Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Чернокоп и лефер 2012
Модератори: emo vasilev, alekst
- vanboxer
- вече хвърля и на тежко
Re: Чернокоп и лефер 2012
Май трябваше,ама ми се видя малко не реално на 70-80см вода да има лефери и то чак до Казашко.Но пък половината иларий които извадих бяха с нахапани опашки.То луда работаКИРО написа:Ванко,лефера си влиза и в езерото.
Да беше се усетил да го пробваш.

Ако пак се случи мисля да завъртя някоя блесничка.
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
- shturetc
- ще става разбирач
Онзи ден получих "достоверно" инфо ,че в пристанище Бургас се навъртали чернокопи по една педя и вчера нарамих такъмите, за да я проверя тази работа.
Пълна измама! На чепарето извадих 2 хамсии, 15-ина граци и ...над 30 ламаринки(размери 5-10 см),които пуснах да трупат маса с молбата след месец пак да навестят куките ми . Уви, 90 % от колегите не им прощават на тези ембриони?!?
На плувката, на ем парченца хамсия, взех три чернокопа с размер около 15 см и увлечен от общата лакомия ги прибрах в кофата при граците.
По едно време рекох да пробвам дали въобще вършеят единични, по-едри екземпляри и... една дребна граца влезе в ролята на жива стръв на кука 4 с флуорокарбоново влакно 0,16 (без проволки,без шлауфки...чиста линия).След няколко "удара" минисафридчето продължаваше да мърда на куката,като само над опашката си личаха следите от зъбките на разбойници с по-горе описаната големина--- даже сила нямат да скършат опашката на грацата (то те една кука от чепарето не ми срязаха,камо ли да преполовят сафридче-бебе). Събрах си багажа и си бих шута с убедеността,че са нужни поне още 20-ина дена бабакидчетата да придобият по-атрактивни за риболов размери.
Пълна измама! На чепарето извадих 2 хамсии, 15-ина граци и ...над 30 ламаринки(размери 5-10 см),които пуснах да трупат маса с молбата след месец пак да навестят куките ми . Уви, 90 % от колегите не им прощават на тези ембриони?!?

