Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Изкуствена примамка за костур
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Re: Изкуствена примамка за костур
Мисля ,че говорим за закрепване на куката,на за снаждане на различни части силикон...Мунчо написа:Наблюдавах го при едни експерименти за тунинги на микроглисти. Стават твърди и явно се получава някаква химична реакция между силиконовия материал, защото цветовете помътняват, а някои примамки побеляват в местата на третиране. Вярно, че в случая говорим за по-голямо количество лепило(но не чак прекалено), а може и да е от вида на последното...

Аз там съм пораснал...
Имах предвид лепене на силикон след разрязване, заради специфично монтиране на кука. Както и да е - резултата не ме удовлетвори. Сега разбирам, че при стандартно набождане на джиг глава е друго, но аз не съм имал проблеми в подобни случаи.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- новобранец
на мен лично тази година добро впечатление ми правят цикадите
- Vid
- кандидат преподавател
Тук ще попитам Мунчо като един специалист на УЛ джигове. Днес бях на Тракиец, пробвах кви ли не джигове от УЛ до много тежки.... Резултът е две бели писалки и една що годе мерна.. и до там. Удар на костур нямах. Колегите до мен ловяха на плувка с жива рибка на 3 м. от брега и ги спукаха костурите 400 - 600 гр. и дори напълниха една кофа
Защо в момента костура предпочита естествената стръв? Дали времето е твърде топло? Дали мен не ме бива...
? Или пък от всичко по малко. Миналата година ги дърпахме на джиг костурите по кило по това време?

Защо в момента костура предпочита естествената стръв? Дали времето е твърде топло? Дали мен не ме бива...

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- вече хвърля и на тежко
На Тракиец най голяма слука сьм имал с касмастер.
Но ловя от лодка. Релефа на дьното е меко казано
гаден. Загубите на примамки са неизбежни. Иначе
там за костура си е класика куршумче повод и
симеонче.
Но ловя от лодка. Релефа на дьното е меко казано
гаден. Загубите на примамки са неизбежни. Иначе
там за костура си е класика куршумче повод и
симеонче.

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Днеска земах 10-тина,на този RELAX Kopyto 5см с 8 гр глава.

Аз там съм пораснал...
-
- вече хвърля и на тежко
Взел, лошо няма. А кога ще ги разловиш.

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Не съм земал силиконите ,ами костуритеionko topalov написа:Взел, лошо няма. А кога ще ги разловиш.![]()

Ма то по търновско ,се ма питат:
-На какво го взимаш?
Аз там съм пораснал...
Бравос, Бобо. Мислех да се разходя по вашия край през уЙкенда, да метна някой тВистер, доколкото мога.
Костурите са своенравни създания. Според мен, една от причините е, че вероятно не са били толкова ниско в момента - сигурно колегите са ги ловили над дъното. В момента водата е топла и дребните рибки се намират в горните водни слоеве, а заедно с тях - и костурите. По-предната седмица се разхождахме по "Жребчево". Ята от костури с близки рамери над педя гонеха дребосъците и буквално ги изкарваха на брега. В подобна ситуация рибите са преяли и капризни, поради наличието на много и леснодостъпна храна, което е втори фактор, свързан с първия. В такива ситуации лакоми иначе риби като костурите, започват да гонят по-скоро за "спорта", водени по-скоро от инстинкти(храна мърда край тях), отколкото от физиологическа потребност(глад).Vid написа:Тук ще попитам Мунчо като един специалист на УЛ джигове. Днес бях на Тракиец, пробвах кви ли не джигове от УЛ до много тежки.... Резултът е две бели писалки и една що годе мерна.. и до там. Удар на костур нямах. Колегите до мен ловяха на плувка с жива рибка на 3 м. от брега и ги спукаха костурите 400 - 600 гр. и дори напълниха една кофа![]()
Защо в момента костура предпочита естествената стръв? Дали времето е твърде топло? Дали мен не ме бива...? Или пък от всичко по малко. Миналата година ги дърпахме на джиг костурите по кило по това време?
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Чета темата с интерес, макар силиконите да не са любимия ми тип примамка. Решил съм скоро все пак да пробвам тукашните костури и сякаш ще помятам и силикони. Макар и да няма точен принцип, но ми се ще да чуя мнението ви кога е най-удачното време да се търси костура на силикон сега през есента - рано сутрин докато все още просветлява, като понапече и температурата се вдигне през деня или надвечер? Смисъл, надали ще издържа цял ден на гьола, та затова ще съм благодарен някой от личен опит да ми даде жокер. 

