Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Обсъждане за учредяване на национално сдружение на Тролингис
Модератор: bobopeli
- spookymiro
- ще става разбирач
Re: Обсъждане за учредяване на национално сдружение на Троли
Ето какво е написал Стефан Минчев в другия форум.:Troli Rapala написа:Ако някой тролингист се съмнява в нуждата от сдружение,ще му дам следният факт!![]()
Вече втора година "Забраната за риболов на бяла риба и щука" извън рамките на "Обща забрана за риболов на рибите през размножителният период" не е по инициатива на Министъра на земеделието и храните-Мирослав Найденов,а по предложение на Стефан Минчев-председател на риболовен клуб "Стари видри",та го имайте на в предвид за в бъдеще относно всякакви забрани за риболов!![]()
Това е името на сегашната и предишната Забрана!
![]()
Забраните трябва да се правят от ихтиолози,защото това им е работата-да познават рибите в детайли,а не на случайни хора и интереси!
Това, че властимащите в случая си правят забраните да им е възможно най-удобно на тях не означава, че забраната сама по себе си е неправилна.Zander написа:Нямам никаква представа защо от ИАРА искат да изтеглят забраната от 15 февруари.
Според мен това не е правилно!
Никой от ИАРА не е обсъждал със Стари видри подобен текст в Закона.
Не сме се срещали с представители на ИАРА, от срещите за определяне на водоемите разрешени за нощен любителски риболов. Оттогава мина доста време...Никой не ни е питал - това са го решили в ИАРА!
Ако забраната за щуката е от 15 февруари, а за бялата от 15 март и продължават да речем до 1 май нещата ще са доста по-добре. Освен това ако от 1 май до края на общата забрана риболовът на щука и бяла е разрешен само с изкуствени примамки няма да има предлог за заметнати плувки или дънни въдици със стръв царевица или торен, на които да чакат да им клъвне щука....
Поздрави!
Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ето какво е написал Стефан Минчев в другия форум.:
Щом никой не знае от кого конкретно е предложена извънредната забрана,значи сме едни шаранчета и някой си ни цака,как си иска!
Точно за това има нужда от сдружение на лодкарите,за да не се чудим от къде ни дойдоха разни тъпи забрани! 
Ако това е истина,значи нещата са трагични и някой си прави експерименти с риболовците!Zander написа:Нямам никаква представа защо от ИАРА искат да изтеглят забраната от 15 февруари.
Според мен това не е правилно!
Никой от ИАРА не е обсъждал със Стари видри подобен текст в Закона.
Не сме се срещали с представители на ИАРА, от срещите за определяне на водоемите разрешени за нощен любителски риболов. Оттогава мина доста време...Никой не ни е питал - това са го решили в ИАРА!

- krokibg
- учете се от него
Троли,моля ти се,поне веднъж се спри и не пиши глупости,една след друга
Ти знаеш ли изискванията какви са,за да се създаде едно сдружение ??? Не знаеш,убеден съм,иначе нямаше да ги пишеш
Първо,за да се учреди такова се искат минимум двадесетина човека,даже са и малко.Колкото са повече,толкова е по легитимно то
Защо ли,защото ако са трима човека,това означава че тримата ще са във управителния съвет.Това добре,ще се изберат сами
А да ми кажеш кой ще влезе в Надзорния съвет
Аааааааааааа,те ще се клонират многократно.Хубаво е да има поне 30-40 човека за да има избор и да може да се изберат най-достойните хора,да имат образование,да са сериозни и да имат проспериращ бизнес.Например,адвокати,доктори,сериозни бизнесмени и т.н и т.н.Гладни хора,трудно управляват и то без заплащане.А представете си като един ден започнем да правим нещо и започнат да влизат пари в сдружението от такси,отчисления и дарения за целите на сдружението.Това не трябва да се допуска,по добре е да имат бизнес и пари,даже ако се наложи и те да могат да поемат понякога дребни суми,нямащия,няма от къде да помогне и т.н и няма да ламтят,защото те си имат
Така че Троли,вземи се запри,така или иначе нищо няма да се направи,защото не ми се казва защо .............

