Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

СъРФ ПРЪЧКА
Модератор: bobopeli
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: въобще нямам намерение
не знам дали е баш тъй е замислена работата и това с мекия връх колко е вярноseefeel написа:Разбира се че може да и се сложи някакъв звънец или да я сложиш на род под(ама да не го обърне) но пак казвам че тя си е измислена за риболов при които за индикация служи върха ,затова е и по-мек,а пръчката мощна.

- Husmen1983
- научил се да хвърля
колеги
ще снимам пръчката и ще ви я пратя тука за да я видите.понякога 10-15 метра са много.така че.......
за сега нямам такъв.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: колеги
Понякога и 1 метър е много.Така че определено дава предимство за замятането,но има голям недостатък при ваденето също и много труден контрол върху рибата когато е близко до брега.По лесно се контролира с къса пръчка.Но по принцип за шарани си има пръчки определено не са сърф пръчките...ако сакаш да мяташ много си купи лодка...което май е много по удачния вариянтHusmen1983 написа:ще снимам пръчката и ще ви я пратя тука за да я видите.понякога 10-15 метра са много.така че.......

Наслука

За бракониерите само слънчаци
!

- Husmen1983
- научил се да хвърля
калканчо
http://tomaxshop.com/catalog/product_in ... 8a25333a67
погледни това да видиш пръчката.и после си кажи мнението.
погледни това да видиш пръчката.и после си кажи мнението.
за сега нямам такъв.
- Husmen1983
- научил се да хвърля
ето
и един шарански прът?хаиди кажете каква е разликата с 1 линк и със 2?
за сега нямам такъв.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Моето мнение върху въпроса е следния.Първо и 2те пръчки са спиниги което автоматично ги изключва като пръчки за големи достанций.Шаранджийските пръчки са на 3 и 2 части...говоря за тези които са истиските не че и със спининга не се лови риба ,но е далеч от пръчките на части по доста показатели...здравина , хвърляне ...абе всичко единствения недостатък е транспортната дължина.
!

- Павел Иванов
Калканчо , бате , ае съ не престараваш с определенията кое какво е ?!? Похвално е че искаш на сички и за всичко да дадеш акъл амЪ ....... Предполагам че си имал внапредвид че двете гегички са телескопи а не спининги ( спининг - пръчка , въдица , телескоп за риболов с изкуственни примамки
) . Със спининга също се лови риба както и с телескопите от линковете на Хусмен като в случая тез телескопи са си профилирани като шранджийски и сърф такива
Ама вие двамката си допаднахте отсекъде
Ш требва да ви се отвори нов подфорум " Звездите ми го говорят " или " Бе тва и аз не го знам ама да знаеш че е тъй и тъй"

Ама вие двамката си допаднахте отсекъде

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Имах предвид телескоп ама съм объркал ,че ние тука коппанията викаме на телескоп голите сопи пък на спининг товаПавел Иванов написа:Калканчо , бате , ае съ не престараваш с определенията кое какво е ?!? Похвално е че искаш на сички и за всичко да дадеш акъл амЪ ....... Предполагам че си имал внапредвид че двете гегички са телескопи а не спининги ( спининг - пръчка , въдица , телескоп за риболов с изкуственни примамки) . Със спининга също се лови риба както и с телескопите от линковете на Хусмен като в случая тез телескопи са си профилирани като шранджийски и сърф такива
![]()
![]()
![]()
Ама вие двамката си допаднахте отсекъде![]()
![]()
Ш требва да ви се отвори нов подфорум " Звездите ми го говорят " или " Бе тва и аз не го знам ама да знаеш че е тъй и тъй"
![]()
![]()
![]()

!

- Husmen1983
- научил се да хвърля
ние
калканчо сме се виждали на живо и сме си познати.но от спора излиза истината така че.............нека някои от опитните шаранджии да каже какви са предимствата на пръчките на 3 части и на тези телескопи.ще съм много благодарен.знам че има доста опитни тука.
за сега нямам такъв.
- Павел Иванов
По принцип не е нужно да си шаранджия за да знаеш предимствата и недостатъците на телескопичните и пръчките разделени на съответен брой снадки или цели безснадкови ! За водоемите които обхождате двамцата с Калканчо и "тесният" начин на риболов който практикувате телескопите са идеални за целта 

Павел Иванов
Павел Иванов
- man1966
- ще става разбирач
Павка,винаги кефиш с писанията,ма какво имаш в предвид за тесният начин на риболовПавел Иванов написа:По принцип не е нужно да си шаранджия за да знаеш предимствата и недостатъците на телескопичните и пръчките разделени на съответен брой снадки или цели безснадкови ! За водоемите които обхождате двамцата с Калканчо и "тесният" начин на риболов който практикувате телескопите са идеални за целта

Инак Калканчо верно трябва да си преправи ника-Шаранчо ше му оди по добре,че май много се е подпалил по шараните...

