Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Клуб Балканка
Клуб Балканка
naRiba.com

Форум

МАГИЧЕСКИ РЕПОРТАЖИ
Модератор: Кърцата
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: МАГИЧЕСКИ РЕПОРТАЖИ
Мерси , мерси , трогнат съм 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- Paviljon
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Здравейте банда,pitcha написа:Тая възраст, до какво води..... Пропуснал съм.
Честит Имен Ден на всички Петровци, на всички Павловци, и в частност – на Павката /Pavilion/ и на нашия основен „филмов критик”/по собственото му самоопределение/.
Да са живи и здрави.
Специални благодарности Димо за поздрава, макар да пиша малко със закъснение

Дългоочакваната отпуска ме отведе до далечни и красиви земи в Европа и преминах през няколко реки, които ми спряха дъха с цялата си красотата и рибните си обитатели, които се виждаха да плуват на воля! Личеше си, че хората извън България се опитват да запазват красотата, която имат! В България тези хора сме малцинство все още, но се надявам и в нашата страна да сме свидетели на време, когато освен на красивите места (които ги имаме в България) да се радваме и на незабравими риболовни емоции! За целта трябва да опазваме и още повече да помагаме на природата да се възстановява!
Екскурзията ми, която не беше с цел риболов беше интересна, но както всеки път поемам на път въдицата и рибарския елек са винаги в колата! Така и сега! Попаднах на едно място във Франция, което ме плени още в посока отиване, където се разхождаха необезпокоявани балканки с различни габарити (от маломерни до класни риби по 40-50 см и нагоре. Вторите бяха редки, но се забелязваха на моменти).

Рекох си на връщане ще спрем с моята приятелка на това място и така и стана! Разпънахме на връщане тази неделя палатката в един къмпинг точно на реката, а на мен ми трябваха точно 5 минути да се подготвя и да съм веднага на реката! А тя ме посрещна с цялата се прелест!

Камъните притихнали под преминаващата студена вода, а между тях се спотайваха петнистите обитатели!

Пробвах какви ли не примамки от блесни и сума воблери, но само на две примамки беше резултатно! Това бяха Антакс от магазина на Пигов и един воблер Салмо! Останалите единствено събуждаха интерес за кратко на пъстървите, подгонваха и се отказваха в последствие! Всички примамки са с премачкани контри предварително още от България за минимално нараняване на пъстървите, които така или иначе виднага връщах във красивата планинска река! Появи се и първата мерна балканка!

Последва и следващата и следващата, като рибите варираха от 25 см до 35 см!

Всяка една риба е откачена с предварително изстудена ръка в реката и върната обратно в потока!
Ударите следваха един след друг, като част от рибите се откачаха при подскоците и липсата на контри, но вдигаха адреналина ми на макс!
Местата следваха едно след друго и всяко едно ми изглеждаше по-перспективно от предишното! Красота, която хората са запазили и пазят, защото ние хората сме само за миг на тази земя, а природата си остава!

Веднага последваше и това

Придвижих се до следващото перспективно място, което представляваше дълъг бързеи! Притаих се зад едни клони и заметнах воблера Салмо (почти не съм ловил на него, но малко по-късно го закачих в едни подводни корени и там си остана)! Ето го бързея!

Задържах за миг и направих леко потрепване с китката, за да придам дразнеща игра на рибката, когато последва бесен удар, който сам, където не извади пръчката от ръцете ми и започна да развива бясно! Течението беше силно и трудно се одържаше порива на закачилата се риба! Викам си това не е 35 см балканка, а нещо по-голямо! Разтърчах се надолу по реката, за да се измъкна от клоните, които допълнително ми пречеха! Влезнах в реката, защото се хлъзгах по камъните и тогава съзрях голямата пъстърва! Голяма и охранена балканка с червени точки! Кеп нямах както винаги, но се справих! Рибата се приближи към мен, като при всяко леко докосване във водата и духваше обратно в бързея! След малко се предаде и вече беше до мен във водата! Красива балканка с червени точки и кафеникаво червеникав нюанс! Мерките набързо показаха 52 см, която след целувка и възстановяване във водата обърната в посока на течението за около 5 минути отплува обратно в дълбоката част!

Бях на седмото небе от щастие! Това ми е най-голямата балканска пъстърва! Пожелавам си и в България да имам късмет с такъв трофеен екземпляр!
А реката една красива и течаща си тихомълком и разкриваща ми тайните си скрити под повърностните слоеве на водната маса спускаща се от високата планина!

Последва и още една красива балканка, която бързо беше освободена и върната обратно!

