Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

До каква дълбочина ловите на стандартни плувки ?
Модератор: Paublo_Eskobar
- SammY
- фен клуб-скобар
Re: До каква дълбочина ловите на стандартни плувки ?
Тук съм на 100% съгласен с теб за прецизноста и пропадането , но според мен се печели по лесно нацелване на петното и по - бързо заемане на работно положение . Точно и заради това ловя основно с фиксиран ваглер , иначе е много неприятно да си направиш линията и да се окаже , че дълбочината изисква подвижен монтаж , случи ми се веднъж и доста майки споменах 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Венко,не следиш мисълта ми-при риболов на дъното или малко над него.Ако ловя на пропадане основното утежнение го качвам нагоре и му намалявам грамажа,над повода монтирам 3 малки дропера.При нормален риболов без течение и вятър линията на дълбочина до 3м не надхвърля 1,5гр макс 2гр.Пробвал ли си да застопориш 14-16гр със съчми и да гониш дистанция на тази дълбочина и утежнение.На мен ми се случва всяка пролет,а ако ловя с подвижен монтаж с ваглер/имам такива които носят 4-6гр/използвам монтажа с двата вирбела.Нещо не ми стана ясно от схемата защо при фиксиран с конектор потъва зле
Майната му,някой ден може и да го проумея.

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- вече хвърля и на тежко
защото в единия случаи ваглера потъва надолу щото основното утежнение е долу и потапя повече влакно, а в другия просто идва към тебе щото основното утежнение е горе. това при придръпване. мисля че това се опитва да обясни.
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Ясно де, за какво ти е фиксиран монтаж без нужда от пропадане и при три метра дълбочина? Кажи един плюс?butnik написа:Венко,не следиш мисълта ми-при риболов на дъното или малко над него.Ако ловя на пропадане основното утежнение го качвам нагоре и му намалявам грамажа,над повода монтирам 3 малки дропера.
Пробвал съм и това е грешка, която няма да повторя. Но не се хващай за сачмите, бих го утежнил до не по-малко от 13-15 с шайби и монтирал с конектор, останалият грам на линията. А ако дълбочината е голяма и не ми трябва пропадане, мигом забравям за фиксираният ваглер.butnik написа:Пробвал ли си да застопориш 14-16гр със съчми и да гониш дистанция на тази дълбочина и утежнение.
Бога ми, не мога по-елементарно да го обясня. Нямаш ли солидна тежест долу (като котва), нищо не тегли ваглера надолу при обиране.butnik написа:Нещо не ми стана ясно от схемата защо при фиксиран с конектор потъва злеМайната му,някой ден може и да го проумея.
Здраве да е!
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Много добре разбирам какво се иска да ми се обясни и щеше по лесно да го осмисля ,ако бях забелязал този негативизъм.Още едно уточнение-това за всички грамажи ваглери ли важи,че като е застопорен по-лесно влиза.Едва ли 1,5-2гр разположени на различни места оказват такова въздействие върху линията при положение,че в такъв случай ловя поне с 8-10гр ваглери.
За да дам още малко яснота ще трябва да обяснявам още нещо-падайки във водата го изчаквам да заеме позиция като през това време върха ми е под вода ,след това следва процедурата-оборот,изпъване и движение с китката.Ако сте си мислили,че още при падане във водата започвам дам го дърпам и натискам надолу сте се заблудили.
Като ловя с подвижен монтаж оставям скобата отворена и заемайки позиция го придърпвам с цел потапяне,вкарване, влизане на влакното под вода.Но всичко това зависи от активността на рибите,ако си кълват добре даже изобщо не правя опити да вкарвам линията под водата.
Лудница,Тошко няма начин да се откажеш,а, има, лови с обикновена плувка и елеминираш проблемите

За да дам още малко яснота ще трябва да обяснявам още нещо-падайки във водата го изчаквам да заеме позиция като през това време върха ми е под вода ,след това следва процедурата-оборот,изпъване и движение с китката.Ако сте си мислили,че още при падане във водата започвам дам го дърпам и натискам надолу сте се заблудили.
Като ловя с подвижен монтаж оставям скобата отворена и заемайки позиция го придърпвам с цел потапяне,вкарване, влизане на влакното под вода.Но всичко това зависи от активността на рибите,ако си кълват добре даже изобщо не правя опити да вкарвам линията под водата.
Лудница,Тошко няма начин да се откажеш,а, има, лови с обикновена плувка и елеминираш проблемите

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Е не, много буквално ми приемаш думите. Потапя си се влакното, просто няколко идеи по трудно. Но какво вече писах, за мен по важна е презентацията и няма време за потапяне (специално с фиксиран). Предпочитам да си заметна над петното и пропадна над него, след това презаметна, пред това да го прехвърлям, потапям и пропадам не както и където искам.butnik написа:.....
Ако ми трябва стабилност и продължително задържане над петното, има си други монтажи.
Butnik, няма никакъв негативизъм в постовете ми, ти бе подигравателен в първите си постове, в името на добрия тон не ти отвърнах. Не тая злоба и зла умисъл, поздрави!
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
-
- кандидат преподавател
Не му се сърди Венко. Той Ицето си е такъв , особенно когато пропусне да си вземе илачите
!
Инак е Пич !!!

Инак е Пич !!!

Върл Shimano фен!