СъРФ ПРЪЧКА

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: въобще нямам намерение

Мнение от rikosheth »

seefeel написа:Разбира се че може да и се сложи някакъв звънец или да я сложиш на род под(ама да не го обърне) но пак казвам че тя си е измислена за риболов при които за индикация служи върха ,затова е и по-мек,а пръчката мощна.
не знам дали е баш тъй е замислена работата и това с мекия връх колко е вярно :roll: , ама едно приятелче има две сърф пръчки и като ловим на море върховете на моите шаранджийки(Maver Series 10) при удар се държат като нежни фидери сравнени с неговите :shock: :wink:
Аватар
Husmen1983
научил се да хвърля
научил се да хвърля

колеги

Мнение от Husmen1983 »

ще снимам пръчката и ще ви я пратя тука за да я видите.понякога 10-15 метра са много.така че.......
за сега нямам такъв.
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: колеги

Мнение от kalkan4o »

Husmen1983 написа:ще снимам пръчката и ще ви я пратя тука за да я видите.понякога 10-15 метра са много.така че.......
Понякога и 1 метър е много.Така че определено дава предимство за замятането,но има голям недостатък при ваденето също и много труден контрол върху рибата когато е близко до брега.По лесно се контролира с къса пръчка.Но по принцип за шарани си има пръчки определено не са сърф пръчките...ако сакаш да мяташ много си купи лодка...което май е много по удачния вариянт :wink: .Има модели на JRC които са специално предназначени за замятане други които са предназначени за вадене на риба трети които са някъде посредата..аз лично съм фен на шаранджийските пръти с които мога да достигам по-големи дистанций но не повече от 3 либри пръчка.Понеже ловя по арендовани водоеми където рибата е наплашена обикновено или я хранят на недостъпния за рибари бряг ми трябва да хвърля колто мога повече.

Наслука :wink: .
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Аватар
Husmen1983
научил се да хвърля
научил се да хвърля

калканчо

Мнение от Husmen1983 »

http://tomaxshop.com/catalog/product_in ... 8a25333a67
погледни това да видиш пръчката.и после си кажи мнението.
за сега нямам такъв.
Аватар
Husmen1983
научил се да хвърля
научил се да хвърля

ето

Мнение от Husmen1983 »

и един шарански прът?хаиди кажете каква е разликата с 1 линк и със 2?
http://tomaxshop.com/catalog/product_in ... 8a25333a67
за сега нямам такъв.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Ммммммммммм , има разлика имаааааааааа :idea:

На единят пише :
направен от високомодулен карбон

75.00лв

А на другият :
Изработен е от висококачествен карбон.

80.00лв

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Моето мнение върху въпроса е следния.Първо и 2те пръчки са спиниги което автоматично ги изключва като пръчки за големи достанций.Шаранджийските пръчки са на 3 и 2 части...говоря за тези които са истиските не че и със спининга не се лови риба ,но е далеч от пръчките на части по доста показатели...здравина , хвърляне ...абе всичко единствения недостатък е транспортната дължина.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Калканчо , бате , ае съ не престараваш с определенията кое какво е ?!? Похвално е че искаш на сички и за всичко да дадеш акъл амЪ ....... Предполагам че си имал внапредвид че двете гегички са телескопи а не спининги ( спининг - пръчка , въдица , телескоп за риболов с изкуственни примамки :wink: ) . Със спининга също се лови риба както и с телескопите от линковете на Хусмен като в случая тез телескопи са си профилирани като шранджийски и сърф такива :idea: :idea: :idea:

Ама вие двамката си допаднахте отсекъде :lol: :lol: :lol: Ш требва да ви се отвори нов подфорум " Звездите ми го говорят " или " Бе тва и аз не го знам ама да знаеш че е тъй и тъй" :wink: :lol: :lol: :lol:

