Къде се намирам:
Относно Сайта
Препоръки и Оплаквания
naRiba.com

Форум

" Браво "на sapuna
Модератор: sapuna
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: " Браво "на sapuna
Vesko1 , да взема да ти разкажа една случка от откриването ?
Отивам значи да откривам
Ряката голема и отнася всичко живо , риба тц . Та отскачам до близкият язовир . До мен се трапосва пазача на стената , явно си търси с кой да си похротува и ми разправя :
- Знаеш ли за новата служба към агенцията ?
... аз си го слушам и си мълча
- Та идват - продължава - преди два дни десетина момчета с джипове и лодки и с тех две полицайчета . Пристигат без да са ни дзвъннали ни от ИАРА , ни от горското !!! В тоя момент колегата си ръзпъвал мрежичката , тя една такава малка , само трийсет метра и го хванали . Сега шефовете го пращат на борсата ... Освен това хванаха още няколко които ловели в забраната !
Не сметнах за нужно да му обяснявам че аз също съм от "новата служба"
Та инак относно "правомощията" ми
Малко си в грешка . На картата издадена ми от ИАРА , на гърбът пише че нейните служители , всички лица упълномощени да упражняват контрол върху водните площи - освен ИАРА то и НУГ , МВР , РИОСОВ както и редовните риболовци с билет са длъжни да ми оказват съдействие когато съм тръгнал на "лов"
Демек като дойда в местното подразделение на ИАРА , естествено без предупреждение , захващам всички свободни които са там с цел да не дзвънят предупредително без да ги видя и отиваме
Като отидем компромиси няма
Демек ако ИАРАджия би си затворил очите ако някой риболовства нощем , с повече въдици или от сората , то когато аз или подобни мене сме там такъв фъндък тц
Освен акто си се изземва с протокол всичкият такъм който след като се плати съответният акт може да си се прибере от София или Варна , според зависи де е изпратен , та тъй .
Разликата е че на мен и на другите като мен ни е през к..а кой е бракониера . "Щата" ни е нещатен
При предложение за некой уев , шаранче или сомче освен друго се отнася и акт за опит за подкуп и т.н. и т.н.
Инак темата не се е изчерпала , просто е добре да се премести в "Бракониери" смятам аз .
Отивам значи да откривам

- Знаеш ли за новата служба към агенцията ?
... аз си го слушам и си мълча

- Та идват - продължава - преди два дни десетина момчета с джипове и лодки и с тех две полицайчета . Пристигат без да са ни дзвъннали ни от ИАРА , ни от горското !!! В тоя момент колегата си ръзпъвал мрежичката , тя една такава малка , само трийсет метра и го хванали . Сега шефовете го пращат на борсата ... Освен това хванаха още няколко които ловели в забраната !
Не сметнах за нужно да му обяснявам че аз също съм от "новата служба"

Та инак относно "правомощията" ми

Разликата е че на мен и на другите като мен ни е през к..а кой е бракониера . "Щата" ни е нещатен

Инак темата не се е изчерпала , просто е добре да се премести в "Бракониери" смятам аз .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- GODzillata
Че откога и на поуицайчетата им делегираха права по ЗРА?Павел Иванов написа:...и с тех две полицайчета...

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Павел Иванов
Ами Кире полицайчетата , особено в сектор "охранителна полиция" си ги имат тия права и задължения още от времето когато бяха милиционерчета
Друг е въпроса че баш ги брига в болшинството за това и тъй . Инак полицайчетата са нужни когато се конфискуват лодки , мпс и пр. спомогнали за извършване на съответният бракониерски акт и са незаменими когато трябва да се напише акт за опит за подкуп на длъжностно или оторизирано лице ако ме разбираш
Демек фърляй на боб да не ти се падне да си на някой от любимите ти риболови , където не ги смяташ за бракониерски такива , някой от тия де требва да ги "пазат" да те спипат , щот после и връзките не помагат особено
Относно връзките - справка с някои регионални началници на звена + всездесъщ служител на Темида , с имунитет , и пр. изгорели без време 

Павел Иванов
Павел Иванов
- Vesko1
- сериозен играч
Е.....щом си от новата сружба...."трали"Павел Иванов написа: - Знаеш ли за новата служба към агенцията ?
... аз си го слушам и си мълча![]()
.................
Не сметнах за нужно да му обяснявам че аз също съм от "новата служба".