Днеска смятам да ида да помятам на вълнолома, знам че е загубена кауза, но в пробата е истината, а ако някой е ходил уикенда там.Ще съм благодарен за малко инфо!:)
-
- научил се да хвърля
20 дена еехе ама малко вероятно. според мене на тези ламаринки които в момента масово излизат ще им трябват поне 3 месеца да станат с прилични размери. ето тук има едно изследване на темп на растеж, скорост на плуване, дневна консумация на храна, нощно дневно поведение и т.н. специално за растежа има една интересна таблица на стр.4
http://fishbull.noaa.gov/1071/stehlik.pdf
отделно на германката вече няколко последователно излета ми се случва да имам отхапани наполовина я граца я сафрид я ламаринка но като имам предвид колко лакома е тая риба нз колко голям е бил чернокопа дето ги е хапнал.
http://fishbull.noaa.gov/1071/stehlik.pdf
отделно на германката вече няколко последователно излета ми се случва да имам отхапани наполовина я граца я сафрид я ламаринка но като имам предвид колко лакома е тая риба нз колко голям е бил чернокопа дето ги е хапнал.
- atev
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Снощи на вълнолома от вътрешната страна имаше стълкновение от мераклии за чернокоп, но до 22.30 всички си тръгнаха. Аз имах 5 удара и два извадени чернокопа и в 23.00 часа си тръгнах.staki написа:Днеска смятам да ида да помятам на вълнолома, знам че е загубена кауза, но в пробата е истината, а ако някой е ходил уикенда там.Ще съм благодарен за малко инфо!:)
СДРУЖЕНИЕ НА ВАРНЕНСКИТЕ РИБАРИ http://nariba-varna.com
- ribarshe
- ще става разбирач
Аз бях на Зеления фар с дълга сопа , стоях до 23ч , два удара - една риба . Малкия Наско гепа 3-4 риби.
Благодаря, ще се пробвам.А моята болна тема, няма ли да ни пуснат на морска гара?
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Днес въртях пред Траката и Евксиноград за нещо по едро но уви без удар , и преминах на Сафрид !!!
- shturetc
- ще става разбирач
Интересно четиво,Straight. От фиг.1 на стр.3 следва да се направи предположение(абе,направо заключение),че сегашните ембриони ,които се ловят в пристанище Бургас ,ще придобият прилични размери къде януари -февруари!?
Междувпрочем януари 2012 в Порт Бургас (при t* на водата около 7-8*С !!!?), с нерегламентирани техники за риболов,се извадиха чернокопи , чиято големина съответства на темпа на развитие на сегашните 10 см рибета!
Междувпрочем януари 2012 в Порт Бургас (при t* на водата около 7-8*С !!!?), с нерегламентирани техники за риболов,се извадиха чернокопи , чиято големина съответства на темпа на развитие на сегашните 10 см рибета!
-
- научил се да хвърля
в това изследване пише че са събирали пролетно поколение при температура на водата в региона 8-23 градуса. въпреки че и на мен ми се струва 7-8 градуса доста ниско за чернокоп не е изключено. тези ламаринки дето сега щъкат мисля са точно такива от пролетен/началото на лятото хайвер. също пише че лефера се групирал изключително по размер. в смисал еднакви по големина риби плуват заедно. това може би защото е канибал
мене много повече ме вълнува къде са тези риби дето са хвърляли хайвера на пролет за да ги има тия ламаринки дето сега се ловят? как стана така че май/юни взехме много сафрид а чернокоп не. понеже докато е малък чернокопа не мигрира. даже съм си мислил че сме нещо като развъден регион. по големия лефер/чернокоп само минава тука хвърля ли си хайвера и си бие шута веднага я към румъния я обратно към турция. въпроси много ма откъде да им намеря отговори

мене много повече ме вълнува къде са тези риби дето са хвърляли хайвера на пролет за да ги има тия ламаринки дето сега се ловят? как стана така че май/юни взехме много сафрид а чернокоп не. понеже докато е малък чернокопа не мигрира. даже съм си мислил че сме нещо като развъден регион. по големия лефер/чернокоп само минава тука хвърля ли си хайвера и си бие шута веднага я към румъния я обратно към турция. въпроси много ма откъде да им намеря отговори

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
ЕЕЕЕЕ,ти и аз не сме взели напролет големи риби.
Ама това не означзва че ги е нямало.
Заедно със големите пасажи сафрид,минаха и леферите.
Имаше ги,но нали повечето киризят само тук и не пишат.
Няма как да го разбереш това.
Аз пиша само това което АЗ хвана.
Не това което съм чул.
Ама това не означзва че ги е нямало.
Заедно със големите пасажи сафрид,минаха и леферите.
Имаше ги,но нали повечето киризят само тук и не пишат.
Няма как да го разбереш това.
Аз пиша само това което АЗ хвана.
Не това което съм чул.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Колега тези въпроси трябва към ВВС да ги насочишStraight написа:в това изследване пише че са събирали пролетно поколение при температура на водата в региона 8-23 градуса. въпреки че и на мен ми се струва 7-8 градуса доста ниско за чернокоп не е изключено. тези ламаринки дето сега щъкат мисля са точно такива от пролетен/началото на лятото хайвер. също пише че лефера се групирал изключително по размер. в смисал еднакви по големина риби плуват заедно. това може би защото е канибал![]()

P.S. Днес на АГАЛИНАТА вълни вятър и много слаб риболов. Основно Ламаринки, макар че имаще и отхапани сафриди по чепаретата

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Ако е за мен това - не се поти ве.BOBCAT написа:

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Тези четири почивни дни ще бъда в Бургас на гости . Разрешено ли е да се лови на вълнолома на пристанището ? Благодаря Ви предварително.