За около 5 часа имах може би над 60 удара, а извадените риби бяха над 25!
Това красиво място и риболовният успех ми напомнят за думите на Димо (Pitcha) "Магията на пъстървовия риболов"
Поздрави и наслука
Клуб по спортен риболов "Балканка"
http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Попивай красотата с очите и душата !!!
http://www.concept.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Прекрасна река с прекрасни риби

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Нещо ми беше изчезнал от хоризонта и си знаех, че ще последва буря. Ха добре дошъл.
Обаче тоя репортаж ти се отфърля.
Що се отфърля – защото правилата са очевидно пренебрегнати. На такива реки винаги се носи кеп. Нема тая оная. Иначе трябва да бръкнеш в хрилете и да я стиснеш душмански за гушмака – та да я откачиш. А хрилете трябва да не се пипат.
Да си защитя реномето на критик, де. Да не кажат, че само другите критикувам. Много ме бива, а и голям кеф ми доставя. Обаче целта е да се научим всички да го правим като хората.
Вече имаш подарък – кеп! Свирни да си го получиш.
http://www.youtube.com/watch?v=Lo2PT_bY ... r_embedded#!
P.S.
Тая работа с кепа е малко особена. Забелязал съм, че като не го нося – се случва да ми потрябва, макар и рядко. Като го взема - никога не ми е потрябвал и само се закача по храсталака. Да се чуди човек.
Р.P.S.
Толкова и такива риби съм виждал като малък по Искрецка. Дали ще ги видя някога пак?
Обаче тоя репортаж ти се отфърля.
Що се отфърля – защото правилата са очевидно пренебрегнати. На такива реки винаги се носи кеп. Нема тая оная. Иначе трябва да бръкнеш в хрилете и да я стиснеш душмански за гушмака – та да я откачиш. А хрилете трябва да не се пипат.
Да си защитя реномето на критик, де. Да не кажат, че само другите критикувам. Много ме бива, а и голям кеф ми доставя. Обаче целта е да се научим всички да го правим като хората.
Вече имаш подарък – кеп! Свирни да си го получиш.
http://www.youtube.com/watch?v=Lo2PT_bY ... r_embedded#!
P.S.
Тая работа с кепа е малко особена. Забелязал съм, че като не го нося – се случва да ми потрябва, макар и рядко. Като го взема - никога не ми е потрябвал и само се закача по храсталака. Да се чуди човек.
Р.P.S.
Толкова и такива риби съм виждал като малък по Искрецка. Дали ще ги видя някога пак?
Павка, къртиш мивки, направо съм в джаза:)
А иначе Димо както винаги е конструктивен. Аз на Панега винаги си го нося кепа на гърба.
Браво и наслука на всички!
А иначе Димо както винаги е конструктивен. Аз на Панега винаги си го нося кепа на гърба.
Браво и наслука на всички!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Павка, тази порция неземна красота ми направи деня, дано един бял ден и в България имаме подобни речни обитатели, радващи се на спокойствие и дълбоки старини. Благодаря за споделените мигове 

Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Здравейте колеги,
През изминалата седмица бях малко на почивка с жената. Успях да се измъкна за един ден за риба.
Района напълно непознат, ясно беше, че повече ще се проучва, от колкото да се лови
Събота, ставане рано. Планината ме посрешна така:

Бях си нябелязал няколко рекички. Първата спирка, малко ходете и хоп, изгубих ума и дума...

Продължих нагоре по реката.

Изведнъж от реката останаха само камъните

Хайде на обратно към другата дестинация.
Реката сълза.

Закачих една петниста, която се откачи още с първият скок.
Викам си ехх, прекрасно, намерих ги
По едно време стана непоносима джунгла и реших да местя.
Река трета...
Адска джунгла, мухи ужас...
Малко вода, но намерих два вира. Първият - един удар и край.
Вторият - буммм

Изпълних се с кеф. От там реших, че рибки вече не ми трябват и тръгнах да се
поразходя по още един участък с цел проучване. За щастие видях няколко рибки, и си набелязах места
като това:

за следващият път
През изминалата седмица бях малко на почивка с жената. Успях да се измъкна за един ден за риба.
Района напълно непознат, ясно беше, че повече ще се проучва, от колкото да се лови

Събота, ставане рано. Планината ме посрешна така:

Бях си нябелязал няколко рекички. Първата спирка, малко ходете и хоп, изгубих ума и дума...

Продължих нагоре по реката.

Изведнъж от реката останаха само камъните

Хайде на обратно към другата дестинация.
Реката сълза.