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Да,много ясно че спирам,защото тази идея беше посрещната отново с нихилизъм!
Така ми се подиграваха и след Първото състезание по тролинг,бил съм ревльо,но при следващите две състезания правилата бяха променени точно благодарение на "ревльото" и "смешника",та немаше недоволни,нали?
Никой повече нема да чуе нещо директно от мен!Стойте си в забрани и който задържи бяла риба или щука,нека не бъде лицемер и да знае от сега,че по закон е бракониер!Ма,на един нихилист и лицемер,кво му пука?
Аз отивам в нелегалност и ще си действам сам,как си знам!Утре ще разбера,кой точно седи зад забраната и ще го съобщя тук за последно! 

Българска работа! 

Е то иначе няма да сме ние. 

Колеги спрете да обръщате огромно внимание и спестете нерви. В интерес на истината Troli пръв започна темата но трябва адекватност за да се случи нещо добро за 2014 г,
И така да продължаваме .
Kroki явно имаш някакъв опит казвай . Казал си А и така трябва да стигнем до края.
И така да продължаваме .
Kroki явно имаш някакъв опит казвай . Казал си А и така трябва да стигнем до края.
- krokibg
- учете се от него
Няма нищо за казване.Постнал съм на готово устава,трябва само да се прегледа от юрист още веднъж и да се бетонира за да няма издънки и да сме спокойни че каквото и да стане,половината да измрем,всички заедно остават собственици на всичко което е направено,освен ако не се върне бай Тошо и да го национализира
Иска се да се съберат 30 човека и да се минат процедурите по учредяването и избирането на ръководен и надзорен съвети !!!Може на някои да им се струвам мечтател,но аз знам че можем да направим нещо много добро за нас и за всички риболовци в България.Като гледам обаче,ще си останем няколко мижави сдружения с по десетина -двадесет смешни "ЧЛРЕНА" и ще се правим на велики,видите ли,ние имаме сдружение и нашето е номер едно,защото зарибяваме по 200 пъстървички по баирите и сме много велики
Днес четох нещо,ако евентуално се припознаете като го прочетете,не си слагайте въжето,направо намерете някъде ама да е нещо по-високо,като х-л Санк Петербург в Пловдив и да се метнете че да не се мъчите
Знам го това от години,но сега след като го намерих написано още преди толкова много години,веднага се сетих тук за Вас,все едно днес аз съм го написал.А във подписа ми е написано сбито,за тези дето бавно мислят и не обичат да четат !!!

