Чернокоп и лефер 2012

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
vanboxer
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Чернокоп и лефер 2012

Мнение от vanboxer »

КИРО написа:Ванко,лефера си влиза и в езерото.
Да беше се усетил да го пробваш.
Май трябваше,ама ми се видя малко не реално на 70-80см вода да има лефери и то чак до Казашко.Но пък половината иларий които извадих бяха с нахапани опашки.То луда работа :)
Ако пак се случи мисля да завъртя някоя блесничка.
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
Аватар
shturetc
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от shturetc »

Онзи ден получих "достоверно" инфо ,че в пристанище Бургас се навъртали чернокопи по една педя и вчера нарамих такъмите, за да я проверя тази работа.
Пълна измама! На чепарето извадих 2 хамсии, 15-ина граци и ...над 30 ламаринки(размери 5-10 см),които пуснах да трупат маса с молбата след месец пак да навестят куките ми . Уви, 90 % от колегите не им прощават на тези ембриони?!? :? На плувката, на ем парченца хамсия, взех три чернокопа с размер около 15 см и увлечен от общата лакомия ги прибрах в кофата при граците. :oops: По едно време рекох да пробвам дали въобще вършеят единични, по-едри екземпляри и... една дребна граца влезе в ролята на жива стръв на кука 4 с флуорокарбоново влакно 0,16 (без проволки,без шлауфки...чиста линия).След няколко "удара" минисафридчето продължаваше да мърда на куката,като само над опашката си личаха следите от зъбките на разбойници с по-горе описаната големина--- даже сила нямат да скършат опашката на грацата (то те една кука от чепарето не ми срязаха,камо ли да преполовят сафридче-бебе). Събрах си багажа и си бих шута с убедеността,че са нужни поне още 20-ина дена бабакидчетата да придобият по-атрактивни за риболов размери.
staki
новобранец
новобранец

Мнение от staki »

Днеска смятам да ида да помятам на вълнолома, знам че е загубена кауза, но в пробата е истината, а ако някой е ходил уикенда там.Ще съм благодарен за малко инфо!:)
Straight
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Straight »

20 дена еехе ама малко вероятно. според мене на тези ламаринки които в момента масово излизат ще им трябват поне 3 месеца да станат с прилични размери. ето тук има едно изследване на темп на растеж, скорост на плуване, дневна консумация на храна, нощно дневно поведение и т.н. специално за растежа има една интересна таблица на стр.4

http://fishbull.noaa.gov/1071/stehlik.pdf

отделно на германката вече няколко последователно излета ми се случва да имам отхапани наполовина я граца я сафрид я ламаринка но като имам предвид колко лакома е тая риба нз колко голям е бил чернокопа дето ги е хапнал.
Аватар
atev
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от atev »

staki написа:Днеска смятам да ида да помятам на вълнолома, знам че е загубена кауза, но в пробата е истината, а ако някой е ходил уикенда там.Ще съм благодарен за малко инфо!:)
Снощи на вълнолома от вътрешната страна имаше стълкновение от мераклии за чернокоп, но до 22.30 всички си тръгнаха. Аз имах 5 удара и два извадени чернокопа и в 23.00 часа си тръгнах.
СДРУЖЕНИЕ НА ВАРНЕНСКИТЕ РИБАРИ http://nariba-varna.com
Аватар
ribarshe
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarshe »

Аз бях на Зеления фар с дълга сопа , стоях до 23ч , два удара - една риба . Малкия Наско гепа 3-4 риби.
staki
новобранец
новобранец

Мнение от staki »

Благодаря, ще се пробвам.А моята болна тема, няма ли да ни пуснат на морска гара?
morosko
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от morosko »

Днес въртях пред Траката и Евксиноград за нещо по едро но уви без удар , и преминах на Сафрид !!!
Аватар
shturetc
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от shturetc »

Интересно четиво,Straight. От фиг.1 на стр.3 следва да се направи предположение(абе,направо заключение),че сегашните ембриони ,които се ловят в пристанище Бургас ,ще придобият прилични размери къде януари -февруари!?
Междувпрочем януари 2012 в Порт Бургас (при t* на водата около 7-8*С !!!?), с нерегламентирани техники за риболов,се извадиха чернокопи , чиято големина съответства на темпа на развитие на сегашните 10 см рибета!
Straight
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Straight »

в това изследване пише че са събирали пролетно поколение при температура на водата в региона 8-23 градуса. въпреки че и на мен ми се струва 7-8 градуса доста ниско за чернокоп не е изключено. тези ламаринки дето сега щъкат мисля са точно такива от пролетен/началото на лятото хайвер. също пише че лефера се групирал изключително по размер. в смисал еднакви по големина риби плуват заедно. това може би защото е канибал :)
мене много повече ме вълнува къде са тези риби дето са хвърляли хайвера на пролет за да ги има тия ламаринки дето сега се ловят? как стана така че май/юни взехме много сафрид а чернокоп не. понеже докато е малък чернокопа не мигрира. даже съм си мислил че сме нещо като развъден регион. по големия лефер/чернокоп само минава тука хвърля ли си хайвера и си бие шута веднага я към румъния я обратно към турция. въпроси много ма откъде да им намеря отговори :)
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

ЕЕЕЕЕ,ти и аз не сме взели напролет големи риби.
Ама това не означзва че ги е нямало.
Заедно със големите пасажи сафрид,минаха и леферите.
Имаше ги,но нали повечето киризят само тук и не пишат.
Няма как да го разбереш това.
Аз пиша само това което АЗ хвана.
Не това което съм чул. :wink:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
BOBCAT
новобранец
новобранец

Мнение от BOBCAT »

:axe:
BOBCAT
новобранец
новобранец

Мнение от BOBCAT »

Straight написа:в това изследване пише че са събирали пролетно поколение при температура на водата в региона 8-23 градуса. въпреки че и на мен ми се струва 7-8 градуса доста ниско за чернокоп не е изключено. тези ламаринки дето сега щъкат мисля са точно такива от пролетен/началото на лятото хайвер. също пише че лефера се групирал изключително по размер. в смисал еднакви по големина риби плуват заедно. това може би защото е канибал :)
мене много повече ме вълнува къде са тези риби дето са хвърляли хайвера на пролет за да ги има тия ламаринки дето сега се ловят? как стана така че май/юни взехме много сафрид а чернокоп не. понеже докато е малък чернокопа не мигрира. даже съм си мислил че сме нещо като развъден регион. по големия лефер/чернокоп само минава тука хвърля ли си хайвера и си бие шута веднага я към румъния я обратно към турция. въпроси много ма откъде да им намеря отговори :)
Колега тези въпроси трябва към ВВС да ги насочиш ;) СОРИ за спама майтап да става :)
P.S. Днес на АГАЛИНАТА вълни вятър и много слаб риболов. Основно Ламаринки, макар че имаще и отхапани сафриди по чепаретата ;)
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

BOBCAT написа::axe:
Ако е за мен това - не се поти ве.Изображение
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
matmgm
новобранец
новобранец

Мнение от matmgm »

Тези четири почивни дни ще бъда в Бургас на гости . Разрешено ли е да се лови на вълнолома на пристанището ? Благодаря Ви предварително.
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”