Пружина VS Фидер

Модератор: sapuna

kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Re: Пружина VS Фидер

Мнение от kevlar »

flex написа:Колега не се обиждай, но тук не се толерира използването на много куки и едва ли ще получиш някакви полужителни отговори. Първо флат фидера си е чист риболов на пружина самоче модерно направен и усъвършенстван за новите захранки и пелети. Второ за да имаш успех на фидер трябва да си отдаден само на него, това не е дънна въдица да я хвърлиш и да не вадиш 1-2 часа. Трето флат фидера е направен главно за ПЕЛЕТИ и съм почти сигурен, че не си го използвал правилно.
Трето флат фидера е направен главно за ПЕЛЕТИ и съм почти сигурен, че не си го използвал правилно.[/quote]
-и защо главно за ПЕЛЕТИ,Колега?
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
Mr. Angelov
новобранец
новобранец

Мнение от Mr. Angelov »

flex написа:Колега не се обиждай, но тук не се толерира използването на много куки и едва ли ще получиш някакви полужителни отговори. Първо флат фидера си е чист риболов на пружина самоче модерно направен и усъвършенстван за новите захранки и пелети. Второ за да имаш успех на фидер трябва да си отдаден само на него, това не е дънна въдица да я хвърлиш и да не вадиш 1-2 часа. Трето флат фидера е направен главно за ПЕЛЕТИ и съм почти сигурен, че не си го използвал правилно.

Колега допускам, че може и аз да не съм направил нещо както трябва и ще се радвам ако ми кажеш къде ми е грешката.
Използвах 25 гр. флат хранилка, която бях монтирал неподвижно. Основна линия 0.19, повод 0.14 дълъг към 10 см., кука №8. Захранката я бях направил една идея по-влажна за да не се разпада лесно. Пробвах една пресовка във водата, за около 30-40 мин. се разпадна. На такъв интервал и презамятах. Хвърлях на едно и също място. Относно отдаването, през цялото време бях концентриран върху фидера, дънната с пружината ми беше зад гърба и за това и имах празни кълванета.
До колкото съм гледал други колеги на живо а и по разни клипове и те така ловят, но може и да пропускам нещо.
А това, че флат метод хранилката е направен главно за пелети мисля да не го кометирам.

П.С.: А това за многото куки, не е с цел да хвана 4 шарана едновременно :) идеята в случая е, че както и да падне пружината ще има кука със стръв, която ще остане отгоре, както е и при флат метода.
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

Mr. Angelov написа:

Колега допускам, че може и аз да не съм направил нещо както трябва и ще се радвам ако ми кажеш къде ми е грешката.
Използвах 25 гр. флат хранилка, която бях монтирал неподвижно. Основна линия 0.19, повод 0.14 дълъг към 10 см., кука №8. Захранката я бях направил една идея по-влажна за да не се разпада лесно. Пробвах една пресовка във водата, за около 30-40 мин. се разпадна. На такъв интервал и презамятах. Хвърлях на едно и също място. Относно отдаването, през цялото време бях концентриран върху фидера, дънната с пружината ми беше зад гърба и за това и имах празни кълванета.
До колкото съм гледал други колеги на живо а и по разни клипове и те така ловят, но може и да пропускам нещо.
А това, че флат метод хранилката е направен главно за пелети мисля да не го кометирам.

П.С.: А това за многото куки, не е с цел да хвана 4 шарана едновременно :) идеята в случая е, че както и да падне пружината ще има кука със стръв, която ще остане отгоре, както е и при флат метода.

П.С.: А това за многото куки, не е с цел да хвана 4 шарана едновременно :) идеята в случая е, че както и да падне пружината ще има кука със стръв, която ще остане отгоре, както е и при флат метода

-Аз никога не съм използвал повече от две куки,когато бях с пружината!!!!Aко законът казва 2 куки,aз не виждам защо не?!

