Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг макари - кой, какво развърта ???
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- ще става разбирач
Re: Спининг макари - кой, какво развърта ???
Ако може да добавя - и за въдиците същоПавел Иванов написа:
пп - не съди по една макара само от първо впечатление

Иначе Мичелчето маг про си е добро макаре - за 2 риболова никакви проблеми с него, като съм ловил само с монофил.

-
- новобранец
Моля кажете някакво мнение за тези макари Токушима? Някой полвал ли ги е , какви са ви наблюденията?
П.П. Става въпроса за спининг риболов:)
-
- кандидат преподавател
Нещо не апят за "Токушима"?!Не знам,колега,имам едно едро животно,ама на него пише "Беташима",подарък ми е от роднина в Холандия,който много не им хваща края на макарите.А като и погледнах размерите,теглото и формата,моментално я класирах за полутежък дънен риболов,отдавна вече не ми правещ удоволствие 

-
- новобранец
Ориентирах се ще да е Ryobi Ecusima 2000 

- Vid
- кандидат преподавател
И аз да споделя... Доволен съм ето от тази макара, която е на съвсем скромна цена около 80 лв.

Втора година въртя с нея и е видяла Бая зор с тежки примамки и големи риби, но до сега не се е разхлопала. На всичкото отгоре паднах върху нея и дръжката и стана на "осморка", и след като я смених с друга втора употреба пак си работи перфектно. Навива влакното на лек конус и предполагам затова никога не е правила "бради" или други оплитания.
Преди два месеца си купих това Риоби модел 2000 за около 70 лв.

Ползвам го на по леката въдица и за сега - бих казал перфектна макара за тези пари.

Втора година въртя с нея и е видяла Бая зор с тежки примамки и големи риби, но до сега не се е разхлопала. На всичкото отгоре паднах върху нея и дръжката и стана на "осморка", и след като я смених с друга втора употреба пак си работи перфектно. Навива влакното на лек конус и предполагам затова никога не е правила "бради" или други оплитания.
Преди два месеца си купих това Риоби модел 2000 за около 70 лв.

Ползвам го на по леката въдица и за сега - бих казал перфектна макара за тези пари.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Тубертини Ацтека.За лек до среден спининг размер 2000, а за тежък 4000.Две години як тормоз не са мръднали.
Успехи.
Успехи.
Колеги, от един сезон ползвам за спининг DAM макарата QUICK 1000, която много ми допадна както като техническо изпълнение и поради своят ретро дизайн, съчетан с модерна технология. Ползвам я с брейд и върти все така плавно и безшумно.. Като единствен частичен недостатък мога да спомена теглото и от 315 г, но като цяло поради отличният баланс, макарата се връзва добре с повечето въдици и не уморява. Авансът също е close to perfection 

- Прикачени файлове
-
- Quick 1000 FD.jpeg (3.27 KiB) Преглеждано 2327 пъти
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Имам една от този модел SC 2000naskokrumov написа:Моля кажете някакво мнение за тези макари Токушима? Някой полвал ли ги е , какви са ви наблюденията?

Проблем само с врътката отгоре,дето стяга аванса,едни пласмаси,които се чупят-цепят от две болтчета с които се стяга отдолу.Ама не е болка и се отремонтира лесно.
Инъче яко натоварване , с конец,без луфтове и за тези пари си е супер.
Аз там съм пораснал...
За Басс и щука ползвам тези.
- Прикачени файлове
-
- Bass Pro Shop EXTREME
- BASS PRO SHOP EXTREME.JPG (132.5 KiB) Преглеждано 2287 пъти
-
- Shimano Curado 101D
- SHIMANO CURADO 101D.jpg (38.6 KiB) Преглеждано 2287 пъти
-
- Shimano Calcutta 201B
- SHCB-1.jpg (31.11 KiB) Преглеждано 2287 пъти
Mitchel Fluid 8+1 лагера
- Прикачени файлове
-
- 02.jpg (39.48 KiB) Преглеждано 2252 пъти
Аз ползвам SHIMANO STRADIK 2500 предимно с брейд, вече три години и съм доволен досега никакви проблеми
Колега какво ти е мнението за макарата?bokota написа:Mitchel Fluid 8+1 лагера
Аз имах за кратко такава, но имаше луфт на оста, в следствие, на което се появяваха дразнещи шимове при водене на 3.5+ грамови воблери с по-голямо съпротивление.
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
Моята още нова (2 седмици) и не мога да кажа за луфтове.Държи се добре,удобна е,но за сега нямам много късметКf1team написа:Колега какво ти е мнението за макарата?bokota написа:Mitchel Fluid 8+1 лагера
Аз имах за кратко такава, но имаше луфт на оста, в следствие, на което се появяваха дразнещи шимове при водене на 3.5+ грамови воблери с по-голямо съпротивление.

- jdbc
- вече хвърля и на тежко
От мен :
Team Daiwa® Fuego®-A - 2000 :

Избрах нея защото:
1.) беше най-евтината Daiwa р-р 2000 с тегло до 200г.
2.) сравнена с другия ми потенциален кандидат - Luvias се предлага с резервна шпула.
Имам я от 2009, не знам колко излета съм навъртял с нея, но е видяла доста - вода, кал, боклуци и т.н. Не съм забелязал някакви отлконения в работата и. Реди добре. Ползвам я основно с тънки брейдове, като не съм забелязал проблеми с тях(#0.4, #0.8 по японската номерация). Много по-рядко ползвам монофил, там проблеми също няма.

Избрах нея защото:
1.) беше най-евтината Daiwa р-р 2000 с тегло до 200г.
2.) сравнена с другия ми потенциален кандидат - Luvias се предлага с резервна шпула.
Имам я от 2009, не знам колко излета съм навъртял с нея, но е видяла доста - вода, кал, боклуци и т.н. Не съм забелязал някакви отлконения в работата и. Реди добре. Ползвам я основно с тънки брейдове, като не съм забелязал проблеми с тях(#0.4, #0.8 по японската номерация). Много по-рядко ползвам монофил, там проблеми също няма.
Също, но 2500.jdbc написа:От мен :

Идеалната "голяма" макара с нисък грамаж, която легна на Лайт Авида все едно че е правена за него.
Не е проверявана още с риба над половинката, но има вид че ще пребори и много по-сериозна.
А нещото, което години наред не ми е направило проблем и ми служи все още вярно и безотказно е това:
Daiwa SOL 2500.