Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

За сом в река
Модератор: sapuna
- krokibg
- учете се от него
Мястото е на Манолето,но това не означава нищо.Водата прави и разваля местата за една нощ.Подбираме определени места,където реката от едната страна е много плитка и тясна.Водата трябва да минава само в това русло и да няма втори ръкав.Това непозволява на рибата да се пръска на голямо разтояние и се съсредоточава във най дълбоката комбалтия направена от водата.Като всяка риба когато даден пасаж влезе през това място да търси храна се държи към по-дълбокото и така се чувствува сигурна и спокоина.Точно това нещо използуваме от години,и цяла зима ловим шаран,сом и големи кефали и амури на дървояд или хляб.Преди когато го нямаше този френския,ловяхме на обикновен,но както всички знаят той бързо падаше.Имай си напредвид,че може да ходиш десетки пъти и да се връщаш валат,но може да стане така че ако намериш правилното място и то се задържи дълбоко два-три дни,можеш да вадиш по една две риби.Винаги са над 2-3кг.Това е.Утре това место на което днес ловихме,утре ще е натлачено със пясък.Съвета ми е да ходите и да търсите такива места.Не е трудно,когато някои ти е обяснил какво да търсиш.Прочети напътствията внимателно и деиствай.Само трябва да ти кажа че миналата седмица имам 5 дни риболов,и като махна щуката на Коцето и двата кефала от моя язовир,и петте дни бяха пробити.Така че се зареди с търпение и си извади дървояд от някое изгнило дърво и чакане му е майката и търпение.Ако не си куче и да стоиш по 2-3-4 часа на студа и да чакаш,по-добре се откажи.Сега даже времето е много приятно,този риболов на дървояд го практикувам от години,и то основно когато има сняг,даже това ми е първия сериозен улов на добра риба за цялата зима за разлика от други години.Итова го отдавам на топлото време.Надявам се да съм ти бил от полза.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- barutchiata ©
- Администратор
- krokibg
- учете се от него
Както съм обяснявал и преди,монтажа е много прост.Линията е 0,18 със 3-4-5гр тапа,кукичката се слага с оглед на стръфта,може да се лови с 5,6,7,8 номер,слагам от старите олова които са на тръбичка.Преди години ловяхме със по дебели корди например до 0,25-0,30,но вече има здрави корди.Що се отнася до борбата,при речните риби тя си е резон защото те са постоянно в движение и почти никога в покой както са по язовирите.Щеше да скъса на 100% ако не бях скочил доло във водата и да го ударя с куката.Даже си беше отишъл но бързата ми реакция която доведе до падането ми в реката до кръста ме ощастливи с този красавец
Иначе щеше да има ...абе един сом ми удари ама се откачи и беше доста едър
Понеже местата които прави Марица са доста кът,момчетата с който бях се бяха настанили на доста голямо разтояние от мене и затова се наложи да се оправям сам,пък и едното приятелче е инвалид и неможе да се движи нормално та камоли да тича да помага.Пожелавам на всички успех и да сте по упорити в гоненето и търсенето на рибите.
`
Бях забравил да кача и снимката с кантара !!!

Бях забравил да кача и снимката с кантара !!!
-
- и господ не е толокова добър
KROKI ти си профи все така даги мориш,евала.Сега ще ти покажа моят сом-попче 2,3гр,но кво да се прави съдба.[/img]http://gallery.nariba.com/data/500/9935S6000057-med.JPG[im
g]Другия път да хванеш 30кл.дзвер.УСПЕХ
[/img]
g]Другия път да хванеш 30кл.дзвер.УСПЕХ

- krokibg
- учете се от него
Важното е постоянството.Ходя като ме хване съклет и нямам много работа.Последно време,имам доста и го използувам за риболов.Ако стоим на топло,риба няма а мен не ме свърта на едно място и бягам от жена и деца поне за 3-4 часа задължително.Сомчето не е нищо особенно още снощи беше изядено с много бира,но ми повдигна духъ и вярата че на пролет,ще им размажа джуките,само да се затопли и ги почвам
Че сега е студено и като се шльопнеш до кръста,направо се праз......ш от кеф
и ако чуят моржовете,ще ме вземат в тяхния клуб
ако вече неса ме записали 

- krokibg
- учете се от него
imitev72, това си е направо реката.Тя прави едни комбалтий им викаме тук в нашия край.Когато Марица натлачи пясъка и раздели даден ръкав от едната страна плитко а от другата дълбоко,рибата периодично минава на горе и на долу.Тя просто няма от къде да мине и вървят на горе и помитат всичко що се яде или поне всичко.Дано одговора ми да те удовлетворява.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
аз имам неопрен 5мм
ще дойда да ти помагам другия пьт
или пьк ти на мене-ще го оставим настрани,че мноо спаррва
сега,по сьщество:значи,доколкото разбирам,зимата тьрсите местата от другата страна на реката,а не откьм дьбокото,за което говорихме?схващам ли?и понеже спомена трохата-захранки некви,поне така от кумова срама използвате ли,или само ги плаши..и сега си давам сметка,че онова,кьде ми изправи куката миналата г сом дебел ще да е било,щото странно се дьржа-заби директно по права линия кьм средата на реката,и се откачи чак при отсрещния бряг на плиткото,щаран тия номера не ги прави-а аз като се зарадвах
викам си:охаа,22-супер влакно,не се звря в закачките-САМ си си виновен
а тя гадта-да изправи куката
и пак да питам-НИЩЕЛКА-кво е,знам го сьс сигурност,но с друго име и не се сещам
ако си запознат с рогошките вирове сьщо така,може да споделиш като има време нещо в оня там форум дето 1500 го четат,па 7-8 пишат...

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка: