Долни Богров-платеното

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Re: Долни Богоров-платеното

Мнение от topsoft »

Колеги, да Ви запитам има ли вариант при който, да се лови каракуда само, мисълта ми е, че шарана не ме вълнува, искам да си половя каракудки след работа малко без да бия много път, на мач. Да споделите къде ще е удачно да застана, стръв и т.н.
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
olipsut
новобранец
новобранец

Мнение от olipsut »

Може да се лови каракуда като има много хубави парчета! Но трябва да не стреляш пелети по малко житце и 1-2 зърна царевичка мисля че ше има ефект. Като първо пробвай без да стреляш нищо много е вероятно да те нападнат каракудите така. А за място някъде по настрани където е по усамотено.
Аватар
Калин–Стоянов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Калин–Стоянов »

topsoft написа:Колеги, да Ви запитам има ли вариант при който, да се лови каракуда само, мисълта ми е, че шарана не ме вълнува, искам да си половя каракудки след работа малко без да бия много път, на мач. Да споделите къде ще е удачно да застана, стръв и т.н.
Видях колега които търсеше само Каракуди, беше направил приличен риболов. Половин живарник (телен) беше напълнил. Беше застанал под къщичката на пазачите която е в ъгъла, там където има малко заливче. Въпросните риби улови за около 3-4 часа. Каква стръв е използвал не мога да кажа, беше далеч от мен.
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Мерси за отговорите, мисля да мина тази седмица след работа, като ще ги търся май само на житце ма ще видим....време е да ида и аз до тоя гьол :)
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
Аватар
zaribanask8
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от zaribanask8 »

някой пробвал ли е на пружина с 2 куки и стереопорени топчета, а за захранка качамак :?
Викат ми Николаев :)
Аватар
Калин–Стоянов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Калин–Стоянов »

topsoft написа:Мерси за отговорите, мисля да мина тази седмица след работа, като ще ги търся май само на житце ма ще видим....време е да ида и аз до тоя гьол :)
Пробвай по-наблизо до брега :wink:
Аватар
Don Corleone
фен клуб-скобар

Мнение от Don Corleone »

zaribanask8 написа:някой пробвал ли е на пружина с 2 куки и стереопорени топчета, а за захранка качамак :?
Аз ловях така на Ст.Загора и имах успех. Само, че на пружината кюспе или захранка. Като захранката беше в пъти по - уловиста :)
Mitchell, Daiwa and Led Zeppelin

slavi253 написа:абе по-принцип май не ама дефакто май да :wink:
:D :D
Аватар
zaribanask8
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от zaribanask8 »

Don Corleone написа:
zaribanask8 написа:някой пробвал ли е на пружина с 2 куки и стереопорени топчета, а за захранка качамак :?
Аз ловях така на Ст.Загора и имах успех. Само, че на пружината кюспе или захранка. Като захранката беше в пъти по - уловиста :)
Аз на качамак съм ловил и съм имал успех, но питам конкретно на Богров дали работи тактиката с домашния качамак не с друга захранка, защото ми е мерак, от скоро се научих да го правя.Ще съм благодарен ако някой сподели :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Викат ми Николаев :)
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Колеги, след обяд отивам да мъча каракудите на богоров, някъкви последни напътствия и съвети да ми дадете? Малко се колебах, заради жегата, ама се надявам да има активни рибки.
Изображение

Изображение
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

Колега, слагаш торен и храниш с захранка за каракуда и хващаш само каракуда.
Преди време го пробвах и направих 39 каракуди с дебри размери.
Успех. :drinkers:
..с други боклуци освен Шимано, не ловя;)

Изображение
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

До догодина забраната нема ходя повече, има много шаран, даже хванах на 2 бели! Освен тва ме издразни много,че тоя ми се разсвири с неква свирка да сме си ходели в 19:40!!!
Изображение

Изображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

А аз по това време вадех шаран 11.200кг :lol:

Пълен провал претърпях с каракудите. Още от сутринта ми влязоха шарани и за целия ден имам 5 или 6 таранки само. Перфектен риболов се получи, с много риби, но без гърбучи :(
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re:

Мнение от qno_zloo »

topsoft написа:До догодина забраната нема ходя повече, има много шаран, даже хванах на 2 бели! Освен тва ме издразни много,че тоя ми се разсвири с неква свирка да сме си ходели в 19:40!!!
Работи до 20:00, не знаеше ли. :mrgreen:

Изображение
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Re: Долни Богров-платеното

Мнение от topsoft »

не, не знаех, това за лятото е просто страшна простотия....
Изображение

Изображение
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Долни Богров-платеното

Мнение от qno_zloo »

.....що бе, аз за 13 часа хем се наловя на яки риби, хем за лаф ми остава време.

А иначе има опция за 37 часов риболов, от петък сътрин, нощната и цялата събота , но това е при положение че има нощен. :wink:

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”