Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Класация на уловените сомове над 30кг. от 2001 до 2006?
Модератор: sapuna
-
- сериозен играч
Чадо я сега виж кво става из Софийските улици от тая надпревара...сами си го набихме изодзад...(опазил ми Господ манастира от такова нещо)Николай Стефанов написа:....То , като се замисли човек и живота си е едно голямо състезание - кое не е - въдици ли, коли ли, кое не е ??? Някой ще го може по-добре, друг не толкова, но всеки има право да опита - стига да му стиска..
същата дивотия ще докарат Никито и Торбалан у водата....
едно към едно
хайде да не упорочаваме това хубаво удоволствие и да го превръщаме в надпревара
тя няма да доведе до нищо хубаво !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Господ може всичко чада мой !
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Не съм бил разбран правилно, Отче.
Имах в пред вид равнопоставеността на хората, а не че съм подкрепил или отхвърлил идеята за класация. Ти не искаш, имаш опасения и притеснения и това си твое право. Друг пък иска - негово право. Ако закона е решил, че можем да ловим риба от лодка - всеки има право да си лови -кеф ти сом, кеф ти шаран, кеф ти паламуд.
Това имах пред вид.
Темата за Софийските улици е доста по-различна и много по-сложна.
Ама по всички улици да знаеш е една и съща, защото актьорите са едни и същи, Отче - по делата им ще ги познаеш...
Ма ний да си ловим риба....
Имах в пред вид равнопоставеността на хората, а не че съм подкрепил или отхвърлил идеята за класация. Ти не искаш, имаш опасения и притеснения и това си твое право. Друг пък иска - негово право. Ако закона е решил, че можем да ловим риба от лодка - всеки има право да си лови -кеф ти сом, кеф ти шаран, кеф ти паламуд.
Това имах пред вид.
Темата за Софийските улици е доста по-различна и много по-сложна.
Ама по всички улици да знаеш е една и съща, защото актьорите са едни и същи, Отче - по делата им ще ги познаеш...
Ма ний да си ловим риба....
Опитите не се броят - важен е крайният резултат !
- кирил великий
- разбира нещата
Re: Класация на уловените сомове над 30кг. от 2001 до 2006?
Добър въдичар е този, който улови сом от брега през деня (както е по закон) с разрешена стръв и монтаж. А такива технически съоръжения като сонар, лодка, весла, харпуни, автоматични оръжия, бомби, подводници и тям подобни правят двубоя с рибата напълно неравен и използването им е по-скоро неетична постъпка, отколкото признак на майсторство. Едно време риболовът от лодка бе забранен и не знам защо са го разрешили пак! А що се отнася до размерът и количеството уловена риба - най-голямо количество риба, включително сомове, се получава при използването на взривове, химически отрови и електрически ток. Това майсторство ли е? (Прави "чудесно" впечатление и правописа на сомаджиите - той е просто на "космическо равнище", както казваше покойният бай Тошо).