Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

За пъстърва на една дива река
-
- научил се да хвърля
Re: За пъстърва на една дива река
[quote="С.Върбанов"]Така ето ти за начало и вторият излет публикуван днес - http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=135&t=65656
Извинявам се,не съм видял ,че Иво24m е пуснал втори излет днес .И не пиша ,щото няма какво да правя ! Прочел съм мн добре кой какво е казал. И продължавам да твърдя,че трябва да му се извиниш ! Какво повече трябваше да му кажеш и колко по-директно от това ,че да признаеш грешните си заключения относно въпросния излет и да кажеш : ИЗВИНЯВАЙ КОЛЕГА,СБЪРКАХ В ИЗВОДИТЕ СИ ЗА ТЕБ И ИЗЛЕТА ТИ?!? Та ти самия поради факта,че не знааейки кога е правен риболова , започваш да правиш грешни съждения ,а оттам това ти изречение : "А сега , ако някой е по голям от ЗАКОНА да каже ,че не е бракониер ! " достатъчно ясно и красноречиво говори какъв за теб е Ivo24m ! Но ,както някой каза по-горе : НЯКОИ ХОРА ВИНАГИ СА ПРАВИ !
Извинявам се,не съм видял ,че Иво24m е пуснал втори излет днес .И не пиша ,щото няма какво да правя ! Прочел съм мн добре кой какво е казал. И продължавам да твърдя,че трябва да му се извиниш ! Какво повече трябваше да му кажеш и колко по-директно от това ,че да признаеш грешните си заключения относно въпросния излет и да кажеш : ИЗВИНЯВАЙ КОЛЕГА,СБЪРКАХ В ИЗВОДИТЕ СИ ЗА ТЕБ И ИЗЛЕТА ТИ?!? Та ти самия поради факта,че не знааейки кога е правен риболова , започваш да правиш грешни съждения ,а оттам това ти изречение : "А сега , ако някой е по голям от ЗАКОНА да каже ,че не е бракониер ! " достатъчно ясно и красноречиво говори какъв за теб е Ivo24m ! Но ,както някой каза по-горе : НЯКОИ ХОРА ВИНАГИ СА ПРАВИ !
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
[
Ами ще гадаеш когато в СРЯДА с торба пъстърви се снимаш и си горд с това ! С този материал може да застане пред ИАРА да му напишат акт ! Писна ми да се обяснявам на хора дето си нямат понятие от риболов , а само четат кой какво и къде и да бързат да пълнят торбите ! Той пак ще си пише , но вече знае как за да не става пак това , което стана тук ! Застани и ти с лицето си пред нас и тогава пиши и давай акъл кой какво да прави ![/quote]
1. " Торбата " с риба е с мерни риби . 2. Денят на риболов само на теб май нети стана ясен. 3. Имам профил със снимки , не се крия от никого , всеки има право на мнение . За мен , а както виждам и за мнозина други колеги , Иво не е бракониер . 4.По повод , кой колко си има хабер от риболов с " професори " пред компа няма да споря и няма за кво да се доказвам .5.Акъл не давам , Господ дал , Господ взел. Поздрави.
Ами ще гадаеш когато в СРЯДА с торба пъстърви се снимаш и си горд с това ! С този материал може да застане пред ИАРА да му напишат акт ! Писна ми да се обяснявам на хора дето си нямат понятие от риболов , а само четат кой какво и къде и да бързат да пълнят торбите ! Той пак ще си пише , но вече знае как за да не става пак това , което стана тук ! Застани и ти с лицето си пред нас и тогава пиши и давай акъл кой какво да прави ![/quote]
1. " Торбата " с риба е с мерни риби . 2. Денят на риболов само на теб май нети стана ясен. 3. Имам профил със снимки , не се крия от никого , всеки има право на мнение . За мен , а както виждам и за мнозина други колеги , Иво не е бракониер . 4.По повод , кой колко си има хабер от риболов с " професори " пред компа няма да споря и няма за кво да се доказвам .5.Акъл не давам , Господ дал , Господ взел. Поздрави.
Момци, не се дърлете за глупости. И да има грешка, има прошка. Каквито и безобразия да сме вършили, сме ги вършили с въдица в ръка. В случая колегата е нов във форума, затова бих го посъветвал да не пуска снимки на балканки в пликове (не че аз не съм го правил навремето). Убеден съм, че колегата не е месар и си е читав пъстърваджия. Вместо да се карате, по-добре помислете да зарибите с балканка някоя от реките във вашия регион, ако вече не сте го направили. Поздрави и наслука!