Няма по долно и просто племе от нас,за съжаление

Няма по долно и просто племе от нас,за съжаление

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Не пиша в тази тема за да не се дразня и разправям с хората.Както каза Кроки,ние не сме единни и всеки дърпа чергата към него.
Едно сдружение е много сериозно нещо,но за целта трябват единомишленици,които си имат доверие.Освен това при него номера е,не само да се създаде,а да се бачка ежедневно.
За това не е достатъчно само да си риболовец или да обичаш хобито си.Тук трябват личности,юристи и специалисти които могат да работят по програми.Трябва знания и авторитет,къде и на коя врата да почукаш....ентусиазъм не стига.
Тук,при нас всеки си има своя работа или бизнес.Никой няма да я напусне за да се занимава със сложна обществена материя от която ползата ще са главно ругатни и недоволства.
Както ви казах,за да функционира едно сружение са нужни пари за неговата издръжка.
Миналата година предложихме на Зандер честен човек от средите на ИАРА,който освен познаването на материята,знае на коя врата да почука и как да влезе.Освен това може да работи по програмите за аквакултурите и наистина си разбира от работата.От там ще дойдат парите.
За целта трябваше да му измислим заплата от около 500-600лв.Тя би трябвало да се плаща от 40-50 човека на сдружението,което се пада по някакви смешни пари месечно.
Така трябваше да издържим минимум 6-7м. до влизането на първите изкарани пари от сдружението.
Е не се съгласиха хората.Те по 5лв. не им се дава за зарибяване,а за заплата на някой въобще и не са си мислили.
Именно поради тези причини не взимам никакво отношение по темата.Както е видно,ние се изпокарваме още преди да се е създало нещото.
Троли отиде в небитието и си мисли,че това е така....сирене,режи-па яж.Алоооооо това не ти е тролинга,сам да направиш нещо.Сдружението е със юридическа сила на политическа партия.Но гласа му се чува само,когато е истинско направено със съответната човешка маса,ръководство и финансова мощ.
Чак тогава може да се мисли за взимане на язовири и обекти,които сами ще зарибяваме и ще се самоиздържаме.
В Пловдив сдружението двигателя му е Козела.....милиардер.Човека казва така.Колкото пари съберете всички,аз давам по три за зарибяване и каквото и да е било.А сетете се сами колко кинти са събрани от празнодумковци.
Именно заради това,той сам зарибява Ивайловград всяка година със над 500хиляди шаранчета и около 30 хиляди сомета.
Тука ще сме само бля-бля и разправии.Видяхте какво стана със стачката за сметките от тока....премина в политическа и всичко се измести до където заглъхне тотално.
Едни викат за сметките от тока,други против правителството,трети го защитават,а платените провокатори от агитките са бол за да се изтрепем по между ни.
Едно сдружение е много сериозно нещо,но за целта трябват единомишленици,които си имат доверие.Освен това при него номера е,не само да се създаде,а да се бачка ежедневно.
За това не е достатъчно само да си риболовец или да обичаш хобито си.Тук трябват личности,юристи и специалисти които могат да работят по програми.Трябва знания и авторитет,къде и на коя врата да почукаш....ентусиазъм не стига.
Тук,при нас всеки си има своя работа или бизнес.Никой няма да я напусне за да се занимава със сложна обществена материя от която ползата ще са главно ругатни и недоволства.
Както ви казах,за да функционира едно сружение са нужни пари за неговата издръжка.
Миналата година предложихме на Зандер честен човек от средите на ИАРА,който освен познаването на материята,знае на коя врата да почука и как да влезе.Освен това може да работи по програмите за аквакултурите и наистина си разбира от работата.От там ще дойдат парите.
За целта трябваше да му измислим заплата от около 500-600лв.Тя би трябвало да се плаща от 40-50 човека на сдружението,което се пада по някакви смешни пари месечно.
Така трябваше да издържим минимум 6-7м. до влизането на първите изкарани пари от сдружението.
Е не се съгласиха хората.Те по 5лв. не им се дава за зарибяване,а за заплата на някой въобще и не са си мислили.
Именно поради тези причини не взимам никакво отношение по темата.Както е видно,ние се изпокарваме още преди да се е създало нещото.
Троли отиде в небитието и си мисли,че това е така....сирене,режи-па яж.Алоооооо това не ти е тролинга,сам да направиш нещо.Сдружението е със юридическа сила на политическа партия.Но гласа му се чува само,когато е истинско направено със съответната човешка маса,ръководство и финансова мощ.
Чак тогава може да се мисли за взимане на язовири и обекти,които сами ще зарибяваме и ще се самоиздържаме.
В Пловдив сдружението двигателя му е Козела.....милиардер.Човека казва така.Колкото пари съберете всички,аз давам по три за зарибяване и каквото и да е било.А сетете се сами колко кинти са събрани от празнодумковци.
Именно заради това,той сам зарибява Ивайловград всяка година със над 500хиляди шаранчета и около 30 хиляди сомета.
Тука ще сме само бля-бля и разправии.Видяхте какво стана със стачката за сметките от тока....премина в политическа и всичко се измести до където заглъхне тотално.
Едни викат за сметките от тока,други против правителството,трети го защитават,а платените провокатори от агитките са бол за да се изтрепем по между ни.
Емо прав си със всяка една дума и всяка една буква която си написал но не може и да продължава така. Първо ще бъдат ентусиастите като нас после ще се присъединят и други хора и мисля че ще стигнем донякъде.
Нека първо устава да се уточни , адвокат не може да няма между нас. Пак ще занимаваме и Zender.
Не трябва да се обезверяваме още в началото.
Нека които са съгласни да почват да се записват в този списък:
1.Валентин Вълчев
Нека първо устава да се уточни , адвокат не може да няма между нас. Пак ще занимаваме и Zender.
Не трябва да се обезверяваме още в началото.
Нека които са съгласни да почват да се записват в този списък:
1.Валентин Вълчев
Съгласен съм и не искам да продължава всичко това.valen1234 написа:но не може и да продължава така.
Винаги съм бил оптимист,но сега не виждам потенциал за това.
Трябва да сме единни и да яхаме вълната на недоволството,но всички заедно.
Каква е тази забрана 4м. дето я измислиха хора нямащи понятие от рибите.Но така им е по-лесно.Няма риболовец-няма проблем с бракониер.На тях това им е целта.Да има тишина и да не бачкат.Щото колкото по-малко се знае и вижда какво става по водоемите ни,толкова по-дълго ще си вземат заплатите си в канцелариите.А язовирите не се пазят от кабинети.
Ние не бива да позволяваме закони и забрани да се подписват без наше съгласие и участие.
Но това са само думи,няма ли явен бунт от много хора.А сега момента не е за това.Никой няма да ни чуе в момент който всеки стачкува за различни неща.Освен това видях колко лодки се събрахме миналата година пред ИАРА.
4-5 кучета лаят по форумите,а кервана си върви към тинята и блатото в което сме от години.
Въпреки това ще участвам във всевъзможни форми на протест,но няма да се карам с хората по форумите за Нероден Петко и делене на виртуален кокал,който за сега е путка в хоризонта.

