Варна?

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Kristiqn_Petrov
ще става разбирач
ще става разбирач

:)

Мнение от Kristiqn_Petrov »

Точно това едно е боклуджата дето се вади от месец и нещо друго е платерината :lol:
elektronchika
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от elektronchika »

Е малката платерина не е ли илария или аз бързам? Защо боклуджа?
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Аве тука по принцип викат на малката илария боклуджа апък на голямата илария платерина,пък иларията е средното.А на теория според дебелите книги са 2 отделни вида но не се различават почти по нищо.На практика немогат да се различат от неопитно или невъоръжено око :lol: .А кефала както някой казват че е голяма платерина,нищо подобно той си е съвсем друга риба и има голяма разлика,но се хваща много рядко :wink: .
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Аватар
Краси 7650
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Краси 7650 »

:shock:
Красимир от Балчик
FDesign
новобранец
новобранец

Мнение от FDesign »

Здравейте,
аз съм нов потребител в сайта ама ми е интересно някой днес ходил ли е за риба в/около Варна и къде и дали върви.

Благодаря Ви много! :)))))
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Първо добре дошъл!

Днеска баща ми ходил на НОЙ за заргана,ама нищо не хванал! :D Щото не е майстор кат мене! :lol: :lol: :lol:
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Kristiqn_Petrov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Kristiqn_Petrov »

Преди час и нещо се връщам от морска гара.Многооо многоо слабо даваше прибрах се с 7-8 боклуджи
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

elektronchika написа:Е малката платерина не е ли илария или аз бързам? Защо боклуджа?
Мали-и-и-й! Чарлз Дарвин би се спукал от гордост при такова бързо развитие на видовете от един в друг.
http://images.google.bg/images?svnum=10 ... 1%81%D0%B8

Това е за иларията по-горе, латинското й име е Liza saliens, платерината на латински е Liza aurata, морският кефал - Mugil cephalus, а пеленгасът - Mugil soiuy! И това са все различни видове от разред "Кефалоподобни", но не е както при лефера - на дребните им викаме чернокоп, а пък то си една и съща риба.

Толкоз от мен по въпроса - иначе вижте и другите риби в гуглето, както по-горе съм дал адрес.
Наслука на сите морски змейове!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

docenta написа:
elektronchika написа:Е малката платерина не е ли илария или аз бързам? Защо боклуджа?
Мали-и-и-й! Чарлз Дарвин би се спукал от гордост при такова бързо развитие на видовете от един в друг.
http://images.google.bg/images?svnum=10 ... 1%81%D0%B8

Това е за иларията по-горе, латинското й име е Liza saliens, платерината на латински е Liza aurata, морският кефал - Mugil cephalus, а пеленгасът - Mugil soiuy! И това са все различни видове от разред "Кефалоподобни", но не е както при лефера - на дребните им викаме чернокоп, а пък то си една и съща риба.

Толкоз от мен по въпроса - иначе вижте и другите риби в гуглето, както по-горе съм дал адрес.
Наслука на сите морски змейове!
Именно и аз това съм обяснил,но ако живееше по морето може би щеше да знаеш че повечето (да не кажа всички) на голямата илария и викат платерина а на малката илария боклуджа и това е факт.
Meraklia
новобранец
новобранец

Мнение от Meraklia »

Малко ми е неудобно да попитам, обаче как се стига до "нефтеното пристанище" ? :oops:
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Ако говориме за така наречения Петрол.Пътя е следния.Пътуваш към аспарухово и преди моста вземаш отбивката в дясно от там караш се по главния път доколкото си спомням няма отбивки.Като стигнеш вече до края на пътя огледай се за за ръждяласа врата с мрежа,която обикновено е отворена от 7 до 19 часа.Влизаш в тази врата ако може така да се нарече и след има няма 50 метра пътя се разклонява ти поемаш по левия и просто пътя ще те отведе след 4-500 метра някъде.
Meraklia
новобранец
новобранец

Мнение от Meraklia »

Как преди моста ? За крайезерния път ли говориш или за този за Звездица ?
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

Калканчо,
чедо,
нищо лошо, че сега живея в София, но доста години живях и по морето, и по други морета далеч от нашето, иначе нямаше да участвам в този морски подфорум, а щях да си гледам шараните и каракудите, братле :D
Виж, там някои неща от книгата ми за риболова - обяснено е черно на бяло :D
Наслука, момчета :!:
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Meraklia написа:Как преди моста ? За крайезерния път ли говориш или за този за Звездица ?
Преди да се качиш на моста има отбивка в дясно за да слезеш под моста.Ако знаеш къде правят гонките под моста,е там е :lol: .

Доцента не се и съмнявам в твойте рибарси възможности даже не разрах да какво говориме.

Ти обясни как стоят нещата с рибите дори с латинските им наименования аз съм съгласен с това.Но местните рибари ги наричат по друг начин.Никога няма да чуеш от рибар на малката илария да кажат платерина.А някой дори си мислят че голямата платерина е кефал,а то нищо общо няма.Аз които смятам че съм нясно с видовете поне с кефаловите риби в нашето море също казвам на голямата илария ,платенина защото немога да ги различа :roll: .[/u]
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

Платерината има жълто петно!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”