-кука №12-14(моето мнение)
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
Аватар
flex
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от flex »

Не можеш да забъркаш една захранка за пружина и за флат и да очакваш да имаш резултати. За флат има специални захранки с лепило за да не пада храната като цопне. Това да ловиш с една храна на пружина и на флат е несериозно. Другото което е той е направен за плитки води.. в Англия водоемите са по метър дълбоки и главно за такива локви е направен. Има много информация просто седни и прочети във форума.. какво се забърква, защо пелети и т.н.
Аватар
flex
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от flex »

Mr. Angelov написа:

Грешката ти е била в захранката и в това, че си ги хвърлял една до друга. Тази кука номер 8 също ми се струва голяма, но това е мое мнение. Аз по-принцип, като търся големи риби на флат монтирам пелета или царевица на косъм.. зависи какво слагам на хранилката, дали пелети или захранка. Иначе монтажа ти изглежда ок.
Mr. Angelov
новобранец
новобранец

Мнение от Mr. Angelov »

Добре де разбрах, че не съм направил нещата както трябва, но поне кажи как трябва да се направят според тебе, а не да ме препращаш към библиотеката. Ти каква захранка използвш, през колко време презамяташ, какви пелети ползваш и как ги овлажняваш и слепваш? Също така ми е интересно защо нещо което работи на пружината не е подходящо за флат хранилка? Сподели твоя опит, нали за това е форума.
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

Mr. Angelov, поздравление за успеха на ски-влека. Водоемът е частна собственост и собственикът позволява повече от две куки. Ако имаш желание, драсни едно лично съобщение къде беше застанал, дистанция на ловене. Благодаря!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
flex
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от flex »

Mr. Angelov написа:Добре де разбрах, че не съм направил нещата както трябва, но поне кажи как трябва да се направят според тебе, а не да ме препращаш към библиотеката. Ти каква захранка използвш, през колко време презамяташ, какви пелети ползваш и как ги овлажняваш и слепваш? Също така ми е интересно защо нещо което работи на пружината не е подходящо за флат хранилка? Сподели твоя опит, нали за това е форума.
Използвай специализирани за метод пелети или захранка във всеки по-голям магазин има такива. Не използвай евтини захранки, вземи си хубави пелети 2-4mm, метода харчи малко и 1кг пелети ще ти стига за 2-3 излета. Хубавите такива са на Сону, Динамит, МВДЕ. Когато хвърляш изобщо не трябва да обираш влакното когато метода достигне дъното, това е много важно.. ако обереш и 1 см след като е стигнала дъното по-добре извади и заметни наново. Върха на фидера не трябва да го слагаш под някакви градуси.. общо взето това е различен риболов от риболова с обикновена кошница. Има 2-3 теми във форума прочети ги, ако има нещо пиши ще ти помогна с каквото мога.

Колкото до това защо е работила пружината, а фидера не - захранката ти цопва във водата и се разпада незнайно къде. Пружината зъдържа храната и рибата идва. Идеята на метод фидера не е да правиш петна, а да извикаш рибите с качествена храна и на много близо да ти е стръвта. Пак повтарям нещо много важно. Така трябва да направиш храната или пелетите, че хранилката да попадне на дъното с храна и да не буташ повече макарата или да влачиш по дъното.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Или пък всичко си е било наред, а четирите куки са помогнали шаро да се закърфичи, докато ближе захранката...
Другия път пробвай да направиш и метода като таралеж, може да изравни резултатите.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Mr. Angelov
новобранец
новобранец

Мнение от Mr. Angelov »

chirusa_bg написа:Или пък всичко си е било наред, а четирите куки са помогнали шаро да се закърфичи, докато ближе захранката...
Другия път пробвай да направиш и метода като таралеж, може да изравни резултатите.

