Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Варна?
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- ще става разбирач
:)
Точно това едно е боклуджата дето се вади от месец и нещо друго е платерината 

-
- научил се да хвърля
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аве тука по принцип викат на малката илария боклуджа апък на голямата илария платерина,пък иларията е средното.А на теория според дебелите книги са 2 отделни вида но не се различават почти по нищо.На практика немогат да се различат от неопитно или невъоръжено око
.А кефала както някой казват че е голяма платерина,нищо подобно той си е съвсем друга риба и има голяма разлика,но се хваща много рядко
.

За бракониерите само слънчаци
!

- Краси 7650
- вече хвърля и на тежко
-
- ще става разбирач
Мали-и-и-й! Чарлз Дарвин би се спукал от гордост при такова бързо развитие на видовете от един в друг.elektronchika написа:Е малката платерина не е ли илария или аз бързам? Защо боклуджа?
http://images.google.bg/images?svnum=10 ... 1%81%D0%B8
Това е за иларията по-горе, латинското й име е Liza saliens, платерината на латински е Liza aurata, морският кефал - Mugil cephalus, а пеленгасът - Mugil soiuy! И това са все различни видове от разред "Кефалоподобни", но не е както при лефера - на дребните им викаме чернокоп, а пък то си една и съща риба.
Толкоз от мен по въпроса - иначе вижте и другите риби в гуглето, както по-горе съм дал адрес.
Наслука на сите морски змейове!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Именно и аз това съм обяснил,но ако живееше по морето може би щеше да знаеш че повечето (да не кажа всички) на голямата илария и викат платерина а на малката илария боклуджа и това е факт.docenta написа:Мали-и-и-й! Чарлз Дарвин би се спукал от гордост при такова бързо развитие на видовете от един в друг.elektronchika написа:Е малката платерина не е ли илария или аз бързам? Защо боклуджа?
http://images.google.bg/images?svnum=10 ... 1%81%D0%B8
Това е за иларията по-горе, латинското й име е Liza saliens, платерината на латински е Liza aurata, морският кефал - Mugil cephalus, а пеленгасът - Mugil soiuy! И това са все различни видове от разред "Кефалоподобни", но не е както при лефера - на дребните им викаме чернокоп, а пък то си една и съща риба.
Толкоз от мен по въпроса - иначе вижте и другите риби в гуглето, както по-горе съм дал адрес.
Наслука на сите морски змейове!
!

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ако говориме за така наречения Петрол.Пътя е следния.Пътуваш към аспарухово и преди моста вземаш отбивката в дясно от там караш се по главния път доколкото си спомням няма отбивки.Като стигнеш вече до края на пътя огледай се за за ръждяласа врата с мрежа,която обикновено е отворена от 7 до 19 часа.Влизаш в тази врата ако може така да се нарече и след има няма 50 метра пътя се разклонява ти поемаш по левия и просто пътя ще те отведе след 4-500 метра някъде.
!

Калканчо,
чедо,
нищо лошо, че сега живея в София, но доста години живях и по морето, и по други морета далеч от нашето, иначе нямаше да участвам в този морски подфорум, а щях да си гледам шараните и каракудите, братле
Виж, там някои неща от книгата ми за риболова - обяснено е черно на бяло
Наслука, момчета
чедо,
нищо лошо, че сега живея в София, но доста години живях и по морето, и по други морета далеч от нашето, иначе нямаше да участвам в този морски подфорум, а щях да си гледам шараните и каракудите, братле

Виж, там някои неща от книгата ми за риболова - обяснено е черно на бяло

Наслука, момчета

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
па другото ще се оправи!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Преди да се качиш на моста има отбивка в дясно за да слезеш под моста.Ако знаеш къде правят гонките под моста,е там еMeraklia написа:Как преди моста ? За крайезерния път ли говориш или за този за Звездица ?

Доцента не се и съмнявам в твойте рибарси възможности даже не разрах да какво говориме.
Ти обясни как стоят нещата с рибите дори с латинските им наименования аз съм съгласен с това.Но местните рибари ги наричат по друг начин.Никога няма да чуеш от рибар на малката илария да кажат платерина.А някой дори си мислят че голямата платерина е кефал,а то нищо общо няма.Аз които смятам че съм нясно с видовете поне с кефаловите риби в нашето море също казвам на голямата илария ,платенина защото немога да ги различа

!