Павел Иванов
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Павел Иванов написа:Калканчо , бате , ае съ не престараваш с определенията кое какво е ?!? Похвално е че искаш на сички и за всичко да дадеш акъл амЪ ....... Предполагам че си имал внапредвид че двете гегички са телескопи а не спининги ( спининг - пръчка , въдица , телескоп за риболов с изкуственни примамки :wink: ) . Със спининга също се лови риба както и с телескопите от линковете на Хусмен като в случая тез телескопи са си профилирани като шранджийски и сърф такива :idea: :idea: :idea:

Ама вие двамката си допаднахте отсекъде :lol: :lol: :lol: Ш требва да ви се отвори нов подфорум " Звездите ми го говорят " или " Бе тва и аз не го знам ама да знаеш че е тъй и тъй" :wink: :lol: :lol: :lol:
Имах предвид телескоп ама съм объркал ,че ние тука коппанията викаме на телескоп голите сопи пък на спининг това :oops: .Важното е че това което съм казал е правилно и немисля ,че някой може да успори предимствата на пръчките на части :roll: .
Аватар
Husmen1983
научил се да хвърля
научил се да хвърля

ние

Мнение от Husmen1983 »

калканчо сме се виждали на живо и сме си познати.но от спора излиза истината така че.............нека някои от опитните шаранджии да каже какви са предимствата на пръчките на 3 части и на тези телескопи.ще съм много благодарен.знам че има доста опитни тука.
за сега нямам такъв.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

По принцип не е нужно да си шаранджия за да знаеш предимствата и недостатъците на телескопичните и пръчките разделени на съответен брой снадки или цели безснадкови ! За водоемите които обхождате двамцата с Калканчо и "тесният" начин на риболов който практикувате телескопите са идеални за целта :idea:

Павел Иванов
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

Павел Иванов написа:По принцип не е нужно да си шаранджия за да знаеш предимствата и недостатъците на телескопичните и пръчките разделени на съответен брой снадки или цели безснадкови ! За водоемите които обхождате двамцата с Калканчо и "тесният" начин на риболов който практикувате телескопите са идеални за целта :idea:
Павка,винаги кефиш с писанията,ма какво имаш в предвид за тесният начин на риболов :roll:
Инак Калканчо верно трябва да си преправи ника-Шаранчо ше му оди по добре,че май много се е подпалил по шараните... 8)
Я елате рибенца при батко...
Аватар
Husmen1983
научил се да хвърля
научил се да хвърля

накрая маи

Мнение от Husmen1983 »

ще напрая едно кратко заключение че маи не е важно каква е пръчката а каква риба хваща и ред други неща.но все пак ако имаш хубава пръчка човек има някакво друго самочуствие.както при футболистите хубави бутонки сякаш сами играят.
за сега нямам такъв.
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

С качествените такъми удоволствието е по-голямо.

Предполагам че е имал предвид че се търсят къси дистанций затова го е нарекъл тесен начин на риболов :roll: .Незнам от къде го е решил че е така аз даже съм написал в предно мнение че търся по-големи дистанций...
kalkan4o написа:Понеже ловя по арендовани водоеми където рибата е наплашена обикновено или я хранят на недостъпния за рибари бряг ми трябва да хвърля колто мога повече.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

