Ако сега беше момента да си купите мач...?

Модератор: sapuna

Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Ако сега беше момента да си купите мач...?

Мнение от chirusa_bg »

Честито и от мен! Много риби.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

Супер...радвам се, че избра качествена пръчка....и само едри... :smt023
Последно промяна от tamihal на Чет Фев 07, 2013 7:13 pm, променено общо 1 път.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
godalione
новобранец
новобранец

Мнение от godalione »

Честито! Направо е Идеал Петров.
КОТУИ, ТАКОЗ"
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Айде, стигна се и до дилемата за макара...Shimano Exage...това е първият избор, но като че ли ми се струва малко тежка за пръчката. Тук следва да отбележа, че увеличавам малко бюджета за конфигурацията. Макарата може спокойно да е над 100 кинта. Имайте предвид, че пръчката е доста фина. Shakespeare, Shimano, Tica...видях доста модели, някои от тях изглеждат добри, дори и на цени по-ниски от първата трицифрена сума -100 лв. :) Сега въпроса се променя на: Ако имате, Tica Crystal Match 5-15, каква макара бихте си взели и защо?
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SUPER MARIO »

Миналата година си го закупих кристала и му сложих едно риоби заубер 1000.Много се харесаха. :D Баланса е точно там, където пише 4.20. Изобщо не се притеснявам, че макарата била бавна и малка, все пак не съм на състезание. Въдицата е финна и няма да и ходи голяма макара.И много риби с нея. :smt023
Бързай бавно.
Аватар
nikolaiiliew
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от nikolaiiliew »

Честито колега! Много риби да ловиш!
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

SUPER MARIO написа:Миналата година си го закупих кристала и му сложих едно риоби заубер 1000.Много се харесаха. :D Баланса е точно там, където пише 4.20. Изобщо не се притеснявам, че макарата била бавна и малка, все пак не съм на състезание. Въдицата е финна и няма да и ходи голяма макара.И много риби с нея. :smt023
Aко си взема същата само че 3000, дали ще е удачен вариант...така няма да е малка, но си остава бавна, което си е малко проблем за голяма дистанция на яз. Искър. Ти къде ловиш?
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SUPER MARIO »

Лятото ходя на един малък и плитък язовир, където ловя шаран и амур.Дистанцията не ми е проблем, щото не се налага постоянно презамятане.Пробвай 3000 как стои на мача и ако ти хареса я вземай.Макарата е екстра за парите си.
Бързай бавно.
bushido1964
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bushido1964 »

Аз си комплектовах единия лек мач на 4.20 м.(195gr.)с едно Ryobi Excia 2000,(285 гр.),но това само за близки дистанции,понеже е 4.9:1.
Аватар
Дилян
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Дилян »

Много противоречиви мнения за Ексейдж 3000 се изписаха във форума но въпреки това аз си я купих.Две години вече ми е в ръцете и съм доволен,няма проблеми.Моя мач също е Тика 208g и си паснаха добре.
http://www.xfish.hu/images/gif/sexy-fishing.gif" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Дилян написа:Много противоречиви мнения за Ексейдж 3000 се изписаха във форума но въпреки това аз си я купих.Две години вече ми е в ръцете и съм доволен,няма проблеми.Моя мач също е Тика 208g и си паснаха добре.
А пробва ли за шарани? Говоря от 3-5 кила нагоре? Според мнение на човек, на когото вярвам...това е начина да я скапеш. Тя е добра, бърза и сигурна, но не е мощна - няма иглени лагери... Ще ми е интересно да знам, от някой който я изпробвал при риболов на едър добитък, какви са му впечателенията...Че аз каквъто съм ентусиаст, като нищо в даден момент, ще изпитам кристал мача на Богров :) Да се попрегъне... :) :lol:
Аватар
SammY
фен клуб-скобар

Мнение от SammY »

Колега имам Екс МРЦ от "горе-долу" година и не ме подвел нито веднъж ... Макарата е супер , но на мен лично ми идва малко слаба , защото ловя предимно шарани . До сега имам към 150 снимки с шарани от нея и поне още 300 не снимани шарани , като всички са от 1,5кг и нагоре (+много малко под 1кг) . Рекорда ми с нея е на аватара 10кг и някви грамове беше . Определено макарата не е мръднала . Няма луфтове , шумове или нещо друго неприятно . Твоя човек определено само е чел какво пишат по форумите за макарата ...
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... 0%BA%D0%B8
Изображение
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

SammY написа:Колега имам Екс МРЦ от "горе-долу" година и не ме подвел нито веднъж ... Макарата е супер , но на мен лично ми идва малко слаба , защото ловя предимно шарани . До сега имам към 150 снимки с шарани от нея и поне още 300 не снимани шарани , като всички са от 1,5кг и нагоре (+много малко под 1кг) . Рекорда ми с нея е на аватара 10кг и някви грамове беше . Определено макарата не е мръднала . Няма луфтове , шумове или нещо друго неприятно . Твоя човек определено само е чел какво пишат по форумите за макарата ...
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... 0%BA%D0%B8
"Моя човек" е състезател и е управител на един от най-сериозните магазини за такъми в БГ. Ама знам ли? Око да види, ръка да пипне!
Аватар
SammY
фен клуб-скобар

Мнение от SammY »

След като вече имаш макарата , сам ще разбереш истината ... Според него , трябва да имам не макара , а купчина "чаркове" ... Всеки има право да е заблоден ! Няма значение дали си състезател или аматьор !
п.п. Екс-а не е най добрата макара , но определено не е боклук , какъвто го изкарват доста рибари ...
п.п2 Като му вярваш толкова защо я купи ? Аз лично не бих купил нещо за което съм сигурен че е боклук ...
Изображение
bushido1964
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bushido1964 »

Ексейджа си е добра макара за тази цена.Ползвам по-старите варианти MRA и MRB от които съм безкрайно доволен за тези няколко години,откакто ги ползвам...
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”