Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Дървен харпун
Модератор: nkolev66
Re: Дървен харпун
Иво ползвал съм и това лепило но сега купих едно пак на хенкел но в бяла тубичка клас 3D струваше около 5лв.и е достатъчно за един харпун.Стягам ламелите на менгемето и с още 4-5 стяги и на четвъртия час можеш да работиш няма ядове.australia написа:Бе нема спор за това ,ама колко хора имат преса вкъщи ?gmurkacha написа:
Тиксото е здраво но не можеш да го стегнеш така че да направиш натиска на една 2 тонна преса например.
- Valyo68
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Здравей,ГуФи!Набави ли матеряла?
Ще помагаме,но оправи правописа!!!Обещай!
От пластмаса няма да стане,здрава пружина ти трябва ,нали тя ще удържа стрелата и ластика.
Та да се върнем към задача номер 1.
Имаме тачка(чам или неговите производни-бял бор,смърч,ела,чист бор и т.н)
Имаме и какво още.....матерял за дръжка имаме.
Спирачка ако успешно си си разпилял колелото(ей да не обереш някоя маза)
,значи и спусък имаме.(касета не ти трябва)
Направи си сега тялото на хърпуна,къде с рендето,къде с длето но внимавай и пази ръцете.
Монтирай дръжката,гледай ъгъла да не е повече от 30 градуса , че не можеш да стигаш спусъка(освен ако не си с дълги пръсти, де да те знам... нищо не каза)
Отгоре на тялото направи едно каналче 2-3 мм. дълбоко и 6мм. широко по цялата дължина,по лесно ще целиш и попчетата на по-късен етап.(демек вече и мерника правим)
Хем водач за стрелата хем и мерник,а.., какво ще кажеш 2 в 1-хитро а?
Спусъка, ще го монтираме по късно.Гледай като правиш дръжката,да ти е удобна!Придай и една такава по особенна форма,абе да ти пасне на лапата.
Имаш домашно,като си готов докладвай и обезателно снимки,за да ни навиеш и нас да помагаме!Xайде спорна и дано, не съм пропуснал нещо важно!Успех ГуФи, аз вярвам, че ще успееш!
Да му мислят попчетата!После и да плуваш ,ще те научим!А,и поглеждай от време на време схемата, да не прецакаме нещо работата.А откъде си?Напиши нещо, представи се!Това ще доведе до положителни емоции, само моля те правописа оправи защото ще ти дърпаме ушаците! 
Ще помагаме,но оправи правописа!!!Обещай!
От пластмаса няма да стане,здрава пружина ти трябва ,нали тя ще удържа стрелата и ластика.
Та да се върнем към задача номер 1.
Имаме тачка(чам или неговите производни-бял бор,смърч,ела,чист бор и т.н)
Имаме и какво още.....матерял за дръжка имаме.
Спирачка ако успешно си си разпилял колелото(ей да не обереш някоя маза)

Направи си сега тялото на хърпуна,къде с рендето,къде с длето но внимавай и пази ръцете.
Монтирай дръжката,гледай ъгъла да не е повече от 30 градуса , че не можеш да стигаш спусъка(освен ако не си с дълги пръсти, де да те знам... нищо не каза)
Отгоре на тялото направи едно каналче 2-3 мм. дълбоко и 6мм. широко по цялата дължина,по лесно ще целиш и попчетата на по-късен етап.(демек вече и мерника правим)
Хем водач за стрелата хем и мерник,а.., какво ще кажеш 2 в 1-хитро а?
Спусъка, ще го монтираме по късно.Гледай като правиш дръжката,да ти е удобна!Придай и една такава по особенна форма,абе да ти пасне на лапата.
Имаш домашно,като си готов докладвай и обезателно снимки,за да ни навиеш и нас да помагаме!Xайде спорна и дано, не съм пропуснал нещо важно!Успех ГуФи, аз вярвам, че ще успееш!