-
- разбира нещата
Надвечер съм имал най-големи успехи с кустура и бялата на силикон.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Точно в такива моменти разбираме че всякакви други примамки освен Моска №3 , са напълно излишниМунчо написа:... В такива ситуации лакоми иначе риби като костурите, започват да гонят по-скоро за "спорта", водени по-скоро от инстинкти(храна мърда край тях), отколкото от физиологическа потребност(глад).

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Когато кустура гони по повърхността би следвало да се ползват повърхностни и плитко газещи примамки - попери и воблери или силиконови примамки без утежнение.Мунчо написа:...Костурите са своенравни създания. Според мен, една от причините е, че вероятно не са били толкова ниско в момента - сигурно колегите са ги ловили над дъното. В момента водата е топла и дребните рибки се намират в горните водни слоеве, а заедно с тях - и костурите. По-предната седмица се разхождахме по "Жребчево". Ята от костури с близки рамери над педя гонеха дребосъците и буквално ги изкарваха на брега. В подобна ситуация рибите са преяли и капризни, поради наличието на много и леснодостъпна храна, което е втори фактор, свързан с първия. В такива ситуации лакоми иначе риби като костурите, започват да гонят по-скоро за "спорта", водени по-скоро от инстинкти(храна мърда край тях), отколкото от физиологическа потребност(глад).
Аз ловя костура на силикон целогодишно. Вярно с променлив успех, но верният отговор е "когато го намеря". Колега Sleepwalker_, кустура взема винаги на силикон стига да е наличен и силикона да е подходящо поднесен - воден слой, големина, модел и не на последно място разцветка.Sleepwalker_ написа:Чета темата с интерес, макар силиконите да не са любимия ми тип примамка. Решил съм скоро все пак да пробвам тукашните костури и сякаш ще помятам и силикони. Макар и да няма точен принцип, но ми се ще да чуя мнението ви кога е най-удачното време да се търси костура на силикон сега през есента - рано сутрин докато все още просветлява, като понапече и температурата се вдигне през деня или надвечер? Смисъл, надали ще издържа цял ден на гьола, та затова ще съм благодарен някой от личен опит да ми даде жокер.

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Сутрин,вечер,ден със ден няма...Станимир Бегов написа:Надвечер съм имал най-големи успехи с кустура и бялата на силикон.
Едната сутрин закъсняхме и беше вече напекло в 08,00ч,ама фанааме до 10,00часа

На другата сутрин в 06,30ч бяхме готови за сцепването,ама одрахме капото

Аз там съм пораснал...
- Vid
- кандидат преподавател
Само мога да добавя, че във времето и сезона в който сме най добрата слука на джиг за костур и бяла е между 11 и 16 ч.
Все още не се е застудило достатъчно и рибата не е групирана и играе дребосъка по плиткото... кое ще рече, че рибите са нахранени достатъчно за да атакуват силикона.... Затова ,ударите са твърде "вяли"...
То от личен опит при кормене на мерни излъгали се белки и костури, къде търбуха им е пълен с уклейки, дребни червеноперки и пр....
Все още не се е застудило достатъчно и рибата не е групирана и играе дребосъка по плиткото... кое ще рече, че рибите са нахранени достатъчно за да атакуват силикона.... Затова ,ударите са твърде "вяли"...
То от личен опит при кормене на мерни излъгали се белки и костури, къде търбуха им е пълен с уклейки, дребни червеноперки и пр....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека