Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Ролер 85
Модератор: nkolev66
- Шуменеца
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Re: Ролер 85
да, бе, ще се сърдя, няма за какво
...то някои си мислят, че се сърдя, но просто говоря често истината и който ме познава лично, знае, че изобщо не съм сръдльо
...концепцията на ролера, мисля е напълно позната( поне за тези, които са пробвали или чели по внимателно), но остават "дребните" детайли, които правят нещото по хубави от останалите такива....да мислим( и да се напъваме
), може да снесем нещо добро...най много да се насерим, ама и това е човешко 

-
- научил се да хвърля
Шуменецо, имам въпроси по твоята изработка, но незнам доколко ти се споделя. Като имаме пред вид обстоятелствата тук каква ли ше трябва да е твоята щедрост та да споделиш с всеки. От друга страна имам и въпроси, които отварят чисто нова дискусия към твоята тема, но тук пък ме е страх да не се окаже, че серем на интереса на некой търгаш. Има какво да се говори по темата, ама тук сякаш 10 човека делим едно и също парко-мясо и успоредно на това се праим И на приятели.
Нещо като темата с изравняването на налягането - дето секи е склонен да слуша, почти секи иска да се изкаже, но никой не иска да каже.
Да каже нещо което би трябвало почти всеки да знае, почти всеки да умее, а много от тях да знаят как да обяснят или да посочат източници.
Ами резултът от невинния въпрос на който и да беше наш колега е 100 мнения и 2 попадения. Едното иска ангажиране с регистрации, а другото е моето и то е производно на първото 1/1. Другите мнения са си спам. Това щеше да е заяждане ако не беше някаква идиотска тенденция.
Познавам някои от вас и съм сигурен в две неща. Свестни хора сте (що-годе). И сте Бай - Ганьовци отсекъде. Сички делите една и съща платерина, а тя яде лайната ни!
Така че тук въпросът е:
Какъв е проблемът да пиеш и да пишеш?
Какъв е?
На кой вредим?
Нещо като темата с изравняването на налягането - дето секи е склонен да слуша, почти секи иска да се изкаже, но никой не иска да каже.
Да каже нещо което би трябвало почти всеки да знае, почти всеки да умее, а много от тях да знаят как да обяснят или да посочат източници.
Ами резултът от невинния въпрос на който и да беше наш колега е 100 мнения и 2 попадения. Едното иска ангажиране с регистрации, а другото е моето и то е производно на първото 1/1. Другите мнения са си спам. Това щеше да е заяждане ако не беше някаква идиотска тенденция.
Познавам някои от вас и съм сигурен в две неща. Свестни хора сте (що-годе). И сте Бай - Ганьовци отсекъде. Сички делите една и съща платерина, а тя яде лайната ни!

Така че тук въпросът е:
Какъв е проблемът да пиеш и да пишеш?
Какъв е?
На кой вредим?
- Шуменеца
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
ролер- нов тип стъкмяване(сет нека да е)
Влошаването на точността поради удара на тетивата върху повдигачите на главата, реших да попроменя картинката и се получи....мощен, бърз и точен бой! Ето илюстрирано със снимки:
зареден харпун...
зареден харпун...
- Прикачени файлове
-
- поглед отдолу
- DSCF7047.JPG (195.19 KiB) Преглеждано 890 пъти
-
- поглед отстрани
- DSCF7048.JPG (246.68 KiB) Преглеждано 890 пъти
- Шуменеца
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Re: ролер- нов тип стъкмяване(сет нека да е)
След изстрела....
- Прикачени файлове
-
- DSCF7049.JPG (239.04 KiB) Преглеждано 886 пъти
-
- DSCF7051.JPG (197.31 KiB) Преглеждано 886 пъти
-
- DSCF7050.JPG (202.8 KiB) Преглеждано 886 пъти
На снимките май повече не се вижда от колкото да се вижда
ама то така и трябва да е . 
Кефи ме тоягата , но не разбирам как точно си избягнал "камшика"?
Въпроси: това превръзване от долу на ластиците-върши ли работа?
Не поврежда ли самия ластик?
Дай повече инфо за самия харпун.

Кефи ме тоягата , но не разбирам как точно си избягнал "камшика"?
Въпроси: това превръзване от долу на ластиците-върши ли работа?
Не поврежда ли самия ластик?
Дай повече инфо за самия харпун.

Ъъъъъъъъ
Амииииии
За пръв път от много време се чувствам в положение "шах с пешката"

За пръв път от много време се чувствам в положение "шах с пешката"

Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
Шуменец извинявай обаче ще ти преместя темата при другата твоя за ролер. Да не отваряме нова тема за всяко подобрение на харпуните. Иначе поздравления за работата ти.
Пашата обича смелите.
- Шуменеца
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
ааааа, Барета, тъкмо се пулех де се дяна дето го поствах
...нищо де, и в тая тема да е , важното е да свърши работа на хората. Ами сякаш не поврежда ластиците, поне след десетина изстрела не личи да има поражения...идейката би могла да бъде доразвита, ако ластика се раздели на две части ( както при Революшън- а) и тогава няма да има никаква опасност от повреждане на ластика от това стягане и як удар от дърпането му. Ами според мен върши работа....харпуна сега е точен...малко е грубичък, но за прототип бива
...."Неръждаемите" ми лагери за по 17 лева бройката с ДДС ( сега са по евтини), се оказаха доста ръждаеми
и купих от яхтеният магазин едни ролки по 25 лева бройката, доста смотана изработка и доста с по широк канал от нужното, но поне не ръждясват....
Яво, избягвам камшика, понеже в последният момент, предната част на ластика се оказва отпусната и не затиска стрелата ( респективно не удря в повдигачите, които в тоя ми вариант просто липсват)

Яво, избягвам камшика, понеже в последният момент, предната част на ластика се оказва отпусната и не затиска стрелата ( респективно не удря в повдигачите, които в тоя ми вариант просто липсват)
...м-да , гениално ...ластика се съкращава , надебелява и се спира във въженцата...баси мозъка дет си ...поздравления ....ако вместо въженца , сложиш некви втулки - подобни на желъди , но с извити краища навън , дали няма да пазят повече ластиците 

Последно промяна от Булти на Съб Окт 15, 2011 7:55 pm, променено общо 1 път.
...и на същото място , на самия ластик , да се залепи некво покритие , за да пази от протъркване 

- Шуменеца
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Булти, въртят ми се подобни идеи...като буфер с пружина или пак каучук, някак по нежно да се спира ластика, но нека се поизбистрят идейките и ще пробвам....
Здравей адаш искам да споделя една идея ,може да си се сетил де.. става въпрос за ролката която е до макарата , ако направиш с фреза отвор и я монтираш в тялото на харпуна,отдолу линията за макарата ще е свободна.Естествено ролката трябва да бъде с по голям диаметър.
- Шуменеца
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Здавей Пацо. Донякъде те разбирам, но защо не нахвърлиш идеята си скицирана като рисунка, да я фотнеш и да я постнеш тук?!
Задната ролка от долу да се "вкопае" в тялото на харпуна. 
Така няма да пречи на линията която сега ти стои от страни. Само дето за това трябва да вкопаеш и канали за ластика до нея а и предната ролка също (с нейните канали).

Така няма да пречи на линията която сега ти стои от страни. Само дето за това трябва да вкопаеш и канали за ластика до нея а и предната ролка също (с нейните канали).