Изкуствена примамка за костур

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Изкуствена примамка за костур

въртящи блесни
74
36%
клатушки
3
1%
воблери
25
12%
силиконови примамки-туистери
83
40%
силиконови рибки и жабки
5
2%
попери
5
2%
кастмастери
12
6%

Общо гласове: 207

Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Изкуствена примамка за костур

Мнение от bobo_33333 »

Мунчо написа:Наблюдавах го при едни експерименти за тунинги на микроглисти. Стават твърди и явно се получава някаква химична реакция между силиконовия материал, защото цветовете помътняват, а някои примамки побеляват в местата на третиране. Вярно, че в случая говорим за по-голямо количество лепило(но не чак прекалено), а може и да е от вида на последното...
Мисля ,че говорим за закрепване на куката,на за снаждане на различни части силикон... :roll:
Аз там съм пораснал...
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Имах предвид лепене на силикон след разрязване, заради специфично монтиране на кука. Както и да е - резултата не ме удовлетвори. Сега разбирам, че при стандартно набождане на джиг глава е друго, но аз не съм имал проблеми в подобни случаи.
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
antonivanov
новобранец
новобранец

Мнение от antonivanov »

на мен лично тази година добро впечатление ми правят цикадите
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Тук ще попитам Мунчо като един специалист на УЛ джигове. Днес бях на Тракиец, пробвах кви ли не джигове от УЛ до много тежки.... Резултът е две бели писалки и една що годе мерна.. и до там. Удар на костур нямах. Колегите до мен ловяха на плувка с жива рибка на 3 м. от брега и ги спукаха костурите 400 - 600 гр. и дори напълниха една кофа :D
Защо в момента костура предпочита естествената стръв? Дали времето е твърде топло? Дали мен не ме бива... :lol: ? Или пък от всичко по малко. Миналата година ги дърпахме на джиг костурите по кило по това време?
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
ionko topalov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ionko topalov »

На Тракиец най голяма слука сьм имал с касмастер.
Но ловя от лодка. Релефа на дьното е меко казано
гаден. Загубите на примамки са неизбежни. Иначе
там за костура си е класика куршумче повод и
симеонче. :twisted:
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Днеска земах 10-тина,на този RELAX Kopyto 5см с 8 гр глава.

Изображение
Аз там съм пораснал...
ionko topalov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ionko topalov »

Взел, лошо няма. А кога ще ги разловиш. :wink: :wink:
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

ionko topalov написа:Взел, лошо няма. А кога ще ги разловиш. :wink: :wink:
Не съм земал силиконите ,ами костурите :lol:

Изображение

Изображение

Изображение

Ма то по търновско ,се ма питат:
-На какво го взимаш?
Аз там съм пораснал...
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Бравос, Бобо. Мислех да се разходя по вашия край през уЙкенда, да метна някой тВистер, доколкото мога.

Vid написа:Тук ще попитам Мунчо като един специалист на УЛ джигове. Днес бях на Тракиец, пробвах кви ли не джигове от УЛ до много тежки.... Резултът е две бели писалки и една що годе мерна.. и до там. Удар на костур нямах. Колегите до мен ловяха на плувка с жива рибка на 3 м. от брега и ги спукаха костурите 400 - 600 гр. и дори напълниха една кофа :D
Защо в момента костура предпочита естествената стръв? Дали времето е твърде топло? Дали мен не ме бива... :lol: ? Или пък от всичко по малко. Миналата година ги дърпахме на джиг костурите по кило по това време?
Костурите са своенравни създания. Според мен, една от причините е, че вероятно не са били толкова ниско в момента - сигурно колегите са ги ловили над дъното. В момента водата е топла и дребните рибки се намират в горните водни слоеве, а заедно с тях - и костурите. По-предната седмица се разхождахме по "Жребчево". Ята от костури с близки рамери над педя гонеха дребосъците и буквално ги изкарваха на брега. В подобна ситуация рибите са преяли и капризни, поради наличието на много и леснодостъпна храна, което е втори фактор, свързан с първия. В такива ситуации лакоми иначе риби като костурите, започват да гонят по-скоро за "спорта", водени по-скоро от инстинкти(храна мърда край тях), отколкото от физиологическа потребност(глад).
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Чета темата с интерес, макар силиконите да не са любимия ми тип примамка. Решил съм скоро все пак да пробвам тукашните костури и сякаш ще помятам и силикони. Макар и да няма точен принцип, но ми се ще да чуя мнението ви кога е най-удачното време да се търси костура на силикон сега през есента - рано сутрин докато все още просветлява, като понапече и температурата се вдигне през деня или надвечер? Смисъл, надали ще издържа цял ден на гьола, та затова ще съм благодарен някой от личен опит да ми даде жокер. :)
Станимир Бегов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Бегов »

