Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

Търся инфо за лодки
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: Търся инфо за лодки
За това не го слушайyaniv написа:..ако ще е до 2ма души 3.30 върши чудесна работа...

п.п. За лихвите не мисли - при годишна лихва 4-5 процента ... смешна работа

Мънцата написа:За това не го слушайyaniv написа:..ако ще е до 2ма души 3.30 върши чудесна работа...Вервай ми
Минимум 3.60
п.п. За лихвите не мисли - при годишна лихва 4-5 процента ... смешна работаСмятай колко ти е лодката - няма да говорим за 10 години експлоатация, да ги сложим 4 години, раздели 1300лв на 48 месеца ... 27лв/месец
На твое място бих си взел даже 3.80 - 4 метрова
Не съм виждал промарин в акция, някакви впечетления? И кажи 4 тактов или 2 тактов да си взема? , решен съм да е грубо 10 коня мотора сега дали ще е 9.8 или 9.9 няма значение, абе виж какво Мънца дай да се видим на кафе, трябва да чакам един багаж в 18ч на автогарата , разни рекламни матеряли, след 20 мин тръгвам на там, ако искаш ела ще ходим после на кафе някъде да поговорим

През март ноемврийският асфалт се топи по-бързо от февруарския сняг.
нека бъде 18.20Мънцата написа:Ако искаш на ОМВ на автогарата към 18.30 ?

Благодаря на Мънцата за подкрепата и времето което отдели за мен! Благодаря и на всички останали който писаха.Вече решението е взето, ще се похваля като му дойде времето 

-
- вече хвърля и на тежко
Лично аз, няма да ти препоръчам да отидеш на лодка 3.60, с двигател 10 к.с. Много трудно ще излизаш на глисаш. Да не говорим за 3.8 или 4.00. За тези дължини ще ти трябва 15 - 20 к.с мАтор. Вярно, че по голямото е по-добро, но изисква и по-голям мотор. За това, по-горе писах, че оптималния вариант е 3.30 с двигател 10 к.с.
!!! Едно е да си ПРОСТОСМЪРТЕН,а съвсем различно е да си ПРОСТ и СМЪРТЕН ...... но някои така и не го разбраха !!!
Зависимоста е обратна (до дължина около 5 метра) - колкото по - дълга е лодката толкова по - лесно излиза на глисаж с една и съща мощност.nikgeo написа:Лично аз, няма да ти препоръчам да отидеш на лодка 3.60, с двигател 10 к.с. Много трудно ще излизаш на глисаш. Да не говорим за 3.8 или 4.00. За тези дължини ще ти трябва 15 - 20 к.с мАтор. Вярно, че по голямото е по-добро, но изисква и по-голям мотор. За това, по-горе писах, че оптималния вариант е 3.30 с двигател 10 к.с.
Гальо, донякъде си прав, но двама души да изкарат един ден с целия си багаж в лодка 3.30 ... Абсурд, поне за мен. Един път пробвахме с Милен в неговия Зодиак Кадет... Няма да повторя НИКОГА!nikgeo написа:Лично аз, няма да ти препоръчам да отидеш на лодка 3.60, с двигател 10 к.с. Много трудно ще излизаш на глисаш. Да не говорим за 3.8 или 4.00. За тези дължини ще ти трябва 15 - 20 к.с мАтор. Вярно, че по голямото е по-добро, но изисква и по-голям мотор. За това, по-горе писах, че оптималния вариант е 3.30 с двигател 10 к.с.

Е тука може да поспорим достаlefera1 написа:Зависимоста е обратна (до дължина около 5 метра) - колкото по - дълга е лодката толкова по - лесно излиза на глисаж с една и съща мощност.

-
- вече хвърля и на тежко
Мънца, така е , но след 3.30 дължина, следва да премине на поне 15 к.с. двигател, а до колкото разбрах, и бюджета му е ограничен и мястото за съхранение на комплекта е, меко казано, никакво.Мънцата написа:....
Гальо, донякъде си прав, но двама души да изкарат един ден с целия си багаж в лодка 3.30 ... Абсурд, поне за мен. Един път пробвахме с Милен в неговия Зодиак Кадет... Няма да повторя НИКОГА!![]()
....................
!!! Едно е да си ПРОСТОСМЪРТЕН,а съвсем различно е да си ПРОСТ и СМЪРТЕН ...... но някои така и не го разбраха !!!
Чиста физика - приблизително едно и също тегло разпределено на по - малка и съответно на по - голяма площ кое от двете тела има по-голяма плавучест ? Не говорим за скорост а за момента на излизане на глисаж.
Заеби физикатаlefera1 написа:Чиста физика - приблизително едно и също тегло разпределено на по - малка и съответно на по - голяма площ кое от двете тела има по-голяма плавучест ? Не говорим за скорост а за момента на излизане на глисаж.

-
- вече хвърля и на тежко
А по-голямата площ на триене, между дъното и водата, което трябва да бъде преодоляно, за да се излезе на глсаж ?lefera1 написа:Чиста физика - приблизително едно и също тегло разпределено на по - малка и съответно на по - голяма площ кое от двете тела има по-голяма плавучест ? Не говорим за скорост а за момента на излизане на глисаж.
-
- научил се да хвърля
Тя да не стане работата като оня дето влязъл в рибарския магазин да пита дали продават дамски превръзки.
А по темата-по добре 15 коня мотор. В бъдеще може да смени лодката с по голяма , но мотора да си остане.10 коня мотор ще глисира, но е на ръба ако хората са по тежички и има багаж, и го караш все надупен до макс. А като сложиш и 30 кила сафрид....няма глисиране.
А по темата-по добре 15 коня мотор. В бъдеще може да смени лодката с по голяма , но мотора да си остане.10 коня мотор ще глисира, но е на ръба ако хората са по тежички и има багаж, и го караш все надупен до макс. А като сложиш и 30 кила сафрид....няма глисиране.
То РИБ е още по-добре, ама човека има и бюджет все пак