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Миналата година предложих на Емо и Мах да направят Сдружението,защото това им е бизнеса=Тролингът и имат по-големи финансови възможности!СЕГА ВЕЧЕ Е КЪСНО!
ЗАЩОТО от Август миналата година има ПРОМЕНИ в Закона за рибарство и аквакултури!
В брой 59/2012година в Държавен вестник са приети измененията относно Забраните за риболов и са направили пълен хаос,защото са включили и Надморската височина,като фактор за забрана!
Отивам да си купя висотомер!
Щуката и Бялата риба са вкарани в ТРОЙНА ЗАБРАНА!
1-вата!Щука от 15.02 до 30.04!
Бялата от 15.03 до 15.05!
2-рата!Щука от 15.04 до 31.05=Всеобща забрана за размножаване!
Бялата от 15.04 до 31.05=Всеобща забрана за размножаване!
3-тата!В зависимост от надморската височина тези срокове могат да се изменят,как си искат!
Тия две риби се оказаха по-ценни и пазени от златото!
Говорих преди 15минути с г-н Ивайло Симеонов-директор Рибни ресурси към ИАРА и той ми каза за изменението в Закона и не знае кой КОНКРЕТНО е предложил Щуката и Бялата в една Забрана тая година,при положение,че по закон са в различни срокове!
Ако имахме Сдружение,щехме да ги сгънеме набързо,щот си правят квото искат на наш гръб! 

ЗАЩОТО от Август миналата година има ПРОМЕНИ в Закона за рибарство и аквакултури!

Щуката и Бялата риба са вкарани в ТРОЙНА ЗАБРАНА!

1-вата!Щука от 15.02 до 30.04!
Бялата от 15.03 до 15.05!
2-рата!Щука от 15.04 до 31.05=Всеобща забрана за размножаване!
Бялата от 15.04 до 31.05=Всеобща забрана за размножаване!
3-тата!В зависимост от надморската височина тези срокове могат да се изменят,как си искат!

Тия две риби се оказаха по-ценни и пазени от златото!

- Ashmodean8004
- ще става разбирач
Проекта на крокибг съм го дал на моя адвокат да го прегледа изчакайте малко!
- Ashmodean8004
- ще става разбирач
Стига са ни размотавали от ИАРА и министерството благодарение на данъците и таксите, които плащаме взимат заплати, учредяваме сдружението с всичко както му си е реда и първото нещо, което трябва да направиме е да им се лигитимираме!
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Поздравявам всички,които са съгласни да сме едно цяло,нищо че сме конкуренти по гьоловете!Другите,които смятат че като си траят и всичко ще е наред в риболова и няма да ги засегне лично,много бъркат!Защото 100години имаше Забрана за риболов през размножителния период от 15.04 до 31.05 и всички го спазвахме!А сега вече втора година се появяват ПОДМОЛНИ Забрани,които ощетяват всички,които си плащат за Риболовен билет!Аз не знам каква ще е следващата Забрана,родена незнайно от кого и прокарана чрез ИАРА за подпис,но ако няма кой да ги спре,ще се отрази на всеки риболовец-ДИРЕКТНО,чрез глоби!
Когато ви заболи по джоба заради риба-две,ще се сетите но вече ще е късно!