Национален празник или срам

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Национален празник или срам

Мнение от INCUBUS »

Аз,такова,пак с изтривалката /че кирта българска е навсякъде / :oops: ,ма празник ако е,на мен или ми е вътре в съзнанието,или представлява просто външен официален или неофициален шум.Не мисля,че това,че не праскам лозунги,ме прави по-малко българин от всеки друг.Ако на Краси това 81 му е набора,излиза,че с двайсет лазарника съм му напред.През 1981г.се уволних от "родната" казарма.Нагледал съм се на патриоти-и социалистически,и такива от прехода,и демократически.Обикновено нещата опират до примитивен национализъм,с повърхностно опиране върху славната българска история ,като се пропускат и забравят всички позорни моменти и периоди в същата,те са много и не правят чест на българския народ,не са и повод за безусловна национална гордост.Правилно беше отбелязано,че 3-ти март по-скоро трябва да е празник на резултатната външна политика на няколко чужди държави по отношение на Турската империя.Освобождението на част от България е страничен резултат.То няма нищо общо със саможертвата на Раковски,Левски,Волов,Ботев,с Априлското въстание и жертвите по времето му и след това.За това и следва не република,за каквато са мечтали всички споменати по-горе,ами царство,пардон,даже по-ниско-княжество,с чужденец начело,за да прокарва със 100% сигурност съответните чужди/небългарски/интереси.Не ми се празнува на такива дати и това е .На колегата Pulsar с необходимото уважение искам да му напомня,че държава и нация не са еднозначни понятия.Има много нации,които нямат и няма да имат държава-пак поради чужди интереси.Българите са показали много отдавна,че са нация,показали са и това,че тази нация може да прави държави.Съвсем друг е въпроса каква политика са водили тези държави и т.н.Накрая искам да пледирам за мир и търпимост -не сме политици,няма за какво да се хващаме за гушите.Да спрем с обидите и минусите,форума е наш и ние сме в него по собствена воля.
mimi750830
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mimi750830 »

Не мисля,че това,че не праскам лозунги,ме прави по-малко българин от всеки друг.Ако на Краси това 81 му е набора,излиза,че с двайсет лазарника съм му напред.През 1981г.се уволних от "родната" казарма.Нагледал съм се на патриоти-и социалистически,и такива от прехода,и демократически.Обикновено нещата опират до примитивен национализъм,с повърхностно опиране върху славната българска история
:prayer: :smt023 :smt038

И мисля че 3ти март мина, темата е изчерпана и требе да се заключи,щом и Краси81,почна да си трие мненията сам
krasi81 написа:....................
:smt102
На къса плувка,в репея...
Георги Вутов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Георги Вутов »

mimi750830 написа: И мисля че 3ти март мина, темата е изчерпана и требе да се заключи,щом и Краси81,почна да си трие мненията сам

Недей така приказва , че да не отнесеш някои бърз - от Краси :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Шморхи »

Тъй и тъй....и тъй
Стана ми интересно, поради лична скука, та порових за професор Юлиан Вучков, който за лично мое съжаление и голям срам е отроче на моят, роден град. Какво да видя...милия ми той, поборник за морала, патриотизма, родолюбието и т.н. така старателно облиза гъза на бате Бойко, и с такива жестове и жалостиви напъни удържа напъна на програмния си шеф(Сашо Диков) после, че се зачудих. Де, мама му стара, изчезна патриотизма му, морала му, цялостното му самочувствие, там мълча като пръднал и гледа....гледа как изчезват доходите му като ТВ журналист.
Юлянчо ясно...
После се замислих, кой нормален човек ще се държи така. И за неразбразлите ще поясня - Кой ще има самоуважението, самочувствието, и не на последно място, здравия разум да бъде такъв шут(бе да си кажем лицемер), да налива зорлен акъл и да го разнасят като признат сатиричен герой.
После пак се зачудих....как ми се връзват Левски, Ботев и обсадата на Одрин или отбраната при Дойран с такова хамено..Па той и да носи вода на войниците не става.
И после се зачудих..щото пътем се сетих за чалгарините(т.нар. хайлайф)
Как аджеба професора, певачките, производителите на лютеница и кръчмарите, дават облика на един български гражданин.
Политиците седят в другия джоб като резервен коз.
И като стана дума за лицемери и преигравачи....и за професор Вучков...се замислих, ние тук, в този форум, имаме или нямаме негови неосъзнати(дай Боже да са такива) негови поддръжници.
И после се сетих как нашите войници, за минали пешачката от Сърбия в Турция, премазали са там, каквото има да се премазва. Решили са по едно време, че не им харесва управлението, обърнали са пушките и пак пешачката са стигнали до София(от сръбско, да не отнеса упреци за невежество) и са казали "тъй няма да го стане". М/у това си мисля как английските офицери са отдали чест на български офицер, който е загубил война с/у тях.
И пак се замислям...абе...ние сега, и тея преди 100 години...в една и съща държава ли сме живели????
И кой беше тоя, дето ми обяснява, че не съм българин...а той дали е такъв с такова поведение...
Такива ми ти работи.
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Да оставим на страна последвалите събития и мотивите на руското командване по-него време.Хората отдали живота си са го отдали преди всичко с една цел, освобождаването на България от турско робство.С подписването на Санстефанския мирен договор в България започва едно ново начало, една нова надежда за по-добро бъдеще.Целта е постигната с подписването на договора за мир между Русия и Османската империя.Това е една голяма победа за България след дългите години на робство, убийства, изнасилства, отнемане на деца и още куп други гадости.Всяко друго бъдеще е рай, със сравнение с това което е било.Ето за това трябва да празнуваме 3 март и да отдадем почит към загиналите за освобождението на България. :drinkers:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
soylediler
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от soylediler »

