Дървен харпун 110

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
Аватар
spear
разбира нещата
разбира нещата

Re: Дървен харпун 110

Мнение от spear »

Jack Daniels написа:Брее, технологиите много префърцунени станали, едно време в механото използвахме кварцов пясък за тази цел :wink:
И аз това съм учил, ... някога :D
Доколкото си спомням графита се използва при леене на цветни метали а кварцовия пясък при чугуна.
Във всеки град има минимум 1 леярна и хубавото е че гугъл знае това :lol:
Аватар
JIRO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от JIRO »

А какво мислиш за частично затворен канал на стрелата?В задния краи на стрелата да надстърчат само перките а напред плавно да достига едва 1-2мм дълбочина при главата , като по този начин м/у корпуса и ластиците няма да има просвет ,няма да са нужни и странични стени на трака което ще ни донесе повече място да поберем ластиците на по малко обща широчина!Това обаче може да се осъществи с клиновидна подложка за оберфрезата ,предполагам ще се досетиш как да го изпълниш...Наистина е възможно да се получава нещо като резонанс в момента на истрела , когато харпуна е наи тънък в средата?!...
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

JIRO написа:А какво мислиш за частично затворен канал на стрелата?В задния краи на стрелата да надстърчат само перките а напред плавно да достига едва 1-2мм дълбочина при главата , като по този начин м/у корпуса и ластиците няма да има просвет ,няма да са нужни и странични стени на трака което ще ни донесе повече място да поберем ластиците на по малко обща широчина!Това обаче може да се осъществи с клиновидна подложка за оберфрезата ,предполагам ще се досетиш как да го изпълниш...Наистина е възможно да се получава нещо като резонанс в момента на истрела , когато харпуна е наи тънък в средата?!...
Звучи ми още по- трудно за изработване на и без друго трудния като изработка харпун. Добре звучи, но ми се струва, че не мога да преценя без да го драсна на хартийка :) ако не те мързи драсни го и ти. Не е нужно да ползваш чертожни програми, а само една примерна схемичка.
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

Драснах го на бързо, става само не знам как ще направя правилния наклон на тялото спрямо стрелата. Клиновидна погложка за оберфрезата, да бъда честен не се сещам за вариянт с който да мога да го направя освен с ренденцето , но няма да е перфектно точно :)
Аватар
JIRO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от JIRO »

нещо такова ,маи ще трябва още една проекция за да стане по ясно :(
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

Екстра е разбрах каква ти е идеята, само наклона ще е малко труден, но ще се оправя :smt023
yavorsub
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от yavorsub »

Сори пич -написал съм глупости !Т.е. не са глупости ама не съм ги написал на място .
Дееа , от азота ще е ! :oops:
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

Яворе я кажи какво мислиш с предложението на Jiro. Според мен нещата започнаха да се подреждат правилно на теория :)
Аватар
JIRO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от JIRO »

Това е вариант от многото възможни такива(решението за форма и дизаин си е твое) .Идеата има някои предимства,колкото до изработката ,правиш клин на банциг от каква да е дървесина огледален на наклона ,лепваш го временно със силикон и минаваш с оберфрезата от 1та и от другата страна на трака после махаш клина шаблон и готово.Другия вариант правиш по дълбок канал после изрязваш корпуса под ъгъл...
yavorsub
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от yavorsub »

От личен опит знам че за харпун до 3 ластика и нормален трак е ок.Графит предлагаше Шуменеца дето си прави ролков харпун в другия форум.Ама не е трудно да се намери мисля.
110см с реверсен спусък ще зарежда на 120см и според дължината май ще е наистина с 3 ластика, за 4 не е невъзможна мисията ама става малко сопа тогава щото някъде трябва да му намесатиш и масата.Затворения трак не е лесен за изпълнение с подръчни средства , но ако имаш уменията и нужните машини (или достъп до тях) си заслужава, но (пак според мен) само ако ще товариш задраво добичето.
Иначе нормалния канал си върши чудесно работата.
Един от често пренебрегваните начини (или пък неведението за съществуването му ) за направата на масивен и тежък харпун с нисък профил е да го разширима и изместим част от тялото встрани от каналите дето "лягат " ластиците.Малко неразбираемо е май за човек със изградени стереотипи относно формата и дизайна, но съм пипал такъв харпун и мога да гарантирам за дизайна че е много добър и ефективен.

Представи си че харпуна е с още няколко см по-широк като разшитренията се издигат на височината на заредените ластици.В заредено състояние погледнато в профил -ластиците не се виждат.Само от зад около засечките се рендосват ниско до самото тяло за да не пречат при зареждане. :)
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

Трябва да си набавя още два ламела от 1 - 1.5 см. всеки, малко графит на прах, и чак тогава ще има продъжение. Там където ми изпрявяха заготовката с абрехт и щрайхмус машините са я направили леко крива и сега за да се изправи ще трябва да се отнеме още материал :? . Ето защо ми трябват двата ламела. От опита ми с разни "майстори" се убеждавам, че повечето са абсолютни некадърници. Май и абрехт ще си купя накой ден. Засега ще има лек застой. Сори пичове.
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

Направо съм бесен, сега се върнах от цеха на онзи "майстор дърводелец" :evil: от 7 см. шикочина вече съм на 5 см. а височината от 3,8 отиде на 3 см. Този или е малоумен или най големия тъп некадърник! Пичове спирам за сега, докато не си набавя материал.:?
Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от australia »

Мале мале мале къде го намери тоя "майстор" бре пич как може да ти изяде цели два санта от материала тоя с рендето ли го изправя съчувствам ти батка и аз съм попадал на подобни дървари
Аз пък ходих вчера да питам колко ще ми вземат за направата на една кокила за тежести и направо се хванах за главата тея не познават парите казаха ми че ще ми излезе около 2 500 лв тея болни ли са или какво аз да не им искам самолет да ми прават бахти хората :axe: .
Яворе интересно предложение можеш ли да намериш снимки ?
Миро батка дано скоро да намериш материал :D
0877-19-03-89Иво e-mail (australia@abv.bg) skipe australiaivo2 :)Изображение
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

Направо ми е..а мамата, още малко още малко и е ти 5см. на лице. Сга се търси материал, тик, махагон, ироко може и мербо. Предпочитам да е тик или махагон, но в краен случай и другите. Дължината на материала да е 140 см. някой ако знае от къде да си го купя да пише. Там от където го копувах няма и скоро няма да има.
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

Ако почивам тия дни ще отидем да земем малко материал,не се претиснявай.
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”