Закачих една петниста, която се откачи още с първият скок.
Викам си ехх, прекрасно, намерих ги

По едно време стана непоносима джунгла и реших да местя.
Река трета...
Адска джунгла, мухи ужас...
Малко вода, но намерих два вира. Първият - един удар и край.
Вторият - буммм

Изпълних се с кеф. От там реших, че рибки вече не ми трябват и тръгнах да се
поразходя по още един участък с цел проучване. За щастие видях няколко рибки, и си набелязах места
като това:

за следващият път

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Марияне, бил си в сърцето на Рая, снимките ти са меко казано фантастични, че и балканките си набарал къде са ... фантазия ...
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
- misho_tsakov
- ще става разбирач
Павка, европейския ти репортаж ме изкърти! Отработи ми се....
Който ходи в мола - умира!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Много яко -

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
Марияне само не казвай къде са тези реки.И много успехи пантера на Мюран.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ха, ето те и теб 
Реките ще си останат тайна, а блесната ще бъде изтествана още следващият излет.
И пак да кажа едно голямо МЕРСИ

Реките ще си останат тайна, а блесната ще бъде изтествана още следващият излет.
И пак да кажа едно голямо МЕРСИ

- Paviljon
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Привет на всички колеги,
Много жеги последните дни. Викам си определено трябва да отида на река, на която има сенки, а да не съм по откритите участъци, че щях да рискувам топлинен удар!
Неделният ден ме отведе на едно такова място, където водата хем студена, хем има и сенки където може човек да се скрие от жулещите слънчеви лъчи!

Интересното този ден беше (сега така разправям, но вчера за малко и по дърветата да се катеря), че на два пъти имах среща с диво прасе! Бай Димо мечките го навестяват или на пушещи лайна попада, а аз с диви прасета си правех компания! Та пристигам на реката рано сутринта и заметнах няколко пъти, но без индикация на петнисти! Чувам наблизо около мен, че нещо се изметна в реката! Викам риба и започвам да се взирам, когато виждам недалеч от мен че диво прасе преплува реката и то откъм моята страна! Излезна, изтръска се и започна нещо да рие! Оглеждам се и виждам, че навсякъде шубрак, само една вяла пътечка около мен! Викам си тоз шопар точно покрай мен ще се провре! Оглеждам се за достъпно дърво, че знам ли го в какво настроение ще прасьо! Тъкмо сгънах въдицата и достигнах едно дърво и мощно бягане на прасето в моята посока дигащо пушилка ми изкара акъла! Видях го като сянка, както и пъстървите прибягват в реката като сенки! Всякакви животни бях виждал докато съм бил за риба, но с диви прасета досега не сме ловили заедно! Продължих напред и започнах да облавям! На моменти видях и прилични рибоци (30-40 см) махащи леко с перките от дъното на реката! Не искаха обаче да да се индикират за протокола! Наврях се в едни шубраци и застанах на място, откъдето едвам подавах пръчката! Заметнах и пръчката се сгъна и започнаха едни подскоци! Хубава американка 30+, която преди да я снимам още и тя се освободи сама! Тъкмо се разви тази случка и хоп гледам растителността около мен на 7-8 метра се раздвижи! Викам си пак прасе и наистина. Шмугна се в реката и хоп на отстрещния бряг. Не ме усети веднага, но когато заскърцах с аванса и взе да се оглежда уплашено. Не, че и аз бях в абсолютно спокойствие! Само тази джунгла ми трябваше, а и доста грухтящи станаха вече! Преместих се нагоре на едно перспективно място! Замятам HZL и хоп една прилична американка около 27-28 см. Откачих я от безконтрените тройки с изстудена ръка и хоп обратно в реката! Замятам пак и хоп въдицата отново се сгъва и започнаха подскоци! Викам си балканиада ще да е и наистина!
„
Охранена балканка 30 см. Откачих я внимателно от другия воблер (Goldy) и хоп обратно в реката! Започна да става интересно!
Продължих нагоре по реката, но настана такава джунгла ще трябваше да се провирам като партизанин и си викам, че и ако тук се срещна със зурлата на прасето няма да е приятно! Тръгнах на обратно и викам, ще отида в друг участък! Обаче реших да спра при едни надвиснали драки във водата, от където реката се провираше! Заметнах воблера HZL в началото на клонаците, а той се провря през тях и продължи надолу! Рисково си е такова изпълнение, но пък и риба може да се хване! Затворих скобата и тъкмо завъртях и мощен удар и подскоци над водата! Викам оплете се, но не! Дойде до мен хубава американка 30+, тъкмо да я снимам и тя се върна сама там откъдето е дошла! Събрах такъмите и слезнах малко по надолу, точно под едни сенки и хубав вир!