Колега, идеята ми е да разбера кой монтаж е по-ефективен, класически флат метод с една кука или класическа пружина с 4 куки. Резултата в случая бе повече от убедителен в полза за пружината, а дали е морално използването на повече от разрешения брой куки нека всеки сам да решава за себе си.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Mr. Angelov написа:... а дали е морално използването на повече от разрешения брой куки нека всеки сам да решава за себе си.
Морала го оставяме за теб в случая.По-важното е ,че е незаконно!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

Ситуацията на ски влека на 30 май 2015 на ски влека беше ледено студена вода, прозрачна като кристал. С поляризационни очила се виждаха всички неща по дъното на три метра дълбоко. Ние бяхме решили да ловим уклей на директни. Хванахме по 600 гр. уклеи за три часа на два директни плюс безчет слънчаци. Проблемът ни беше да не удря слънчак, който решихме с прецизиране на дълбочината - на 40-50 см. уклей над 50 см. слънчак. Човекът, който събираше парите, ни каза, че от всички колеги, повечето си тръгваха капо и сърдити, са хванати четири шарана от колеги, които били от два дена на гьола с четири дънни въдици. Това е. И добави - ако искате стойте, ако искате си тръгвайте - водата е студена, шаранът не удря, редовни сте, просто не искам да ви взимам грешни пари. Казах му - проблеми няма, правим си кефа с уклейчета. Това е. Ако колегата е имал такива удари на шаран - това е голям успех.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Mr. Angelov
новобранец
новобранец

Мнение от Mr. Angelov »

sapuna написа:
Mr. Angelov написа:... а дали е морално използването на повече от разрешения брой куки нека всеки сам да решава за себе си.
Морала го оставяме за теб в случая.По-важното е ,че е незаконно!

Знам, че закона забранява използването на повече от 2 куки, но не съм сигурен как стоят нещата с частен водоем при положение, че арендатора го позволява. В краина сметка той си го зарибява и би трябвало той да казва какво може и какво не може.
Пак казвам, в случая коментираме ефективността на различните монтажи, а дали съм бил морален си е моя работа.
Последно промяна от Mr. Angelov на Пон Юни 01, 2015 11:47 am, променено общо 1 път.
Mr. Angelov
новобранец
новобранец

Мнение от Mr. Angelov »

flex написа:
Mr. Angelov написа:Добре де разбрах, че не съм направил нещата както трябва, но поне кажи как трябва да се направят според тебе, а не да ме препращаш към библиотеката. Ти каква захранка използвш, през колко време презамяташ, какви пелети ползваш и как ги овлажняваш и слепваш? Също така ми е интересно защо нещо което работи на пружината не е подходящо за флат хранилка? Сподели твоя опит, нали за това е форума.
Използвай специализирани за метод пелети или захранка във всеки по-голям магазин има такива. Не използвай евтини захранки, вземи си хубави пелети 2-4mm, метода харчи малко и 1кг пелети ще ти стига за 2-3 излета. Хубавите такива са на Сону, Динамит, МВДЕ. Когато хвърляш изобщо не трябва да обираш влакното когато метода достигне дъното, това е много важно.. ако обереш и 1 см след като е стигнала дъното по-добре извади и заметни наново. Върха на фидера не трябва да го слагаш под някакви градуси.. общо взето това е различен риболов от риболова с обикновена кошница. Има 2-3 теми във форума прочети ги, ако има нещо пиши ще ти помогна с каквото мога.

Колкото до това защо е работила пружината, а фидера не - захранката ти цопва във водата и се разпада незнайно къде. Пружината зъдържа храната и рибата идва. Идеята на метод фидера не е да правиш петна, а да извикаш рибите с качествена храна и на много близо да ти е стръвта. Пак повтарям нещо много важно. Така трябва да направиш храната или пелетите, че хранилката да попадне на дъното с храна и да не буташ повече макарата или да влачиш по дъното.
А би ли споделил как обработваш пелетите, така че да не се разпадат от хранилката. Мисля да пробвам другия път с пелети.
Имам едно лепило за бели червей. Как мислите дали би свършило работа?
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Mr. Angelov написа:
chirusa_bg написа:Или пък всичко си е било наред, а четирите куки са помогнали шаро да се закърфичи, докато ближе захранката...

Колега, идеята ми е да разбера кой монтаж е по-ефективен, класически флат метод с една кука или класическа пружина с 4 куки. Резултата в случая бе повече от убедителен в полза за пружината, а дали е морално използването на повече от разрешения брой куки нека всеки сам да решава за себе си.
Никъде не съм коментирал морал, нито бракониерските ти методи. Просто давам моето виждане, защо се случва така.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на тежко”