Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Поредното Копеле!!!!!!!!!
Модератор: bobopeli
- jorro11
- ще става разбирач
Re: Поредното Копеле!!!!!!!!!
Не съм равнодушен никак даже,но просто това е жалката истина в един и същ магазин може да си извадиш билет,да си купиш цапало,парашут и какво ли още не.toyo1 написа:jorro11 написа:
toyo1 написа:
Колеги за да разберете за каква СЕЧ става дума влезте в YOUTUBE и напишете elektro fishing НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ ЧЕ В ТОЯ ИЗВЕСТИН САИТ СА ДОПУСНАЛИ КАЧВАНЕТО НА ТАКИВА КЛИПОВЕ
Това че там(youtube) има качени клипове на риболов с "електровъдици"(ако може изобщо да се нарече така) не значи ,че непременно това е било от бракониери.В бг даже знам ,че се издават разрешителни за риболов с такива уреди ,но те не са с цел лично облагодетелстване,а за разни цели.Примерно в някоя река са пускат малки пъстърви , които трябва да наддадат на тегло и с подобни генератори се премахват едрите хищници(това обикновено се прави в малки реки,които не са обект на любителски риболов).После се пускат малките рибки и след време се ловят по същия начин за да се разселят в друга река.Отделно да не говорим пък за тези, които учат за ихтиолози през колко риболова с токови средства преминават докато завършат.
Но все пак нека да правим разлика между бракониера в чистия му вид(този от обявата) и другите видове риболов с токови средства(тези ,които се извършват контролирано)
Колега НЕ МИ КАЗВАИ ЧЕ ВСИЧКИ ТОКАДЖИИ ПО ЯЗОВИРИТЕ СА ИХТИОЛОЗИВ първия ти пост РАВНОДУШНО се примиряваш за парашути и др. сега СТАНА ЗАКОННО за ЕХТИОЛОЗИТЕ
Да не се окажеш ВНЕДРЕН БРАКОНИЕР КОИТО СЕ ОПИТВА ДА НАМЕРИ ПОДОБНИ ВЪВ ФОРУМА?
По язовирите не са ихтиолози,99% и от реките не са ,когато са такива присъства там човек и от ИАРА,които следи за това какво се прави.Отделен е факта вече, че куцо и сакато се сдобива с подобни уреди....е като няма контрол за съжаление е така.
Определено НЕ съм БРАКОНИЕР,не толерирам никак даже риболова с друго освен с въдица, роболова за мен е развлечение ,а не начин за прехрана!
- glarusa
- кандидат преподавател
Опитвам се да разбера малко повече за тези устройства от чисто любопитство...Прегледах доста клипове и линкове и в крайна сметка с това устройство не се умъртвява рибата,а само се зашеметява?
Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Не се умъртвява с тези, които са създадени с научни цели и се ползват от разните институти.glarusa написа:крайна сметка с това устройство не се умъртвява рибата,а само се зашеметява?
Нашите майстори обаче са му намерили цаката и увеличават амперите ли беше, кое беше и сичко живо умира. Това го правят с цел да са сигурни, че няма да изтърват някоя голяма риба, която не е добре зашеметена.
Но е научно доказано, че дори тези които не убиват, увреждат рибата и после не може да хвърля хайвер.
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
А и какво ли удоволствие може да се изпита от този вид "риболов"
И аз съм гледал клиповете, същата работа е да сложа един мокър парцал в кепа и да си го разхождам наляво надясно 

Колегата е прав на 100% рибите стават стерилни а ако има хвърлен хаивер заминава и тои.Рибата се зашеметява при истинските НО КАКВА Е РАЗЛИКАТА като всичко отива в ЧOВАЛИТЕ на ПУМЯРИТЕКърцата написа:Не се умъртвява с тези, които са създадени с научни цели и се ползват от разните институти.glarusa написа:крайна сметка с това устройство не се умъртвява рибата,а само се зашеметява?
Нашите майстори обаче са му намерили цаката и увеличават амперите ли беше, кое беше и сичко живо умира. Това го правят с цел да са сигурни, че няма да изтърват някоя голяма риба, която не е добре зашеметена.
Но е научно доказано, че дори тези които не убиват, увреждат рибата и после не може да хвърля хайвер.
-
- разбира нещата
През лятото на 2008 -месец юли за пореден път бях на почивка на къмпинг Китен и ежедневно посещавах любимата ми дестинация р.Караагач .
В продължение на 10 дни не пропуснах да посещавам познатите ми места ,но равносметката от всички излети бе едва 7 - морски кефала .Пасажите се бялкаха непрестанно на фона на следобедните слънчеви лъчи, но уви рибата не искаше и да си помисли за храна.Разговаряйки с местен колега, разбрах че преди седмица са видели някакви гадове с лодка ,които са биели рибата с ток , но не са ги хванали.
От други мои познати останали след мен разбрах, че и при тях положението е било същото- почти никакъв улов .В средата на септември посетих отново реката и за 2 часа имах 12 риби , две късания и няколко гелета.Тръпката бе уникална
Всеки от Вас знае какво имам впредвид.
Описвам всичко това с идеята , че последиците от използването на такива уреди са тотално невъзвратими в отрицателна посока, и законите за заловените извършители на тези деяния трябва да се прилагат най-безкомпромисно

Описвам всичко това с идеята , че последиците от използването на такива уреди са тотално невъзвратими в отрицателна посока, и законите за заловените извършители на тези деяния трябва да се прилагат най-безкомпромисно