Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Сиромашки неволи !
Модератор: sapuna
Re: Сиромашки неволи !
Ми не е точно така. Значи в Казанлък например под "карабалък" се разбира речния кефал. В тази част на България той е черен, с много голяма глава и черни перки. В Пловдивско като се кажа "карабалък" и разбират морунаж, на който пък в казанлъшко викат "гърба" (викаха преди 20 години де, ся не знам, мое още да викат).prodos написа:Колега INCUBUS , чел съм доста твои постове и винаги съм оставал с добро впечатление . Замислих се дали аз не бъркам . Затова проведох една блиц анкета с хора които цял живот се занимават с въпросните видове риба и през ръцете им са минали тонове от тях . Още повече че те са отсъщата част на България , която ти споменаваш . Мнението им : карабалък = речен кефал ; караятак = морунаж .
Бат Стане, зарежи ги тия карабалъци, кажи кво стаа с пъстървата, ве!?Бат Стан написа: Ми не е точно така. Значи в Казанлък например под "карабалък" се разбира речния кефал. В тази част на България той е черен, с много голяма глава и черни перки. В Пловдивско като се кажа "карабалък" и разбират морунаж, на който пък в казанлъшко викат "гърба" (викаха преди 20 години де, ся не знам, мое още да викат).
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
-
- новобранец
Още веднъж благодаря на всички колеги за активността !!! Лично аз научих някои неща и много благодаря за споделения опит ! Мисля ,че бат Стан е прав - май темата се поизчерпи !Предлагам да я допълним след новия сезон с нови впечатления . НАСЛУКА !!!