Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

КЕФАЛОВИ -2012
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- учете се от него
Re: КЕФАЛОВИ -2012
Бургас- Илия Бояджиев - за 2часа по в страни от манифестацията - 6 риби.
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Вчера около Балчик от 7:00 до обяд - капо
- Nikolay ( Dobrich )
- ще става разбирач
И при нас вчера на Бялата лагуна - от 7:30 до 14:30 без да се обадят кефаловите, само попчета и то редки. Явно пак не сме улучили денят!
днес на зеленият фар на плъвка 7бр.илария утре пак съм там.
Вчера на Кабакум-тоя път малко след "Маринеро"-посока Ной-само една риба от 8.30 до към 12.30!?
Колегата до който се настаних имаше 3и риби - около 300гр които бил взел около 6.00-6.30 сутр. и после мъртвило и ...дъжд.
Аз малко преди да си тръгна се разписах с едно малко рибе и това беше! Имаше и един колега който беше заложил изкл. на близката дистанция и буквално в "краката си"-на дист. 25-30м. ловеше малки иларийки,но и те редки-по 2-3и риби на час.
Имах и няколко мн плахи пипвания с последвало натискане-но...явно не бяха мойте риби!
Явно дъжда и ниското налягане не са в полза на рибарското воинство!
Аз лично ще топна червея
след като се обади "Райко"

Аз малко преди да си тръгна се разписах с едно малко рибе и това беше! Имаше и един колега който беше заложил изкл. на близката дистанция и буквално в "краката си"-на дист. 25-30м. ловеше малки иларийки,но и те редки-по 2-3и риби на час.
Имах и няколко мн плахи пипвания с последвало натискане-но...явно не бяха мойте риби!
Явно дъжда и ниското налягане не са в полза на рибарското воинство!
Аз лично ще топна червея

Ако видиш кораб да се катери по планината,да знаеш че жена го тегли!
/гръцка моряшка поговорка/
/гръцка моряшка поговорка/
днес на втора буна 5бр.илария от 07,30 до 11,30 на дъно.
- kobovet
- новобранец
Обади се като ме видиш да се запознаем!Kodjito75 написа:днес на втора буна 5бр.илария от 07,30 до 11,30 на дъно.
-
- новобранец
В неделя на Петрол от 5 до 7 часа 5 попчета и нито една илария, след това на морска гара колегите хващаха по някоя друга илария на фарчето, но слабо. На втора буна от 8 до 9 нито един от колегите не искара риба, пък и почна да вали и решихме да си ходим.... общо взето слаб ден.
Попитахме един от редовните рибари там и той ни каза, че рибата идвала по-късно, към обяд - следобяд
и че предния ден дала добре.
Попитахме един от редовните рибари там и той ни каза, че рибата идвала по-късно, към обяд - следобяд

На каква стръв я ловите златната рибка бре?!
- ribarshe
- ще става разбирач
Ето че пекна малко слънце и рибата се появи - сутринта на Зеления фар добре даваше, основно дребна илария, сигурно цял ден ще яде
- sarfa
- научил се да хвърля
ДНЕС НА "СОЛНИЦИТЕ"КРАЙ БУРГАС ПРЕДИ ОБЯД КАПО.

Няма нищо по - хубаво от лошото време!
днес след обед на зеленият фар капо.вземаха пред морска гара дребна илария но място няма.
- djambaza
- научил се да хвърля
Днес на буната на Траката К-А-П-О! Хората там ме питаха кой ме е излъгал, че там имало илария... От там се изтрелях на почивка отстрани на буната. Средни парчета през 10-20 мин., че и по рядко, само дето ме брули вятъра
. Ако има желаещи да пробват все пак там да си приготвят такъм с тънко влакно и малка кука 10-ка.Дистанцията е около 20-30 метра.
П.С. И повечко хора да споделят инфо, а не само да четат! Поне 10 човека минаха само мене да ме питат и да разглеждат местата за риболов, а във форума само 4-5 пишат, другото пълнеж!

П.С. И повечко хора да споделят инфо, а не само да четат! Поне 10 човека минаха само мене да ме питат и да разглеждат местата за риболов, а във форума само 4-5 пишат, другото пълнеж!

От едната страна на въдицата, винаги има по един балък.
- shturetc
- ще става разбирач
Вчера--Западно пристанище-Бургас--17.30 -18.00 (достатъчно време,за да стана вир вода и погодата да откаже и ненормалник като мене;)) -5-6 замятания (риболов на бомбарда) - 3 удара-- 2 средноДРЕБНИ платерини...
Днес--Мостика-Бургас--17.00-19.30 == КАПО (за лайнарки,пардон,за платерини говоря ...инак,за тръпката хванах 10-ина дребни попченца и още 5-6 мазнии лигави кучешки попардака).
Рекогносцировка на ситуацията :жив таш... жив майтап... и днешните ми такъми 1 въдица на дъно (с тапички) от 17:00 до 18:30 (после на нея турих попчаджийско-кучешката майка) и една въдица с бомбарда---15-ина замятания- след това я оставих да се рее като плувка... Резултатът --няма да го повтарям
Днес--Мостика-Бургас--17.00-19.30 == КАПО (за лайнарки,пардон,за платерини говоря ...инак,за тръпката хванах 10-ина дребни попченца и още 5-6 мазнии лигави кучешки попардака).
Рекогносцировка на ситуацията :жив таш... жив майтап... и днешните ми такъми 1 въдица на дъно (с тапички) от 17:00 до 18:30 (после на нея турих попчаджийско-кучешката майка) и една въдица с бомбарда---15-ина замятания- след това я оставих да се рее като плувка... Резултатът --няма да го повтарям

- kobovet
- новобранец
Днес на 2-ра Буна Варна 6 платерини по 250гр и 12 Боклуджи от 13 до 16 Часа!!!!!
- ribarshe
- ще става разбирач
Адаш , ти хубаво го написа , ама на плувка ли , на дъно ли , навътре ли , в буната ли , ако на плувка фърля ли гаца, храна някаква .kobovet написа:Днес на 2-ра Буна Варна 6 платерини по 250гр и 12 Боклуджи от 13 до 16 Часа!!!!!
Аз знам как си хващал ,но нека другите колеги да трупат информация и да си правят изводи ,заключения и евентуално корекции в техния риболов

Защото идеята на всичко , което пишем е да ни направи по-добри риболовци