man1966 под тесен разбирай специализиран такъв както сам си си отговорил относно ника :lol: :lol: :lol: Бе и аз се чудя що се фърлих баш у тая тема да капацитетствувам пред дяцата амЪ :lol: :lol: :lol: Нема как , след кат прочетох по напреде това за стотях процента висококачествен карбон и срЪце ми не даде да си траем та тъй :wink: :lol: :lol: :lol: А иначе заключението на Хусмена ми харесва и аз си залитам по юбавите такъмчета :D Ся наче тука требва да се даде и определение за убост щот убоста е неизмерима и от секи си се интерпретира по различному ! Въй начи ш се щрака по клавиатурата докат си се мъчим да допресушим полвинката виски къде се мъдри у бутилката :? Ся убост относно шаранджийски , сърф и пр. не мога много много да давам щот много наредко практикувам различен риболов от спининг и муха ( е оня ден ми се наложи да преобурудвам една спинингарка на 2.70 във фидер слънце щот моя такъв го продадох още миналата година и съдрах каракудите на Мало Бучино :lol: ) но от обща култура мож да се намешам най-вече по туй за снадковите и пр. въдички и телескопи :D Добре какво разбирам под качествена въдица . Начи ако ще държиме цял ден съответната гегичка как при спинингуването , муарството ил риболовите със щеки и голи разни то за да ни прави по-голем кеф такъмчето и съответно душевният онанизъм съответното такъмче трябва да е ем максимално лекичко ем максимално якичко за класа си ! Значи оттам натам как се постига това ? Бланките на съответното пръчле трябва да са максимално тънки но за сметка на това максимално здрави ! Тъй оттам натам опираме до плътноста на карбона при съответният диаметър ! Значи знаеме че карбона е в еди колко си пъти по-здрав и по-еластичен от стоманата , за да бъде по по по даден карбон то неговата плътност се измерва в милиони модули , колкото са повече толко по-здрава и тънкостенна а оттам натам лекичка може да бъде направена съответната гегичка ! Тъй та точно тука ми стана много гот с тия 100% висококачествен карбон за 80лв. :lol: :lol: :lol: Лека съпоставка у междудругото - качествена блеснарка среден клас на реномиран производител ( примерно Сейнт Кроа серия Авид на 2.32м. ) в БГ иде на 370лв. а високите класове на около илядото лева при това пак на тоз размер , начи аджеба мнооо ми е интересно къф е тоя 100% висококачествен карбон на четри и кусур метра за 80лв :roll: Баси как зех да се отплесвам :oops: Та значи относно снадките и прочее ...... ми всяко нещо колкото по-го снаждаш толкоз по-ненадежно става и съответно за да се постигне по-високо качество трябва да се вложат съответните материали които обаче си имат съответна цена :? Най-доброто решение за въдици е те да са безснадкови ( много разпространен метод в Ю Ес А и Джапана при изпълнението на блеснарки и въдици за морски риболов ) по простата причина че във случая въдицата работи открай докрай без слаби места по бланката кат снадки и пр. ама в случая кофти откъм транспортна дължина . Тъй има си и многоснадкови гегички с патентовани снадки на много високо ниво ( примерно при Харди и Скот , например Харди правят много свестни мухарки на седем части при 2.13 метра обща дължина на гегичката ) ама тва вече друга Индия :wink: Оттам натам за да има по-голяма здравина и еластичност на съответната бланка то тя би трябвало да е по-тясна , съответно при помалкоснадковите въдици имаме по-голяма възможност да постигнеме всичко това - по-тясна бланка с по-тънки стени , по-здрава и по-еластична ! При телескопите какво се получава ? Ми за да влезнат едно в друго съответните колена то диаметъра на бланката се разширява и съответно отива повече карбонов плат ! За да се запази качеството се увеличава количеството от скъпоструващ високомодулен карбон :idea: Точно по-тази причина качественните щеки са от 1000+ до незнам си колко лева ! Начи оттук натам съвсем лаишки да подходя къмто по-горе упоменатите шаранджийски и сърф въдици . Тъй , при тях при положение че не се държът по-цял ден в ръка то теглото няма първостепенно значение но впредвид на това какви риби с какви габарити се очаква да бъдат извадени остава въпроса със здравината която при по-малко снадковите е значително по-голяма впредвид на това че при по-малък диаметър на бланката се постига по-голяма плътност и еластичност с по-малко материали :idea: Начи по-горе са обяснили хората основната разлика между сърф и шаранджийска въдица а именно върхът :wink: Та въпреки сичките ми по-горешни списувания според мене такъма не прави човека ! Всеки сам за себе си преценява по ред причини ( не само финансови :idea: ) с какъв такъм му е кеф да се наслаждава на любимото си хоби !!!

баси ! заболе ме десният палец да натискам тая шпация :?

Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”