Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ПОПЧЕТА - 2011
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: ПОПЧЕТА - 2011
За това съм напълно съгласен,опита ми го е показал..Моряка написа:Абе аз съм го писал и преди,когато на едно място се подава храна и рибата е активна,в началото може да кълве дребното,но появи ли се едро има момент на затишие и тръгва едрото,и все пак за каята е относително закона на джунглата важи ако има йедро.
Зарганолог
тази есен бях на гости на един приятел на дуракулак и излязохме за попчета.като му видях куките и малко се посмях,после той се смя!той беше с 3/0 а аз със 5.хвана 3 пъти повече риба от мен.голямата кука носи повече ем и е по добре но само от лодка,поне така си мисля аз
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Е,чак 3/0 не съм слагал,ама с 2/0 често си работя.
Особенно на волта.
Особенно на волта.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
3/0 и си ги ловеше като момченце,вярно и рибата беше много едра,но той така си рибари винаги.абе няма правила,проба и настояване му е майката
- kristian91
- новобранец
е как така изобщо лапват куката?? не е ли гигантска за поп 

ТИ как мислиш ?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Зарганолог
- kristian91
- новобранец
- evgeni jordanov
- вече хвърля и на тежко
И аз се стреснах, колега
Но не мисля, че трябва да се използват куки по 1,2 до 4,5 нули... Най-добре е да си имаш такъм с куки номер 5, а на място вече ще прецениш, колко навътре гълта рибата и с какви да ги смениш, в зависимост от големината й. Най-добре 2-ри номер

Но не мисля, че трябва да се използват куки по 1,2 до 4,5 нули... Най-добре е да си имаш такъм с куки номер 5, а на място вече ще прецениш, колко навътре гълта рибата и с какви да ги смениш, в зависимост от големината й. Най-добре 2-ри номер

Това, което не ни убива, ни прави по-силни!
- evgeni jordanov
- вече хвърля и на тежко
Колеги, искам да се посъветвам с вас (особено с Киро и Mi7cell).
Преди около 2 дена баща ми ходи до рибната борса под Аспаруховия мост и купи доста риба. Купи и сардина (около 15 -20 см.) и исках да питам, дали ако взема едно парче от нея, хубаво я осоля и нарежа, мога да си я ползвам като стръв?.. Има ли смисъл да я хабя за стръв?.. (И колко време да я държа в сол - аз лично я оставям за около 2-3 дена.)
Преди около 2 дена баща ми ходи до рибната борса под Аспаруховия мост и купи доста риба. Купи и сардина (около 15 -20 см.) и исках да питам, дали ако взема едно парче от нея, хубаво я осоля и нарежа, мога да си я ползвам като стръв?.. Има ли смисъл да я хабя за стръв?.. (И колко време да я държа в сол - аз лично я оставям за около 2-3 дена.)
-
- вече хвърля и на тежко
За поп аз ползвам куки 2 или 3 номер това е за риболов от лодка. И се учудвам колко дребни попчета се ловят понякога .
Aко говориш за стръв за кая,става...пробвал съм..вместо осолена трицона..има добър блясък...и резултатите нямаха съществени разлики в нощния риболов на кая с тези на колегите ,които ползваха трицона,единствено трябва малко да я оформиш като я разрежеш на 2, защото е по едричка от трицоната.В сол 2-3 дни правилно!Evgeni Jordanov написа:Колеги, искам да се посъветвам с вас (особено с Киро и Mi7cell).
Зарганолог
- Божидар Стойков
- ще става разбирач
За сравнение с миналата година, тази започваме доста по слабо
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... D0%B0+2010

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... D0%B0+2010

- evgeni jordanov
- вече хвърля и на тежко
Mi7chell, незнам ти как я режеш и солиш, но ето как направих аз:
Взех рибата. Махнах опашката и главата. После изчистих отвътре червата и я измих. След това я цепнах с ножа през корема така, както цепя скумрията, карагьоза или чернокопа, когато ще го правя на скара. Махнах костите й с целия гръбнак, напъхах вътре в нея сол, отвън я осолих добре и я пъхнах в една кутийка.
Незнам кой как я соли и колко я държи в солта, но аз лично така я приготвям за стръв и я държа в солта 2-3 дена. Чувал съм, че някои я държат в сол със седмици, за да стане по-твърда, но досега не съм пробвал...
Взех рибата. Махнах опашката и главата. После изчистих отвътре червата и я измих. След това я цепнах с ножа през корема така, както цепя скумрията, карагьоза или чернокопа, когато ще го правя на скара. Махнах костите й с целия гръбнак, напъхах вътре в нея сол, отвън я осолих добре и я пъхнах в една кутийка.
Незнам кой как я соли и колко я държи в солта, но аз лично така я приготвям за стръв и я държа в солта 2-3 дена. Чувал съм, че някои я държат в сол със седмици, за да стане по-твърда, но досега не съм пробвал...
Бате ти си се задълбочил...Вземаш рибата..без да я чистиш по какъвто и да е начин и я слагаш в съд който се отцежда с морска сол, ако мисиш да ползваш стръвта скоро може да я държиш един два дни (завси и от рибата колко ще държиш в сол)ако ще я позлваш за след повече от 2 седмици може да я адържиш в суха морска сол по дълго!Evgeni Jordanov написа:Mi7chell, незнам ти как я режеш и солиш, но ето как направих аз:
Зарганолог