Я елате рибенца при батко...
- Husmen1983
- научил се да хвърля
накрая маи
ще напрая едно кратко заключение че маи не е важно каква е пръчката а каква риба хваща и ред други неща.но все пак ако имаш хубава пръчка човек има някакво друго самочуствие.както при футболистите хубави бутонки сякаш сами играят.
за сега нямам такъв.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
С качествените такъми удоволствието е по-голямо.
Предполагам че е имал предвид че се търсят къси дистанций затова го е нарекъл тесен начин на риболов
.Незнам от къде го е решил че е така аз даже съм написал в предно мнение че търся по-големи дистанций...
Предполагам че е имал предвид че се търсят къси дистанций затова го е нарекъл тесен начин на риболов

kalkan4o написа:Понеже ловя по арендовани водоеми където рибата е наплашена обикновено или я хранят на недостъпния за рибари бряг ми трябва да хвърля колто мога повече.
!

- Павел Иванов
man1966 под тесен разбирай специализиран такъв както сам си си отговорил относно ника
Бе и аз се чудя що се фърлих баш у тая тема да капацитетствувам пред дяцата амЪ
Нема как , след кат прочетох по напреде това за стотях процента висококачествен карбон и срЪце ми не даде да си траем та тъй
А иначе заключението на Хусмена ми харесва и аз си залитам по юбавите такъмчета
Ся наче тука требва да се даде и определение за убост щот убоста е неизмерима и от секи си се интерпретира по различному ! Въй начи ш се щрака по клавиатурата докат си се мъчим да допресушим полвинката виски къде се мъдри у бутилката
Ся убост относно шаранджийски , сърф и пр. не мога много много да давам щот много наредко практикувам различен риболов от спининг и муха ( е оня ден ми се наложи да преобурудвам една спинингарка на 2.70 във фидер слънце щот моя такъв го продадох още миналата година и съдрах каракудите на Мало Бучино
) но от обща култура мож да се намешам най-вече по туй за снадковите и пр. въдички и телескопи
Добре какво разбирам под качествена въдица . Начи ако ще държиме цял ден съответната гегичка как при спинингуването , муарството ил риболовите със щеки и голи разни то за да ни прави по-голем кеф такъмчето и съответно душевният онанизъм съответното такъмче трябва да е ем максимално лекичко ем максимално якичко за класа си ! Значи оттам натам как се постига това ? Бланките на съответното пръчле трябва да са максимално тънки но за сметка на това максимално здрави ! Тъй оттам натам опираме до плътноста на карбона при съответният диаметър ! Значи знаеме че карбона е в еди колко си пъти по-здрав и по-еластичен от стоманата , за да бъде по по по даден карбон то неговата плътност се измерва в милиони модули , колкото са повече толко по-здрава и тънкостенна а оттам натам лекичка може да бъде направена съответната гегичка ! Тъй та точно тука ми стана много гот с тия 100% висококачествен карбон за 80лв.
Лека съпоставка у междудругото - качествена блеснарка среден клас на реномиран производител ( примерно Сейнт Кроа серия Авид на 2.32м. ) в БГ иде на 370лв. а високите класове на около илядото лева при това пак на тоз размер , начи аджеба мнооо ми е интересно къф е тоя 100% висококачествен карбон на четри и кусур метра за 80лв
Баси как зех да се отплесвам
Та значи относно снадките и прочее ...... ми всяко нещо колкото по-го снаждаш толкоз по-ненадежно става и съответно за да се постигне по-високо качество трябва да се вложат съответните материали които обаче си имат съответна цена
Най-доброто решение за въдици е те да са безснадкови ( много разпространен метод в Ю Ес А и Джапана при изпълнението на блеснарки и въдици за морски риболов ) по простата причина че във случая въдицата работи открай докрай без слаби места по бланката кат снадки и пр. ама в случая кофти откъм транспортна дължина . Тъй има си и многоснадкови гегички с патентовани снадки на много високо ниво ( примерно при Харди и Скот , например Харди правят много свестни мухарки на седем части при 2.13 метра обща дължина на гегичката ) ама тва вече друга Индия
Оттам натам за да има по-голяма здравина и еластичност на съответната бланка то тя би трябвало да е по-тясна , съответно при помалкоснадковите въдици имаме по-голяма възможност да постигнеме всичко това - по-тясна бланка с по-тънки стени , по-здрава и по-еластична ! При телескопите какво се получава ? Ми за да влезнат едно в друго съответните колена то диаметъра на бланката се разширява и съответно отива повече карбонов плат ! За да се запази качеството се увеличава количеството от скъпоструващ високомодулен карбон
Точно по-тази причина качественните щеки са от 1000+ до незнам си колко лева ! Начи оттук натам съвсем лаишки да подходя къмто по-горе упоменатите шаранджийски и сърф въдици . Тъй , при тях при положение че не се държът по-цял ден в ръка то теглото няма първостепенно значение но впредвид на това какви риби с какви габарити се очаква да бъдат извадени остава въпроса със здравината която при по-малко снадковите е значително по-голяма впредвид на това че при по-малък диаметър на бланката се постига по-голяма плътност и еластичност с по-малко материали
Начи по-горе са обяснили хората основната разлика между сърф и шаранджийска въдица а именно върхът
Та въпреки сичките ми по-горешни списувания според мене такъма не прави човека ! Всеки сам за себе си преценява по ред причини ( не само финансови
) с какъв такъм му е кеф да се наслаждава на любимото си хоби !!!
баси ! заболе ме десният палец да натискам тая шпация

баси ! заболе ме десният палец да натискам тая шпация

Павел Иванов
Павел Иванов