Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Най-евтина светлина за бивака!...
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Re: Най-евтина светлина за бивака!...
Защото имат по-дълъг живот. Но пък аз ще задам същите въпроси по-иначеPREDATORst написа:Аз май ще млъкна и ще гледам отстрани!
Защо дисплеите станаха led осветени?Защо на съвременните автомобили осветлението е диодно?Пичове пак преди нас са открили топлата вода да му се невиди

Техниката се развива непрекъснато и не отричам, че ще се намери подходящото решение. Аз също съм любител на диодите и съм им фен, но не все още за всичко. Имам цял куп запалки и си купувам само с диоди. Задължително запалка с диод. Точно заради диодите. Но все още не съм достигнал перфектното съотношение осветеност / консумация. Е, ще се пробват задължително и тези ленти. Въпреки, че 14,4 W / 12 V си е над 1 ампер консумация на метър, а за осветеност - няма данни. Пише само "Най-мощните". Ама колко е осветеността? Но за експеримента - ще прежаля 20 лева / за метър. Няма да останат неизползвани

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Какво да правим - бъдещето е в тях,само трябва да доразвият технологията.
Отговарям на Предатора, така:за да може да си видиш дисплея-4/5см нощем или да си осветиш
ключалката на вратата-например.При автомобилите се разчита на силния интензитет,
на диодите при малък градус отклонение от диаметралната линия на излъчване.Иначе
и фаровете щяха да ги правят от диоди с лещи.Навярно и това ще стане в близко
бъдеще. Физичния закон гласи~енергията в природата не се губи,само се трансформира
от един вид в друг.
ключалката на вратата-например.При автомобилите се разчита на силния интензитет,
на диодите при малък градус отклонение от диаметралната линия на излъчване.Иначе
бъдеще. Физичния закон гласи~енергията в природата не се губи,само се трансформира
от един вид в друг.
- PREDATORst
- ще става разбирач
Наясно съм със всичко това.gogibo написа:Отговарям на Предатора, така:за да може да си видиш дисплея-4/5см нощем или да си осветиш
от един вид в друг.
Сам си си отговорил за интензитета,ай със здраве.
Само дето при дисплеите е за икономия на енергия и за увеличение на ъгъла на видимост.
Тва за ключалката ше се направа че не съм го прочел
А има ли някой инфо, къде мога да намеря в София от въпросните диодни ленти (от магазин), но не и от сайтове, че аз съм малко от старомодния тип чичковци и искам да го пипна, да го поразгледам, да си побъбря с продавача преди да го купя
. Ще съм благодарен, ако ми помогне някой. Тя, науката и експериментите си искат жертви, ама аз да го пипна все пак преди това
.

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
-
- разбира нещата
В магазините на ТМТ-Елком в Пловдив ги има, така че и в софийският би трябвало да имат в наличност - ако това ти помогне -jagger1 написа:А има ли някой инфо, къде мога да намеря в София от въпросните диодни ленти (от магазин)

Благодаря burg. Ще го потърся и ще проверя. 

-
- разбира нещата
Ето малко инфо за LED -http://www.bg-leds.com/
Джагър, на ул.Галичица, преди ул.Златовръх /кв.Лозенец/ има фирма занимаваща се
с всевъзможни диодни осветления.Има изложени всякакви диодни варианти.Поздрави!
с всевъзможни диодни осветления.Има изложени всякакви диодни варианти.Поздрави!
[quote="gogibo"]Джагър, на ул.Галичица, преди ул.Златовръх /кв.Лозенец/ има фирма занимаваща се
с всевъзможни диодни осветления.Има изложени всякакви диодни варианти.quote]
Та,отидох и се поинтересувах от диодните ленти.Любезен служител ми даде изчерпателна
информация- 1м диодна лента-мощност 14.4 вт,което ще рече над 1.1А консумация срещу
180 лумена при дистанция 40-60 см,което е непрактично за дълготрайно бивакуване.Цената
с ДДС е колкото за 3бр. луминисцентни лампи, консумацията на ток е над три пъти по висока,а излъчваната светлина далеч по слаба.
Давам тези данни за колегите,които тепърва биха правили избор за осветление,за да
не се харчат излишно и после да съжаляват.
с всевъзможни диодни осветления.Има изложени всякакви диодни варианти.quote]
Та,отидох и се поинтересувах от диодните ленти.Любезен служител ми даде изчерпателна
информация- 1м диодна лента-мощност 14.4 вт,което ще рече над 1.1А консумация срещу
180 лумена при дистанция 40-60 см,което е непрактично за дълготрайно бивакуване.Цената
с ДДС е колкото за 3бр. луминисцентни лампи, консумацията на ток е над три пъти по висока,а излъчваната светлина далеч по слаба.
Давам тези данни за колегите,които тепърва биха правили избор за осветление,за да
не се харчат излишно и после да съжаляват.
- PREDATORst
- ще става разбирач
Ако има спорни моменти...??-публикувал съм адреса на онлайн фирмата по горе.
Тя ще е арбитър- дали луминисцентна с огледала или диодни комбинации-спрямо
консумация и осветеност ,при едни и същи условия.???За мен спор няма-има факти,
а за вас,колеги?..
Тя ще е арбитър- дали луминисцентна с огледала или диодни комбинации-спрямо
консумация и осветеност ,при едни и същи условия.???За мен спор няма-има факти,
а за вас,колеги?..
Джагър, днес си купих от същата фирма нещо,което прилича на халогенка,но е
диод с леща пред него.12в. 1 вт. Мисля да го ползвам нощем над клавиатурата или
в караваната.
диод с леща пред него.12в. 1 вт. Мисля да го ползвам нощем над клавиатурата или
в караваната.
Едва днес се сдобих с нужния цокъл и го пробвах.Супер е за начелник.
Няма друг такъв!!!.Макар,при консумация 0.083 А,светлината му е "убийствена".
Ще става за екстрени ситуации,но не и за продължително ползване,освен,в
случай,че е с акумулатор.
Няма друг такъв!!!.Макар,при консумация 0.083 А,светлината му е "убийствена".
Ще става за екстрени ситуации,но не и за продължително ползване,освен,в
случай,че е с акумулатор.
Аз ги гледах на сайта - сигурно е същото, което си си взел, но нещо не ми стана ясно. Казваш, че е 12 V / 1 W, а консумацията е 0,083 А? Така ли е? Това 1 W каква мощност е?