Сиромашки неволи !

Модератор: sapuna

Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Re: Сиромашки неволи !

Мнение от Бат Стан »

prodos написа:Колега INCUBUS , чел съм доста твои постове и винаги съм оставал с добро впечатление . Замислих се дали аз не бъркам . Затова проведох една блиц анкета с хора които цял живот се занимават с въпросните видове риба и през ръцете им са минали тонове от тях . Още повече че те са отсъщата част на България , която ти споменаваш . Мнението им : карабалък = речен кефал ; караятак = морунаж .
Ми не е точно така. Значи в Казанлък например под "карабалък" се разбира речния кефал. В тази част на България той е черен, с много голяма глава и черни перки. В Пловдивско като се кажа "карабалък" и разбират морунаж, на който пък в казанлъшко викат "гърба" (викаха преди 20 години де, ся не знам, мое още да викат).
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

Бат Стан написа: Ми не е точно така. Значи в Казанлък например под "карабалък" се разбира речния кефал. В тази част на България той е черен, с много голяма глава и черни перки. В Пловдивско като се кажа "карабалък" и разбират морунаж, на който пък в казанлъшко викат "гърба" (викаха преди 20 години де, ся не знам, мое още да викат).
Бат Стане, зарежи ги тия карабалъци, кажи кво стаа с пъстървата, ве!?
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
varvarina_h
новобранец
новобранец

Мнение от varvarina_h »

Още веднъж благодаря на всички колеги за активността !!! Лично аз научих някои неща и много благодаря за споделения опит ! Мисля ,че бат Стан е прав - май темата се поизчерпи !Предлагам да я допълним след новия сезон с нови впечатления . НАСЛУКА !!!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”