Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com
Форум
Относно Сайта
Разни
Бензин, Дизел, Газ - кой кого??
Модератор: dantho.mihov
-
jamiemirror
- вече хвърля и на тежко

Re: Бензин, Дизел, Газ - кой кого??
serbezoff написа:Колеги по темата мога да кажа , че съм намерил оптималния вариянт за мен. Из града обикалям с yaris 1.0l бензин и съм много доволен . Гори ми 5-6 на 100 и влиза навсякъде . Дойде ли време за риболов - ситроен ц15 , който е дизелан и върши добра работа . Но определено съм на мнение - икономична кола на бензин вместо 2.5 , 200 коня ама на газ . Ако си решил да ставаш състезател по-добре събери кинта и си вземи качествена бензинова резачка , отколкото да се чудиш кое бмв да скопиш с една газова бутилка в багажника ....
Пропуск - от газ на бензин се преминава само с едно ключе - за секунда. Та за скопяване и бегачки няма проблем 2 в 1, някой би могъл да кара семейна лимузина на газ с парите които ти плащаш за бензин на Яриса.
ПП: Преди 2 седмици вадихме Хонда CRV от прогизнали коловози до яз. Искър - с помощта на един Нисан Патрул (на газ и двете хехе). С15-ката има проходимост на нормална кола, не че не става за риболов с тоя товарен отсек отзад
И понеже стана дума за въпросния Патрул - 2.8 бензинка през зимата дава 17 градско в София газ - без да е газов инжекцион. Еквивалента май е някъде 9 бензин ако не греша - в пари... Яриса ти ще прави едва литър отдолу, когато падне сняг. Джип винаги има къде да паркираш в София, колкото и да не ти се вярва
За метан (както колегата тук подсказва) пък сравнението става още по-весело.
- dildes
- вече хвърля и на тежко

Подкрепям колегата Snegk защото най хубавата кола икономична и т,н е служебната

Знаете ли какво казват някой монтьори за газта?
Има газ- има проблем!
а за дизела- ми просто принципа на работа е такъв, че компресията на мотора е мъъъничко по- голяма от на бензиновите, така че....
абе всеки си знае за себе си.
ако не караш повече от 100-200 км на ден няма смисъл от нафталинки и гъзеници
Има газ- има проблем!
а за дизела- ми просто принципа на работа е такъв, че компресията на мотора е мъъъничко по- голяма от на бензиновите, така че....
абе всеки си знае за себе си.
ако не караш повече от 100-200 км на ден няма смисъл от нафталинки и гъзеници
И аз тва казвам , ако карш малко е все едно , но като караш много вече има значение при едни 3000 + км на месец си оказва влиание цената
една кола за 3000 км на месец при 10 /100 бензин, ще изгори 300л бензин на месец при цена 2.18лв за литър са 654 лв
ако е на газ обикновена 11л/100км за месец ще е 330л газ при цена 1.20лв са 396 лв
ако е на метан 6кг/100 за месец са 180 кг на месец , при цена 1.47лв/кг са 264,4 лв
или
караш на
бензин 654 лв
газ 396 лв
метан 264,4лв
как и да го смятам от разликата газ -бензин съм спестил пари за едни уикенд риболов
една кола за 3000 км на месец при 10 /100 бензин, ще изгори 300л бензин на месец при цена 2.18лв за литър са 654 лв
ако е на газ обикновена 11л/100км за месец ще е 330л газ при цена 1.20лв са 396 лв
ако е на метан 6кг/100 за месец са 180 кг на месец , при цена 1.47лв/кг са 264,4 лв
или
караш на
бензин 654 лв
газ 396 лв
метан 264,4лв
как и да го смятам от разликата газ -бензин съм спестил пари за едни уикенд риболов
-
Ivak
- кандидат преподавател

