Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Цикада - първата ми, но не и последна
Модератор: emo vasilev
- майсторчето страхил
- сериозен играч
Re: Цикада - първата ми, но не и последна

Стар хард диск,листово олово и медни нитове .

или ,оригинал + калъп от гипс.

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

Дискът алуминиев ли е?
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
отливките колко грама стават колко е оригиналамайсторчето страхил написа:![]()
или ,оригинал + калъп от гипс.
]
- майсторчето страхил
- сериозен играч
Да ,но може да ползваш и какъвто материал имаш ,просто е желателно да копираш от оригинал.Моят оригинал го купих за 7 лева "стройк про" 17гр.,а никога не съм ловил с негоjagger1 написа:Дискът алуминиев ли е?

Отливките не съм ги мерил ,а оригинала е 17 гр.Проблема на цикадите по принцип е че и най малкия боклук да се закачи към нея и спират да играят.Иначе за големи водоеми и най вече по Дунав нямат грешка .niki23 написа:отливките колко грама стават колко е оригинала
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

- майсторчето страхил
- сериозен играч
Иначе си правих на око една по малка ,но не съм улавял с нея ,но играе.Идеята ми беше да направя опити с калъп от термо устойчив силикон(400 градуса)

Иначе може и вариации,тази не играеше и я преобразих, и хваща.Просто ламаринката се оказа много тънка и се наруши баланса

Иначе може и вариации,тази не играеше и я преобразих, и хваща.Просто ламаринката се оказа много тънка и се наруши баланса

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

Благодаря.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
чудя се дали по подобен начин не биха могли да се отливат и воблери - нали вече има доста пластмасови
Динков написа:Вдъхновен от Майсторчето Страхил и jagger1, реших да пусна и аз първата си тема в "Как да си поправя или направя...?"
Та днес изрових една стара кутия от КТВ (тези, които слагат по панелните блокове). Взех ножицата за ламарина и ...
След което, се получи това ...
Ламарината, която ползвах е около 0.8 - 1мм.
После само оформих стърчащите ръбове с пилата, за да няма нараняване при по-късната и обработка. Очертах и къде ще е местоположението на дупките и мястото на утежнението.
Тук идва и въпроса ми към jagger1 и P-etkan, понеже забелязах големият Ви ентусиазъм и ще ме насочите правилно. Мисля да мина фино на шмиргела, за да я оформя както трябва. След което да и монтирам куките и утежнението. Споделете на правилното място ли съм отбелязал местоположението им. На малките кръгчета, ще са дупките, а големия кръг мисля да е оловото.
Съжалявам за лошото качество, но снимките са от тази вечер, липсва ми светлина и свестен фотоапарат.
Поздрави!
Тъй като в другата тема ми беше отговорено така ..
майсторчето страхил написа:Не съм се замислял ,но на оригинала има на трите отвора за карабината надписи.Най близкия отвор към моцунката е с най слаба игра и съответно назад към опашката играта се усилва.Идеята ми е да пробиеш повече отвори отгоре и в който ти хареса, и играе най добре там закачай.
И така ..
jagger1 написа:Привет колега Динков. Добре беше да съберем нещата в една тема. Така щеше да е по-лесно, а и когато някой отговори, всички щяха да го четат на едно място. Сега трябва да раздвояваме нещата. В другата тема, Петкан е написал как балансира цикадата първоначално. Посочил е и един линк към руски сайт, в който нещата са дадени доста подробно за модела, който е посочен в сайта. Виж най-напред в темата и на линка към сайта.
Добре е да съберем двете теми заедно. Иначе, мисля, че отворите са добре, но зависи вече как ще я утежниш ( с колко олово ). От там ще дойде и точния баланс.
Поздрави за началото.
п.п.: Аз пуснах другата тема точно с тази цел - да съберем всичко в една тема. Така е по-лесно да се намират отговорите и да си обменяме опит.
Аз местя темата си тук, като помолих slivnalia да изтрие моята тема. Нека щом колегата няма против да разнищим нещата тук.
Благодаря ти. Мисля, че така ще бъде по-удобно за всички - да пишем и обменяме опит в една тема. А мисля още, че няма моя и твоя тема
. Темата е на всички във форума. Поздрави. 

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
много ми е интересно за отливките, понеже нямам подръка.
Една малка цикада 3-4 см е около 5 гр.
Една оловна отливка с тези размери колко грама ще е горе долу.
"Оригиналните" цикади от какъв материал са
Цикадата, която съм показал в първия си пост (първата ми цикада) е дълга 3,5 см и с общо тегло 4 грама, като ламаринката е 1 грам, а сачмата е 3 грама. Теглото на тежестта обаче се оказа голямо и трябва да се намали.
При втората цикада избрах по-малка оливетка (1,9 грама). Нещата са много по-добре. Там обаче трябва да си поиграя с позиционирането на оливетката спрямо отворите за водене, т.е. с баланса, а това може да доведе до отнемане от теглото на оливетката, или запазване на теглото й, но да я профилирам. Просто няколко дни няма да мога да се занимавам. Когато съм готов, ще пусна инфо.
Поздрави.
При втората цикада избрах по-малка оливетка (1,9 грама). Нещата са много по-добре. Там обаче трябва да си поиграя с позиционирането на оливетката спрямо отворите за водене, т.е. с баланса, а това може да доведе до отнемане от теглото на оливетката, или запазване на теглото й, но да я профилирам. Просто няколко дни няма да мога да се занимавам. Когато съм готов, ще пусна инфо.
Поздрави.
- batlar
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
ламаринката е бронзова а главата е оловна но мисля че има примес към оловотоniki23 написа:много ми е интересно за отливките, понеже нямам подръка.
предполагам че при най-малките 4гр цикади ако е цялата от олово да има разлика до 2-3гр пвече при самоделката
дали играта ще се промени в лоша посока, ако цялото тяло е от олово ... ?
- каридата
- учете се от него
Според мен оловото е прекалено мек метал за да бъде цикадата направена изцяло от него.Дупките за халкичките,които се правят в близост до ръба на тялото при зор ще се скъсат и загубите на риби или примамки ще е много голяма. 

Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''

- P-etkan
- ще става разбирач
Оловото е един от най-меките метали. Ако я правиш от олово цялата, трябва да сложиш оребрение, като на воблер
(така се правят спинерите), ако не искаш да се псуваш при изпусната риба или загубена примамка
Иначе, ако я балансираш правилно ще е има нормална игра.