. Само от време на време върхът на пръчката потреперваше странно. Воблер - 9см, костурчето - колкото воблера! Как си е правило сметката да го нагълта хич и не ми е ясно.
В неделя сутринта пред паракладенец, дълбочината беше между 25 и 30 метра, на сонара ми се появяваха чертички почти пред целия залив. Някои бяха хоризонтално, а някои леко наклонени. Всичкине бяха на дълбочина между 6 и 8-9 метра. Движех се от вододайната към шипоченския. Как наближих края на залива, дългите чертички изчезнаха. Бях забравил фотото щото се снимахме вечерна и на мога да постна снимка. Разликата дали съм с включени или изключени символи бе, че при включени на края на чертичката ми показваше риба.А чертичките си бяха между 2 и 5см. Нямаше мъгла под тях. Кво ли е това, да не би да ми е показвало термоклин по този начин?
Моля ако някой може да ми помогне на лично съобщение, щото напоследък не мога да качвам снимки. Имам ги в снимка.бг. Изкарвам си снимката, копирам си адреса, после тука избирам Img, слагам си вътре адреса и резултата е този:

А съм публикувал във форума за изкуствени примамки каталога с воблерите на Рапала от 2010г без никакъв проблем, точно по същия начин.
Поздрави!
Надвечер не влезнах, щото приятелчето ми Божо беше взел едно печено агънце и настанаха тежки времена...
На другата сутрин хванах едно костурче, като воблера продължаваше да си играе след като се беше закачило в устата за задната тройка. Само от време на време върхът на пръчката потреперваше странно. Воблер - 9см, костурчето - колкото воблера! Как си е правило сметката да го нагълта хич и не ми е ясно.
В неделя сутринта пред паракладенец, дълбочината беше между 25 и 30 метра, на сонара ми се появяваха чертички почти пред целия залив. Някои бяха хоризонтално, а някои леко наклонени. Всичкине бяха на дълбочина между 6 и 8-9 метра. Движех се от вододайната към шипоченския. Как наближих края на залива, дългите чертички изчезнаха. Бях забравил фотото щото се снимахме вечерна и на мога да постна снимка. Разликата дали съм с включени или изключени символи бе, че при включени на края на чертичката ми показваше риба.А чертичките си бяха между 2 и 5см. Нямаше мъгла под тях. Кво ли е това, да не би да ми е показвало термоклин по този начин?
Моля ако някой може да ми помогне на лично съобщение, щото напоследък не мога да качвам снимки. Имам ги в снимка.бг. Изкарвам си снимката, копирам си адреса, после тука избирам Img, слагам си вътре адреса и резултата е този:
А съм публикувал във форума за изкуствени примамки каталога с воблерите на Рапала от 2010г без никакъв проблем, точно по същия начин.
Поздрави!
Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Аз съм пълен карък и прецаках втори двигател,та се нагребах и не се сетих да го треснем на гребла!
Ма,като ви глеам с Миро,все едно ловите на различни водоеми!
При тебе рибите са на 38м.,па при него на 6-9м!Според мен,многото риби не са термоклин,но не са и хищници!
Сега всеки хищник се оправя сам,да си намери плячката.Успях да потроля 2часа и пробвах воблери от 3 до 6метра,но немах докосване!
Като знам,че август ми е трагичен,май до септември ще гледам мача по нета!

- spookymiro
- ще става разбирач
Ама съм тъп! Моля не ми помагайте за снимките. Оправих се сам... То требело да се кликне на свойства и от там да се вземе адреса. Ма кат не съм фащал нищо свястно от три месеца, забравил съм как са прави.
Ето доказателство ме се самосветнах:

Макар и на някои от компанията да им беше редка "оградата"....

... всички бяхме готови за битка!

Поздрави!
Ето доказателство ме се самосветнах:

Макар и на някои от компанията да им беше редка "оградата"....

... всички бяхме готови за битка!

Поздрави!
- spookymiro
- ще става разбирач
Бялата удари при дъно около 6-7м. Един от колегите от снимката има в четвъртък 4 бели за по-малко от час на същото място и същите воблери по същото време. То аз и затова сложих такъв. А сега ми кажи лято, жеги и прочее. Тоуо пък е треснал животно на 9 метра. Аз пробвах един воблер на кабелас, walleye runner май се казваше. Гази на 29 фута и се кълчи бетер тейлденсъра. Останах си с кълченето. Истината за мен е, че си требе да си във водата и да пробваш постоянно разни варианти. Мисля, че още е рано, но наближава времето да се пробва и товаTroli Rapala написа:Аз съм пълен карък и прецаках втори двигател,та се нагребах и не се сетих да го треснем на гребла!Ма,като ви глеам с Миро,все едно ловите на различни водоеми!
При тебе рибите са на 38м.,па при него на 6-9м!Според мен,многото риби не са термоклин,но не са и хищници!
Сега всеки хищник се оправя сам,да си намери плячката.Успях да потроля 2часа и пробвах воблери от 3 до 6метра,но немах докосване!
Като знам,че август ми е трагичен,май до септември ще гледам мача по нета!
![]()