Заметнах няколко пъти и хоп въдицата се сгъна отново! Рибата не беше голяма (25 см), но много красива!

Откачих я внимателно и я пуснах в студените води! Стоях си на сянка и само замятах под клони бързеи, но не искаше друга да се закачи! Преместих се по-нагоре до място, които представляваше дълъг бързей! Сложих Голди-то и заметнах и оставих да продължи надолу! След това затворих и леко завъртях и като последва силен удар и подскок във въздуха на хубава балканка! И така няколко пъти! Заплете се в едни клонаци, но се откачи и приближи към мен! Рибата беше хубава и охранена 35 см поне! Нямах възможност да я измеря по-добре, защото като видях колко е красива и веднага забърках за фотоапарата, а нея оставих във водата! Нали не се видях с Димо да ми подари официално кепа и рибата се откачи! Нищо, още по-добре! Тъкмо по-бързо ще се възстанови!
За деня имах 8 извадени риби и 9 удара! Най-малката риба към 25 см! Най-големите към 35 см.
Ето го воблера, на който удари последната балканка! Много ми харисваше, но се закачи в едни коренаци малко по-късно и не успях да го спася!

Дори и воблера трябва да се снима като уловена пъстърва, във водата потопен! Бъзикам си!
За HZL-то обаче нагазих на едно място до чатала и усетих прохлада, но си е обратно в кутийката, а не на клона на отсрещния бряг!
Поздрави и наслука на всички колеги!
Много жеги последните дни. Викам си определено трябва да отида на река, на която има сенки, а да не съм по откритите участъци, че щях да рискувам топлинен удар!
Неделният ден ме отведе на едно такова място, където водата хем студена, хем има и сенки където може човек да се скрие от жулещите слънчеви лъчи!

Интересното този ден беше (сега така разправям, но вчера за малко и по дърветата да се катеря), че на два пъти имах среща с диво прасе! Бай Димо мечките го навестяват или на пушещи лайна попада, а аз с диви прасета си правех компания! Та пристигам на реката рано сутринта и заметнах няколко пъти, но без индикация на петнисти! Чувам наблизо около мен, че нещо се изметна в реката! Викам риба и започвам да се взирам, когато виждам недалеч от мен че диво прасе преплува реката и то откъм моята страна! Излезна, изтръска се и започна нещо да рие! Оглеждам се и виждам, че навсякъде шубрак, само една вяла пътечка около мен! Викам си тоз шопар точно покрай мен ще се провре! Оглеждам се за достъпно дърво, че знам ли го в какво настроение ще прасьо! Тъкмо сгънах въдицата и достигнах едно дърво и мощно бягане на прасето в моята посока дигащо пушилка ми изкара акъла! Видях го като сянка, както и пъстървите прибягват в реката като сенки! Всякакви животни бях виждал докато съм бил за риба, но с диви прасета досега не сме ловили заедно! Продължих напред и започнах да облавям! На моменти видях и прилични рибоци (30-40 см) махащи леко с перките от дъното на реката! Не искаха обаче да да се индикират за протокола! Наврях се в едни шубраци и застанах на място, откъдето едвам подавах пръчката! Заметнах и пръчката се сгъна и започнаха едни подскоци! Хубава американка 30+, която преди да я снимам още и тя се освободи сама! Тъкмо се разви тази случка и хоп гледам растителността около мен на 7-8 метра се раздвижи! Викам си пак прасе и наистина. Шмугна се в реката и хоп на отстрещния бряг. Не ме усети веднага, но когато заскърцах с аванса и взе да се оглежда уплашено. Не, че и аз бях в абсолютно спокойствие! Само тази джунгла ми трябваше, а и доста грухтящи станаха вече! Преместих се нагоре на едно перспективно място! Замятам HZL и хоп една прилична американка около 27-28 см. Откачих я от безконтрените тройки с изстудена ръка и хоп обратно в реката! Замятам пак и хоп въдицата отново се сгъва и започнаха подскоци! Викам си балканиада ще да е и наистина!

Охранена балканка 30 см. Откачих я внимателно от другия воблер (Goldy) и хоп обратно в реката! Започна да става интересно!
Продължих нагоре по реката, но настана такава джунгла ще трябваше да се провирам като партизанин и си викам, че и ако тук се срещна със зурлата на прасето няма да е приятно! Тръгнах на обратно и викам, ще отида в друг участък! Обаче реших да спра при едни надвиснали драки във водата, от където реката се провираше! Заметнах воблера HZL в началото на клонаците, а той се провря през тях и продължи надолу! Рисково си е такова изпълнение, но пък и риба може да се хване! Затворих скобата и тъкмо завъртях и мощен удар и подскоци над водата! Викам оплете се, но не! Дойде до мен хубава американка 30+, тъкмо да я снимам и тя се върна сама там откъдето е дошла! Събрах такъмите и слезнах малко по надолу, точно под едни сенки и хубав вир!

