Новини от парламента за промени в ЗРА

Форум на Клуб Балканка. Всичко свързано с клуба, беседи, организации и мероприятия.

Модератор: Кърцата

Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Re: Новини от парламента за промени в ЗРА

Мнение от krokibg »

Да не са арестували твоя депутатин,че май е от твоя район :lol: :lol: :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

krokibg написа:Да не са арестували твоя депутатин,че май е от твоя район :lol: :lol: :lol:
Хахаха, не е моя депутатин... Ма нещо няма информация, кво ли е станало?
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Спокойно,сега всички са на тръни :lol: :lol: :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
pitcha
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pitcha »

Вчера са го започнали. Като го завършат и го пуснат в Държавен Вестник ще ви кажа.
Стига сте питали всеки ден докъде е стигнал, че се изнервям.
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

pitcha написа:Чааай, че вчера бях зает малко с Балканските Пъстърви. Пък се оказа, че и мечките вече са се събудили, та бях леко разконцентриран привечер. Оказа се – подкрепят промените. Че и на тях им било писнало да ги щипе ток по краката.

По темата - писах в началото – тия промени са поискани от много групи и отделни хора – в различни писма и петиции. После други пък са ги подкрепили.
За пъстървите – от нас. За браковците – от безброй клубове. Тука най-голяма роля е изиграла петицията на Видрите.
За двете пръчки на река – не знам. Мен ми се струва смислено, защото така можеш да пробваш два начина – за да видиш как ще кълве. Иначе – нормата за улов – 2кг. Пъстърви и 3кг от другите – не се променя.
За пъстървите – с две пръчки на река не можеш, дори и да искаш.

За всички, които предлагат пъстърви да не се взимат – ИАРА не са съгласни. Ще има много протести от местни и по-възрастни. Или ще спрат да ходят. А все пак е много по-добре да ходят хора, които спазват закона, отколкото да няма никой. Освен това – ако забраниш Балканките – ще почнат да си зарибяват с хамериканки, което е доста тъпо. И без това много хора го правят и в момента – за да си ги прибират впоследствие за фризерите.

Специално за колегата mihata – все още има места, където можеш да минеш нормата с Балканки. И то доста яко. Но все по-малко остават за съжаление. Така че е по-добре да е с намалена норма.

Кога ще влезе в сила не знам. Знам само, че много го бързат. Знам също – новото ръководство на ИАРА изглежда доста стабилно. И проявява склонност да се вслушва в разумни предложения. Така че – има надежда.

ВАЖНО!!!
Повечето основания за разрешаване на нощния риболов и на пъстървите през седмицата се базират на идеята да се даде възможност и на свестните риболовци да ги практикуват. За да пречат на браковците. Остава – ние да оправдаем очакванията.
Така е, колко повече хора има нощно време по водоемите, които да спазват закона - толкова по-малко време ще имат бракониерите незабелязано да поставят мрежите си, без да има кой да сигнализира! Добре е измислено!
pitcha
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pitcha »

starlight
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от starlight »

Така като гледам на 03.08.2012 (Петък) трябва да излезне закона в ДВ.
4,5 - Събота и Неделя и от там Август месец GO! :mrgreen:
mike-mmm
новобранец
новобранец

Мнение от mike-mmm »

Браво , браво дано . Така ще спрем и бракониерите ! И колеги пускайте рибите обратно ако искате да се наслаждавате всеки път на риболова на пъстърва .
Аватар
atufektchi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от atufektchi »

starlight написа:Така като гледам на 03.08.2012 (Петък) трябва да излезне закона в ДВ.
4,5 - Събота и Неделя и от там Август месец GO! :mrgreen:
За да няма неразбрали, изчакайте публикуването в ДВ и обърнете внимание, кога влиза в сила! Веднага след публикуване или след определен период.
Риболовен клуб "Балканка"
www.balkanka.bg
mike-mmm
новобранец
новобранец

Мнение от mike-mmm »

Koлеги какво стана със закона ? Никои не писа повече по темата .... Влезе ли в сила или не ?
Аватар
misho_tsakov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от misho_tsakov »

Виж 4-ия пост по нагоре. Даден е линка за закона и да, влезе в сила.
Който ходи в мола - умира!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg
pitcha
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pitcha »

mike-mmm написа:Koлеги какво стана със закона ? Никои не писа повече по темата .... Влезе ли в сила или не ?
E, само ти не си разбрал. Влезе отдавна и даже го разкостихме в тоя подфорум – виж темата „Ха честито – за новия закон”. Там всичко е обяснено.
mike-mmm
новобранец
новобранец

Мнение от mike-mmm »

Mерси колега. Разпитах из Родопско и ми казаха че вече рибарите тарашели пъстървите всеки ден и прибирали всичко уловено. И лошото е че нямало проверки. Мамка му как ще се оправим с това съзнание не знам.
pitcha
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pitcha »

mike-mmm написа:Mерси колега. Разпитах из Родопско и ми казаха че вече рибарите тарашели пъстървите всеки ден и прибирали всичко уловено. И лошото е че нямало проверки. Мамка му как ще се оправим с това съзнание не знам.
„Битието определя съзнанието.” Да цитирам един от умниците, дето не ги харесвам. Обаче това си е вярно.
Като оправим битието, тогава ще се надяваме. Проблемът е, че пъстървовите речки са в най-бедните райони обикновено.
В това, което си написал не съм съгласен само с думата „вече”. Все едно преди не е било така.

Така си беше и така ще си е. Смисълът на промяната е да могат да ходят през седмицата и тия, които спазват закона. Т.е. – пускат рибите в делничен ден. Другите си ходеха и си ходят и без това. А свестните пречат на лошите поне малко от малко.
В този смисъл риболовният натиск няма как да се увеличи, защото много малко хора могат да ходят повече от два пъти седмично за пъстърви. От една страна - поради финансови причини най-вече, и от друга – физически е много трудно, дори и да си в отлична форма.

Има и още една полза. Като хвана някоя риба и я пусна обратно убодена, тя поне два три дена няма да им кълве на тези, които биха я прибрали. А е абсолютно все тая дали съм я убол в събота или в сряда, например. /Не че някой може да хване моите риби, де. Ако беше лесно, те нямаше да са там./
mike-mmm
новобранец
новобранец

Мнение от mike-mmm »

Koлега прав си така е и аз съм го мислил това преди да приемат закона. Защото преди си ходеха бракониерите обезпокоявани през седмицата ! а сега ще бъдат засечени от рибари и ще имат проблем. Така че със сигурност е по добре от преди. Хем ще можем да си ходим за риба през делнични дни хем ще намалеят по сериозните бракониери. Но ако можеше да има и горски проверки по реката кои спазва закона и кои не ...щеше да е супер. А иначе пъстървите едва ли ще свършат но просто са намалели по брои в по изтормозените реки.
Публикувай отговор

Обратно към “Клуб Балканка”