Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Подледен риболов
naRiba.com

Форум

Лед на Батак или партенка?
-
- новобранец
Re: Лед на Батак или партенка?
Ми дано им разкажеш играта,на какво щте ги хващташ 

- aboman
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
На всичко на каквото може да кълве.
Плувки, мормишки, касмастъри и зимни блесни. Това имам само. Майката му е в търсенето. Преди повече от 10 години имаше такъв момент. Една дупка= една риба. Ама тогава беше трудно без бур и едни малки брадвички
Сега мисля, че с под 50 дупки няма да се размина.
Поздрави!
Плувки, мормишки, касмастъри и зимни блесни. Това имам само. Майката му е в търсенето. Преди повече от 10 години имаше такъв момент. Една дупка= една риба. Ама тогава беше трудно без бур и едни малки брадвички

Сега мисля, че с под 50 дупки няма да се размина.
Поздрави!
- aboman
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Ами ситуацията не е много по различна от началото на сезона на яз. Батак
С колегата хванахме по 10 средни костура. Еднакво вяло даваше на плувка , мормишка и зимна блесна. Резултата за мен е 4-3-3 за плувката, което ме изненада. На леда преброихме над 40 човека, които можахме да видим. Времето беше топло и валеше дъжд.
Поздрави!
С колегата хванахме по 10 средни костура. Еднакво вяло даваше на плувка , мормишка и зимна блесна. Резултата за мен е 4-3-3 за плувката, което ме изненада. На леда преброихме над 40 човека, които можахме да видим. Времето беше топло и валеше дъжд.
Поздрави!
Аз вече казах, ма айде и тук да си кажа - рибата си е там, но не желае да кълве ни на блесна, ни на мормишка с тлъсти хирономуси 

- eden_fish
- научил се да хвърля
Аз обиколих в събота Голям и малък Беглик и Батак хванахме по 4-5 риби на водоем но много трудни,незная каква е причината!!!Дано започне да дава иначе жалко за хубавия лед.Наслука на всички!!!
-
- новобранец
Здравейте чудите се защто не калве,ми щте ви кажа,просто защото нияма риба затова,питайте тия от иара или другите мрежари какво са я направили,каде са я продали,скоро когато правиха ремонт имах шанса тези дни да сам там,нарочно ги исчаках,за да ги попитам кво става долу,и познайте,казаха много слаба работа,тук там ниакое рибе,аз несе очудвам,защтото лятото ходиа често и при многото ми обиколки с лодка и сонар сам се убедил,че там ниама риба,ние стоим по 3,4 дни и хващташ 15,20 костура,а тук колегите се оплакват като хванат толкова,наслука 

Утре съм на Батак.Като се прибера,ще дам най прясната информация.Последния ми риболов там преди няколко дена беше 23 костура на плувка стръвта вердевас.Явно тази година или поне на този етап това е най-резултатния начин.
-
- новобранец
Каде ходиш колега,на кое миасто
Пред носа на около 2 км след контра стената се намира,само жива рибка и торен нямам пинки,шарен червей,вердевас са на лице ако утре има жива рибка на цигов чарк ще купя и от нея за проба.Риболова е на плувка с много фин монтаж.Повече от 0.10 дебелина на влакното намалява шансовете с 1/3.Муден е,риболова не е добър.Ако не през ден то през 3-4 дена ходя,дано утре да даде по добър резултатivan tasev написа:Каде ходиш колега,на кое миасто

Колега, дали е възможно да се стигне дотам с кола, или цепиш през леда? Поздрави и наслукаjjshark написа:Пред носа на около 2 км след контра стената се намира,ivan tasev написа:Каде ходиш колега,на кое миасто
Ето ви мястото :Бат Стан написа:Колега, дали е възможно да се стигне дотам с кола, или цепиш през леда? Поздрави и наслукаjjshark написа:Пред носа на около 2 км след контра стената се намира,ivan tasev написа:Каде ходиш колега,на кое миасто
п.п Но е необходимо да знаете,че в момента,както пътната така и инфрастуктората около язовира е доста усложнена!!! Пък и кълването не е постоянна величина,а доста променлива,днес може да има/и то в порядъка на 10-15 костура в най-добрия случай/,но след това три дни да си пълно капо,или по 3-4 рибки!

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Цепя през леда
но за последно.Положението е трагично.19 костура 2 човека,само на плувка.Мормишки,блесни с троики,залени,червени,балансири пълно КАПО.Само на плувката през половин час до 3 костура и пак пълно затишие.Язовира е целия в киша минах от острова до носа пеш около 10 см е на места кишата.Лових на дълбочина от 8 до14 метра горе долу може и повече да е било.Около 15 ч. престана и да кълве окончателно и в 16 си тръгнахме.За съжаление това е положението на Батак в момента.Говоря за днес.Ако някой е решил да ходи му пожелавам НА СЛУКА!!!Забравих да спомена и североизточният ветрец
минава през каквото му попадне дупката на 2 мин има около 1 мм Лед.Това е от мен за сега.