Корекциите на Янтра във Великотърновска област

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Re: Корекциите на Янтра във Великотърновска област

Мнение от eroucma »

maranzika написа: А иначе на всички корекции има щукички в размер до 35-40см.По-големите са изядени отдавна... :evil: :evil: :evil:
Ааа все се надявам че онази дето ми преяде повода на Куцина да е оцеляла и да е още там да я питам аз есента кон боб яде ли? :lol:
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
hristo94
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hristo94 »

Здравейте колеги имате ли инфо на коя от корекциите дава най добре щука на тапа.
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

hristo94 написа:Здравейте колеги имате ли инфо на коя от корекциите дава най добре щука на тапа.
На Куцина ако идеш рано има едно място накрая на корекцията от към П. Каравелово под едни дървета насянка. Ще го познаеш защото е що годе чисто място в радиус 1 км. Та там хвърляй на тапа защото е по дълбоко и рибките няма да се крият във водораслите. Имай предвид, че ако не си там поне 5 АМ няма смисъл да ходиш защото ще е заето.
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
hristo94
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hristo94 »

Благодаря за бързия отговор колега а да питам и още нещо монтажа на тапа да бъде класически или комбиниран с троен вирбел и долно олово.
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

hristo94 написа: монтажа на тапа да бъде класически или комбиниран с троен вирбел и долно олово.
На щуката едва ли и пука.... :lol: :lol: Иначе ти си прецени на място.Ако има водорасли по дъното слагаш долно олово и куката нагоре с троен вирбел...И пиши после какво си направил.... :wink:
hristo94
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hristo94 »

Окей колега след няколко дена ще хода и ще пиша след това.
danikl

Мнение от danikl »

П.Тръмбеш-ловното само слънчаци.Раданово-срещу селото и на помпените-дребни каракуди.Сашево-към моста червеноперки другите тръстиката ги е превзела.Куцина-където си изберете-каракуди.Сутрин рампата е затворена до 8 часа вдигаш бариерата преминаваш нооо :!: :!: :!: .Крушето-корекции и на Янтра и на Росица-трева змии тук-там каракуда.До всички изброени корекции пътищата са поносими при сухо време.Дано съм бил полезен и моля почиствайте след вас че навсякъде естанало само боклуци.Хайде пишете и :drinkers: на всички.
danikl

Мнение от danikl »

:smt039 пак.Някой нещо да каже за другата посока след Бяла до към устието :?: Пътища риби стръв и т.н.За корекциите де.Хайде :smt024 не се :smt017
Аватар
BaMnup
новобранец
новобранец

Мнение от BaMnup »

danikl написа:Куцина-където си изберете-каракуди.Сутрин рампата е затворена до 8 часа вдигаш бариерата преминаваш нооо :!: :!: :!: .
Имаш грешка - първо защото вече няма бариера на рампата, а е един светофар и ако не го погледнеш като хората влака може да те отнесе. А за каракудите навсякъде е много силно преувеличено. Има едвам 4-5 чисти места по цялата корекция- които дават по някоя заблудена каракуда за цял ден висене. А тия места хората от селото ги заемат още по тъмно и за нас пришълците остава само да пообиколим и да се приберем без да сме намокрили плувките.
Красимир Атанасов написа: В момента изглеждаш като куче,което го сърби цвайтера и със задни крака зад ушите препуска през мегданя.
danikl

Мнение от danikl »

Благодаря Вампирче :!: Значи още повече внимание :smt115 :smt119 :smt120 За каракудите-когато искат-излизат :D Още веднаж :prayer: .
toto_gt
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от toto_gt »

Колеги вчера бях на корекцията на Драганово .Риболов има само на дребна червеноперка големите каракуди не се
троггват от никаква стрьв.От 16 часа до тьмно само едно повличане на царевица и то завьрши с отказване от страна на рибата.Червеноперката кьлве сьщ о на царевица.
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

toto_gt написа:Колеги вчера бях на корекцията на Драганово .Риболов има само на дребна червеноперка големите каракуди не се
троггват от никаква стрьв.От 16 часа до тьмно само едно повличане на царевица и то завьрши с отказване от страна на рибата.Червеноперката кьлве сьщ о на царевица.
Как беше положението от към водорасли? И виждаше ли се нещо хищно да подгонва из водата?
Изображение Изображение
hristo94
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hristo94 »

На 05.09 с баща ми бяхме на една от корекцийте на Драганово.Колебаехме се между Куцина и Драганово,но станахме по късно и затва на Драганово че са повече блата.Отидохме към 8 часа нямаше никой.Баща ми на плувка на бял 10 червеноперки или бабушки (незнам кое от двете е) 2 слънчака и на торен 2 костура.Аз хвърлих 2 тапи и нямах пипане.Към 14.30 събрахме и си тръгнахме.
toto_gt
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от toto_gt »

Бях в самото начало на корекцията преди чешмата ,но от вътрешната страна не до асвалта.Имаше няколко подгонвания ,но по скоро бяха на костур отколкото на щука.Водораслите там са паднали и има доста свободно място за замятане ,но дълбочината не е голяма .Бях на щека и след измерване на дълбочината установих ,че не е по голяма от 1.10 м.Дори има и килим от водорасли по дъното.Това е което мога да споделя като инфо дано съм бил полезен на колегите които се интересуват от тази десинация.НАСЛУКА.
Аватар
BaMnup
новобранец
новобранец

Мнение от BaMnup »

Някой ще се похвали ли с нещо от корекциите от както захладня. Раздвижи ли се рибата, паднаха ли водораслите?
Красимир Атанасов написа: В момента изглеждаш като куче,което го сърби цвайтера и със задни крака зад ушите препуска през мегданя.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”