Сгъваема лодка - плоскодънка Т1

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Аватар
szhristov
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Сгъваема лодка - плоскодънка Т1

Мнение от szhristov »

ggogov написа:Браво ... 1 ... 2 ... 3...
:arrow: 1 - В началото на клипа се виждат 2 плоскости от външна изолация. Те служат за улеснение при транспорт, като едната в последствие я ползвам и за твърдо дъно. Лодката е устойчива и се държи по същия начин и без нея. Ламперията не се пука или огъва, ако си направил и поставил правилно обтежките :!: Реших да поставям плоскостта за по-голяма сигурност - за всеки случай.
:arrow: 2 - Дъгата - не мога да съм сигурен, че и моята дъга е правилна :roll: мога да кажа, как след доста наблюдения и изчисления я направих. ...та с прости думи, започва от единия горен ъгъл на едната страница и завършва на 2 пъти ширината на същата страница :idea: поставят се контролни точки на тези места, които трябва да свържеш с :!: равномерно огъната линия :arrow: аз ползвах останало парче от ламинат. Когато правиш дъгата трябва да съобразиш, че линията при основата на дъгата трябва да започва успоредно на основата и да завършва под ъгъл около 45' на носа :!: - ако не е ясно ще дам още пояснения :wink:
Ако правиш лодката с цел да я караш с двигател е препоръчително дъгата да завършва минимум на 2.5 пъти ширината на страницата, което ще направи по плавна дъгата и лодката се плъзга с по-малко съпротивление по водата :!: ако е плоскодънка де. Аз направих дъгата на 2 пъти ширината, защото смятам да я карам само на гребла, а и така е по-голяма устойчивостта.
:arrow: 3 - Съгласен. След теста видях това, но според мен не се налага корекция, защото задната част не се отделя от водата и това не нарушава устойчивостта и не пречи при движение.

Поздрави

:drinkers:
...и наслука
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

уникално, невероятно... :) поздравления колега, наистина запали чавиите на много хора :drinkers: :drinkers:
horgasz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от horgasz »

Адмирации :supz: колега. Много интересна тема. Любопитно ми е това на снимката от първата страница, дето казваш, че сами ще го познаем - какво точно е. Виждал съм такива чанти, но не знам как се казва материята им, а сега виждам че даже се продава и на метър май. Та въпроса ми е от къде се купува това нещо и как му е името? И колко е дебела ламперията, която ползваш?
Още веднъж поздравленя за хубавата тема!
Аватар
szhristov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от szhristov »

horgasz написа:... :supz: ...че сами ще го познаем ...колко е дебела ламперията...
Привет,

На истина е пазарска чанта :P не знам как се казва материала от който е направена, но важното е, че е на ПВЦ основа и се лепи идеално с ПВЦ лепило. Намерих на едно място да се продава такъв материал, но доста скъпо ми се видя и за това си купих една чанта, най-големия размер за 2.50лв. и я разших. Това беше достатъчно като количество и не съм търсил друго.
...за ламперията :arrow: в началото на темата има снимка на опаковката, а дебелината е 8мм. Не мисля, че е проблем, ако се ползва и по-голяма дебелина, но да не е по-тънка :!:

Поздрави

:drinkers:
...и наслука
horgasz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от horgasz »

Благодарности, за бързия отговор и дано да се наложи да и изпробваш устойчивостта с някой голям дзвер, закачен на куката!
Наслука
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”