Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Нека опитаме да направим нещо с тия бракониери!
Модератор: bobopeli
- Stanimir17
- сериозен играч
Re: Нека опитаме да направим нещо с тия бракониери!
Даже да Ви кажа имам някои идейки, които може да споделя друг път понеже сега нямам време. Но първо направете това здружение или организация, че аз хабер си нямам от тия глупости, как стават.
In vino veritas!

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Колегата mystislav, бидейки юрист, ще претвори думите в дела, като проучи юридически въпроса и напише цялата документация. Аvе!Stanimir17 написа:...първо направете това здружение или организация, че аз хабер си нямам от тия глупости, как стават.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- новобранец
Преди време се разгоря пак такава тема.Тогава я започна Иво Саксана от Казанльк доста приказки се изпреказваха .Той ходи при министара и с Явор Недев говори, на една среща на Копринка каза че са взели под внемание много от нещата който сме изпреказва ли из форумите.Та с една дума да изчакаме в новият закон какви промени ще настьпят па тогава да видим какво ще правим.Сьщо така мога да дам един сьвет.Влезте в територялните звена на Иара вижте телефона на най-големия от там в памета на телефона си.Когато видете браконери стоите на страна обадете се на 112 след това и на вьпросният Гл.Инспектор на ТРЗ на Иара.Ще ви искат най-вероятно и телефон за врьзка и име ако сте по смели кажете че ще станете свидетел по написваният акт на извьршителя.Сьщо така кажете че ще снимате самата акция ище бьде пусната по Форумите.По принци малко се бавят до дето се организират силите но идват.Така деиствах ме на 7 този месец на Пясьчник и има резолтат.В момента се водят следствени деиствия затова не е оповестено.
Колегата mystislav, бидейки юрист, ще претвори думите в дела, като проучи юридически въпроса и напише цялата документация.
До колкото поми колегата Mystislav, май отнемаше 15 - 30 дена, забравил е
.
До колкото поми колегата Mystislav, май отнемаше 15 - 30 дена, забравил е

Пусни трофея да живее, след време ще го хванеш още по-голям...
- Stanimir17
- сериозен играч
Аве хора, и аз много искам това да стане така, ама няма как... За съжаление /много се надявам да греша/.
Нека Ви предложа нещо друго, също така неосъществимо на практика, но поне малко по-реалистично.
Една моя бивша колежка от университета заедно с някои нейни познати направиха следното:
Пуснаха някаква идея за сформирането на НПО събраха се няколко стотин ентусиазци и я регистрираха. Не помня как я кръстиха, нещо "младежко" имаше в името. Всеки внесе определена сума и събраха една солидна сума, при което отвориха едно заведение. В момент атая тяхна организация има няколко такива заведения из цялата страна.
Та... копирайки техния опит и пренасяйки го в наш'та ситуация, можем да се съберем по няколко хиляди на региони /Варна, Бургас, Пловдив и тнт./ всеки регион да си определи бюджета и да се вземат язовири под аренда, на които да си ходим за риба и да не си ги бракониерстваме. Плаща се на лицензирана охранителна фирма и готово. Принципно при много добра организация може да стане.
Принципно казвам
Поздрави!
Нека Ви предложа нещо друго, също така неосъществимо на практика, но поне малко по-реалистично.
Една моя бивша колежка от университета заедно с някои нейни познати направиха следното:
Пуснаха някаква идея за сформирането на НПО събраха се няколко стотин ентусиазци и я регистрираха. Не помня как я кръстиха, нещо "младежко" имаше в името. Всеки внесе определена сума и събраха една солидна сума, при което отвориха едно заведение. В момент атая тяхна организация има няколко такива заведения из цялата страна.
Та... копирайки техния опит и пренасяйки го в наш'та ситуация, можем да се съберем по няколко хиляди на региони /Варна, Бургас, Пловдив и тнт./ всеки регион да си определи бюджета и да се вземат язовири под аренда, на които да си ходим за риба и да не си ги бракониерстваме. Плаща се на лицензирана охранителна фирма и готово. Принципно при много добра организация може да стане.
Принципно казвам

Поздрави!
In vino veritas!

- GODzillata
Я съберете пари и елате да ви продам почивна станция с язовир.
Всеки ще може да си идва, когато си иска и да си лови на воля.
Всеки ще може да си идва, когато си иска и да си лови на воля.

- Stanimir17
- сериозен играч
Ммммдам
ентусиазмът замря
, "фюрерът" замлъкна и "тълпата" се разбяга
.
ентусиазмът замря

In vino veritas!