-
- научил се да хвърля
Ясно ми е,че гордостта ти е прекалено голяма..... Мъжкарско е да кажеш ИЗВИНЯВАЙ ! Повярвай ми ! Бъди жив и здрав и не падай толкова ниско,колкото намекна ,че можеш в последния си пост с предпоследното си изречение : .......... освен на един човечец от едно китно подбалканско градче за нещата , които ще му се случат ! Даже и на него няма да му се извиня защото си ги заслужаваС.Върбанов написа:![]()
![]()
Едно ще ти кажа , при мен - nemalabavo Не съм сбъркал никъде ! Помисли , прочети и ще разбереш защо ! Каквото имах го написах и моля не ме занимавайте с Вашите душевни терзания повече ! Няма за какво да се извинявам на който и да било и за каквото и да било освен на един човечец от едно китно подбалканско градче за нещата , които ще му се случат ! Даже и на него няма да му се извиня защото си ги заслужава
+1Бат Стан написа:Момци, не се дърлете за глупости. И да има грешка, има прошка. Каквито и безобразия да сме вършили, сме ги вършили с въдица в ръка. В случая колегата е нов във форума, затова бих го посъветвал да не пуска снимки на балканки в пликове (не че аз не съм го правил навремето). Убеден съм, че колегата не е месар и си е читав пъстърваджия. Вместо да се карате, по-добре помислете да зарибите с балканка някоя от реките във вашия регион, ако вече не сте го направили. Поздрави и наслука!
- maranzika
- сериозен играч
Абсолютно.pachosz написа: А извода е следния: оправяйте си датите на фотоапаратите, за да не стават недоразумения![]()
Това че ти палиш трябва ли да ни интересува нас,които четем за излета на момчето ? А и ти кой си че трябва да му държиш сметка кога ще си пуска излетите,аман от такива като теб,90% от коментарите ти са тотално комплексарски,ама то си личи от снимката ти де...Дано да не съм прав,защото не те познавам,но впечатлението ми е такова от това което чета от твое име.С.Върбанов написа:Няма неловко положение ! Прочети какво съм писал ! А относно пъстърви и диви шарани паля от раз ! Не видях и доказателство за това ,че е бил събота или неделя ! Защо не ми отговори на въпроса кога е ловил още в началото на темата , а изчака да стане панаир ? Защо в самото описание на излета не е писано кога се е провел излета , което е нормално ! Как пускаш тема в сряда , а излета е от събота или неделя ? Как когато казваш , че през седмицата не можеш да ходиш за риба си за риба днес и ловиш шарани ?!?!?! И още много неизвестни , но да не копаем повече . Научете се поне да си пускате излетите нормално или не ги пускайте по добре изобщо да не стават ефирни панаири . Реално в еди ден пускаш 2 излета ! Извинявай , ама не можем да гадаем кой излет от кога е !
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Да ти отговоря в твоя дух - трябва ли да ме интересува какво мислиш ти ? Не ми цитирай отговор , а прочети всички писания ! А кой съм Аз то си пише , въпроса е ти кой си !? Кое и какво точно си личи от снимката ми не разбрах ? Често съм в Пловдив и може да се видим на по бира и да си поговорим !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
-
- новобранец
Ей, голям философ имало тука. Защо пък да трябва да пише кога точно е ходил, че и доказателства да показва?!? Още малко ще искаш доказателства, че не ги е извадил с мрежа, бомба, ток и какво ли още не. Човека си е качил снимки, той си отговаря пред закона, не пред някой от нас. Къде пише, че датите на апарата трябва да са нагласени, за да се качват снимки? Къде пише, че трябва да ти се отговаря веднага след като си питал нещо или пък да се качват излетите веднага след като се върнеш? Не всички спят във форума, когато имат време влизат, качват и отговарят. Има свят и извън форумите и не е лош, пробвай.
Аман на всяка манджа, мерудия.
Иначе браво на човека за улова и природата, която е споделил с нас
- arilus
- ще става разбирач
ivo24m , завиждам ти за прекрасния излет и ти пожелавам още много такива! жив и здрав! и не обръщай много - много внимание на замерянето с лайна, все пак някой си осмислят живота с това.
Това казвам и аз,ама явно трябва повечко хора да му го напишат,че да разбере.Kaligula85 написа:Ей, голям философ имало тука. Защо пък да трябва да пише кога точно е ходил, че и доказателства да показва?!? Още малко ще искаш доказателства, че не ги е извадил с мрежа, бомба, ток и какво ли още не. Човека си е качил снимки, той си отговаря пред закона, не пред някой от нас. Къде пише, че датите на апарата трябва да са нагласени, за да се качват снимки? Къде пише, че трябва да ти се отговаря веднага след като си питал нещо или пък да се качват излетите веднага след като се върнеш? Не всички спят във форума, когато имат време влизат, качват и отговарят. Има свят и извън форумите и не е лош, пробвай.