krasi81 написа:
GODzillata написа:
krasi81 написа:...заслужава ме ли съможертвата на тези велики хора описани от Вазов,Захари Стоянов и много други гениални писатели възпяти с песни и стихотворанията на Ботев.Всеки път когато чуя химна очите ми се изпълват с сълзи обземат ме патриотични чувства гордея се че съм българин обичам държавата в която съм роден.Защо не уважаваме денят в който българия отново се ражда и се появява на картата на Европа?
....

Много патос, много нещо!
Явно саможертвата им е била напразна....първо - един ред нямаш правилно написан на български език.
Второ, днес предпочетох да се махна от снежната и непочистена България - член на ЕС :lol: , за да ида в Сърбия, където улиците им са чисти, нищо, че не са в ЕС!
Трето - Ботев си е бил пиянде, писал е няк'ви рими в кръчмата, когато му е идвала алкохолната муза....., а днес, толкова време след него, няк'ви литературни критици се мъчат да ни обясняват к'во аджеба искал да каже литературния герой.....муахахаха :lol: .....откъде, бре, джанъм, знаИш ти, к'во е искал да каже, а?! :shock: Че после а'ре и матура....за Ботев, Вазов и сие....айде, стига бе!

К'во да му уважавам на тоя ден, в който БГ се ражда на картата?! :roll: Мога само да псувам хан Аспарух, че не е забил меча си оттатък Мисисипи и да е казал, че там ще бъде България!

Днес на ски пистата веднага се позна, че има българи - викове, просташко държане, фасове и боклуци около тях..., а бракята срби ги гледат като извънземни.....е, честно да ви кажа, направо си ме беше срам, че съм българин! :oops:

Та за к'во викате да се кефя на таз' земя на бай Ганьовци?! :shock: :roll:
Колега незнам дали има патос или не но аз се гордея че съм Българин пък ти там в Влашко не са знае какъв си така че нете опреквам ако искаш се наречи Сърбин.Пък незнам дали имам един ред написан правилно на Български но като гледам ти много правилно пишеш това на Румънско -Влашки ли е :lol: (няк'ви,к'во , а'ре).И ще ти кажа още едно много пъти съм ти чел неадикватните постове и съм останал с убеждение че си един комплексар който търси сцена за изява и внимание.Но стакива тъпи исказвания единствено си станал за посмешище в много теми и никой нете взема на сериозно.Затова слагам точка на темата
Не се занасяй с правописа на човека!
Точно така се изписват горепосочените думи, както ги е написал колегата.
Те съществуват в българският език и би трябвало да могат и да се изписват.
...колкото до мен - не може да бъде повод за гордост нещо, което е природна даденост.
Примерно - горд съм, че съм Хомо сапиенс (Homo sapiens), горд съм че съм от Европеидната раса или горд съм, че съм от европейския Континент, горд съм, че съм от Балканите, горд съм, че съм роден в Януари...
Повод за гордост може да бъде, според мен, постижение на самата личност, не на друг!
Поклон пред паметта на загиналите!
Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от orion30 »

Колегата ivo75, ми намалил репутацията за поста ми в темата, пък не виждам той да е взел отношение в нея. Спотайва се и намаля репутации. :D
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

orion30 написа:Колегата ivo75, ми намалил репутацията за поста ми в темата, пък не виждам той да е взел отношение в нея. Спотайва се и намаля репутации. :D
Ш'тЪ компенсирам. ;)
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Георги Вутов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Георги Вутов »

Тая тема не отива на добре ..
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Че кво и е на темата...................,чалга - чалга и те ти новият 3-ти март :smt009
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

"Разни хора, разни идеали"!
.....Ребята, давайте жить дружно, пожалуйста! :bear:
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Йес,товарищ Жечьов !Мы с групой!Наздаровье! :drinkers:
mimi750830
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mimi750830 »

Георги Вутов написа:
mimi750830 написа: И мисля че 3ти март мина, темата е изчерпана и требе да се заключи,щом и Краси81,почна да си трие мненията сам

Недей така приказва , че да не отнесеш някои бърз - от Краси :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
То Краси нема повече ко да кажи по темата
..........

Последна промяна krasi81 на Пет Мар 04, 2011 1:29 am, променена общо 1 път

,изчерпа се у тая тема и ся пердаши(ПЛАШИ) на лични :wink:
Шаро ли си Мими ли си повече не се занимаваи с мен.Определено не съм сбъркал като нете заведох за риба на морето като ми досаждаше миналата година.Незнам как Стилян ти е вързал на акъла но повече едвали щете заведе

:rolleyes:

krasi81
Земи оди за риба ,не е като лекарствата ,ама помага.не мой само пред компа.
Аз поне така правя
На къса плувка,в репея...
Заключено

Обратно към “Разни”