- GODzillata
Stanimir17 написа:Ммммдам
ентусиазмът замря, "фюрерът" замлъкна и "тълпата" се разбяга
.

Вождове много, ама индианците са малко.

На думи сме силни...
..., но на дела...?GODzillata написа:Колегата mystislav, бидейки юрист, ще претвори думите в дела, като проучи юридически въпроса и напише цялата документация.

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
сбирЩина
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Колега mystislav, аз също съм съкрушен от мизерното положение по водоемите във Варненска Област... Не е само до Цонево... Или нашето звено на ИАРА не сработва като хората или просто изнемогва да обиколи навсякъде...
А на Дебелец изглежда сме се засекли миналата събота...
А там освен мрежите, дъното е заджиздено със скасани парашути, а всички знаем какво прави един останал под водата парашут 
А на Дебелец изглежда сме се засекли миналата събота...

Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
годзилчо,
колегата Mystislav, няма да прави каквото и да било, ако ще е само той. Това твоето си е типичното робско /сравнимо с поведението на едни други чифтокопитни добитечета/ поведение.
..."Аз нищо няма да правя, нищо не ми се рискува, нека другите да оправят нещата, иначе не ми пречи да се оплавам, че някой дерибейства и ме тъпчи като к..ва.
Щото ако надигна глава знам ли!? Може да ме удари, не искам да ме боли много. Или пък, защо да не си седя отстрани и да не глевдам сиир."...
Това ни е проблема на нас, търпим и се оплакваме и казваме, че не може да се оправи. А случайно някой ако предложи нещо или пък тръгне да организира нещо, то тогава всички му скачат на веждите!
Вътрешно ми идва да ти тегля една майна...
Нещо, което ми е безразлично и не ми се занимава, просто го подминавам, без да се правя на интересен и на много велик. Много си оригинален така...
Ходи и се наслаждавай на поредното капо, понеже някой е изтралил рибата още докато е била на 4-5 месеца.
колегата Mystislav, няма да прави каквото и да било, ако ще е само той. Това твоето си е типичното робско /сравнимо с поведението на едни други чифтокопитни добитечета/ поведение.
..."Аз нищо няма да правя, нищо не ми се рискува, нека другите да оправят нещата, иначе не ми пречи да се оплавам, че някой дерибейства и ме тъпчи като к..ва.
Щото ако надигна глава знам ли!? Може да ме удари, не искам да ме боли много. Или пък, защо да не си седя отстрани и да не глевдам сиир."...
Това ни е проблема на нас, търпим и се оплакваме и казваме, че не може да се оправи. А случайно някой ако предложи нещо или пък тръгне да организира нещо, то тогава всички му скачат на веждите!
Вътрешно ми идва да ти тегля една майна...
Нещо, което ми е безразлично и не ми се занимава, просто го подминавам, без да се правя на интересен и на много велик. Много си оригинален така...
Ходи и се наслаждавай на поредното капо, понеже някой е изтралил рибата още докато е била на 4-5 месеца.
Аз не им прощавам на язИскър (до сега нямам намерена мрежа и да съм я пропуснал и бракувал) само един път едни се бяха засилили но прецениха че нее здравословно и завиха , дотоних ги и докато я режех НА ЛЕНТИ ги питах ако е тяхна да си я вземат НО НЕ БИЛА ТЯХНА и кои от каде е.Не ги правете толкова страшни БРАКОНИЕРИТЕ (някои беше писал ТЯЛОТО ЩЕ ПОНЕСЕ ЛИ БОЛКАТА ако са повече
А ТЯХНИТЕ ТЕЛА ДАЛИ НОСЯТ НА БОЛКА ?) 

Абе,сега си мисля колегата-Тойо ,все си е горе всички вече познава,готов е за кмет на язовира-пускай снимки по често,да има кво да гледам-помниш че ти пуснах един бракуван сом-75кг на лични-майтап бе

Риболовци.
- GODzillata
mystislav написа:...
колегата Mystislav, няма да прави каквото и да било, ако ще е само той. ...
Ама как ще си само ти?! Я виж колко колеги казаха, че са "ЗА".
Но като си дал оферта за нещо, довърши нещата, седни напиши проект за сформиране на сдружение, кажи как стоят юридически нещата - к'ви документи, до кого, с к'ви искания?
Иначе всичко си остава на етап кръчмарска раздумка....та хвани и се стегни, то и Левски сам е бръмчал, така че сега е момента да се изживееш и да сътвориш революция срещу бракониерите.
Само не забравяй, че си смъртен и нищо човешко не ти е чуждо - и ти като отидеш по голяма нужда, се напъваш, нали?