Заметнах няколко пъти и хоп въдицата се сгъна отново! Рибата не беше голяма (25 см), но много красива!

Откачих я внимателно и я пуснах в студените води! Стоях си на сянка и само замятах под клони бързеи, но не искаше друга да се закачи! Преместих се по-нагоре до място, които представляваше дълъг бързей! Сложих Голди-то и заметнах и оставих да продължи надолу! След това затворих и леко завъртях и като последва силен удар и подскок във въздуха на хубава балканка! И така няколко пъти! Заплете се в едни клонаци, но се откачи и приближи към мен! Рибата беше хубава и охранена 35 см поне! Нямах възможност да я измеря по-добре, защото като видях колко е красива и веднага забърках за фотоапарата, а нея оставих във водата! Нали не се видях с Димо да ми подари официално кепа и рибата се откачи! Нищо, още по-добре! Тъкмо по-бързо ще се възстанови!
За деня имах 8 извадени риби и 9 удара! Най-малката риба към 25 см! Най-големите към 35 см.
Ето го воблера, на който удари последната балканка! Много ми харисваше, но се закачи в едни коренаци малко по-късно и не успях да го спася!

Дори и воблера трябва да се снима като уловена пъстърва, във водата потопен! Бъзикам си!
За HZL-то обаче нагазих на едно място до чатала и усетих прохлада, но си е обратно в кутийката, а не на клона на отсрещния бряг!
Поздрави и наслука на всички колеги!
Последно промяна от Paviljon на Пон Юли 30, 2012 10:59 am, променено общо 1 път.
Клуб по спортен риболов "Балканка"
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Чаках с нетърпение репортажа, се едно и аз съм бил там
Добре си се представил
Тази седмица си ловках кефали, но другата няма да пропусна.

Добре си се представил

Тази седмица си ловках кефали, но другата няма да пропусна.
Виктор Стоянов и Магията:

Край с него:

Красотата около нас:

Какво хапна тоя ден:
Закуска към 7.00 – три пържени яйца с неизвестно количество хляб /поне пет – шест филии/
Закуска към 8.10 – едно кисело мляко с половин кутия шоколадови бисквити.
Към 11.00 – четири пет от мойте бисквити с неква глазура от яйце
Към 13.00 – три от неговия специален размер сандвичи. Сам си ги прави и са доста големи.
Към 6.00 – два таратора с четири филии хляб.
След 8.30 – ВЕЧЕРЯ. Качеството и количество не са ми известни, защото не съм присъствел, обаче главните букви не са случайни.
Забележка: - по някое време беше си доял и шоколазовите бисквити, ама не разбрах кога.
Та думата ми е за Магията и какво прави Тя с хората. Едни губят апетит и сън, а други...
P.S.
Сметам вече проблема с мечки, глигани и тем подобни за разрешен. Водиш го Виктор със себе си, и не му даваш да яде. Като се появи некой хищник – само му го обозначаваш като разрешена храна и готово. И нищо че мечките са защитен вид – тука става въпрос за оцеляване и самозащита.
Край с него:
Красотата около нас:
Какво хапна тоя ден:
Закуска към 7.00 – три пържени яйца с неизвестно количество хляб /поне пет – шест филии/
Закуска към 8.10 – едно кисело мляко с половин кутия шоколадови бисквити.
Към 11.00 – четири пет от мойте бисквити с неква глазура от яйце
Към 13.00 – три от неговия специален размер сандвичи. Сам си ги прави и са доста големи.
Към 6.00 – два таратора с четири филии хляб.
След 8.30 – ВЕЧЕРЯ. Качеството и количество не са ми известни, защото не съм присъствел, обаче главните букви не са случайни.
Забележка: - по някое време беше си доял и шоколазовите бисквити, ама не разбрах кога.
Та думата ми е за Магията и какво прави Тя с хората. Едни губят апетит и сън, а други...
P.S.
Сметам вече проблема с мечки, глигани и тем подобни за разрешен. Водиш го Виктор със себе си, и не му даваш да яде. Като се появи некой хищник – само му го обозначаваш като разрешена храна и готово. И нищо че мечките са защитен вид – тука става въпрос за оцеляване и самозащита.
Последно промяна от pitcha на Пон Юли 30, 2012 11:15 am, променено общо 1 път.