А аз си направих един термос кафе...и заминавам да си "траля" за бяла риба на оранжав воблер на яз.Кърджали.И понеже и в "светлата част на деня" не е забранено траленето,мисля че днес няма да съм в нарушение,както когато съм на "шаранджийски риболов".Само едно ще ти кажа,от тъпи закони и "съвестни" проверяващи...скоро шаранджиите ще ги търсите в Червената книга на изчезващите видове.Не случайно раздел "Купувам(продавам.." бъка от обяви като тая-"Продавам пълно шаранджийско оборудване....."
Наслука Павка....и много такъми да закачиш на котвата през новия сезон.

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Весе - траленето ( с цел риболов ) е забранено дори и в черно море ! Тролинга е разрешен ! Шаранджиите не ги мисли - тях винаги ще ги има , друг е въпроса дали ще има какво да хващат или само ще се напиват по локвите ! Закона колкото и да е тъп е закон ! Не мислиш ли ,че повечето обяви са поради факта ,че хората са минали на по горен клас оборудване ?
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- GODzillata
Ае, Пав, па то в забраната предимно поуицайчета бяха окупирали бреговете, ама не за да ги вардят.
Бяха се наредили един ден - въдица, милиционер, въдица, милиционер....и те така.
Бем ти държава, в която тия, които трябва да вардят законите, сами ги нарушават като богопомазани, та простолюдието си вика - как они моат, па язе не моем - и сичко живо зима въдиците и а'ре юруш на реката.
При моите небракониерски риболови съм добре подготвен, та шъ съ радвам да се видим
, даже мое догодина през забраната да ти шепна на ушенце кога и къде съм, за да дойдете насам. 
Бяха се наредили един ден - въдица, милиционер, въдица, милиционер....и те така.
Бем ти държава, в която тия, които трябва да вардят законите, сами ги нарушават като богопомазани, та простолюдието си вика - как они моат, па язе не моем - и сичко живо зима въдиците и а'ре юруш на реката.
При моите небракониерски риболови съм добре подготвен, та шъ съ радвам да се видим

- Павел Иванов
Кире , през забраната любимо занимание ми беше да обикалям с цел да срещна точно легитимно охраняващи органи бракониерстващи през нея . Основната идея на нашите права е да проверяваме проверяващите
При "сварка" с такъв обикновено "сварения" последствие се опитва да съди съответната служба ИАРА , НУГ , МВР , с цел да го върнат на работа
Обикновено обаче си търси друга такава 

Павел Иванов
Павел Иванов
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Офф и сега какво излиза, че Сапуна е подбудител на нощен риболов ли ?
Ха-ха.
Колеги, всички знаем, че забраната за нощен риболов е пълна глупост, както и самта забрана за риболов и прочие и прочие.
Всичко си опира до нас самите, за това и хора които можеби им пука наистина за рибите и за тяхната популация са измислили закон, който от абсолютно нито един човек в този форум не се спазва или не се е спазвал.
Киро е прав, Тук във Видин имаше повече рибари по Дунава по време на забраната , отколкото сега !!!
Служители на ИАРА, полицаи и те такива измислени герои бяха по бреговете , ама не да пазат а да вардат да ен им удари.
Темата е доста полезна за всички нас, да се видим каде сме и какви сме.
Да се правиш на пазител, а в същото време да си ,,пазиш'' уловената риба е малко смешно.
Сапуне, извинявай , че така директно се обръщам към теб, нито маса сме делили нито от една чаша сме пили, но евала Колега, само такива риби да вадиш и по големи.
а тея гов.....ядци не ги слушай, да не вземе да ти стане гузно и да се откажеш от шаранджийският риболов.
А защо има забрана през ноща ?
Да не би докато Шараните и амурите спят и заметна въдиците да не плеснем некоя риба по главата с онова олово ли или какво ?
А на вас не ви ли се е случвало да станете у 3 през ноща и да ви се прияде нещо. Отиваш до хладилника вадиш едно кремвиршче и си хапваш, така и с рибите стават отиват до петното , в това време аз си спя ама шарана се храни и без да иска се лови на кукичката, аз какво съм виновен, че шарана е невнимателен, ами да гледа каде рови
В кръга на шегата го написах по горното , да нема изненади и да не можем да си жлезем у профила послем .
Уважавам всички там ИАРА-джии и полицае ама малко пресилват нещата.
Ха-ха.
Колеги, всички знаем, че забраната за нощен риболов е пълна глупост, както и самта забрана за риболов и прочие и прочие.
Всичко си опира до нас самите, за това и хора които можеби им пука наистина за рибите и за тяхната популация са измислили закон, който от абсолютно нито един човек в този форум не се спазва или не се е спазвал.
Киро е прав, Тук във Видин имаше повече рибари по Дунава по време на забраната , отколкото сега !!!
Служители на ИАРА, полицаи и те такива измислени герои бяха по бреговете , ама не да пазат а да вардат да ен им удари.
Темата е доста полезна за всички нас, да се видим каде сме и какви сме.
Да се правиш на пазител, а в същото време да си ,,пазиш'' уловената риба е малко смешно.
Сапуне, извинявай , че така директно се обръщам към теб, нито маса сме делили нито от една чаша сме пили, но евала Колега, само такива риби да вадиш и по големи.
а тея гов.....ядци не ги слушай, да не вземе да ти стане гузно и да се откажеш от шаранджийският риболов.
А защо има забрана през ноща ?
Да не би докато Шараните и амурите спят и заметна въдиците да не плеснем некоя риба по главата с онова олово ли или какво ?
А на вас не ви ли се е случвало да станете у 3 през ноща и да ви се прияде нещо. Отиваш до хладилника вадиш едно кремвиршче и си хапваш, така и с рибите стават отиват до петното , в това време аз си спя ама шарана се храни и без да иска се лови на кукичката, аз какво съм виновен, че шарана е невнимателен, ами да гледа каде рови

