За или против даването на лош пример?

Дайте вашите препоръки, съвети, предложения и оплаквания за нашия сайт.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор

За или против даването на лош пример?

Форумът трябва да е място, където са дава добър пример и се поощрява спазването на закона
80
86%
Форумът трябва да е място, където са дава лош пример и се поощрява неспазването на закона
13
14%

Общо гласове: 93

Аватар
nikolaiiliew
сериозен играч
сериозен играч

Re: За или против даването на лош пример?

Мнение от nikolaiiliew »

Respect the law написа:Има ли още някой който не е разбрал, че темата не е за ИАРА?!
Много ясно, че има различни начини за натиск върху бракониерите (планирани проверки, проверка на проверяващите, сигнали на граждани, личен пример за изграждане на нетърпимост към бракониерските прояви и т.н.).
В темата обаче става дума единствено и само за даването на личен пример. Колкото повече хора дават добър пример, толкова по-добре. Освен всичко друго и това е нужно за да се възпита култура. Разбира се, че ще има калъфи, които ще искат да / правят какво си искат. Но и техното време ще дойде. Полека, полека и това ще стане.

Начи според тебе нии да пускаме рибата (ок правим го), апък тези от ИАРА да не си вършат работата и бракониерите спокойно да бият рибата с ток,да я хващат с мрежи и т.н. :axe: :axe: :axe:
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Моля да ме извините-чак сега скивах,че има анкета,та по същество : 1/Принципно не участвам в анкети,обществени организации,политически партии и т.н.,като имам риболовен билет само за да мога да ходя на риболов в пълно уважение към закона; 2/На никой не му влиза в резон какво спазвам и какво не спазвам - това си е моя работа и съответно моя отговорност.3/ Кой е определил точно кои примери са "лоши",т.е.,не е ли прекалено субективен този критерий ?4/ :mrgreen: САМИЯТ АЗ СЪМ НАЙ-ЛОШИЯТ И ШИБАН ЗАКОН :rolleyes:,ба си,ама не работим с анкети....Когато пиенето е недостатъчно,се раждат точно такива теми...
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

Не съм гласувал в анкетата , но когато има тъпа забрана за нощен риболов винаги съм се питал защо ли трябва да се спазва ? Бялата риба не ще да кълве денем , а се лови нощем ! И ми кажете с какво нарушавам закона ? Защото държавните чиновници са с нормиран осемчасов работен ден и няма как да дойдат нощеска да ме проверяват дали па не използвам бракониерски методи ! И най-лесното е тотална забрана за нощен риболов ! Ами предлагам да се удвои щата на служителите в ИАРА - едните да бачкат през деня , а другите нощеска , както примерно се трудят служителите на КАТ . Да им се заплаща труда подобаващо и да я няма в България простотията наречена - " Нощният риболов е забранен по закон " ! 8)
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Бялата риба си кълве перфектно и денем :idea:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

Павел Иванов написа:Бялата риба си кълве перфектно и денем :idea:
На тролинг с моторница :idea:
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Trias написа:
Павел Иванов написа:Бялата риба си кълве перфектно и денем :idea:
На тролинг с моторница :idea:
Не бе, от брега. Лови си се доволно рано сутрин и привечер, а есента най успешно следобед.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Trias написа:.....но когато има тъпа забрана за нощен риболов винаги съм се питал защо ли трябва да се спазва ?.....И ми кажете с какво нарушавам закона ?
Пак се почва.....
Самият факт,че съществува забрана и ти не я спазваш - с това нарушаваш закона!!!
Ако катаджиите спрат да работят нощем,значи ли ,че можем да си караме колите пияни като талпи с 200 км.без да нарушаваме закона?
Аман от законодатели!
Изображение
Изображение
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Не-е-е,тук става въпрос за законотълкователи и законоприложители,които все са "Лош пример",ама то това от край време е характерно за целия български народ :lol:Трябва ни една тотална анархия,ма десет пъти по-голяма от изпълненията на гръцките анархисти,да ни подпали всичките коли-моли,гаражчета,магазинчета,фирмички,къщурки и партаменти,та дано тогава ни дойде в куфалниците някакво елементарно чувство на уважение към закона.Съвременният българин е неспособен да си вдлъбне в кратуната онова,което древните дърти римляни са го имали за основен закон в обществото :"Лош закон,но закон!"Т.е.не ти е работа да го коментираш и тълкуваш,просто трябва да го изпълняваш.Разбира се,това написано от мен,не следва да попада в темата за "даването на лош пример".Защото "лошият пример" е морална и общностна формула ,а не законова норма.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Брате Инкубусе, и тоталната анархия нема да помогне :? . Сам си писал к`ъв е римския принцип, а при нас е друг - "Че си запалим къщата, да изгори на Вуте плевнята!" и те така те :lol:...
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

Вуйчо-Ваньо написа:
Trias написа:.....но когато има тъпа забрана за нощен риболов винаги съм се питал защо ли трябва да се спазва ?.....И ми кажете с какво нарушавам закона ?
Пак се почва.....
Самият факт,че съществува забрана и ти не я спазваш - с това нарушаваш закона!!!
Ако катаджиите спрат да работят нощем,значи ли ,че можем да си караме колите пияни като талпи с 200 км.без да нарушаваме закона?
Аман от законодатели!
Според мен думата "форум" означава място , където се предлага , спори и разсъждава ! Как иначе по друг начин може да се промени закон , ако не с обсъждане ! А твоето е еквилибристика ! Ако млъкнеме всички , закона за нощния риболов у нас никога няма да се промени , поне законно ! Да Ви попитам нещо - каква работа имате на даден водоем нощеска за 5 дни примерно на палатка ? Да посрещате изгрева и залеза,да си правите барбекюта, да си пиете ракията сред природата или покрай другото да си практикувате и хобито риболов ?
Аватар
Bethoven
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bethoven »

