За Дунав

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

В Русе не е, но хищника си гони здраво
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

скобара вьрви с пьлна сила-сега се вьрнах от ново село,ама е дребен изобщо там да фанеш нещо покрай него е вариант-без мамки забравете :lol: аз цепя по хлебозаводите и взимам стар хляб по 20-25стотинки-за 7лева като нагьрмя буса с 30 хляба и сьм доволен :lol: по малко кюспе между хляба е удачен вариант сьщо-значи-лови се на троха,но аз например пробвах на бял червей и сьщо сьм доволен-системата е 2 бели с 1 червен по средата,другото е топче стиропор.освен скобара се чу за некво си шаранче,неква пандемия е от риба средна м/у бабушка и клен(мисля си че е мьздруга) и другото което е-мина местен пич с около 10щуки,но не беше от общителните :lol: :lol: той си знае :butthead:и нещо много важно-СЬБИРАЙТЕ ИЛИ ГОРЕТЕ МРЬСОТИИТЕ си!!!!!100 пьти сьм казвал кьде ли не вьв форума!!!за три дена седяне,половин сььм си изгубил в борба не сьс скобара,а сьс бутилки,парцали,скьсани джапанки и прочие дето не идва от УНГАРИЯ.....наслука :wink:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
kalcho
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от kalcho »

някой знае ли как е дунава.дали е на средното си ниво или не е спаднал
x-sinner
новобранец
новобранец

Мнение от x-sinner »

Колеги, някой може ли да :idea: светне по въпроса, след Русе, по Дунава, някой хубави места за сом, бавнотечащи и не много :shock: избомбени... :wink:
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Има много хубави места, аз лично ходя между Пиргово и Батин, само че там пътя е много лош, в смисал че е обрасъл с храсти целия и то доста гъсти, и колата ти се надира доста, ама и за това пък няма много рибари и можеш да си избереш спокойно добро място 8)
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Местата който ти препоръча колегата са доста добри (изпробвал съм ги) , иначе на Сандрово около острова или на Бръщлен на острова от външната страна.
Течението да не те притеснява въобще не винаги сома е на места без течение.
През деня е в подмолите, вечер излиза на плиткото да яде дребосък, ако ще преспиваш търси места подобни на плаж до който има дълбочини и през ноща дънните там.
Стръв попово прасе.
x-sinner
новобранец
новобранец

Мнение от x-sinner »

Благодаря момчета, златни сте... :)
Аватар
asenfisherman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от asenfisherman »

За колегата Калчо http://www.appd-bg.org/bg/ :wink:Отиваш на хидрология и водни стоежи.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Айде един жокер--- водата трябва да задържи два-три дена постоянно ниво и тогава излизат едри риби.

И най-добрите ми излети са при много ниско ниво на дунава, става дума за сом, шаран и бяла риба. Нека колегите споделят дали имат такива впечатления
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Това е факт неуспорим, не че няма и при по-високи нива добри удари, но също така е важно и атмосферното налягане, за активноста на риба, поне аз така знам . :oops:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Че влияе това ясно, но не съм го следил и не знам как.
Едно малко смешно наблюдение ама върши работа---- като се размиришат шахтите в града рибата спира да кълве(явно спада налягането).
Обикновено като се подготвя със въдици и стръв отчитам по един два качествени удара на Дунав.

Обаче тая събота заминавам на Янтра, просто реката се е напълнила с риба.
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Мои приятели бяха тая неделя, на Янтрата и не са много доволни,само облез и две три тарнаки, те бяха някаде, между Ценово и Бяла,ама тая неделя може да е по-добре, а и може по-добро място да случиш.НА СЛУКА :lol:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Местата са на 200-300 метра нагоре от моста на Ценово, иска се захранване по-малко и хубава захранка, постоянно презамятане на плувката.

А за местата си прав аз ги знам от доста години и има такива който държат огромно таранки и кат пат шарани, а на 10 метра от тях няма и помен от тези риби.

П.С. Днес ако не се скапе времето след работа се изстрелвам към Мартен че ми разправят за някакви неуловими бели риби и трябва да се пробва.
Аватар
pet55
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pet55 »

Нагоре имаш предвид наляво от моста като идваш от Русе ли ???
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО !!
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

И на мене много ми харесва на Мартен ама там е голяма лудница, в неделя се събират много народ, няма де да засанеш, а на мене много не ми харесва да ловя когато сме човек до човек, предпочитам по тихи и безлюдни местенца, дано днеска като е делничен ден да има по-малко народ, като се върнеш ще раправяш :)
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”