" Браво "на sapuna

Дайте вашите препоръки, съвети, предложения и оплаквания за нашия сайт.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Re: " Браво "на sapuna

Мнение от Павел Иванов »

Vesko1 , да взема да ти разкажа една случка от откриването ?
Отивам значи да откривам :D Ряката голема и отнася всичко живо , риба тц . Та отскачам до близкият язовир . До мен се трапосва пазача на стената , явно си търси с кой да си похротува и ми разправя :
- Знаеш ли за новата служба към агенцията ?
... аз си го слушам и си мълча :mrgreen:
- Та идват - продължава - преди два дни десетина момчета с джипове и лодки и с тех две полицайчета . Пристигат без да са ни дзвъннали ни от ИАРА , ни от горското !!! В тоя момент колегата си ръзпъвал мрежичката , тя една такава малка , само трийсет метра и го хванали . Сега шефовете го пращат на борсата ... Освен това хванаха още няколко които ловели в забраната !
Не сметнах за нужно да му обяснявам че аз също съм от "новата служба" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Та инак относно "правомощията" ми :lol: Малко си в грешка . На картата издадена ми от ИАРА , на гърбът пише че нейните служители , всички лица упълномощени да упражняват контрол върху водните площи - освен ИАРА то и НУГ , МВР , РИОСОВ както и редовните риболовци с билет са длъжни да ми оказват съдействие когато съм тръгнал на "лов" :twisted: Демек като дойда в местното подразделение на ИАРА , естествено без предупреждение , захващам всички свободни които са там с цел да не дзвънят предупредително без да ги видя и отиваме :mrgreen: Като отидем компромиси няма :idea: Демек ако ИАРАджия би си затворил очите ако някой риболовства нощем , с повече въдици или от сората , то когато аз или подобни мене сме там такъв фъндък тц :mrgreen: Освен акто си се изземва с протокол всичкият такъм който след като се плати съответният акт може да си се прибере от София или Варна , според зависи де е изпратен , та тъй .
Разликата е че на мен и на другите като мен ни е през к..а кой е бракониера . "Щата" ни е нещатен :lol: При предложение за некой уев , шаранче или сомче освен друго се отнася и акт за опит за подкуп и т.н. и т.н.
Инак темата не се е изчерпала , просто е добре да се премести в "Бракониери" смятам аз .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Павел Иванов написа:...и с тех две полицайчета...
Че откога и на поуицайчетата им делегираха права по ЗРА? :roll: Или са били само да ви вардят? :mrgreen:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ами Кире полицайчетата , особено в сектор "охранителна полиция" си ги имат тия права и задължения още от времето когато бяха милиционерчета :idea: Друг е въпроса че баш ги брига в болшинството за това и тъй . Инак полицайчетата са нужни когато се конфискуват лодки , мпс и пр. спомогнали за извършване на съответният бракониерски акт и са незаменими когато трябва да се напише акт за опит за подкуп на длъжностно или оторизирано лице ако ме разбираш :wink: Демек фърляй на боб да не ти се падне да си на някой от любимите ти риболови , където не ги смяташ за бракониерски такива , някой от тия де требва да ги "пазат" да те спипат , щот после и връзките не помагат особено :wink: Относно връзките - справка с някои регионални началници на звена + всездесъщ служител на Темида , с имунитет , и пр. изгорели без време :mrgreen:

Павел Иванов
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Павел Иванов написа: - Знаеш ли за новата служба към агенцията ?
... аз си го слушам и си мълча :mrgreen:
.................
Не сметнах за нужно да му обяснявам че аз също съм от "новата служба" :mrgreen: .
Е.....щом си от новата сружба...."трали" :!:
А аз си направих един термос кафе...и заминавам да си "траля" за бяла риба на оранжав воблер на яз.Кърджали.И понеже и в "светлата част на деня" не е забранено траленето,мисля че днес няма да съм в нарушение,както когато съм на "шаранджийски риболов".Само едно ще ти кажа,от тъпи закони и "съвестни" проверяващи...скоро шаранджиите ще ги търсите в Червената книга на изчезващите видове.Не случайно раздел "Купувам(продавам.." бъка от обяви като тая-"Продавам пълно шаранджийско оборудване....."
Наслука Павка....и много такъми да закачиш на котвата през новия сезон. :drinkers:
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Весе - траленето ( с цел риболов ) е забранено дори и в черно море ! Тролинга е разрешен ! Шаранджиите не ги мисли - тях винаги ще ги има , друг е въпроса дали ще има какво да хващат или само ще се напиват по локвите ! Закона колкото и да е тъп е закон ! Не мислиш ли ,че повечето обяви са поради факта ,че хората са минали на по горен клас оборудване ?
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Ае, Пав, па то в забраната предимно поуицайчета бяха окупирали бреговете, ама не за да ги вардят.
Бяха се наредили един ден - въдица, милиционер, въдица, милиционер....и те така.
Бем ти държава, в която тия, които трябва да вардят законите, сами ги нарушават като богопомазани, та простолюдието си вика - как они моат, па язе не моем - и сичко живо зима въдиците и а'ре юруш на реката.