Да пием бира ли..хахахаха.Кво да си говоря с теб ? Опитвам се да ти кажа по заобиколен начин че света не се върти покрай теб и твоите разбирания на нещата,но както и да е.Окепазихме темата на колегата,така че по-добре да не се отклоняваме повече.Хайде със здраве.С.Върбанов написа:Да ти отговоря в твоя дух - трябва ли да ме интересува какво мислиш ти ? Не ми цитирай отговор , а прочети всички писания ! А кой съм Аз то си пише , въпроса е ти кой си !? Кое и какво точно си личи от снимката ми не разбрах ? Често съм в Пловдив и може да се видим на по бира и да си поговорим !

А защо не публикуваш репортажа си с маломерните щуки по време на забраната и тук ...па тогава да поспорим кой е браконие и кой -не

Да се изокам и аз. Като бивш прибирач и настоящ пускач.
Следих темата много внимателно. Особено във връзка с една друга много интересна тема за критиките в Препоръки и Оплаквания. И в първоначалните критики не видях нищо чак толкова злонамерено. Обаче моментално последваха доста предизвикателни и злонамерени отговори. Чест прави на автора, че той самият не се включва в този тон.
Не знам и дали законът е нарушен. Проверих и правилата, където пише следното:
2.10 - Забранено е постването на снимки с кървящи риби и брутални касапски сцени.Снимки на филетирани риби може да се постват само в "риболовна кухня".Малко повече уважение към рибите и към храната!
Очевидно правилата не са нарушени формално. Може би само въпросът с уважението към рибите, но не фатално.
Но тия работи не са най-важните. Има нещо много по-важно, което прави много силно впечатление. Колегата е чул, че предните дни са минавали бракониери. /Тука не ми е ясно, ма нейсе/ После минал и той и прибрал каквото е останало.
Преди години прибирах и аз – но не повече от пет и само от реки, където има много риби, и големи и малки. Хем тогава имаше доста такива реки. И зарибявах самостоятелно, за да ми е чиста съвестта. Това доста помага.
Твърдя най-отговорно – с въдица един майстор може да обезриби реката по-лошо от браковците.
Та ето един приятелски съвет към автора – в реки, в които има много малко риби – пускайте ги, иначе после няма да има за какво да ходите на същите тия реки. И никога не се състезавайте с бракониерите – кой ще мине пръв. Въпреки че е доста удобно като оправдание. Това състезание те винаги ще го спечелят. А ако не ходят на съответната река – ще се окаже, че се състезавате сами със себе си. Това състезание не може да бъде спечелено, а губещите са много – вие самите, други риболовци и най-лошо – реката и рибите в нея.
Следих темата много внимателно. Особено във връзка с една друга много интересна тема за критиките в Препоръки и Оплаквания. И в първоначалните критики не видях нищо чак толкова злонамерено. Обаче моментално последваха доста предизвикателни и злонамерени отговори. Чест прави на автора, че той самият не се включва в този тон.
Не знам и дали законът е нарушен. Проверих и правилата, където пише следното:
2.10 - Забранено е постването на снимки с кървящи риби и брутални касапски сцени.Снимки на филетирани риби може да се постват само в "риболовна кухня".Малко повече уважение към рибите и към храната!
Очевидно правилата не са нарушени формално. Може би само въпросът с уважението към рибите, но не фатално.
Но тия работи не са най-важните. Има нещо много по-важно, което прави много силно впечатление. Колегата е чул, че предните дни са минавали бракониери. /Тука не ми е ясно, ма нейсе/ После минал и той и прибрал каквото е останало.
Преди години прибирах и аз – но не повече от пет и само от реки, където има много риби, и големи и малки. Хем тогава имаше доста такива реки. И зарибявах самостоятелно, за да ми е чиста съвестта. Това доста помага.
Твърдя най-отговорно – с въдица един майстор може да обезриби реката по-лошо от браковците.
Та ето един приятелски съвет към автора – в реки, в които има много малко риби – пускайте ги, иначе после няма да има за какво да ходите на същите тия реки. И никога не се състезавайте с бракониерите – кой ще мине пръв. Въпреки че е доста удобно като оправдание. Това състезание те винаги ще го спечелят. А ако не ходят на съответната река – ще се окаже, че се състезавате сами със себе си. Това състезание не може да бъде спечелено, а губещите са много – вие самите, други риболовци и най-лошо – реката и рибите в нея.