- Обратна връзка:
Може и да са глупости не отричам. Такъв ми е опита.DiE HarD написа:Тоя па Ивака глупости приказва още в пьрвият си пост ,че икономията от газта и дизела била 1-2 лева друг пьт.Нали знаеш ,че зависи каква е мощността на колата и как я караш,ама както и да е разликата не е 1-2 лева. На дизела като му се счупи помпата и се чудиш по коледа да празнуваш ли, помпи ли да правиш. Газта - за газовия котлон,Дизела - за камиона и бензина - за колата!
Във фирмата която работя има над 50-60 служебни автомобила на дизел. Нито един не е успял да вдигне разхода над 7,5 на сто. Всичко живо кара на заварка, газ спирачка яко.
Пролетта ходих до Пловдив с една шкода Фабия дизелак RS, не съм падал под 180-190 км/ч с изключение на 2-3 места, повечето време карах с над 220 до 240 км/ч, разход отиване и връщане по компютър 6,9 литра.
Бус Форд Транзит 2,5 дизел атмосферка, Русе-София-Русе-Силистра-Русе - каране до ламарина и вкарване в червени обороти при изпреварване не успях да му кача над 10 литра на 100 км при положение, че бах натоварен през половината път
Астра дизел 2,0 100 к.с. каране из Родопите Кърдажали-Джебел-Ардино, яко завой и байри само 2-3 скорост и газ до ламарина, отново в червени обороти не успях да кача повече от 6,1 литра, на места съм карал с 120 на 3 и пак не даде разход.
Тойота Ландкрузер 3,0 ТД- часове наред 170-180 по магистралите в Германия и Холандия, това му е максимума по километраж и обороти. Не успях да кача над 12-13 литра
Тойота Авенсис от новите 2,0 Д4Д каране на заварка София-Варна-Русе- София, по магистралите с над 240 км/ч
Дали може да се кара на газ с такива скорости и такъв разход не знам
Относно бегачките, бензина е ясен. Но едва ли някой ще си вземе бегачка за риболов
Относно чупенето на дизелите, ако зареждате от хубава бензиностанция не виждам как ще гръмне помпа. Глупости на търкалета се пишат, не палели и нам кво си. Не палят сдуханите. Ако е читав или нов дизела, няма никакви проблеми.
Ако имах достатъчно пари или карах малко километри щях да карам на бензин. Но алтернатива газ пред дизел няма място за обсъждане.
Не е ли читав майстора на газовата и не е ли качествена тя положението е трагично
- pepi71
- научил се да хвърля

Е баце ти вече яко зацапа свещите 
-
koki
Да ви е жив,здрав и платежоспособен работодателяIvak написа: Всичко живо кара на заварка, газ спирачка яко.
- icho_87
- вече хвърля и на тежко

Газ+бензин! Ако искате да не се пъплите по баира има едни винтилчета на изпарителя...... като ги развия до край мойте 101 коня (половината от които сигурно пасат някаде вече
) стават 120
разхода скача на 13-14/100 градско, обаче гумите на 2-ра ги прави ня дъвки
Честно казано върви повече от бензина
Ако пък ти трябва икономайзер завивате до положение на което да държи нормално оборотите и падам на 6,5 извън града
умножено по 1,19 = 7,80 за 100км при 90-100км/час 
не свещите а дюзите задъниpepi71 написа:Е баце ти вече яко зацапа свещите
аз веднъж карах А6 2.5ТДИ с 240 и брачеда ми каза че разхода бил 5.5 аз не го видях щото гледах пътя ама тои е голям лъжец и много много не му вярвам утре ши взема на баща му бензинката да видим тя кво ши покаже ама този път ще взема някои дето не лъже да гледа
само слабите се стремят към порядаък силните владеят хаоса
-
snegk
- и господ не е толокова добър

Точно никога няма да гори 5,5.
Ето една тема на хора които карат такъв дизел.
http://audibg.com/forum/lofiversion/ind ... 73836.html
Ето една тема на хора които карат такъв дизел.
http://audibg.com/forum/lofiversion/ind ... 73836.html
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
бе и аз му казах че тъкъв разход ши даде ако някои ни дръпа

само слабите се стремят към порядаък силните владеят хаоса
http://forum.moto-zone.bg/index.php/top ... cseen.html
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=2936
е кои колко харчи при моторите и джипките
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=2936
е кои колко харчи при моторите и джипките
-
ivo75
- кандидат преподавател

chirusa_bg написа:Много неграмотност се шири тука
То не бяха бащща ми кара еди ко си .Дизела не замръзвал в Пловдив(пък в Русе замръзва и при сипан бензин вътре)И трябва да сипваме парафин
Зави си от колата и кой как си я поддържа .Който много бърза по баирите да си купи Ферари .Аз си карам на газ и все ми е тая кой ще ме испревари .Служебната ми е дизел между другото.
пп:А темата е за чесане на езика.Всеки луд с номера си са казали хората
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
- MiTaKa™
- сериозен играч

- Обратна връзка:
С тия скорости тези разходи са просто НЕВЕРНИ
, Колегата кара астра 2007-ма 1.9 цдти и при скорост 200 -220 разхода му е 12-13 някъде нищо , че е с 280 въртящ момент .
Ааа и Шкода RS дизел има ли
Ааа и Шкода RS дизел има ли