При моите небракониерски риболови съм добре подготвен, та шъ съ радвам да се видим :D , даже мое догодина през забраната да ти шепна на ушенце кога и къде съм, за да дойдете насам. :wink:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Кире , през забраната любимо занимание ми беше да обикалям с цел да срещна точно легитимно охраняващи органи бракониерстващи през нея . Основната идея на нашите права е да проверяваме проверяващите :mrgreen: При "сварка" с такъв обикновено "сварения" последствие се опитва да съди съответната служба ИАРА , НУГ , МВР , с цел да го върнат на работа :twisted: Обикновено обаче си търси друга такава :lol:

Павел Иванов
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

Офф и сега какво излиза, че Сапуна е подбудител на нощен риболов ли ?
Ха-ха.
Колеги, всички знаем, че забраната за нощен риболов е пълна глупост, както и самта забрана за риболов и прочие и прочие.
Всичко си опира до нас самите, за това и хора които можеби им пука наистина за рибите и за тяхната популация са измислили закон, който от абсолютно нито един човек в този форум не се спазва или не се е спазвал.
Киро е прав, Тук във Видин имаше повече рибари по Дунава по време на забраната , отколкото сега !!!
Служители на ИАРА, полицаи и те такива измислени герои бяха по бреговете , ама не да пазат а да вардат да ен им удари.

Темата е доста полезна за всички нас, да се видим каде сме и какви сме.
Да се правиш на пазител, а в същото време да си ,,пазиш'' уловената риба е малко смешно.

Сапуне, извинявай , че така директно се обръщам към теб, нито маса сме делили нито от една чаша сме пили, но евала Колега, само такива риби да вадиш и по големи.
а тея гов.....ядци не ги слушай, да не вземе да ти стане гузно и да се откажеш от шаранджийският риболов.

А защо има забрана през ноща ?
Да не би докато Шараните и амурите спят и заметна въдиците да не плеснем некоя риба по главата с онова олово ли или какво ?
А на вас не ви ли се е случвало да станете у 3 през ноща и да ви се прияде нещо. Отиваш до хладилника вадиш едно кремвиршче и си хапваш, така и с рибите стават отиват до петното , в това време аз си спя ама шарана се храни и без да иска се лови на кукичката, аз какво съм виновен, че шарана е невнимателен, ами да гледа каде рови :D
В кръга на шегата го написах по горното , да нема изненади и да не можем да си жлезем у профила послем .
Уважавам всички там ИАРА-джии и полицае ама малко пресилват нещата.
Изображение
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

Павел Иванов написа:...... Инак полицайчетата са нужни когато се конфискуват лодки , мпс и пр. спомогнали за извършване на съответният бракониерски акт ........
Абсолютно! :smt023
Сами служителите на ИАРА не са в състояние да се справят дори с многото дребни"тарикати",които извършват риболов без билети,хвърлят повече въдици от позволеното,с разни"парашутисти",даракчии,комбайнери,а камо ли пък с онези голямите "акули"- наглите мрежари!!!
Изображение

Изображение
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
ninastefanina
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ninastefanina »

Иво Вълов написа:

а тея гов.....ядци не ги слушай, да не вземе да ти стане гузно и да се откажеш от шаранджийският риболов.
Едва ли :wink:
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Павел Иванов написа:...обикалям с цел да срещна точно легитимно охраняващи органи бракониерстващи през нея...

Пав, благородно начинание, дано не е кауза пердута! :smt023

Тук, в дивия северозапад обаче, нещата стоят по друг начин, ние сме по-скоро южна Румъния, миналата година един поуицай едва не прегази патрул на ГП, които го дебнали и видяли, че бие с точец, ама оня им избягал, тия подали рапорт, предложили на ченгето да се пенсионира, сам да напусне, за да не го уволнят, но той им се изсмял в очите и до ден днешен си е на работа...и те така - оправия тук нЕма! :axe:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Иво Вълов написа:... който от абсолютно нито един човек в този форум не се спазва или не се е спазвал...
Човек се променя , може да не е спазвал нещо но идеята е да почне да се спазва ако и да ми е прекалено ясно че няма как да стане на 100% . "Колкото повече , толкова повече" е казал Мечо Пух . Демек ако се постигне поне едно 30 - 40% от хората да спазват нормативите , при около 2-3% в момента , то риба ще има предоволно и за неспазващите ги !!!
Иво Вълов написа:....Да се правиш на пазител, а в същото време да си ,,пазиш'' уловената риба е малко смешно...
Както споменах , от как имам някакви правомощия , такива най ги обичам :D

Инак в случаят си един от малкото на които Сиско би се радвал да продължът да пишат в темата ! Просто не прочиташ всичко преди да пишеш , или просто не разбираш какво е написано :idea:

Кире , как споменах по-горе , няма начин да се постигне на 100% , важното е че нещо се прави , най-важното е че вече на доста места се усеща че се прави :D Ще стигне и до вас . Просто във вашият регион няма достатъчно заинтересувани да помогнат относно тез неща . За жалост по цялото поречие на реката заинтересованост има единствено по Русе . Това не пречи и при вас от време на време да се отскача ама за да е редовно трябва да има и подкрепа на местна почва а не само щракане по клавиатурите :wink:

Павел Иванов
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

С.Върбанов написа:Дельо хората с банковите сметки не са виновни ,че някой интригант вкарва интрига ! Изместихте темата неволно и я политизирахте леко ! Има закон - ФАКТ ! Спазвайте го и няма да имате ядове . Ако не Ви харесва закона го нарушавате и си носите последиците !
Много, кратко, точно и ясно. И вярно. :idea:
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Това,че темата тръгна от една снимка на sapuna,качена от "доброжелател",не означава,че някой има нещо против sapuna.Стана ясно.че шарана е уловен на платен водоем,така че....кво говорим?
Между другото шарана на sapuna е прекрасен.Колега,дано хващаш все такива и по-големи през новия сезон!
Изображение
Изображение
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

Павел Иванов, струва ми се , че си честен мъж и на място дето се вика !!! Но за мен си онази птичка, която сама пролет не прави.
Знаеш какво искам да напиша нали ?
Сам не става,а такива кат теб, не се ринат с лопата, а са рядкост.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Препоръки и Оплаквания”