Надвечер съм имал най-големи успехи с кустура и бялата на силикон.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Мунчо написа:... В такива ситуации лакоми иначе риби като костурите, започват да гонят по-скоро за "спорта", водени по-скоро от инстинкти(храна мърда край тях), отколкото от физиологическа потребност(глад).
Точно в такива моменти разбираме че всякакви други примамки освен Моска №3 , са напълно излишни :lol: :lol: :lol:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Osi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Osi »

Мунчо написа:...Костурите са своенравни създания. Според мен, една от причините е, че вероятно не са били толкова ниско в момента - сигурно колегите са ги ловили над дъното. В момента водата е топла и дребните рибки се намират в горните водни слоеве, а заедно с тях - и костурите. По-предната седмица се разхождахме по "Жребчево". Ята от костури с близки рамери над педя гонеха дребосъците и буквално ги изкарваха на брега. В подобна ситуация рибите са преяли и капризни, поради наличието на много и леснодостъпна храна, което е втори фактор, свързан с първия. В такива ситуации лакоми иначе риби като костурите, започват да гонят по-скоро за "спорта", водени по-скоро от инстинкти(храна мърда край тях), отколкото от физиологическа потребност(глад).
Когато кустура гони по повърхността би следвало да се ползват повърхностни и плитко газещи примамки - попери и воблери или силиконови примамки без утежнение.
Sleepwalker_ написа:Чета темата с интерес, макар силиконите да не са любимия ми тип примамка. Решил съм скоро все пак да пробвам тукашните костури и сякаш ще помятам и силикони. Макар и да няма точен принцип, но ми се ще да чуя мнението ви кога е най-удачното време да се търси костура на силикон сега през есента - рано сутрин докато все още просветлява, като понапече и температурата се вдигне през деня или надвечер? Смисъл, надали ще издържа цял ден на гьола, та затова ще съм благодарен някой от личен опит да ми даде жокер. :)
Аз ловя костура на силикон целогодишно. Вярно с променлив успех, но верният отговор е "когато го намеря". Колега Sleepwalker_, кустура взема винаги на силикон стига да е наличен и силикона да е подходящо поднесен - воден слой, големина, модел и не на последно място разцветка. :wink:
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Станимир Бегов написа:Надвечер съм имал най-големи успехи с кустура и бялата на силикон.
Сутрин,вечер,ден със ден няма...

Едната сутрин закъсняхме и беше вече напекло в 08,00ч,ама фанааме до 10,00часа

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

На другата сутрин в 06,30ч бяхме готови за сцепването,ама одрахме капото :lol:
Аз там съм пораснал...
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Само мога да добавя, че във времето и сезона в който сме най добрата слука на джиг за костур и бяла е между 11 и 16 ч.
Все още не се е застудило достатъчно и рибата не е групирана и играе дребосъка по плиткото... кое ще рече, че рибите са нахранени достатъчно за да атакуват силикона.... Затова ,ударите са твърде "вяли"...
То от личен опит при кормене на мерни излъгали се белки и костури, къде търбуха им е пълен с уклейки, дребни червеноперки и пр....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”