Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Корекциите на Янтра във Великотърновска област
Модератор: sapuna
- eroucma
- разбира нещата
Re: Корекциите на Янтра във Великотърновска област
Ааа все се надявам че онази дето ми преяде повода на Куцина да е оцеляла и да е още там да я питам аз есента кон боб яде ли?maranzika написа: А иначе на всички корекции има щукички в размер до 35-40см.По-големите са изядени отдавна...![]()
![]()
![]()

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
-
- научил се да хвърля
Здравейте колеги имате ли инфо на коя от корекциите дава най добре щука на тапа.
- eroucma
- разбира нещата
На Куцина ако идеш рано има едно място накрая на корекцията от към П. Каравелово под едни дървета насянка. Ще го познаеш защото е що годе чисто място в радиус 1 км. Та там хвърляй на тапа защото е по дълбоко и рибките няма да се крият във водораслите. Имай предвид, че ако не си там поне 5 АМ няма смисъл да ходиш защото ще е заето.hristo94 написа:Здравейте колеги имате ли инфо на коя от корекциите дава най добре щука на тапа.

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
-
- научил се да хвърля
Благодаря за бързия отговор колега а да питам и още нещо монтажа на тапа да бъде класически или комбиниран с троен вирбел и долно олово.
- maranzika
- сериозен играч
На щуката едва ли и пука....hristo94 написа: монтажа на тапа да бъде класически или комбиниран с троен вирбел и долно олово.

-
- научил се да хвърля
Окей колега след няколко дена ще хода и ще пиша след това.
П.Тръмбеш-ловното само слънчаци.Раданово-срещу селото и на помпените-дребни каракуди.Сашево-към моста червеноперки другите тръстиката ги е превзела.Куцина-където си изберете-каракуди.Сутрин рампата е затворена до 8 часа вдигаш бариерата преминаваш нооо
.Крушето-корекции и на Янтра и на Росица-трева змии тук-там каракуда.До всички изброени корекции пътищата са поносими при сухо време.Дано съм бил полезен и моля почиствайте след вас че навсякъде естанало само боклуци.Хайде пишете и
на всички.

Имаш грешка - първо защото вече няма бариера на рампата, а е един светофар и ако не го погледнеш като хората влака може да те отнесе. А за каракудите навсякъде е много силно преувеличено. Има едвам 4-5 чисти места по цялата корекция- които дават по някоя заблудена каракуда за цял ден висене. А тия места хората от селото ги заемат още по тъмно и за нас пришълците остава само да пообиколим и да се приберем без да сме намокрили плувките.danikl написа:Куцина-където си изберете-каракуди.Сутрин рампата е затворена до 8 часа вдигаш бариерата преминаваш нооо![]()
![]()
.
Красимир Атанасов написа: В момента изглеждаш като куче,което го сърби цвайтера и със задни крака зад ушите препуска през мегданя.
Благодаря Вампирче
Значи още повече внимание
За каракудите-когато искат-излизат
Още веднаж
.

Колеги вчера бях на корекцията на Драганово .Риболов има само на дребна червеноперка големите каракуди не се
троггват от никаква стрьв.От 16 часа до тьмно само едно повличане на царевица и то завьрши с отказване от страна на рибата.Червеноперката кьлве сьщ о на царевица.
троггват от никаква стрьв.От 16 часа до тьмно само едно повличане на царевица и то завьрши с отказване от страна на рибата.Червеноперката кьлве сьщ о на царевица.
- eroucma
- разбира нещата
Как беше положението от към водорасли? И виждаше ли се нещо хищно да подгонва из водата?toto_gt написа:Колеги вчера бях на корекцията на Драганово .Риболов има само на дребна червеноперка големите каракуди не се

-
- научил се да хвърля
На 05.09 с баща ми бяхме на една от корекцийте на Драганово.Колебаехме се между Куцина и Драганово,но станахме по късно и затва на Драганово че са повече блата.Отидохме към 8 часа нямаше никой.Баща ми на плувка на бял 10 червеноперки или бабушки (незнам кое от двете е) 2 слънчака и на торен 2 костура.Аз хвърлих 2 тапи и нямах пипане.Към 14.30 събрахме и си тръгнахме.
Бях в самото начало на корекцията преди чешмата ,но от вътрешната страна не до асвалта.Имаше няколко подгонвания ,но по скоро бяха на костур отколкото на щука.Водораслите там са паднали и има доста свободно място за замятане ,но дълбочината не е голяма .Бях на щека и след измерване на дълбочината установих ,че не е по голяма от 1.10 м.Дори има и килим от водорасли по дъното.Това е което мога да споделя като инфо дано съм бил полезен на колегите които се интересуват от тази десинация.НАСЛУКА.
Някой ще се похвали ли с нещо от корекциите от както захладня. Раздвижи ли се рибата, паднаха ли водораслите?
Красимир Атанасов написа: В момента изглеждаш като куче,което го сърби цвайтера и със задни крака зад ушите препуска през мегданя.