http://www.youtube.com/watch?v=aJN4oiclHyM
Поздрави!
На язовира живея (колко повече от това да съм във водата
) В седмицата за два дена слизам до Сф само ако е за нещо важно,вчера рових по сонара и попаднах на колко часа е ВЕЧЕ НА 190 а предишната ми лодка и бях сложил чисто нов Ямаха 50кс за година и малко и направих 670часа като влачех често и с малкия 4кс които няма брояч за часовете и като добава че това ми е пета лодка ..................Язовира го знам на пръсти ,кога ще вдигне вълна и др (за воблерите да не говориме) но като тая година не съм имал.Имам голями съмнения че някои ЦЕПИ С ТОК и дано не го засека докато БАЧКА .ПП Днеска преди да тръгна имаше в плиткото новоизлюпени рибета
Чао и до скоро.

- spookymiro
- ще става разбирач
Вчера към 11 удари едно сомче на воблер джойнтет 13см на рапала. Три кила и малко изчистено. Малко по късно имах удар и на сливър ама го водих малко и се откачи. По-скоро е било бяла, щото дори и дребните сомета си набиват, а тази риба почти не се съпротивляваше. Това на резервата. Надвечер бях на устието. Нямах пипане но риба си показваше.
После дойдоха гръмотевиците, дъжда и вятъра. Половината нощ духа от Ихтиман, после го обърна от стената.
Днес влачих от 7:30 до 11 часа. Духаше откъм стената та отидох отсреща на завет до караваните. Перна се едно костурче, пак на същия воблер 9 см като миналия път, само че сега костурчето сега 20-22 см.
Това е от мен.
Поздрави!
После дойдоха гръмотевиците, дъжда и вятъра. Половината нощ духа от Ихтиман, после го обърна от стената.
Днес влачих от 7:30 до 11 часа. Духаше откъм стената та отидох отсреща на завет до караваните. Перна се едно костурче, пак на същия воблер 9 см като миналия път, само че сега костурчето сега 20-22 см.
Това е от мен.
Поздрави!
Колега ,тука сам си говориш-добре че се-spookymiro написа:Вчера към 11 удари едно сомче на воблер джойнтет 13см на рапала. Три кила и малко изчистено. Малко по късно имах удар и на сливър ама го водих малко и се откачи. По-скоро е било бяла, щото дори и дребните сомета си набиват, а тази риба почти не се съпротивляваше. Това на резервата. Надвечер бях на устието. Нямах пипане но риба си показваше.
Това е от мен.
Поздрави!

Риболовци.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Да,наистина има много безделници по масите на брега!
Пуснали са яко комбайни през целото устие и гледат сеира,колко лодки ще се закачат!
За това стъпвам редко на Искъро,че е пълно с боклуци по брега!

Колеги сега си влизам (КАПО с два удара от днеска но приятел ми беше на гости и го оставих да си направи кефа ПОНЕ ЕДНАТА Я ВОДИ ВРЕМЕННО
)Вече не знам на кои да вярвам
вчера едни саседи удариха на влачене една ПОПОВА ЛЪЖИЧКА около кило и го пуснаха.Днеска имаше малко лодки а времето беше перфектно (облачно с лека вълна и от време на време слънце и температура на водата 23градуса) Поне от кея си направих кефа (оклеи,бабушка ,костур и вечер каракуда)Нивото на язовира спада .Толкова от мене ЗА СЕГА и успех .ПП Не знам чули се за ОТКРАДНАТИТЕ 3 МОТОРА от филмовата къща (добре организирани отрязали въжетата на три лодки НА КОЛЕГИ и ги разкостили БЕЗ НИКОИ НИЩО ДА ЧУЕ
)КАСМЕТЛИИ 

- bigfisherman
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Малее ... тая седемица и аз бях планувал да ходя на филмовата къща, добре че ми излезнаха задачки ...toyo1 написа:... ПП Не знам чули се за ОТКРАДНАТИТЕ 3 МОТОРА от филмовата къща (добре организирани отрязали въжетата на три лодки НА КОЛЕГИ и ги разкостили БЕЗ НИКОИ НИЩО ДА ЧУЕ![]()
![]()
)КАСМЕТЛИИ ...
бахти наглеците ... само да ми падне един такъв ... после ако некой го закачи на тролене да го връща обратно ...

- jovani
- научил се да хвърля
На 22,23,24 по 7-8 часа НИЩО.Другият път пак.От мен наслука.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
За 3 часа в събота на устието имах 3 удара,едното беше соме,щот удара беше двоен,но пръчката не се сгъна,като за голем!Привечер с двете въдици хванах комбайн,па на него имаше соме-кило!
От към пътя,срещу Филма е сметище,па и кражби на мотори,джетове и моторници влизат и излизат,чий го дирят,ей?
Пълна лудница,че и селянията отгоре!Нема да повторим скоро!