РЕЧЕН риболов

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Аватар
petro_op
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от petro_op »

А и в Интернет има много , които не си казват всичко, като мене и тебе
ама здраве да е 8)
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Аз си казвам всичко,само премълчавам едно-две нови места на които ходя за сом,щото ще стане страшен панаир от хора.Абе,давам информация на 95% :oops: :oops: :oops: За теб незнам,но при мене е така :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

ееее,всички сме на тоя % :lol: :lol: :lol: да не е малко?а ИЧ :lol: :evil:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

При други е обратно,95% взимат а 5% дават :lol: :lol: :lol:

rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Exxxxxxxxxxx Дунав, Дунав...хубав край, хубави хора ама ..НЕ ПИШАТ и нищо не казват :wink: ...и що така? :roll:
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

дреме ти-тия начини дето ги избистрихме стават за всичките ни по големи реки-марица,тунджа,огоста,искьр,струма...ами аз май на тия само ходя...плюс още два-1.единия е на леко дьнце-подвижно олово,но лекичко-10-15гр,след него вирбел,на вирбела 25-30 см повод-пуска се на изтичане,да се тьркаля по дьното-удачно е за средни и бьрзи вирове...2.втория не е много практикуван-поне неам такива наблюдения,но е мноо удачен за БАШ БЬРЗЕИТЕ и за лов на маришка и черна мряна на мамарец и бял червей-яко основно-напр 0.28-0,30,подвижна плоска тежест,след нея як вирбел и после 25-30см тьничьк повод,с малка кука...и двата начина кьлването се регистрира на вьрха на прьта или на прьста на рьката
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Тука във форума има нетърпимост към хора които много пишат :shock: Некои хора четат и си викат е па тия на големи майстори се правят :wink: :lol: :wink: :lol: Това е проблема колеги,ама хич да не ти дреме на дядовия,като има един двама коректни,който да са съпричасни със теб и да ти дадат нужната информация,това стига.Мисля че има доста хубави хора из форума,пък и ние да сме живи и здрави и това е :wink: :wink: :wink:

rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

5кила написа:1.единия е на леко дьнце-подвижно олово,но лекичко-10-15гр,след него вирбел,на вирбела 25-30 см повод-пуска се на изтичане,да се тьркаля по дьното-удачно е за средни и бьрзи вирове...
На Тунджа,eй тва с една малка жабка на куката е смърт за кефали...БЕЗОТКАЗНО!!!
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

За местата на Дунава могат да се кажат изключително много неща. Като се замисля, че мога да напиша за местата около Видин и Козлодуй цяла книга, представям си какво ще е да се съберат в едно писание всички места по българското протежение. В интерес на истината почти навсякъде по Реката има удобни места за риболов, но не за всяка риба - на места е само за скобар, друга са за сом, трети за щука...
И както 5кила правилно отбеляза - местата се знаят, така че няма какво да се крие, който търси информация може винаги да получи такава (включително и от мен за местата които познавам :wink: )

