Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Кой от кои ваглери е доволен и защо ?
Модератор: Paublo_Eskobar
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Кой от кои ваглери е доволен и защо ?
Да, точно! От другата страна пише Belopolski...
Добри са, и сигурно ще си взема още различни грамажи от тях. И също много чувствителни, с една тънка антенка усещат всичко.

СтранноRedimido написа:Ей тия:
А тия на Белополски съм ги купувал от Риби и Такъми, не съм гледал дали ги има в сайта им. Сега прегледах, ама не ги виждам на пръв поглед. Около 10 лв са ...
Прегледай снимките в тая тема - има една с един слайдер и до него е ваглера, за който говоря.
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=116&t=73076

- SammY
- фен клуб-скобар
А колко тежест носят по линията тези на Белополски , като се махнат всички шайби ?
Изглеждат кадърно направени , поне на снимката , но дали са здрави ? Да не пропие вода на 3/4 излета
Изглеждат кадърно направени , поне на снимката , но дали са здрави ? Да не пропие вода на 3/4 излета

Ползвам ваглерите на Екснес от преди да ги внесат в БГ. / сега ги позвам само тях, всичко друго продадох /
един 12гр. ми е поне на над 25 риболова и е подчти като нов, по нежни са и трябва да се внимава
един 12гр. ми е поне на над 25 риболова и е подчти като нов, по нежни са и трябва да се внимава

То не кълве, ама ние си ловиме
Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е

Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е

- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ами аз счупих един, бях си го прибрал в джоба за малко, изтървах нещо и клекнах....и после като се опитах да го досчупя от яд, не можах - има някакво специално покритие, което няма късане - само разтягане....нещо като силикон, което съм убеден че няма как да пуска вода по никакъв начин. Относно тежеста по линията...аз не съм махал всички шайби, но всяка от тях тежи по 1,5 гр. махнеш ли я, съответно доутежняваш с толкова. Моят ваглер е, или по-скоро беше - 10гр...
ЕЕЕ. Това с джоба не е критерий. Така и калъфа за вадиците няма да ти издържи /абе от къде го купи това Шимано/Redimido написа:Ами аз счупих един, бях си го прибрал в джоба за малко, изтървах нещо и клекнах....и после като се опитах да го досчупя от яд, не можах - има някакво специално покритие, което няма късане - само разтягане....нещо като силикон, което съм убеден че няма как да пуска вода по никакъв начин. Относно тежеста по линията...аз не съм махал всички шайби, но всяка от тях тежи по 1,5 гр. махнеш ли я, съответно доутежняваш с толкова. Моят ваглер е, или по-скоро беше - 10гр...

- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
В случая не говоря за волфрамовите, а за тези на Белополски...
Понеже колегата питаше дали пие вода...и момента със счупването го споменах само за да кажа за покритието, което се откри. 

- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
От Риби и Такъми...на Мадрид, при Иво. Има ощеmiro253 написа:
/абе от къде го купи това Шимано/

Мерси. Ще взема да си вземаRedimido написа:От Риби и Такъми...на Мадрид, при Иво. Има ощеmiro253 написа:
/абе от къде го купи това Шимано/

mikej написа:Ползвам ваглерите на Екснес от преди да ги внесат в БГ. / сега ги позвам само тях, всичко друго продадох /
Абсолютно съм съгласен с колегата,ползвам ги от 2 сезона и мога да кажа ,че са едни от най добрите ваглери предлагани на пазара.
- livinginchaos
- научил се да хвърля
Засега най-доволен съм може би от Кралусото. Изключително здрави, летящи и чувствителни ваглери правят. Колмик също много добре работят, добри летци, сензитивни, но почва балсата и перото да се драскат, отчупват и т.н. Тях ги обичам, защото са направени от естествени материали и са ми по-приятни някак си на визия. Някак си са ми по-симпатични, по са ми на сърце. Стикчетата STRALE PAVON и STRALE BREAM са едни тежки оръжия на близки дистанции в плитки води срещу дребни и капризни риби. Но Кралусо имат богат асортимент от сменяеми антени /кухите са ми слабост/, възможност за бързо регулиране на тежестта на ваглера, неговата носимост и т.н. Всеки със своите предимства. Иначе имам и няколко Ваглера на Мило, които бих наредил до тези на Колмик. Чудесна работа, чудесни материали, но не траят във времето.
Най-важното на един ваглер е да не ти създава проблеми в летежа и да отчита бабушките и чаушана. Трябва да си сигурен в неговата работа. За това за плувки, влакна и куки пари не се пестят, за да ти доставя риболова удоволствие, а не кахъри.
Най-важното на един ваглер е да не ти създава проблеми в летежа и да отчита бабушките и чаушана. Трябва да си сигурен в неговата работа. За това за плувки, влакна и куки пари не се пестят, за да ти доставя риболова удоволствие, а не кахъри.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Аз съм много доволен от ваглерите на Дренан, особено правите с вградено утежнение. Имам такива и на Миди, но няма място за сравнение.
- М. Сталев
- разбира нещата
Аз не мога да разбера тия нашите Бг производители как произвеждат нещо без да знаят в краен случай какво се получава ,от цялата гама ваглери я се случат 1-2 модела читави,ми да вземат да си хванат един човек на щат и цял ден да мята ваглери с въдицата и да казва кой лети добре кой не,на кой модел какво му куца и т.н

Може би някой от Комисия за защита на потребителите да пльоска по цял ден ваглери в Панчарево?!?!?!PikeM написа:Аз не мога да разбера тия нашите Бг производители как произвеждат нещо без да знаят в краен случай какво се получава ,от цялата гама ваглери я се случат 1-2 модела читави,ми да вземат да си хванат един човек на щат и цял ден да мята ваглери с въдицата и да казва кой лети добре кой не,на кой модел какво му куца и т.н![]()
![]()

Според мен производител без име няма как да направи хубав ваглер, че и да се продава. Да вземат да се стегнат вносителите. Искам да си купя ваглери на Тубертини, но у нас намерих само два модела, които аз пък не харесвам. Гледам, че и Екснер имат доста широка гама, а пък у нас само един - най-скъпия. Какво ще кажете за ваглерите на Колмик и Дренан?
- livinginchaos
- научил се да хвърля
На Колмик има широка гама в България. Даже и специализиран магазин, един вид представителство си имат. Влизаш поръчваш, ако си от Пловдив отиваш и гледашmiro253 написа: Какво ще кажете за ваглерите на Колмик и Дренан?