В кръга на шегата го написах по горното , да нема изненади и да не можем да си жлезем у профила послем .
Уважавам всички там ИАРА-джии и полицае ама малко пресилват нещата.
Абсолютно!Павел Иванов написа:...... Инак полицайчетата са нужни когато се конфискуват лодки , мпс и пр. спомогнали за извършване на съответният бракониерски акт ........

Сами служителите на ИАРА не са в състояние да се справят дори с многото дребни"тарикати",които извършват риболов без билети,хвърлят повече въдици от позволеното,с разни"парашутисти",даракчии,комбайнери,а камо ли пък с онези голямите "акули"- наглите мрежари!!!
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- ninastefanina
- сериозен играч
Едва лиИво Вълов написа:

I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
- GODzillata
Павел Иванов написа:...обикалям с цел да срещна точно легитимно охраняващи органи бракониерстващи през нея...
Пав, благородно начинание, дано не е кауза пердута!

Тук, в дивия северозапад обаче, нещата стоят по друг начин, ние сме по-скоро южна Румъния, миналата година един поуицай едва не прегази патрул на ГП, които го дебнали и видяли, че бие с точец, ама оня им избягал, тия подали рапорт, предложили на ченгето да се пенсионира, сам да напусне, за да не го уволнят, но той им се изсмял в очите и до ден днешен си е на работа...и те така - оправия тук нЕма!

- Павел Иванов
Човек се променя , може да не е спазвал нещо но идеята е да почне да се спазва ако и да ми е прекалено ясно че няма как да стане на 100% . "Колкото повече , толкова повече" е казал Мечо Пух . Демек ако се постигне поне едно 30 - 40% от хората да спазват нормативите , при около 2-3% в момента , то риба ще има предоволно и за неспазващите ги !!!Иво Вълов написа:... който от абсолютно нито един човек в този форум не се спазва или не се е спазвал...
Както споменах , от как имам някакви правомощия , такива най ги обичамИво Вълов написа:....Да се правиш на пазител, а в същото време да си ,,пазиш'' уловената риба е малко смешно...

Инак в случаят си един от малкото на които Сиско би се радвал да продължът да пишат в темата ! Просто не прочиташ всичко преди да пишеш , или просто не разбираш какво е написано

Кире , как споменах по-горе , няма начин да се постигне на 100% , важното е че нещо се прави , най-важното е че вече на доста места се усеща че се прави

Павел Иванов
Павел Иванов
- indalo
- фен клуб-скобар
Много, кратко, точно и ясно. И вярно.С.Върбанов написа:Дельо хората с банковите сметки не са виновни ,че някой интригант вкарва интрига ! Изместихте темата неволно и я политизирахте леко ! Има закон - ФАКТ ! Спазвайте го и няма да имате ядове . Ако не Ви харесва закона го нарушавате и си носите последиците !

Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Това,че темата тръгна от една снимка на sapuna,качена от ,не означава,че някой има нещо против sapuna.Стана ясно.че шарана е уловен на платен водоем,така че....кво говорим?
Между другото шарана на sapuna е прекрасен.Колега,дано хващаш все такива и по-големи през новия сезон!
Между другото шарана на sapuna е прекрасен.Колега,дано хващаш все такива и по-големи през новия сезон!

- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Павел Иванов, струва ми се , че си честен мъж и на място дето се вика !!! Но за мен си онази птичка, която сама пролет не прави.
Знаеш какво искам да напиша нали ?
Сам не става,а такива кат теб, не се ринат с лопата, а са рядкост.
Знаеш какво искам да напиша нали ?
Сам не става,а такива кат теб, не се ринат с лопата, а са рядкост.