1. да обещавам да нямам грешки вече 2. а спирачката може ли малко повече да ми я разясниш щото не схванах малко а от динамо пружина ще стане ли та така ето и нови снимки с който се затрудних : 3. проблема ето и с кое се затруднявам
немога да го издялам перфектно и ако може ми кажете как да го издялам а иначе така направих улея 
От Шумен съм и не разбрах къде точно да го разширя там 6мм и да го задълбая 3мм ако може разяснение

От Шумен съм и не разбрах къде точно да го разширя там 6мм и да го задълбая 3мм ако може разяснение
някой може ли да ми даде схема как да си направя спусък защото братовчеда на баща ми е стругар и се занимава с подобни неща и ако може някаква схема няма да е зле
Aбе батка ти направо ме умаряш
с какво го дялаш тоя чам 

GuFySuB написа:някой може ли да ми даде схема как да си направя спусък защото братовчеда на баща ми е стругар и се занимава с подобни неща и ако може някаква схема няма да е зле
Действай

- Прикачени файлове
-
- sganciasagolarelic2.jpg (13.66 KiB) Преглеждано 777 пъти
-
- sganciasagolarelic1.jpg (12 KiB) Преглеждано 777 пъти
-
- sganciasagolarelic0.jpg (92.77 KiB) Преглеждано 777 пъти
с глето и чукterzo написа:Aбе батка ти направо ме умаряшс какво го дялаш тоя чам

GuFySuB написа:с глето и чукterzo написа:Aбе батка ти направо ме умаряшс какво го дялаш тоя чам
![]()
![]()
но се чудя как да го загладя с машина защото не става със шкурка (пробвах и ми отне 2 часа още и пак не стана) моля ви са съвети и благодаря за спусъкът отивам утре и да видим ко може да направи Данчо Ковача
С една дума " С ПРЪДНЯ БОЯ ПРАЙШ "

има нужда от стара дръжка за малко пари, но здрава и със спусък
- Valyo68
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Сложи едни чехли, че ми се къса сърцето малкия, ще измръзнеш бе!Канала е супер,заглади го с щкурка,бавно става но няма за къде да бързаш!По-едра си вземи за първа ръка,после с по финна и търкаш докато почне да излиза смолата,нека хубаво се разлее и оставяш да попие - вода от там после няма да мине!Колко ти е дълга заготовката?Нали се разбрахме да правим харпун за попчета и по бавно летящи риби.накъси го това дърво отпред.
Направи го 60-70 см, и на 3см.от предния край,странично в центъра направи отвор 14мм.Повтарям странично ,не през канала!Постави ръкохватката,спусъка после!Ще ти кажа как става.И като си готов докладваш нагледно.Не ти трябва никакъв стругар.Айде , че се разтроих нещо!И умната!
Направи го 60-70 см, и на 3см.от предния край,странично в центъра направи отвор 14мм.Повтарям странично ,не през канала!Постави ръкохватката,спусъка после!Ще ти кажа как става.И като си готов докладваш нагледно.Не ти трябва никакъв стругар.Айде , че се разтроих нещо!И умната!
загладил съм го и е 75 см а другото мисля че него разбрах сега да видим по снимката дали е така
и където е тази чертата е 3 см от от преде и сега какво

искам от страни да го направя минимално за да е по лек
аз сам очертал но искам още да го намаля

- Valyo68
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Така, сега е по лесно!Там където ти е палеца канала ли е?Ако е така дупчиш с 14мм бургия от страната на средния пръс.
- Valyo68
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Нищо няма да намаляш.
Той си е достатъчно лек.Казах ти прави това дето ти казвам,че после и олово ще трябва да леем!
Той си е достатъчно лек.Казах ти прави това дето ти казвам,че после и олово ще трябва да леем!
да но има проблем аз там съм го пробил за ластика или е добре незнам ти решаваш ей сега ще дам и снимка а уловото в канала ли ще го леем