Trias написа:
Вуйчо-Ваньо написа:
Пак се почва.....
Аман от законодатели!
Според мен думата "форум" означава място , където се предлага , спори и разсъждава ! Как иначе по друг начин може да се промени закон , ако не с обсъждане ! А твоето е еквилибристика ! Ако млъкнеме всички , закона за нощния риболов у нас никога няма да се промени , поне законно ! Да Ви попитам нещо - каква работа имате на даден водоем нощеска за 5 дни примерно на палатка ? Да посрещате изгрева и залеза,да си правите барбекюта, да си пиете ракията сред природата или покрай другото да си практикувате и хобито риболов ?
След като питаш, ще ти отговоря. На водоема се стои не само за да напълниш бурканите и търбуха. Релакса и кефа е важен. Правиш си бивака, ловиш рибка/ако има/ през деня, вечерта са барбекютата и живителните напитки :drinkers:
И аз да те попитам нещо. Какво ще го дириш на брега в тъмницата като приемаш риболова като хоби, това ли му е смисъла? Или трябва да напълниш дисагите, за да избиеш разходите? Тогава това не е хоби риболов, а откровенна месарщина. Пък като толкова искаш нощен риболов, има обособени паткарници за тази цел. Плащаш и се кефиш, кеф цена няма.

пп. Важното е да си сред природата, пък рибка ако даде господ и можеш да си хванеш :lol:
Аватар
minchoto
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от minchoto »

Bethoven написа: След като питаш, ще ти отговоря. На водоема се стои не само за да напълниш бурканите и търбуха. Релакса и кефа е важен. Правиш си бивака, ловиш рибка/ако има/ през деня, вечерта са барбекютата и живителните напитки :drinkers:
И аз да те попитам нещо. Какво ще го дириш на брега в тъмницата като приемаш риболова като хоби, това ли му е смисъла? Или трябва да напълниш дисагите, за да избиеш разходите? Тогава това не е хоби риболов, а откровенна месарщина. Пък като толкова искаш нощен риболов, има обособени паткарници за тази цел. Плащаш и се кефиш, кеф цена няма.

пп. Важното е да си сред природата, пък рибка ако даде господ и можеш да си хванеш :lol:
От поста ти разбирам, че не практикуваш шаранджийски риболов :D А и не знам каква е връзката на нощния риболов с дисаги, буркани, разходи, месарщини и пр. глупости :roll: Разни хора, разни идеали, релакса за всеки един от нас е различно понятие - след като за теб е важно само да си сред природата, отиди на палатка, бунгало или просто в гората, защо ти е да ходиш на водоем :wink: Не разбирай поста ми като заяждане, просто това с природата е малко поизтъркано вече :D
Аватар
Bethoven
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bethoven »

minchoto написа:
Bethoven написа: След като питаш, ще ти отговоря. На водоема се стои не само за да напълниш бурканите и търбуха. Релакса и кефа е важен. Правиш си бивака, ловиш рибка/ако има/ през деня, вечерта са барбекютата и живителните напитки :drinkers:

От поста ти разбирам, че не практикуваш шаранджийски риболов :D А и не знам каква е връзката на нощния риболов с дисаги, буркани, разходи, месарщини и пр. глупости :roll: Разни хора, разни идеали, релакса за всеки един от нас е различно понятие - след като за теб е важно само да си сред природата, отиди на палатка, бунгало или просто в гората, защо ти е да ходиш на водоем :wink: Не разбирай поста ми като заяждане, просто това с природата е малко поизтъркано вече :D
Да бе, изтъркано, хич не е изтъркано, даже напротив. Откак се обезрибиха свободните водоеми, релакса на тях си е супер - Доспат, Широка поляна, Беглиците, Душанци....примерно. Денем си цъкаш за кеф, вечер за душата :lol: :lol: :lol:
А за сериозен шаранджийски риболов си има Монтана лейк,Тръстиково, Кастел, Мало Бучино, Каламица, Ряховски ливади, Влашки дол, Суки лейк.....да не изброявам повече, водоеми за тази цел бол. Звънкаш, резервираш си место, плащаш си и си ти.....денем, нощем, колкото ти душа иска..... :lol: и за колкото си платил :lol: Наздраве :drinkers:
Та така колега :lol: Затова този който лови нощно време по свободните водоеми, е единствено месар и торбаланковец. Сериозния риболовец знае как, кога и къде. :smt039
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

Bethoven написа:...
След като питаш, ще ти отговоря. На водоема се стои не само за да напълниш бурканите и търбуха. Релакса и кефа е важен. Правиш си бивака, ловиш рибка/ако има/ през деня, вечерта са барбекютата и живителните напитки :drinkers:

Кой решава , че аз нощеска , като ловя риба на светеща плувка или на дъно с една въдица съм месар или торбаланковец ? Най-вероятно няма да хвана нито едно рибе ! И то точно ,заради такива мними природозащитници като тебе ! Наздраве :drinkers:
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Trias написа:Кой решава , че аз нощеска , като ловя риба на светеща плувка или на дъно с една въдица съм месар или торбаланковец ?...
Чак месар и торбаланковец не е задължително да си.Просто като ловиш риба по това време,нарушаваш закона,защото закона забранява това.А дали ще го нарушаваш или не си е твое право на избор.Естествено трябва да си готов да си понесеш последствията ако те хванат. :smt102
Изображение
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Препоръки и Оплаквания”