Ще кажа набързо, че в момента Дунава спада рязко след високото ниво. Рибата още не е достатъчно активна, но според мен няма да е за дълго :)
Макрая да попитам: не успях да видя никъде заповедта за забраната за риболов и така и не разбрах забраната за Дунав и тя ли е като за останалите водоеми? :roll:
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Stefko написа: В интерес на истината почти навсякъде по Реката има удобни места за риболов, но не за всяка риба - на места е само за скобар, друга са за сом, трети за щука...:
Е добре де, мен точно това ми е интересно и това искам да РАЗБЕРА..кое прави едно място привлекателно за скобара, друго за сома, трето за щуката... ?:roll:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Рикошет,никой никога неможе със точност да ти каже тези неща,особенно за реките :roll: Пъвото нещо което ми идва на акъла :smt017 е че водата си прави наноси от пясък и ако днес е отдоло чакъл, утре на същото място ще има натлачен пясък и най малкото,поне мряната която държи тези места които са с чакъл,веднага ги напуска, а по чакъла се заплесва и скобара и кефала и арамията/последните две го обичат заради малките рибки който се ровичкат по него да търсят разни животинки който живеят под него и скубят също като скобара по-малко водорасли които са полепнали по чакъла..Сома,който е страшен фен на мрянешкото месо и ги гони като луд,веднага тръгва след тях.Това са такива неща от които задължително зависи коя риба къде ще се държи до момента в който водата не реши да промени дъното.Дали ще го натлачи,или ако е по-бърза ще го почисти до чакъл е без значение,важното е че рибата се влияе точно от това.Щуката също си върви след пасажите от малки рибки като се задържа и по-голите места на реките а не както сме свикнали да мислим че е непременно под храсти и драки.Шаран се вади и във най-буйните води по бентовете,както и на места който мяма по наше мнение какво да търси там,но той може да ни изненада от такива места колкото и невероятно да звучи.Тука по Марица,хората го ловят на пружина или на царевица,без да хвърлят захранка,тъй като има течение.Важното е човек да знае и разчита това което може да му покаже нивото на водата и ако накога на едно място се е задържала риба,то някой ден при същите условия и ниво на водата,рибата пак се връща там докато мястото не се развали пак.В общи линий се опитах да дам логично обяснение как стоят нещата по Марица.Речните фенове,който редовно ходят по реките,го знаят много добре.Сега нека хората от Дунавския край да обяснят какви са особенностите на Дунава.

Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

анджък :idea: това,кьде го каза за шарана-конк говоря за маноле,акьла не ми го избистря,защо и СОМА го гонят баш в най-якия бьрзей,под бента :shock: но=факт,да не говорим,че досега не сьм успял там да се вредя :lol: :lol: рибешка му работа..другото,което сьм забелязал-не знам ама на мен си ми е аксиома-ако в даден вир кьлве кефал и скача,забрави за друга риба-или не поне докато не спре-ей на това сьщо много сьм се чудел :roll:
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

A така Krokibg и 5кила, бавно и славно напредваме :smt023
Ясно ми е, че нивото на реките, типа и релефа на дъната им са променливи величини и все пак винаги има места които по една или друга особеност се различават от останалите и трайно държат риби. Аз си представям такива места като например: продължителен участък с видимо полегат бряг(примерно 150 метра..глупости говоря :oops: ) и на това разстояние на едно или две места брега да е "изяден" от реката и да е по стръмен или отвесен или пък местата където в Дунав се вливат малки рекички...друго май не сещам :roll: ...ааа, места където се вливат води от отпадни канализации,кланици, мандри и т.н. .... макар, че там ще е голяма смрад :vom:
Това май ще е последното питане за местата за риболов... такива места стават ли или много греша?!? :roll: :oops: (Това май ще е последното ми питане за местата за риболов :wink: )
Krokibg написа:Речните фенове,който редовно ходят по реките,го знаят много добре.Сега нека хората от Дунавския край да обяснят какви са особенностите на Дунава.
А ДЕ???Де тоя късмет :wink: :wink: :wink:
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

стават,ама на другата година-отиваш на место дето от години го знаеш и или исекли гората,или на 200метра виждаш пресевна(за чакьл и песьк става вьпрос),или както с тия наводнения мин г-местото просто ГО НЕМА...та тьрсят се нови,и пр..може би единствените места дето май не се променят са зимувалните ями,както в река,така и в язовир :idea: ама и там с едно АКО...
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Ами,кво да ти кажа и как по-точно... :smt017 ами приятелю,как да вземе друго,като има кефали като подводници,а за арамийте и сомовете да не говорим.Явно,другата риба се плаши и се отдръпва.Там на манолето в голямото течение ги ловят защото водата е толкова буйна само отгоре,под каманите е тихо и водата завихря леко и дърпа дребосъка натам,където лежат големите лепезета/сомовете/и чакат в засада.Като дойдеш насам,ще ти го демонстрирам за да видиш с очите си,как воблера отива под камъните,пък отгоре водата направо ще отнесе и титаник на дъното :shock: :lol: :wink: :lol: :wink:

Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”